kzuucum çok geçmiş olsun inşallah biran önce atlatırsın bu durumu ama çok sarılık olan oldu grubumuzda gecti gitti doktorum beslenme işle birebir paralel de değil dedi kan uyuşmazlığı genetik yatkınlık gibi bir sürü nedeni varmış ama biz illa mama meme diyoruz bu sadece nedenlerden birtanesi ve çopu benekmte oluyorCanım kimseyi etkilemek istemediğim için yazmıyorum ama iyi günler geçirmiyorum. Ama burada herkese tavsiyem şu ki bebeğinizle ilgili her şeyi sizden iyi kimse bilemez her şeyden önce içgüdüsel olarak onunla alakalı her şeyi hissedebiliyorsunuz Allah vermiş o duyguyu. Kimsenin aklına uyup bebeğiniz için yapacaklarınızı es geçmeyin. Ve şunu da bilin ki mama zehir değildir, kesinlikle kendinizi yetersiz hissetmeyin. Özellikle sezeryan olanlar hiç üzülmesin zaman verin vücudunuza çünkü bebek kendi isteği ile gelmediği için gerekli hormonlar salgılanmadı ve sütünüzün hemen çoğalmaması da çok normal. Mama verince de kötü anne olmazsınız. O emerken şırıngayla mamayı memenize damlatıp hem doymasını hem de emmesinin güçlenmesini hem sütünüzün inmesini en önemlisi de bebeğinizin karnının doymasını sağlarsınız. Kimsenin saçma sapan yorumlarına aldanıp bebeğinizi emzirmek adı altında aç bırakmayın. Göz göre göre bebeğim önümde sararırken sütümün yetmediğini hissettiğim halde kuruntu yapma pimpirikli olma muamelesi gördüm. Şu an hastanede yatıyoruz bebeğim yanımda ışık tedavisi görüyor. Sarılık değeri düşürülmeye çalışılıyor. Ağlamaktan perişan oldum damaryolu açıldığında o ağlaması, gözleri bağlandığında o ağlaması perişan etti beni. Ve yine ve yine 2 kere daha makine alarmı travması yaşadım. Perişanım. Bebegim ışık tedavisi aldığı esnada serum cihazı kırmızı ışıklarla yüksek sesle alarm vermeye başladı kafayı yiyecektim dikiş ağrılarıma aldırmayıp hemşirenin yanına nasıl koştum bilmiyorum. Meğer bebek kıpramış sıvı akımını kesmiş ondan alarm vermiş ama ben neler yaşadım o an bir ben bir Allah bilir. Tam rahatladım derken bu sefer ışık aldığı küvez alarm vermeye başladı 40 derece ateş uyarısı ile.Allah'ım çıldıracağım onda da yine bebeğin tenine değen ateşi ölçen demir cihaz o mavi ışıkların üzerine düşmüş onun derecesini ölçmüş yani bebeğimin ateşi değilmiş. Ama düşünün o anı o paniği o çaresizliği. Doğum anının travmasını tekrar tekrar yaşadım resmen. Çok kötüyüm kızlar dua edin bize.
ay yeni geldim eve. Gerilik hala 1 hafta kızlar, büyümeye devam ediyormuş kızımO Oylesinwbirisii kuzu naptın me dedi doktor
acıdı mı kızAynı bende giç uyumadım ağrıdan bi gittim hastaneye gelen giden yokçatı muayenesi yaptı ya öldüm sandım cidden acı eşiğim 0 sadeve 2 cm açılmam var o kadar
Kaç canım şuan değeriEvet canım o kadar haklısın ki bile bile de çocuğu bu duruma düşürmek akıl işi değil. Küçücük bedeniyle damar yolunu kaldırmak o göze bandı taktırmak insanın o kadar içini yakıyor ki. Çok şükür sarılığı biraz düştü bugün biraz daha iyi hissediyorum doyduğunu bilmek bile çok rahatlatıcı benim için. Çok teşekkür ederim bu arada canım
Amin kuzum inşallahAy bir avazda doğur inşallah sağlıkla
İnşallah kuzum inşallah dua edin bana bugün gelsin sağlıkla kızım kahvaltıdan sonra gece icin güç toplayayim diye uyudum yine şuan arası açıldı sancıların bakalım kuzum akşama ne olur düzensiz halaSenin akşamı bulacak o zaman yavrum benim 8-9 saatte tam düzene girmişti dksı dksına
Egzersiz yap çöm kalk duşa gir ah bi sevişsenizİnşallah kuzum inşallah dua edin bana bugün gelsin sağlıkla kızım kahvaltıdan sonra gece icin güç toplayayim diye uyudum yine şuan arası açıldı sancıların bakalım kuzum akşama ne olur düzensiz hala
İnşallah çatı muayenesi tetikler seni de kuzum ben hissetmiyorum bile elinin girdiğiniAynı bende giç uyumadım ağrıdan bi gittim hastaneye gelen giden yokçatı muayenesi yaptı ya öldüm sandım cidden acı eşiğim 0 sadeve 2 cm açılmam var o kadar
Hahah yok bacım hatta doğumdan sonra iyi ki 40 gün lohusalık var kocamın şeyini görsem ayaklarım totoma vura vura kaçarım şuanEgzersiz yap çöm kalk duşa gir ah bi sevişseniz
Sen ilk defa böyle oldun he muayene tetikledi baya seni. Çok merak ediyorum ne zaman gelcek minikHahah yok bacım hatta doğumdan sonra iyi ki 40 gün lohusalık var kocamın şeyini görsem ayaklarım totoma vura vura kaçarım şuan
Bakalım kuzum ya şuan sancıların arası açıldı baya duşa giricem bir uykudan sonra gevsedim sanırımSen ilk defa böyle oldun he muayene tetikledi baya seni. Çok merak ediyorum ne zaman gelcek minik
Rabbim kızını size bağışlasın sezeryan yeri ağrıları çok zorluyor ama geçiyor cnm bende aynı sezeryan sırasında çok kasmstm çok titredim çıktığımda filn çenelerim sisms abim söyledi annemler farketms ama belli etmiyorlardi ama şükür bugün 15.gunumuz ve annemi çarşamba günü yolladım evine gündüz bebekle yalnizm aksm da büyük kızım okuldan geliyor onla ödev ile biraz stresli oluyor akşamları ama alstm şükür birde 2.lerde insan daha rahat oluyor sanirm ilkinde 6 ay ya annem bizdeydi ya ben onlardaydm eşim de aksm özel derse gdiyor eve gelmesi 10 ama alstk şükür inşallah sende bir an önce toparlarsn kızinlaKızlar merhaba.aklımdasınız hep ama Yazamadım hiç kusura bakmayın. Ben salı günü öğlen doğum yaptım. Sezaryen oldu. Bebeğim sağlıkla doğdu çok şükür. Ama benim ağrılarım çok kötü. Sezaryen beni çok zorladı. Acı eşiğim gerçekten çok kötüymüş. Bebeğime bakmakta zorlanıyorum. Kesi yerim hala çok acıyor. Ben ameliyatta kendimi biraz kastım titremekten .boyun ve ense ağrılarım da oldu. Dik duramıyorum hiç.
Kendi doktoruma 9 aydır çok haksızlık etmişim beni ihmal ettiğini düşünmüştüm hep . Ama ameliyat öncesi de ameliyat anında da çok şefkatliydi Ameliyattan sonra odaya geldiğinin birinde kızımı emzirmeme yardım etti ben beceremeyince çok uğraştı.
Bebeğim doğduğu günün gecesi kahverengi kustu biraz fazla. Hemşireye söyledim doğum anında yuttuğu kandır dedi. Diğer gün 2 defa daha kahvrengi kustu az az miktarda. Doktoruma söyledim o da kan yutmuştur. Emzirmede memeden kan gelmiştir dedi. Çocuk doktorunu bilgilendirdik. Kan aldılar. Kanda pıhtılaşma ile ilgili değerler bozuk çıktı. Çocuk doktoru devlet Hastanesi'nde yenidoğan uzmanına götürün dedi sevk etti. Ben mahvoldum Bebeğimde kötü bişey var diye. Çarşamba gecesini yenidoğan yoğun bakımda geçirdik. Bebeği kontrol ettiler genel durumu iyi diye isterseniz sizinle odada kalsın ya da verin küvezde yeni tahliller çıkana kadar küvezde tek alalım biz bakalım sabah da doktor inceler ona göre napılacağına bakarız dediler. Ben de kalmak istedim. Bebekle yenidoğan yoğun bakım bölümünde bi odada kaldık bir gece. Bir sürü ayaktan koldan elden iğneyle kan aldılar o gece . Kızımın bir sürü iğne izi oldu. Canını çok yaktılar. Verilen kandan bir tüp sorunluymuş tekrar bi kan. O çarşamba gecesi bana bitmedi. Ağlaya ağlaya bekledim. Perşembe öğlene doğru yenidoğan uzmanı geldi. Bilgileri verdiler. Kana baktı. Başka kahve kusma oldu mu falan bişeyler sordu. Kan yutmştur doğumda meme çatlağından olmuştur. Kırmızı değilse fazla değilse bu kan değerine bakmaya gerek yok dedi. Kendi yanındaki asistanlara böyle anlattı. Bebeğin doğum kilosunda 210 Gr düşme var 24 saatte diye mama tskviyesi başlanmıştı o gece. Doktor kilosu biraz fazla düşmüş. Mamayla destekle dedi. Yapamam derseniz biz yenidoğanda destekleriz dedi. Ben de çıkalım ben desteklerim anne sütü ve mamayla deyince taburcu ettiler. Dün evime geldim.
Kızım çok şükür iyiymiş yani. Gebeliğin son 1 bucuk ayını stresli geçirdik başka doktora gitmem yüzünden bebeğimde gerilik 3 hafta çıktı diye. Ama bebeğim 2940 Gr, 49 cm doğdu. Yine küçük ama diğer bebekler gibiboşuna son 1,5 ay üzülmüşüm
Bende pazartesi doğruyorum sanmıştım yine perşembe gibiydi sancılarım ama geçmişti bugün olmasa bile çok yakınsın kendini iyi hissettikçe çömel kalk bişeyler yap muhakkakBakalım kuzum ya şuan sancıların arası açıldı baya duşa giricem bir uykudan sonra gevsedim sanırım
Çok şükür canım gözün aydın bizimde bebiş gece gündüz kavramını bilmediği için gece uyumuyor gündüz uyuyor benim ağrım baya çok bugün 5. Gün olmasına rağmen yürümekte zorluk yaşıyorum kendimi toparlarsam daha iyi olacak inşallah çabucak atlatırımBu gün eve geldik çok şükür iyiyiz ikimizde
Sen nasılsın Bebişin nasıl
Ya öyle mi kuzumm sanırım güç toplamamiz için rabbim ara verdiriyor şuan toptayim kuzum hareketler yapıyorum doulamin dönmesini bekliyorum izin verirse duşa giricemBende pazartesi doğruyorum sanmıştım yine perşembe gibiydi sancılarım ama geçmişti bugün olmasa bile çok yakınsın kendini iyi hissettikçe çömel kalk bişeyler yap muhakkak
Tabi ki kendini de çok yorma dinlenmeye çalış malum kucağına alınca uyku nedir unutcanYa öyle mi kuzumm sanırım güç toplamamiz için rabbim ara verdiriyor şuan toptayim kuzum hareketler yapıyorum doulamin dönmesini bekliyorum izin verirse duşa giricem
Rabbim hayrlisyla bebeğini kucağına almayı nasip etsin tez zamanda cnm çok da yorma kendini cnku dogum sırasında da enerji lazm olacakYa öyle mi kuzumm sanırım güç toplamamiz için rabbim ara verdiriyor şuan toptayim kuzum hareketler yapıyorum doulamin dönmesini bekliyorum izin verirse duşa giricem
Cnm inşallah bir an önce topqrlarsin insan 2.hafta daha iyi oluyor şükür hayrlsiyla tez zamanda iyileşirsinÇok şükür canım gözün aydın bizimde bebiş gece gündüz kavramını bilmediği için gece uyumuyor gündüz uyuyor benim ağrım baya çok bugün 5. Gün olmasına rağmen yürümekte zorluk yaşıyorum kendimi toparlarsam daha iyi olacak inşallah çabucak atlatırım
Oy sancısız acısız dikişsiz çiçek gibi gelsinAmin kuzum inşallahbenim ikinci doğumum da 3 gün sürmüştü son gün 2-1 dk ya düştü ve doğuma 1 saat kala tam acilmam oldu dogum yaptım tabi artık kendime bile vurma derecesinde sancı cekiyorum sonlara doğru... sanırım uzun sürüyor benim doğumlarım ama çok yıpratıyor beni rabbim yardımcım olsun inşallah bugün gelir kızım
kaç dk sürüyor acbaa ?İnşallah çatı muayenesi tetikler seni de kuzum ben hissetmiyorum bile elinin girdiğinikendini kasma kuzum rahat bırak o sirada