2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    179
Kızlar merhaba 6 haftalık hamileyim temizlik yapıyor musunuz? Standart ev işleri öyle cam silme vs bahsetmiyorum. Rutin işler yani günlük yaptıklarımız. Bugün bir arkadaşım 3 ay çok önemli eğilip kalkma, kollarını kaldırma, çok merdiven çıkma, temizlik falan yapma, makinaya bulaşık yerleştirmek için eğilme vs dedi. Biraz stres oldum ben yapıyorum market poşeti vs de taşıyorum sıkıntı olur mu? Deneyimli olan annelerden siz ne düşünüyorsunuz? Ya da anne adayları:)
Masa başı çalışıyorum bir de çünkü akşama kadar evde olup dinleneceğim bir durum yok.

Ben tam olarak bilmiyorum yumurtlama günümü ama, yumurtlama ağrılarımı neredeyse 5-6 gün yaşadım. O süreçte birlikteliklerimiz oldu, 2 hafta sonra 152 beta ile öğrendim.
Benim yumurta akı kıvamındaki akıntıdan önce ve sonra farketmeden değerlendirdik cünkü bende bilmiyorum düzensiz oldugum için sonrasında 4-5 gün bende ağrı çektim. 2-3 gün önceye kadar birşeyim yoktu suanda tekrar bel kasık ağrısı ayaklarda uyuşma halsizlik karnımda gaz gögsümde hassasiyet belirdi. Son ilişkinin üzerinden 11. Gün bugün. Ne zaman test versem ?

Yumurtlama tarihi kesin olarak biliniyorsa genelde yumurtlamadan 12 gün sonra çıkıyor ama herkesin vücudu çok farklı. Kiminin ki erken tutunur kiminin ki daha geç tutunur ona göre hcg salgılamaya başlar. 12. Gün tutunsa 15. Gün beta idrarda algılanmaya başlar diye biliyorum

Normalde 11. günde erken gebelik testinde çıkar. Ama spermler 5 güne kadar canlı kalabiliyor, yani son ilişkinizden sonraki 5 gün içinde de döllenme olmuş olabilir, negatif çıkarsa regl de gelmezse tekrarlarsınız yine.

Belli başlı işler aslında mecbur yapıyoruz. Bulaşık makinesi dizme yerleştirme, yemek, çamaşır. Bunların üstüne ekstra iş yapmıyorum sadece. Ama kağan Kocatepe var youtubede onun bir konuşmasını dinlemiştim. Bir çocuk sağlıklıysa ve doğmaya karar verdiyse ne yaparsanız yapın onu oradan alamazsınız, hamilelik yaşaması bu kadar zor birşey değil sadece gündelik hayatınızı yavaşlatarak yaşamanız gerekir demişti

Ben adetime 4 5 gun kala yapmıştım silik çıkmıştı sonra günden güne koyulasti o yüzden ben biraz erken ogrenenlerdenim

Amann pozitf yaa iyi olmuş bak öğrenmişsin:) )

Hmm anladm kuzum iyi olmuş ozmn tabi kullan
Şifa olsun inşallah

Selam bebek vala bnde rutin işleri yapıyorum evde kendimi cok yormadan
Masa bası çalışıyorum bende cok şükür kii:)

Bu konuda doktor cok haklı tatlım
Ben gecen hafta uludağ da kaydım yaa bildiğin düşe kalka
Ama snra bi baktm pozitif

Kızlar bende size ne sorcam yaa
Daha doktora gitmediğim için size sormak istedim
Cinsel ilişkiye ara verdiniz mi
Ben korktuğum için yapmıyorum

Kızlar bende size ne sorcam yaa
Daha doktora gitmediğim için size sormak istedim
Cinsel ilişkiye ara verdiniz mi
Ben korktuğum için yapmıyorum
Ben de çok korkuyorum canım, öğrenmeden önce olmuştu ama bildikten sonra farklı oluyor. İlk 3 ay yapamam gibi geliyor

Valla canım ben çok güzel naz yapıyorum eşime. Tüm gün masa başı çalışıyorum, akşama doğru bel ağrılarım felaket oluyor. Hemen bi şeyler hazırlıyoruz beraber yemeğe sonra direkt uzanıyorum. Süpürge vs. komple bıraktım eşime

Ohhh ne güzel kız:)
Ben naz yapmasam da eşimn kendi canı durmuyor zaten cok yardımcı saolsun

Ya bi şey olur diye korktum açıkçası dün evi süpürdüm sildim toparladım vs. Yani kendimi aşırı da yormuyorum ama yaptım yani. Çok hareketsiz kalmak da iyi mi bilmiyorum ki. Çok bi şey yapmayayım o zaman ben. Korktum bi şey olur falan diye

Aynen kıZ bende öğrenmeden olmuştu da
Şuan ne yapmak lazm bilmiyorum
Ben sormadım doktoruma daha canım ama okuduklarıma göre çoğu doktor kanama alanı yoksa beraberliğe izin veriyormuş, ama ilk zamanlar kritik yaa içim rahat etmez

Çok hareketsiz kalmak da iyi değil tabi kan akışı için. Yukarıda arkadaşın dediği çok doğru, bebek sağlıklı ise düşmez ama Allah korusun olası bir durumda vicdanen acaba bundan mı düştü, şundan mı düştü dememek için dikkat etmeye çalışıyorum.

Ben hep kendi işimi kendim yapmaya alışık olduğum için öyle komple nasıl bırakırım bilmiyorum. Normalde zaten hareketli bir insanım :) geçen hafta dağ tepe gezdik mesela hamile olduğumu bilmiyordum ama şimdi daha dikkat ediyorum. Bu da yeterli değil sanırım:/

Çok teşekkürler cevabınız için. Biraz içim rahatladı. Dikkat etmeye çalışıyorum ama işleri komple biri yapsın ben yatayım onu yapamıyorum. Başkası yapınca hep eksik hep yarım olacak gibi geliyor çünkü o yüzden hep takip etmem düşünmem gerekiyor. Malum koç burcu:)

Evet canm dun bende dinledim o videoyu tadını çıkartın diyor bende yapıyorum ev işleri vs eşimde yardim ediyor sağolsun ama olabildiğince dikkat ediyorm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…