Popüler Konu 2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...


  • Ankete Katılan
    155
Ben Canan Karatayı dinledim üniversitede ki hoca da suyun normal kilon nasıl dediler detaylı da anlattım şeker var denilemez ama tatlı ekmek abur cubur meyveyi azalt dedi ona rağmen ben gittim o şekerli suyu içtim ve içmemle mide bulantısı ile hepsini çıkardım 850 tl şeker için içecek için para verdim kanı verdim normal çıktılar ama kendi kendime dedim hocama dedim ben normal hayatında da gazoz fanta meyveli soda falan asla içmem o şekerli içeceği içtim ama bugün olsa içmezdim tercihime bırakılsaydı
 
Ahaha evet ben en son işten çıkmıştım ama ben büyük bi firmanın fiyatlandırma işine bakıyorum turizm şirketi diyeyim mecburlar gibi bir şey diyeyim çok güzel bi teklifle geldiler hayır diyemedim tekrar başladım ama evlendiğimden beri ilk defa 10 gün evimde kaldım öyle iyi geldi ki oğlumla birlikte inşallah bir kaç yıl iş hayatından uzak duracağım
 
Şöyle 32. Haftadan sonra çalışamaz raporu alıyorsun canım hamilelik nedeni ile diye veriyor doktorun 8 haftalık olarak doğum yapınca yine alıyorsun bi 8 hafta daha bildiğin şu an hasta oluyorsun da rapor alıyorsun onun parası gibi 3/2 si yatan maaşının benim bu raporlar bitince tekrar rapor alabilirsem onu deneyeceğim yoksa da ayrılcam tamamen
 
Oh Ohh sevindim valla hem işe başlamana sevindim hemde dinlenmiş olmana
 
İlkinde şekeri olup ikinciye olmayan biri olarak söylüyorum ufak takipler yaparak anlaşılamayabiliyor. Bütün doktorlar bana ilkinde var ikincide de kesin olacak dediler haftası ileri değildi ama kilosu fazlaydı hep. Vücudum şekerim var gibi davranıyordu ama şekerim çıkmadı. Her gebelik her vücut farklı tepkiler gösterebiliyor o açıdan yanlış yönlendirme olduğunu söyledi arkadaş da. Ben ikisini de yaşadım ve söylediğin takiple anlaşılamadı benim bir iki kere 150 160 larda bile çıkmışlığı vardı hava değişimi yüxünden olduğunu düşünüyoruz mekan değişince bir daha yüksek çıkmadı mesela. Ayrıca bu mide bulantıları şeker sevmeyenlerde yada şekeri zaten olanlarda oluyor bunda hiç yaşamadım ama ilk oğlumda şekerim varken kusmuştum mesela.
 
Merhaba arkadaşlar 27. Haftadayım bugün kan uyuşmazlığımız olduğu için iğnesni oldum bu iğneyi yaptıran oldu mu acaba
 
Allah nasip ederse 3. oğlum olacak, ilk oğlumda pek bilgim olmadığı için ben de yaptırmıştım şeker yüklemesi ama 2. oğlumda ve bunda yaptırmadım, Allah korusun yavrularımızı ama bi anda şekeri fırlatma ihtimali olan o şekerli suyu içmeyi doğru ve gerekli bulmuyorum, kaldı ki anlamanın başka yolları varken. (Gebelik diyabeti olup olmadiginin anlaşılması tabiki çok önemli)
 
Takip etmekten kastım alırsın bir şeker ölçüm cihazı 3-4 gün boyunca açlık tokluk sekerlerine bakarsin ve muhakkak anlarsın, ayrıca gebeliğin bu döneminde olmayıp ilerleyen dönemde de olabilir, ara ara kontrol etmek lazım zaten, bence politika şeker yüklemesi yapmak yerine gebelerin doğru eğitimle bilinçlendirilmesi ve zaman zaman kendilerinin takip etmesini sağlamak, sağlıklı beslenmelerine yönelik eğitim vermek olmalı. Sadece gebelik diyabeti olanlar değil bütün gebeler çok hamur işi, çok şeker tuketmemeli ve mümkün mertebe sağlıklı beslenmeli.
 
Bende yaptım ama anlaşılmadı diyorum ilkinde vardı diye 23-24 hafta olur olmaz başladım ölçüp kontrol etmeye şeker 24. Haftada çıkan tespit edilen bir şey vücudum şeker var gibi davranıyordu ve iki kere 160 lı değerler görmüşlüğüm var hiçbirşey yememiş haliyle ama o 75gr içecekle bile sınırı geçemedi 160 ları gördüğüm için ben sınırı birazcık geçer yine ilkindeki gibi diyetle çözerim diye düşünüyordum sınıra yakındı ama geçmedi bile onu anlatmaya çalışıyorum bazı durumlarda anlaşılamayabiliyor da misal 160 ları gördüğüm değerleri söylesem diğer değerlerim 100 civarı olsa bile o iki değer yüzünden doktora şeker yüklemesi yaptırmasam doktor bana şekerin var diyip yollayacaktı.
 
Evet 1 saatlik ölçüm sonuçlarınızın zaman zaman 140 i geciyor olması zaten diyabete yatkinliginizi gosteriyor, yerinizde olsam yine de dikkat ederdim, benim tokluk şekerim 162 çıktığında gebelik diyabeti teşhisi koydu endokrinolog, şeker yüklemesi yapmaya da gerek duymadı zaten, böyle durumlarda ekstra şeker yuklemeye gerek olmadığını söyledi. Diyetle normal sınırları nadiren aşıyor ama hep dikkat ediyorum ve takip ediyorum ben. Mevzuyu daha fazla uzatmak istemem herkes içine sindiği gibi davranabilir ama herkes fikrini de söyler yani böyle bi platformda, kimse kimseyi yanlış yonlendirmekle suclanmaz, doğruluğu ya da yanlışlığı kesin kanıtlanmış bir mevzu yok ortada, prof Dr lar bile aynı düşünmüyor.
 
Uzman görüşü D sınıf kanıt düzeyidir, yani en düşük kanıt düzeyi. Yani benim doktorumun yaptır, sizinkinin yaptırma demesininin ikisi de D sınıfı öneridir. Yani en düşük kanıt düzeyi. En güvenilir olanlar metaanalizler, sistematik derlemeler, sonra da randomize kontrollü çalışmalardır. Ben kendi araştırmalarım, endokrin ve kadın doğumda bu işin babasıdır denilen kanıt düzeyleri yüksek çalışmaları içeren textbook ve klavuzlardan okuyarak şeker yükleme testi yaptırma kararı aldım. Bu benim kararım. Yaptırmasam yine benim kararım olurdu. Benim uygun bulmadığım nokta, burada şeker yüklemesi çok gereksiz denmesi. Bir bebeğin ve annenin sağlığı söz konusu olduğunda, dediğiniz gibi doktorlar bile ikiye ayrılmışken, bu kadar kolay ulaşılabilir bir platformda, insanları yanlış yönlendirebilecek yorumlarda bulunmanın doğru olmadığını düşünüyorum.
 
Boşverin herkes kendi doğrusunu yapsın. Doktor ne derse onu yapıyoruz hepimiz mecbur bazen doğru gelmese bile . Siz söyleyin bakalım doktor demişti ki bu zamanlarda bebekler ne zaman uyanıp hareket ederse ne zaman açıktırırsa seni doğunca da öyle olur diye . Benim oğlan ısrarla sabah namazını ve yatsıyı seçiyor . Gündüz hiç hareket yok gece tepkiler yumruklar . Eğer doğunca da böyle olursa gece kuşu oluruz biz
 
Doktorlar bile ikiye bölünmüşse pardon da kimin yanlis yönlendirdiğini nerden biliyoruz? Ayrıca cumlelerim benceyle başlıyor dikkat ederseniz, herkes fikrini söylemekte özgürdür buna siz karar veremezsiniz.
 
Son düzenleme:
Aaaa benim oğlan kız bu karşı komşumuz imam onunla beraber kalkıyoruz gece de yatsıyı kıldırıyoruz
 
En başında size iyi niyetinizden şüphe duymadığımı söylemiştim. Şimdi de söylemiyorum. Siz nasıl kendi fikrinizi beyan ediyorsanız, ben de kendi fikrimi beyan ediyorum, diyorum ki bu söylediğiniz bana yanlış geldi. Kavga etmiyoruz, medeni insanlar olarak bir konuyu tartışıyoruz. Agresifleşmenize gerek yok.
 
Ben kimseye yaptırın yada yaptırmayın diye bir deklarede bulunmadım. Sadece başımdan geçeni anlattım ve benim doktorumun böyle bir karar verildiğini benimde okuduğum ve yaptığım araştırmalar sonucunda aynı fikirde olduğumu beyan ettim. Burası açık bir platform insanlar fikirlerini söylemekte başından gecenleri yazmakta özgüler. Ayrıca textbook araştırıp yabancı makaleleri araştırırsanız şeker yüklemesinin faydalı olduğunu savunanlar kadar, zararlarını savunanlarda bulunuyor. Bu biraz bakış açımız ile ilgili . Bu konu ile ilgili şeker yüklemesi yapılan çocukların gelecekteki diyabet risklerini araştıran Avustralya'da yazılmış ciddi bir makale var bunlarida okumanızı tavsiye ederim. Doktorluk yada alınacak kararlar textbook okumak ile ilgili olsaydı zaten kimse doktora gitmezdi herkez kendi kararını burada verirdi. Amacım kesinlikle tartışmak değil lütfen yanlış anlamayın ama elimizden doktorlara guvenmekten ve kendimizi onlara emanet etmekten başka birşey şimdilik gelmiyor. İnşallah hepimiz yavrularımıza saglicak ile kavuşuruz.
 
Tamam ama siz de bir konuda fikrimi söylüyorum ve beni insanları yanlış yönlendirmekle itham ediyorsunuz, bu şekilde itham etmeden ben katılmıyorum ben de böyle böyle düşünüyorum şeklinde belirtseniz daha güzel olurdu zira kimin fikrinin doğru olduğu ve kimin yanlis yönlendirdiği net olan bir mevzu değil.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…