- 16 Haziran 2023
- 211
- 273
Evet benim doktorum da bu şekilde konuştu. Sanırım bazı şeylere kendimizi çok şartlıyoruzOğlumda ben 41. haftada sezeryan oldum, sancım 5lerdeydi, karnım hiç inmemişti, açılmaya dair hiçbir şey yoktu, doktorum 2 kez suni sancı versek de normal olmaz, seni yıpratmış oluruz dedi, ben de hiç riske atmadım. Önemli olan sağ salim kavuşabilmek, doğum şeklinin çok bir önemi kalmıyor bir noktadan sonra. Rabbim hepimize hayırlısıyla, sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
Galiba burda bu konuda tek örnek benim canım. 40+2de hiç açılma ve 0 sancı ile suni sancı alarak doğurdum. Sürekli nst takılıyor bebeğin durumuna göre suni sanciya devam ediliyor zaten. Ben denerdim yine olsa yine denerimSevgili anneler size tanışmak istediğim bir konu var. bugün 40+4'üm kontrolüm vardı. Her şey yolunda fakat henüz hiç açılma yokmuş çatı muayenesi yaptı doktor. Nst'de sancım sadece bir tane 60 çıktı, bundan önce hiç yoktu. 41'den sonra binde bir de olsa doğum riske giriyor. Hiç açılma yokken suni verirsem de zor dedi.
Böyle bir şey yaşayan ya da birden bu haftalarda açılması olan oldu munormal konusunda ısrarcıyım biraz daha beklemek istiyorum. Görüşlerinizi merak ediyorum.
Bazı doktorlar çok karamsar konuşuyorlar sanırım ya neden olmasın ki anlayamıyorum. elbette normal normal diyip diretmek ayrı bir şey ama sancı olmadan suni sancı verilmez diye bir şey ilk kez duyuyorum buradaOğlumda ben 41. haftada sezeryan oldum, sancım 5lerdeydi, karnım hiç inmemişti, açılmaya dair hiçbir şey yoktu, doktorum 2 kez suni sancı versek de normal olmaz, seni yıpratmış oluruz dedi, ben de hiç riske atmadım. Önemli olan sağ salim kavuşabilmek, doğum şeklinin çok bir önemi kalmıyor bir noktadan sonra. Rabbim hepimize hayırlısıyla, sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
Aynıymış durumumuz gerçekten. Peki normal açılması başlamış bir insana göre doğum süreciniz daha mı uzun sürdü daha mı sancılı sürdü acabaGaliba burda bu konuda tek örnek benim canım. 40+2de hiç açılma ve 0 sancı ile suni sancı alarak doğurdum. Sürekli nst takılıyor bebeğin durumuna göre suni sanciya devam ediliyor zaten. Ben denerdim yine olsa yine denerim
Sanırım doğum süresi uzuyor ve biraz daha sancılı bir süreç oluyor belki de o yüzden anne adaylarının katlanma düzeyini düşündükleri için öyle diyorlardır bilemiyorumBazı doktorlar çok karamsar konuşuyorlar sanırım ya neden olmasın ki anlayamıyorum. elbette normal normal diyip diretmek ayrı bir şey ama sancı olmadan suni sancı verilmez diye bir şey ilk kez duyuyorum burada
Evet uzun sürdü kolay oldu diyemem. Daha önce de defalarca yazdım aslında, çok kez okuyacak arkadaşlar kusura bakmasınAynıymış durumumuz gerçekten. Peki normal açılması başlamış bir insana göre doğum süreciniz daha mı uzun sürdü daha mı sancılı sürdü acabaGerçi bunu nasıl kıyas edebilirsiniz bilmiyorum ama aklıma gelen bir soru oldu
Evet hatırlıyorum hikayeniziEvet uzun sürdü kolay oldu diyemem. Daha önce de defalarca yazdım aslında, çok kez okuyacak arkadaşlar kusura bakmasın
İlk gün sabahtan akşama kadar suni sancı aldım ama acilmam hiç olmadı. Ama sancı da hiç hissetmedim yani her günümde aynıydı öyle söyleyeyim, tek fark hastanede olmaktı. İkinci gün de yeniden taktılar ve ardından suyumu patlattılar. Suyum patladiktan sonra sancıları hissetmeye başladım ve sancı hissetmeye başladıktan sonra 6 7 saat içinde 0 cm açıklıktan 10 cm açıklığa gelmiş oldu. Kolay diyemem ama sezaryenin de kolay olduğunu düşünüyorum şahsıma göre. Doğum bitti hop ayağa kalktim. O yüzden pişman değilim.
Hahah belki de haklısınız bilemiyorum. Burda çok güzel sezaryen deneyimi yaşayan arkadaşlar oldu, maşallah diyorum. Ama benim çevremdeki sezaryenleri konuşmak ve hatırlamak istemiyorum, sanırım o yüzden de normal doğuma dair tüm şansımı denemek istedim bebeğimi riske atmadan. Şöyle bir şey var ki günümüzde dahi gelişmiş ülke diye adlandırdığımız ülkelerde çok riskli bir durum olmadıkça sezaryen yapılmıyor. Sezaryen doğum oranı ülkemizde çok çok yüksek. Aslolan bir sıkıntı olmadıkça normal dogumdurEvet hatırlıyorum hikayenizizaten herkesin tek dilde birleştiği bir şey var. Su geldikten sonra sancı çekmek her zaman daha zorlu oluyor diyorlar. O yüzden önce açılma sonra suyun gelmesi ve doğum şeklinde ilerlemesi halinde en sorunsuz ve kolay doğum gerçekleşiyor sanırım. Sizin anlattığınız sırada bir şeye tahammül edebileceğimi ben de sanmıyorum. Hatta okuyunca bile travmatik geldi bana, çok iyi direnmişsiniz. Sonra üstüne bu durumu unutup bir daha gebe kalmışsınız Master degree
Canım doktorum doğumdan kırk gün sonra geçer dedi bekleyecez malesef daha benim doğuma var bakalım hayırlısıBenimde son birkaç haftamda başladı önce sol elimdeyi sonra sağ elimde de başladı ilk üç parmağın uyuşuk benim özellikle işaret parmaklarım doğum yapalı iki hafta geçti hala uyuşukluk devam ediyor umarım geçer yoksa bir doktora gideceğim çünkü bebeği emzirirken ekstra uyuşuyor bir şeyler tutmakta zorlanıyorum
Hekim olarak artıları eksileri söyledi, ben riske atmak istemedim, kararı bize bıraktı. Zaten ben de kendimi hiç doğuracakmış gibi hissetmiyordum, ne bir ağrı çektim, ne bir bulantıBazı doktorlar çok karamsar konuşuyorlar sanırım ya neden olmasın ki anlayamıyorum. elbette normal normal diyip diretmek ayrı bir şey ama sancı olmadan suni sancı verilmez diye bir şey ilk kez duyuyorum burada
İnanın doktor seçimi yaparken normal doğum konusunda ısrarcı olan doktoru seçtim.Hahah belki de haklısınız bilemiyorum. Burda çok güzel sezaryen deneyimi yaşayan arkadaşlar oldu, maşallah diyorum. Ama benim çevremdeki sezaryenleri konuşmak ve hatırlamak istemiyorum, sanırım o yüzden de normal doğuma dair tüm şansımı denemek istedim bebeğimi riske atmadan. Şöyle bir şey var ki günümüzde dahi gelişmiş ülke diye adlandırdığımız ülkelerde çok riskli bir durum olmadıkça sezaryen yapılmıyor. Sezaryen doğum oranı ülkemizde çok çok yüksek. Aslolan bir sıkıntı olmadıkça normal dogumdur
He bu arada unutulmasa herkes tek çocukla kalırdı, unutuluyor elbette
Hahaha ben de balık olsun istemiyorum, o yüzden şimdi kızıma diyorum 8 gün daha diren diyeHekim olarak artıları eksileri söyledi, ben riske atmak istemedim, kararı bize bıraktı. Zaten ben de kendimi hiç doğuracakmış gibi hissetmiyordum, ne bir ağrı çektim, ne bir bulantısadece balık burcu olsun istemiyordum, tarihi biz seçtik akşam konserdeydim sabah doğuma girdim o kadar iyiydim
Ben de böyle normal hayatıma devam ediyorum yani. Sadece yataktan kalkarken panda gibi yuvarlanarak kalkıyorum. Bunun dışında bir değişiklik yok hayatımda neredeyseHekim olarak artıları eksileri söyledi, ben riske atmak istemedim, kararı bize bıraktı. Zaten ben de kendimi hiç doğuracakmış gibi hissetmiyordum, ne bir ağrı çektim, ne bir bulantısadece balık burcu olsun istemiyordum, tarihi biz seçtik akşam konserdeydim sabah doğuma girdim o kadar iyiydim
Rica ederim hakkınızda hangisi hayırlısı ise o olsun inşallah, sağ salim alın yavrunuzu kucağınızaİnanın doktor seçimi yaparken normal doğum konusunda ısrarcı olan doktoru seçtim.zaten o da isterseniz 41'de de bekleriz dedi. Teşekkür ederim düşünceleriniz için
Evet sonuç temenni hepimiz için aynısı. Teşekkür ederim hepimiz sağlıkla alalım kucağımıza bebeklerimiziRica ederim hakkınızda hangisi hayırlısı ise o olsun inşallah, sağ salim alın yavrunuzu kucağınıza
Gösterdin mi doktora canımKızlar nstye girdim de doktorum acil sezeryana gitmiş bende bekleyemedim haftaya geldiğimde gösteririm siz bakiverin hayriniza
Ahhh kuzum okudukça çok kötü oldum çok zor bir doğumun olduKızlar yazanlara tek tek cevap veremedim. Bebeğim 15.40'ta doğdu ama acil sezeryanla. Suni sancıyı bebeğim kaldıramadı sancılarım çok şiddetlendi belim kasıklarım ayrıldı resmen çok kötüydüm ama dayanıyordum sonra nst bağlandı. O sırada doz bir tık artırıldı ve sancılarım şiddetli gelmeye başladı derken bebeğimin kalbi 90-80-70 derken birden cihaz alarm vermeye başladı ve bebeğimin kalbi 20ye düştü ben nasıl bağırıyorum çağırıyorum kesin alın diye. Çok ağladım hemen suni durduruldu başka bir serum verdiler o ne bilmiyorum ama bebeğin nabzı tekrar yükselmeye başladı ama eskisi kadar yükselmedi 110a kadar gelebildi doktorum hemen ultrasonla baktı ve Kordon boynuna dolanmış sancı geldikçe aşağı doğru itildiği için boğuluyordu çocuğum. Hala titriyorum yazarken etkisinden çıkamadım o nst nin alarmı sürekli kulağımda. Beni acele ameliyathaneye indirdiler tabii benim hala sancılarım geliyor şiddetli bir şekilde damarlarımda hala suni sancı gezdigi için ben kıvranıyorum ama ben kıvrandıkça çaktırmıyorlar ama ben telaşlarını hissettim her şeyi hızlı hızlı yapıyorlar spinal yaptılar ben zaten sezeryandan çok korkuyorum ama bir an önce bebeğimin iyi olduğunu duymak istediğim için sessiz sessiz içime içime ağladım. Sonra sesleri duyuyorum ama önümde önlük göremiyorum ve benim canım çok acıdı çekiştirerek bir şeyler yapıyorlar sonra doktorum yanındaki kişiye çıkmıyor çocuk dedi o esnada hareketler sertleşti ve bebeğim doğdu ağlamaya başladı onun sesini duyunca hüngür hüngür ağladım. Bebeğimi bana o an göstermediler ve doktorumun sesini tekrar duydum kanama durmuyor dediklerini ve o an beni uyuttular ne oldu orada bilmiyorum ama gözümü tekrar açtım ameliyathanede ben her şey daha yeni oldu sanıyorum tabii. Ailem çok merak etmiş bebeğim 15.40ta doğdu ama ben odaya geldiğimde 7yi geçiyordu. Beni odaya geçtiğim zaman gördüm bebeğimi. Altın saçlı altın kaşlı gamzeli güzel mi güzel bir bebişim olmuş maşallah. Ama kucağıma bile alamadım ağrıdan. Uyuşukluk geçtikten sonra ilk yürüyüşümde maalesef tansiyon düşmesi yaşadım beni oturttular ve orada bana bir şeyler oluyor dedim ve pat gittim bayılmışım uyandım kustum kustukça dikişlerim ağrıdı acıdan kıvrandım ağladım. Tekrar ağrı kesici yapıldı ve bir zaman sonra kalkıp yürüdüm daha iyiyim şimdi ama gaz çıkaramadım henüz. Ama bebeğim çok şükür yanımda ya her şey geçer çok ağladım hala aklıma geldikçe ağlıyorum ama şükrediyorum hep. O ağlıyor ya ben konuşunca sesimi duyunca susup beni dinliyor eriyorum. Allah'ım isteyen herkese nasip etsin. Çok şükür rabbime biz kurtulduk. Inşallah sizlerin çok güzel hikayeleri olur
AdChoices
ADVERTISING
emzirme ödeneği herkese mi yatıyor canım ilk bebek hiç bilmiyorum bunları. bir de doğum sonrası yapılıyor başvuru e devletten değil miKızlar bilgılendırmelerle geldım
Bnım dogum param yattıbukdr çabuk beklemıyordum. Beledıyeye gdıp doğum paketını aldım, hani burda konuşuyordukya, eve gelmıyormuş paket, gelın alın dedıler, ordan ilçedeki aile sosyal hiz. Müd. Gdıp bebegın tcsını verıp 1.çocuk 300 tl 2.çocuk 400 tl
Kayıt oldum, önumuzdeki ay ptt yatacak
Bırde 857 tl emzirme ödenegı yatacak
E devletten bnka hesabınızı tanımlatırsanız oraya yatıyor
emzirme ödeneği herkese mi yatıyor canım ilk bebek hiç bilmiyorum bunları. bir de doğum sonrası yapılıyor başvuru e devletten değil miKızlar bilgılendırmelerle geldım
Bnım dogum param yattıbukdr çabuk beklemıyordum. Beledıyeye gdıp doğum paketını aldım, hani burda konuşuyordukya, eve gelmıyormuş paket, gelın alın dedıler, ordan ilçedeki aile sosyal hiz. Müd. Gdıp bebegın tcsını verıp 1.çocuk 300 tl 2.çocuk 400 tl
Kayıt oldum, önumuzdeki ay ptt yatacak
Bırde 857 tl emzirme ödenegı yatacak
E devletten bnka hesabınızı tanımlatırsanız oraya yatıyor