- 3 Haziran 2023
- 4.272
- 4.787
- 24
beşiği kurdur hemen eşineAy hadi inşallah doğum sancısıdır. Daha beşik kurulmadı ben pijama bile almadan hastane için bi yandan 1-2 gün daha beklese desemde
Uyandırdım ağrım var dıye ilk sancıda beşik kurulu değil dur doğurma diyorbeşiği kurdur hemen eşinebenim 1 aydıe kurulu bekliyor. Kız pijamalara da acele etme doğumdan sonra alırsın artık
Senlik bi sıkıntı yoksa bekle derim ben sabırsızlık etme canımcanım geçen hafta gittğmde kendi doktorum 3 hafta gerilk var dedi, perinatolojiye yönlendirdi. Orada detaylı baktılar karın çevresi 10 gün, baş çevresi 1 hafta gerideydi. Perinatolog şu an normal sınırlar içersinde ama haftaya geldiğnde gelişmezse doğuma alırız seni dedi. Korkuyorum ama hayırlısı neyse o olsun artık
Sanırım ilk gebeliğin sezeryan zorunluluğu da yok Dr desin geride felan olabiliyor her gebelikte öyle şeyler yaşadıklarımzda seninle hemen hemen aynı biliyorum artık sende sabırsızlanıyorsun bebeğine bir an önce kavuşmak istiyorsun ama 9 ay bekledin 3 hafta daha sabret derim ben inşaAllah çok kolay ve normal bir doğumun olurcanım geçen hafta gittğmde kendi doktorum 3 hafta gerilk var dedi, perinatolojiye yönlendirdi. Orada detaylı baktılar karın çevresi 10 gün, baş çevresi 1 hafta gerideydi. Perinatolog şu an normal sınırlar içersinde ama haftaya geldiğnde gelişmezse doğuma alırız seni dedi. Korkuyorum ama hayırlısı neyse o olsun artık
Kuzum sancı dün baslamisti zaten arası çok açık duzensizdi, çatı muayenesinden sonra sıklaştı ama hala çok düzenli değil yani 10 dk. Bir vuruyordu 5 dkda bire düştü suan 10 dk. Bire geri cikti. Nstde 100leri görüyor şiddeti çok fenaaa canım çok acıyor anlatamam yani doğum sancısını anlamamaniz imkansız nokta öyle diyim başladığı an çığlık atasim geliyor kızımı getirecek Allah'ın izniyle sabrediyorum şuan evdeyim...sancın yok mu ne durumdasın kız
Canım kimseyi etkilemek istemediğim için yazmıyorum ama iyi günler geçirmiyorum. Ama burada herkese tavsiyem şu ki bebeğinizle ilgili her şeyi sizden iyi kimse bilemez her şeyden önce içgüdüsel olarak onunla alakalı her şeyi hissedebiliyorsunuz Allah vermiş o duyguyu. Kimsenin aklına uyup bebeğiniz için yapacaklarınızı es geçmeyin. Ve şunu da bilin ki mama zehir değildir, kesinlikle kendinizi yetersiz hissetmeyin. Özellikle sezeryan olanlar hiç üzülmesin zaman verin vücudunuza çünkü bebek kendi isteği ile gelmediği için gerekli hormonlar salgılanmadı ve sütünüzün hemen çoğalmaması da çok normal. Mama verince de kötü anne olmazsınız. O emerken şırıngayla mamayı memenize damlatıp hem doymasını hem de emmesinin güçlenmesini hem sütünüzün inmesini en önemlisi de bebeğinizin karnının doymasını sağlarsınız. Kimsenin saçma sapan yorumlarına aldanıp bebeğinizi emzirmek adı altında aç bırakmayın. Göz göre göre bebeğim önümde sararırken sütümün yetmediğini hissettiğim halde kuruntu yapma pimpirikli olma muamelesi gördüm. Şu an hastanede yatıyoruz bebeğim yanımda ışık tedavisi görüyor. Sarılık değeri düşürülmeye çalışılıyor. Ağlamaktan perişan oldum damaryolu açıldığında o ağlaması, gözleri bağlandığında o ağlaması perişan etti beni. Ve yine ve yine 2 kere daha makine alarmı travması yaşadım. Perişanım. Bebegim ışık tedavisi aldığı esnada serum cihazı kırmızı ışıklarla yüksek sesle alarm vermeye başladı kafayı yiyecektim dikiş ağrılarıma aldırmayıp hemşirenin yanına nasıl koştum bilmiyorum. Meğer bebek kıpramış sıvı akımını kesmiş ondan alarm vermiş ama ben neler yaşadım o an bir ben bir Allah bilir. Tam rahatladım derken bu sefer ışık aldığı küvez alarm vermeye başladı 40 derece ateş uyarısı ile.
Önce kasılma geliyordu sonra adet ağrısı gibi tuhaf böyle daha önce yaşamadığım bir ağrı giriyordu belim alt karnım agrıyordu sıklığı 5dkda birdi bazen 6-7dk da bir oluyorduakgnss kuzum O gece nasıl sancılandın bi tarif edermisin kasıklarımda birşey yok ama belimden karnıma giren yanlardan böyle acılar sancıwgibi tuhaf bıseu var
Ay aslııı geliyo mu çatı muayenesi mi tetikledi acaba hastanede misinKuzum sancı dün baslamisti zaten arası çok açık duzensizdi, çatı muayenesinden sonra sıklaştı ama hala çok düzenli değil yani 10 dk. Bir vuruyordu 5 dkda bire düştü suan 10 dk. Bire geri cikti. Nstde 100leri görüyor şiddeti çok fenaaa canım çok acıyor anlatamam yani doğum sancısını anlamamaniz imkansız nokta öyle diyim başladığı an çığlık atasim geliyor kızımı getirecek Allah'ın izniyle sabrediyorum şuan evdeyim...
Nasip artık kuzucum bakalımhahah bütün hamileliğim boyunca muayene gününü bile beklemeye sabrı olmayan ben şuan evde bekliyorum ne ironi ama
He tamam evdeymişsin bırak kuzum gitme çek evde sancını daha rahat edersin evde ben 3saatte doğurdum gitmiş olsaydım daha uzun ve stresli geçerdi bekle sende. Benim sabah daha da belli etmişti 3-5dk da bir geliyordu bekle sendeNasip artık kuzucum bakalımhahah bütün hamileliğim boyunca muayene gününü bile beklemeye sabrı olmayan ben şuan evde bekliyorum ne ironi ama
Aaa kuzum sonunda geliyor miniğin yeni okuyorum doğru düzgün giremiyorum bu sıralar kim ne yaptı kim doğurdu göremiyorum. Sağlıkla kucağına al inşallah canım bir avazda inşallahKuzum sancı dün baslamisti zaten arası çok açık duzensizdi, çatı muayenesinden sonra sıklaştı ama hala çok düzenli değil yani 10 dk. Bir vuruyordu 5 dkda bire düştü suan 10 dk. Bire geri cikti. Nstde 100leri görüyor şiddeti çok fenaaa canım çok acıyor anlatamam yani doğum sancısını anlamamaniz imkansız nokta öyle diyim başladığı an çığlık atasim geliyor kızımı getirecek Allah'ın izniyle sabrediyorum şuan evdeyim...
Kuzum benimm neler yaşadın ya Allah'ım yar ve yardımcın olsun inşallah yavrunun tez zamanda sariligi düşer o kadar doğru söylüyorsun ki anne olarak kesinlikle hissediyorsun bebek bakiminda her zaman içgüdüsel yaklaşmak en iyisi... Ah kuzum çabuk toparlanman için dua edicemCanım kimseyi etkilemek istemediğim için yazmıyorum ama iyi günler geçirmiyorum. Ama burada herkese tavsiyem şu ki bebeğinizle ilgili her şeyi sizden iyi kimse bilemez her şeyden önce içgüdüsel olarak onunla alakalı her şeyi hissedebiliyorsunuz Allah vermiş o duyguyu. Kimsenin aklına uyup bebeğiniz için yapacaklarınızı es geçmeyin. Ve şunu da bilin ki mama zehir değildir, kesinlikle kendinizi yetersiz hissetmeyin. Özellikle sezeryan olanlar hiç üzülmesin zaman verin vücudunuza çünkü bebek kendi isteği ile gelmediği için gerekli hormonlar salgılanmadı ve sütünüzün hemen çoğalmaması da çok normal. Mama verince de kötü anne olmazsınız. O emerken şırıngayla mamayı memenize damlatıp hem doymasını hem de emmesinin güçlenmesini hem sütünüzün inmesini en önemlisi de bebeğinizin karnının doymasını sağlarsınız. Kimsenin saçma sapan yorumlarına aldanıp bebeğinizi emzirmek adı altında aç bırakmayın. Göz göre göre bebeğim önümde sararırken sütümün yetmediğini hissettiğim halde kuruntu yapma pimpirikli olma muamelesi gördüm. Şu an hastanede yatıyoruz bebeğim yanımda ışık tedavisi görüyor. Sarılık değeri düşürülmeye çalışılıyor. Ağlamaktan perişan oldum damaryolu açıldığında o ağlaması, gözleri bağlandığında o ağlaması perişan etti beni. Ve yine ve yine 2 kere daha makine alarmı travması yaşadım. Perişanım. Bebegim ışık tedavisi aldığı esnada serum cihazı kırmızı ışıklarla yüksek sesle alarm vermeye başladı kafayı yiyecektim dikiş ağrılarıma aldırmayıp hemşirenin yanına nasıl koştum bilmiyorum. Meğer bebek kıpramış sıvı akımını kesmiş ondan alarm vermiş ama ben neler yaşadım o an bir ben bir Allah bilir. Tam rahatladım derken bu sefer ışık aldığı küvez alarm vermeye başladı 40 derece ateş uyarısı ile.Allah'ım çıldıracağım onda da yine bebeğin tenine değen ateşi ölçen demir cihaz o mavi ışıkların üzerine düşmüş onun derecesini ölçmüş yani bebeğimin ateşi değilmiş. Ama düşünün o anı o paniği o çaresizliği. Doğum anının travmasını tekrar tekrar yaşadım resmen. Çok kötüyüm kızlar dua edin bize.
Kuzum çatı muayenesinden sonra oldu kesinlikle yatamıyorum uyuyum dedim tam gözümü kapatıyorum bı giriyor sancı allahimm çok fena yatarken hiç çekemiyorum ayakta yine bı şekilde bı pozisyon alıp dayaniyorum... ebe yatış önerdi ama evde çekersen daha iyi olur biraz düzensiz dedi yatış red imzaladım evdeyim kuzum ebe sancı aralarında iyisin hala tolere edemeyecek duruma gelince gel dedi 3-4 dk.da bir tam düzenli gelmesini bekliyorum öyle gecicem inşallahAy aslııı geliyo mu çatı muayenesi mi tetikledi acaba hastanede misin
Evet kuzum bende evde bekliyorum tam düzene girsin 3-4 dk.da bir olsun öyle gidicem. Bebeğin başı tam kanalda değil hala yukarda onu çok takmıyorum nişan gelmeye devame diyor ara ara demekki silinme oluyor silinme tamamlansin başı da iner Allah'ın izniyleHe tamam evdeymişsin bırak kuzum gitme çek evde sancını daha rahat edersin evde ben 3saatte doğurdum gitmiş olsaydım daha uzun ve stresli geçerdi bekle sende. Benim sabah daha da belli etmişti 3-5dk da bir geliyordu bekle sende
Yatış verilirse beni etiketle bak merak ederim bihterimi hadi gelsin kuzun bu gece inşallahKuzum çatı muayenesinden sonra oldu kesinlikle yatamıyorum uyuyum dedim tam gözümü kapatıyorum bı giriyor sancı allahimm çok fena yatarken hiç çekemiyorum ayakta yine bı şekilde bı pozisyon alıp dayaniyorum... ebe yatış önerdi ama evde çekersen daha iyi olur biraz düzensiz dedi yatış red imzaladım evdeyim kuzum ebe sancı aralarında iyisin hala tolere edemeyecek duruma gelince gel dedi 3-4 dk.da bir tam düzenli gelmesini bekliyorum öyle gecicem inşallah
Geliyor sanırım teyzesiAaa kuzum sonunda geliyor miniğin yeni okuyorum doğru düzgün giremiyorum bu sıralar kim ne yaptı kim doğurdu göremiyorum. Sağlıkla kucağına al inşallah canım bir avazda inşallahdua edeceğim sizin için.
Kuzum benim dediklerinde o kadar haklısın ki ben normal olduğu halde sütüm 2 gün sonra geldi bende memeden şırıngayla mama verdim sarılık pazartesi 15ti mama devam dedi doktor bizde mamayla geçirmeye çalışıyoruz geçmezse yatış verilecek. Hiç korkma sarılık tedavisinden ve kimseye kulak asma al bebeğini geç odana kendi başına emzir besle kimseyi sokma yanına. Bol bol dua edicem sana bebeğine aklım sende kaç gündür iyi olacaksınız buna inanCanım kimseyi etkilemek istemediğim için yazmıyorum ama iyi günler geçirmiyorum. Ama burada herkese tavsiyem şu ki bebeğinizle ilgili her şeyi sizden iyi kimse bilemez her şeyden önce içgüdüsel olarak onunla alakalı her şeyi hissedebiliyorsunuz Allah vermiş o duyguyu. Kimsenin aklına uyup bebeğiniz için yapacaklarınızı es geçmeyin. Ve şunu da bilin ki mama zehir değildir, kesinlikle kendinizi yetersiz hissetmeyin. Özellikle sezeryan olanlar hiç üzülmesin zaman verin vücudunuza çünkü bebek kendi isteği ile gelmediği için gerekli hormonlar salgılanmadı ve sütünüzün hemen çoğalmaması da çok normal. Mama verince de kötü anne olmazsınız. O emerken şırıngayla mamayı memenize damlatıp hem doymasını hem de emmesinin güçlenmesini hem sütünüzün inmesini en önemlisi de bebeğinizin karnının doymasını sağlarsınız. Kimsenin saçma sapan yorumlarına aldanıp bebeğinizi emzirmek adı altında aç bırakmayın. Göz göre göre bebeğim önümde sararırken sütümün yetmediğini hissettiğim halde kuruntu yapma pimpirikli olma muamelesi gördüm. Şu an hastanede yatıyoruz bebeğim yanımda ışık tedavisi görüyor. Sarılık değeri düşürülmeye çalışılıyor. Ağlamaktan perişan oldum damaryolu açıldığında o ağlaması, gözleri bağlandığında o ağlaması perişan etti beni. Ve yine ve yine 2 kere daha makine alarmı travması yaşadım. Perişanım. Bebegim ışık tedavisi aldığı esnada serum cihazı kırmızı ışıklarla yüksek sesle alarm vermeye başladı kafayı yiyecektim dikiş ağrılarıma aldırmayıp hemşirenin yanına nasıl koştum bilmiyorum. Meğer bebek kıpramış sıvı akımını kesmiş ondan alarm vermiş ama ben neler yaşadım o an bir ben bir Allah bilir. Tam rahatladım derken bu sefer ışık aldığı küvez alarm vermeye başladı 40 derece ateş uyarısı ile.Allah'ım çıldıracağım onda da yine bebeğin tenine değen ateşi ölçen demir cihaz o mavi ışıkların üzerine düşmüş onun derecesini ölçmüş yani bebeğimin ateşi değilmiş. Ama düşünün o anı o paniği o çaresizliği. Doğum anının travmasını tekrar tekrar yaşadım resmen. Çok kötüyüm kızlar dua edin bize.
Ay Allah iyiliğini versin tam gulucem kasılma geldi şimdi güleyimYatış verilirse beni etiketle bak merak ederim bihterimi hadi gelsin kuzun bu gece inşallah
Banane benim mecalim oldu senin de olcakAy Allah iyiliğini versin tam gulucem kasılma geldi şimdi güleyimbu halde güldürdün beni tamam kuzum yazmaya mecalim olursa söz
Ben de taburcu olunca mama desteğine geçeceğim hiçbir şey olmasa bile en azından doyduğunu bilirim içim rahat eder. Ve dediğin gibi kimseyi dinlemeyeceğim zaten bu olaydan sonra herkes çok büyük dersler aldı.Kuzum benim dediklerinde o kadar haklısın ki ben normal olduğu halde sütüm 2 gün sonra geldi bende memeden şırıngayla mama verdim sarılık pazartesi 15ti mama devam dedi doktor bizde mamayla geçirmeye çalışıyoruz geçmezse yatış verilecek. Hiç korkma sarılık tedavisinden ve kimseye kulak asma al bebeğini geç odana kendi başına emzir besle kimseyi sokma yanına. Bol bol dua edicem sana bebeğine aklım sende kaç gündür iyi olacaksınız buna inan
Ederim yavrum etmez miyim sağ Salim taburcu olacaksınız çok değil sabaha öğlene çıkacaksınız inşallah hiç üzme kendini. Ben hep önemli değil geçmezse ışıkla geçer dedim sende öyle düşün hepimizin yaşayabileceği bşr durum rabbim dermansız dert vermesin kızınla çok güzel günlerin olacak bütün yaşadıklarını bi gülüşü unutturacak sen güçlü kalmaya ve bildiğini doktorun dediklerini yapmayı bırakma yeterBen de taburcu olunca mama desteğine geçeceğim hiçbir şey olmasa bile en azından doyduğunu bilirim içim rahat eder. Ve dediğin gibi kimseyi dinlemeyeceğim zaten bu olaydan sonra herkes çok büyük dersler aldı.Bu arada size de çok çok geçmiş olsun bilmiyordum inşallah senin bebeğin de en kısa zamanda atlatır. Çok teşekkürler kuzum inşallah hepimiz iyi olalım Bak teyzesi bu şekilde yatıyor ya içim gidiyor dualarınıza ihtiyacım var.