2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    284
Evet benim doktorum da bu şekilde konuştu. Sanırım bazı şeylere kendimizi çok şartlıyoruz teşekkür ederim

Galiba burda bu konuda tek örnek benim canım. 40+2de hiç açılma ve 0 sancı ile suni sancı alarak doğurdum. Sürekli nst takılıyor bebeğin durumuna göre suni sanciya devam ediliyor zaten. Ben denerdim yine olsa yine denerim

Bazı doktorlar çok karamsar konuşuyorlar sanırım ya neden olmasın ki anlayamıyorum. elbette normal normal diyip diretmek ayrı bir şey ama sancı olmadan suni sancı verilmez diye bir şey ilk kez duyuyorum burada

Aynıymış durumumuz gerçekten. Peki normal açılması başlamış bir insana göre doğum süreciniz daha mı uzun sürdü daha mı sancılı sürdü acaba Gerçi bunu nasıl kıyas edebilirsiniz bilmiyorum ama aklıma gelen bir soru oldu

Reactions: The
Bazı doktorlar çok karamsar konuşuyorlar sanırım ya neden olmasın ki anlayamıyorum. elbette normal normal diyip diretmek ayrı bir şey ama sancı olmadan suni sancı verilmez diye bir şey ilk kez duyuyorum burada
Sanırım doğum süresi uzuyor ve biraz daha sancılı bir süreç oluyor belki de o yüzden anne adaylarının katlanma düzeyini düşündükleri için öyle diyorlardır bilemiyorum

Evet uzun sürdü kolay oldu diyemem. Daha önce de defalarca yazdım aslında, çok kez okuyacak arkadaşlar kusura bakmasın
İlk gün sabahtan akşama kadar suni sancı aldım ama acilmam hiç olmadı. Ama sancı da hiç hissetmedim yani her günümde aynıydı öyle söyleyeyim, tek fark hastanede olmaktı. İkinci gün de yeniden taktılar ve ardından suyumu patlattılar. Suyum patladiktan sonra sancıları hissetmeye başladım ve sancı hissetmeye başladıktan sonra 6 7 saat içinde 0 cm açıklıktan 10 cm açıklığa gelmiş oldu. Kolay diyemem ama sezaryenin de kolay olduğunu düşünmüyorum şahsıma göre. Doğum bitti hop ayağa kalktim. O yüzden pişman değilim.

Evet hatırlıyorum hikayenizi zaten herkesin tek dilde birleştiği bir şey var. Su geldikten sonra sancı çekmek her zaman daha zorlu oluyor diyorlar. O yüzden önce açılma sonra suyun gelmesi ve doğum şeklinde ilerlemesi halinde en sorunsuz ve kolay doğum gerçekleşiyor sanırım. Sizin anlattığınız sırada bir şeye tahammül edebileceğimi ben de sanmıyorum. Hatta okuyunca bile travmatik geldi bana, çok iyi direnmişsiniz. Sonra üstüne bu durumu unutup bir daha gebe kalmışsınız Master degree

Hahah belki de haklısınız bilemiyorum. Burda çok güzel sezaryen deneyimi yaşayan arkadaşlar oldu, maşallah diyorum. Ama benim çevremdeki sezaryenleri konuşmak ve hatırlamak istemiyorum, sanırım o yüzden de normal doğuma dair tüm şansımı denemek istedim bebeğimi riske atmadan. Şöyle bir şey var ki günümüzde dahi gelişmiş ülke diye adlandırdığımız ülkelerde çok riskli bir durum olmadıkça sezaryen yapılmıyor. Sezaryen doğum oranı ülkemizde çok çok yüksek. Aslolan bir sıkıntı olmadıkça normal dogumdur

He bu arada unutulmasa herkes tek çocukla kalırdı, unutuluyor elbette

Canım doktorum doğumdan kırk gün sonra geçer dedi bekleyecez malesef daha benim doğuma var bakalım hayırlısı

Hekim olarak artıları eksileri söyledi, ben riske atmak istemedim, kararı bize bıraktı. Zaten ben de kendimi hiç doğuracakmış gibi hissetmiyordum, ne bir ağrı çektim, ne bir bulantısadece balık burcu olsun istemiyordum, tarihi biz seçtik akşam konserdeydim sabah doğuma girdim o kadar iyiydim

İnanın doktor seçimi yaparken normal doğum konusunda ısrarcı olan doktoru seçtim. zaten o da isterseniz 41'de de bekleriz dedi. Teşekkür ederim düşünceleriniz için

Hahaha ben de balık olsun istemiyorum, o yüzden şimdi kızıma diyorum 8 gün daha diren diye senin ilk çocuğun kaç yaşında canım?

Ben de böyle normal hayatıma devam ediyorum yani. Sadece yataktan kalkarken panda gibi yuvarlanarak kalkıyorum. Bunun dışında bir değişiklik yok hayatımda neredeyse sizin sezaryen süreciniz kolay geçti mi? Operasyondan sonra uzun süreli ağrılarınız ya da şikayetleriniz oldu mu?

İnanın doktor seçimi yaparken normal doğum konusunda ısrarcı olan doktoru seçtim. zaten o da isterseniz 41'de de bekleriz dedi. Teşekkür ederim düşünceleriniz için
Rica ederim hakkınızda hangisi hayırlısı ise o olsun inşallah, sağ salim alın yavrunuzu kucağınıza

Kızlar bilgılendırmelerle geldım

Bnım dogum param yattıbukdr çabuk beklemıyordum. Beledıyeye gdıp doğum paketını aldım, hani burda konuşuyordukya, eve gelmıyormuş paket, gelın alın dedıler, ordan ilçedeki aile sosyal hiz. Müd. Gdıp bebegın tcsını verıp 1.çocuk 300 tl 2.çocuk 400 tl
Kayıt oldum, önumuzdeki ay ptt yatacak

Bırde 857 tl emzirme ödenegı yatacak
E devletten bnka hesabınızı tanımlatırsanız oraya yatıyor

Ahhh kuzum okudukça çok kötü oldum çok zor bir doğumun oldu ama bak çok şükür bebişin yanında gözün aydın canım

emzirme ödeneği herkese mi yatıyor canım ilk bebek hiç bilmiyorum bunları. bir de doğum sonrası yapılıyor başvuru e devletten değil mi

emzirme ödeneği herkese mi yatıyor canım ilk bebek hiç bilmiyorum bunları. bir de doğum sonrası yapılıyor başvuru e devletten değil mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…