Aynen yeter zaten. Ama benimkinin boyu da çok uzundu, hem de 3 kg doğarsa iyice dal gibi olur incecikBelki de öyle bilmiyorum ki keşke 3200 olsa yeter daha fazla çıkarmak zor olur zaten
Ya annem yanımda şimdi son haftalarım olduğu için onun içi rahat etmiyor beni yalnız bırakmıyor oğlumla o ilgileniyor zaten ama doğurunca çok kalamaz babamdan dolayı.. hele bir sağlıkla doğsun da halledicez inşallah bir şekilde eşimle .. babalık izni de sadece 5 gün oluyormuş özel sektörde napcaz bilmiyorumEvin o kadar yakınsa hele hiç sıkıntı olmaz inşallah ya sıklaştiginda gidip doğurup gelirsin. Oğlunu koyacak bir yer ayarladin mi ?
Kesinlikle bemd e o kafadayim çok ideal geliyor 3 3bcuuk arası normal de isteyince bide sanırımBelki de öyle bilmiyorum ki keşke 3200 olsa yeter daha fazla çıkarmak zor olur zaten
Bizimki uzun doğmaz ya anne baba çok uzun değil normal standartlarda doğarAynen yeter zaten. Ama benimkinin boyu da çok uzundu, hem de 3 kg doğarsa iyice dal gibi olur incecik
Ben bu hafta biraz dikkat ettim yediklerime. O yüzden merak ediyorum kilo aldı mı almadı mi. Biraz daha alsın istiyorum bakalım hayırlısı
Benim 2. Doğumum olacağı için hızlı ilerler diyorlar ama bence belli olmaz tabiki o yüzden bırakmak istemediler ama mesela hiç ağrım sancım yok hissetmiyorumKaç haftalık siniz , 4 5 cm kadar çok yormayın kendinizi diyorlar doğru mu , sonrasında enerji için , sancı açılma yapar falan diyorlar sizce?
Ah doğru annem var demiştin unutmuşum. Evet ya babalık izni çok az gerçekten biz de onu düşünüyoruz kara kara. Keşke bu kadar kısa olmasa yani gerçekten 5 gün falan neye yeter kiYa annem yanımda şimdi son haftalarım olduğu için onun içi rahat etmiyor beni yalnız bırakmıyor oğlumla o ilgileniyor zaten ama doğurunca çok kalamaz babamdan dolayı.. hele bir sağlıkla doğsun da halledicez inşallah bir şekilde eşimle .. babalık izni de sadece 5 gün oluyormuş özel sektörde napcaz bilmiyorum
Yarın işte kuzum. 3 kgdi en son. Ama ondan önceki hafta da 3 kg dediği için üzülmüştüm ben deBizimki uzun doğmaz ya anne baba çok uzun değil normal standartlarda doğarsenin kontrolün ne zaman en son kaç kg di
Ağrılarınız mi ? Yenilerde olmaya başladı, belime özellikle gündüzleri de ağrı giriyot çıkıyor, 10gun sonra kontrolüm de baaklim ozmaana ne olur biiyorumAy benim de oyle
Doktorun muayene aralığını kisaltmadi mi canım? Artık haftada bir gitsen daha iyi gibiAğrılarınız mi ? Yenilerde olmaya başladı, belime özellikle gündüzleri de ağrı giriyot çıkıyor, 10gun sonra kontrolüm de baaklim ozmaana ne olur biiyorum
Almıştır inşallahYarın işte kuzum. 3 kgdi en son. Ama ondan önceki hafta da 3 kg dediği için üzülmüştüm ben de
Beni her hafta çağırdı doktor bu aralar belime değil de akşam adet sancısı gibi oluyor sabah geçiyorAğrılarınız mi ? Yenilerde olmaya başladı, belime özellikle gündüzleri de ağrı giriyot çıkıyor, 10gun sonra kontrolüm de baaklim ozmaana ne olur biiyorum
İnşallah canım, yarın 11de yazarım nasipseAlmıştır inşallahbazen pozisyondan ötürü yanlış ölçüm oluyor güzel haberlerini verirsin bize
Gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün inşallah cnmHayırlı geceler kızlar doğum yaptım saat 20:15 kızımız 3200 49 cm dünyaya geldi şuan durumu onun iyi çok şükür benim ağrılarım çok miyomda alındı atlaticaz inşallah 14.00 da yatisim yapıldı sancılarım yüksek düzenli ama doktorumuz kan durdurucu ilaç istedi ekstra o olmadan başlamayalim ameliyata diye rahimimde alınabilir dendi imzaladik saat 19.45 de girdim kızım 20.15 de doğdu 21.35 de ben çıktım Rabb'im kimseyi bu yolda bırakmasın inşallahemmemiz şükür var kakamizi yaptık
Çok geçmiş olsn cnm Allah şifa versin bi an önce iyileşirsinz çok zor zamanlar yaşamışsınz inşallah bi an önce toparlarsnKızlar yazanlara tek tek cevap veremedim. Bebeğim 15.40'ta doğdu ama acil sezeryanla. Suni sancıyı bebeğim kaldıramadı sancılarım çok şiddetlendi belim kasıklarım ayrıldı resmen çok kötüydüm ama dayanıyordum sonra nst bağlandı. O sırada doz bir tık artırıldı ve sancılarım şiddetli gelmeye başladı derken bebeğimin kalbi 90-80-70 derken birden cihaz alarm vermeye başladı ve bebeğimin kalbi 20ye düştü ben nasıl bağırıyorum çağırıyorum kesin alın diye. Çok ağladım hemen suni durduruldu başka bir serum verdiler o ne bilmiyorum ama bebeğin nabzı tekrar yükselmeye başladı ama eskisi kadar yükselmedi 110a kadar gelebildi doktorum hemen ultrasonla baktı ve Kordon boynuna dolanmış sancı geldikçe aşağı doğru itildiği için boğuluyordu çocuğum. Hala titriyorum yazarken etkisinden çıkamadım o nst nin alarmı sürekli kulağımda. Beni acele ameliyathaneye indirdiler tabii benim hala sancılarım geliyor şiddetli bir şekilde damarlarımda hala suni sancı gezdigi için ben kıvranıyorum ama ben kıvrandıkça çaktırmıyorlar ama ben telaşlarını hissettim her şeyi hızlı hızlı yapıyorlar spinal yaptılar ben zaten sezeryandan çok korkuyorum ama bir an önce bebeğimin iyi olduğunu duymak istediğim için sessiz sessiz içime içime ağladım. Sonra sesleri duyuyorum ama önümde önlük göremiyorum ve benim canım çok acıdı çekiştirerek bir şeyler yapıyorlar sonra doktorum yanındaki kişiye çıkmıyor çocuk dedi o esnada hareketler sertleşti ve bebeğim doğdu ağlamaya başladı onun sesini duyunca hüngür hüngür ağladım. Bebeğimi bana o an göstermediler ve doktorumun sesini tekrar duydum kanama durmuyor dediklerini ve o an beni uyuttular ne oldu orada bilmiyorum ama gözümü tekrar açtım ameliyathanede ben her şey daha yeni oldu sanıyorum tabii. Ailem çok merak etmiş bebeğim 15.40ta doğdu ama ben odaya geldiğimde 7yi geçiyordu. Beni odaya geçtiğim zaman gördüm bebeğimi. Altın saçlı altın kaşlı gamzeli güzel mi güzel bir bebişim olmuş maşallah. Ama kucağıma bile alamadım ağrıdan. Uyuşukluk geçtikten sonra ilk yürüyüşümde maalesef tansiyon düşmesi yaşadım beni oturttular ve orada bana bir şeyler oluyor dedim ve pat gittim bayılmışım uyandım kustum kustukça dikişlerim ağrıdı acıdan kıvrandım ağladım. Tekrar ağrı kesici yapıldı ve bir zaman sonra kalkıp yürüdüm daha iyiyim şimdi ama gaz çıkaramadım henüz. Ama bebeğim çok şükür yanımda ya her şey geçer çok ağladım hala aklıma geldikçe ağlıyorum ama şükrediyorum hep. O ağlıyor ya ben konuşunca sesimi duyunca susup beni dinliyor eriyorum. Allah'ım isteyen herkese nasip etsin. Çok şükür rabbime biz kurtulduk. Inşallah sizlerin çok güzel hikayeleri olur
AdChoices
ADVERTISING
Valla defnedersin'i okuyunca hiç ısrar etmemeye karar verdimSevgili anneler size tanışmak istediğim bir konu var. bugün 40+4'üm kontrolüm vardı. Her şey yolunda fakat henüz hiç açılma yokmuş çatı muayenesi yaptı doktor. Nst'de sancım sadece bir tane 60 çıktı, bundan önce hiç yoktu. 41'den sonra binde bir de olsa doğum riske giriyor. Hiç açılma yokken suni verirsem de zor dedi.
Böyle bir şey yaşayan ya da birden bu haftalarda açılması olan oldu munormal konusunda ısrarcıyım biraz daha beklemek istiyorum. Görüşlerinizi merak ediyorum.
Benimde son birkaç haftamda başladı önce sol elimdeyi sonra sağ elimde de başladı ilk üç parmağın uyuşuk benim özellikle işaret parmaklarım doğum yapalı iki hafta geçti hala uyuşukluk devam ediyor umarım geçer yoksa bir doktora gideceğim çünkü bebeği emzirirken ekstra uyuşuyor bir şeyler tutmakta zorlanıyorumKızlar gebeligimin ortalarında gece yatarken elim de uyuşukluk başlamıştı Dr sorduğumda sinir sıkışması olduğunu doğumdan kırk gün sonra geçeceğini söyledi ellerini hareket ettir dedi şuan gebeligin sonlarına yaklaşıyorum o kadar çok uyuşuyor ki elim el kemiklerim kol kemiklerim ağrıdan zonkluyor resmen sürekli masaj yapıyorum ama ayağa kalkmadikca geçmiyor ne çiş ne başka bir şey beni bunun kadar zorlamıyor benim gibi olan varsa nasıl başa çıkıyorsunuz şuan masajı elim zonkluyor ve uyuşuk diye zorla yazıyorum sıfır uyku
Cnm normal dogumunda sezeryanında hayırlısı, rabbım kararlıyor, çok normal dogum dıye bekleyenler sezeryana dönebılıyor, tabıkı tercıh senın ama sezeryandan korkmayın, rabbım trawmatik vajınal dogumlarda yasatmasın. Defne duymuş spinaldeki konusulanları, buyuzden genel dıye ısrar ettım bn, herseyın hayırlısıSevgili anneler size tanışmak istediğim bir konu var. bugün 40+4'üm kontrolüm vardı. Her şey yolunda fakat henüz hiç açılma yokmuş çatı muayenesi yaptı doktor. Nst'de sancım sadece bir tane 60 çıktı, bundan önce hiç yoktu. 41'den sonra binde bir de olsa doğum riske giriyor. Hiç açılma yokken suni verirsem de zor dedi.
Böyle bir şey yaşayan ya da birden bu haftalarda açılması olan oldu munormal konusunda ısrarcıyım biraz daha beklemek istiyorum. Görüşlerinizi merak ediyorum.
Di miValla defnedersin'i okuyunca hiç ısrar etmemeye karar verdimBebek normal gelecek olsa gelirdi ben olsam sezeryan olurdum 41'e girince gelmediyse.
Pofff bilemedim evetCnm normal dogumunda sezeryanında hayırlısı, rabbım kararlıyor, çok normal dogum dıye bekleyenler sezeryana dönebılıyor, tabıkı tercıh senın ama sezeryandan korkmayın, rabbım trawmatik vajınal dogumlarda yasatmasın. Defne duymuş spinaldeki konusulanları, buyuzden genel dıye ısrar ettım bn, herseyın hayırlısı
Oğlumda ben 41. haftada sezeryan oldum, sancım 5lerdeydi, karnım hiç inmemişti, açılmaya dair hiçbir şey yoktu, doktorum 2 kez suni sancı versek de normal olmaz, seni yıpratmış oluruz dedi, ben de hiç riske atmadım. Önemli olan sağ salim kavuşabilmek, doğum şeklinin çok bir önemi kalmıyor bir noktadan sonra. Rabbim hepimize hayırlısıyla, sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallahSevgili anneler size tanışmak istediğim bir konu var. bugün 40+4'üm kontrolüm vardı. Her şey yolunda fakat henüz hiç açılma yokmuş çatı muayenesi yaptı doktor. Nst'de sancım sadece bir tane 60 çıktı, bundan önce hiç yoktu. 41'den sonra binde bir de olsa doğum riske giriyor. Hiç açılma yokken suni verirsem de zor dedi.