2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    201
İnan bende anlamadım canım ya böyle gogusum ağrıyor ama süt geliyor bebek emerken canımdan can gidiyor
Ama tüm vücudumda ağrıyor ateşim yok baktım ama ağrım var sizi halinde ve bugün geçmiyor
Sıcak su koydum gogusume banamisin demedi napacam bilmiyorum sagmaya çalıştım bişey çıkmadı emzirdim canım yandı başım falan çok ağrıyor ya mastit mi başka bişey mi anlayamadim
Bilemedim yaa ama mastitte göğüs şişiyor kızarıyor sıtma gibi titreme üşüme var ama ateş olmuyor

Bebeğinin iştahsızlığonı çözdün mü canım, geçti mi? Kızım sabah 7de 90 cc öğlen 3de 60 cc akşam 6.30da 60 cc içti çok zorlanıyorum.
Hayır maalesef geçmedi. Bugün sağlık ocağına gittim 1 haftada sadece 150gram almış. Hiç emmiyorki almak istemiyor çözüm gibi bir şey de yok

Aynen kuzu erkenden yaptır
Ay sana şey soracam benim sol gogusum ağrıyor emzirirken canım yanıyor sagmaya çalıştım olmadı napabilirim o ağrı tüm vücuduma yayıldı çok kötüyüm şuan bebeğe zor bakiyirum
Bende de aynısı var 1 haftadır sağ göğsümün ağrısından duramıyorum ağlayarak emziriyorum resmen. Hele emzirme bitip 10 dakika geçince süt toplarken bir ağrımaya başlıyor resmen ölüyorum. Bugün genel cerrahiye gittim ultrason istedi muayene etti. Damarlar genişlediği için oluyor, akıntı yok, apse yok sana antibiyotik falan veremem parol iç sürekli sağ, sıcak soğuk uygulama yap dedi yolladı

Bizim gece uykumuz da yok gece 1’de yatar her saat başı bazen 2 saatte bir uyanır
Hof sizi okudukça inan rahatlıyorum gerçekten gece uykusu neden yok düzelecek mi dersiniz. Saat başı emmek istiyor saatlerce emiyor tam yatırıyorum 10 dk sonra mızıranıyor tekrar emiyor.

Hof sizi okudukça inan rahatlıyorum gerçekten gece uykusu neden yok düzelecek mi dersiniz. Saat başı emmek istiyor saatlerce emiyor tam yatırıyorum 10 dk sonra mızıranıyor tekrar emiyor.
İnsan kendisini tek başına hissedince üzülüyor demi 😅😅😅bilmiyorum ben özellikle şöyle 7’de yattı diyor ya akşam gündüz uyumuyor en azından 9’da yatsın istiyorum bizim gaz problemimiz var zaten bi bitmedi gitti bizi de o yatırmıyor tam dalıyor gaz için sürekli uyanıyor

Bizim gece uykumuz da yok gece 1’de yatar her saat başı bazen 2 saatte bir uyanır
Uyanip bida güç mü uyuyor nasıl mesela seninki
ben onu naasil çözdüm biliyo msn işiği açmadan emziriyorum karanlıkta uykulu emiyor yatiriyorum geri

uyutma işini de tüm ışklari kapatarak yapiyorum

Bu arada eşimde yok il dişi görevde,
tek basıma kaliyorum oğlumla zorluğa allahin hediyesi gibi bişi oldu bu o zamaan

Bir de trip atmaları meşhur şimdi benim evde görümce var bekar evden çalışıyor avukat dosya olursa bakıyor gibi gündüzleri sürekli bizde biraz da oğlanı o kucağa alıştırdı dün de dedim ki ben artık yerde oynatıyorum sende öyle yap yoksa bütün gün gede kucakta olmuyor dedim gelmiş kv kızım ilk yiğen heves ediyor kırma hevesini hergün gelsin gitsin sana yardım etsin diyor zaten hergün bizde dedim bende çocukla yerde oynuyoruz ağladı kaldırın beni diye çocuk hemen geldi kv sakin ol oğlum sakin ol annem ben yanındayım diyor iyiymiş valla dedim 😅sinirlerim bozuldu ilk defa dün oğlumu kıskandım yani sünnet olacak benden daha çok düşünüyor ağlıyor falan en son da gece hadi oğlanı da götüreyim ben diyor sağılmış sütlerden ver sen diyor siz bugün dinlenin diyor bize asla dedim ne saçmalıyorsun sen dedim eşimde bakma sen anneme yedi o iyice kafayı diyor birgün fazla görüş kadını boğ tam dayaklık yaa tam kavga etmelik
Allah bize peygamber sabrı veriyor bacım , gerçekten. Millet hevesini alsın diye doğurmuşuz. Sinirlerim tepemde. Eşimi aramış ben akşam gelcem beni al demiş . Bana haber vermek yok tabiki. Banyo yaptırdık çocuk uyudu. Huzursuzluk çıkardığıyla kaldı

Kızlar sizin bebelerinizde ellerinden tutunca ayağa kalkma isteği var mı benimki sürekli kalkmaya çalışıyor bir de hep bugüne kadar her öğününde tek meme emzirdim şimdi büyüyor diye çift emzirmek istiyorum ama kusuyor fazla geliyor galiba
Benim bildiğim bebiş küçükken iki meme şeklinde gidilir. Büyüdükçe tek memeye geçilir. YouTube da bir dokror 3-4 ay olmuş bebek için tek meme 15-25 dk arası yeterlidir demişti. Hem kusuyorsa fazla geliyordur. Kilo alımı yerindeyse doktora danışarak tek memeden devam bence✨💚

Uyanip bida güç mü uyuyor nasıl mesela seninki
ben onu naasil çözdüm biliyo msn işiği açmadan emziriyorum karanlıkta uykulu emiyor yatiriyorum geri

uyutma işini de tüm ışklari kapatarak yapiyorum

Bu arada eşimde yok il dişi görevde,
tek basıma kaliyorum oğlumla zorluğa allahin hediyesi gibi bişi oldu bu o zamaan
Gündüzleri yarım saat toplasan 2 saat maks uykusu var akşamları da 8’de gidiyoruz yatak odasına uyuyor yarım saat sonra tekrar kalkıyor alıyorum emziriyorum yatırıyorum uyumuyor bekliyoruz yatak odasında saatlerce 1’e kadar uyu uyan yapıyoruz sürekli

Benim bildiğim bebiş küçükken iki meme şeklinde gidilir. Büyüdükçe tek memeye geçilir. YouTube da bir dokror 3-4 ay olmuş bebek için tek meme 15-25 dk arası yeterlidir demişti. Hem kusuyorsa fazla geliyordur. Kilo alımı yerindeyse doktora danışarak tek memeden devam bence✨💚
Hiç iki memeyi bir abda içmedi canım hep tek meme emdi ama düzenli 2 saatte bir emzirdim hala da öyle yapıyorum sağdığımda da bir memeden 60-90 arası oluyor hep 3 ay 18 günlük 6 kg boyu uzun ama 64 cm

Siz benden daha tecrübelisiniz öyle yapayım canım doktora sordum kreme gerek yok dedi ama yapışır diye korkuyorum ben de benimki de bağırıyor yaa hep kucağımda hep memede ama tek kucakta olmayacak gezecekte bir saat sallıyorum sadece 15 dakika uyuyor
Valla ben bir hafta hep bezi öyle yaptım sargı bezi kendi kendine çıktı hiç ugraşmadık çiçeğim . İlk çişinde karton bardak koyduk sonra o da tahriş etti kasıklarını. Bende sürekli pişik kremi sürdüm beze çok iyi geldi

Onu nasıl anlayacam ay hiç olmazdı böyle hayır ağrı emzirsem sadece hafifliyor sonra geri başlıyor sagilmiyorda süt az kaldığından
Canım akşam eşin gelince çocuğu eşine ver. Sen de su kaynat geniş bir kaseye koy suyu sonra üzerine çarşaf gibi bişi ört göğsünü o suyun buharına tut. Ama dikkat et yakma kendini su buharıyla. Bu şekilde elinle sağmayı dene bir de bakalım işe yarayacak mı.

Ben emzirdigimden tutmayacam benimde birikti ama sonra kaza yapacam çünkü bebeğimin rızkıyla oynamak istemiyorum canım
Ben yemessem süt olmaz o yavru doymaz gerek yok buna daha sonra tutarım zaten emzirirken annelerin bağışıklık sistemleri çok düşüyormuş bide oruç tutsam ben ayağa kalkma habire hasta oluyorum bu sıralar
Hastaysanız tabi hiç riske atmayın çok geçmiş olsun. Ben de kararsızım, süt diyeti de tam bitmedi oruç da olunca süt azalır mı acaba ama gündüz bol su yemek olayı yok bende onun yerine gece yemiş olacağım diye düsğndğm. Rızkıyla oynamayım ama dediğiniz gibi ya suyu daha bol içmeye çalışacağım bir şekilde. Unutuyorum ihmal ediyorum özellikle son bir aydır.

Gündüzleri yarım saat toplasan 2 saat maks uykusu var akşamları da 8’de gidiyoruz yatak odasına uyuyor yarım saat sonra tekrar kalkıyor alıyorum emziriyorum yatırıyorum uyumuyor bekliyoruz yatak odasında saatlerce 1’e kadar uyu uyan yapıyoruz sürekli
Bu kdr uuuyumaya kilo alamiypr bnm oğlan ama ya seninkinin de kilo almi iyi idi mesela

Valla ben bir hafta hep bezi öyle yaptım sargı bezi kendi kendine çıktı hiç ugraşmadık çiçeğim . İlk çişinde karton bardak koyduk sonra o da tahriş etti kasıklarını. Bende sürekli pişik kremi sürdüm beze çok iyi geldi
Bardak çok önermiyorum dedi doktor da kendi çişi ona yeter dedi iyileşmesi için ama dediğiniz gibi yapışmaması için sürerim bende

Bu kdr uuuyumaya kilo alamiypr bnm oğlan ama ya seninkinin de kilo almi iyi idi mesela
Bu ay benim oğlan da çok kilo almadı canım bakalım normalde bu saatte banyo yaptıracaktım eşimin işi çıkmış derbiye gitmiştir muhtemelen bende karanlıkta bi deneyeyim uyusun. Dedim uyudu kaldı bakalım uyku da kg etkiliyor tabi

Hayır maalesef geçmedi. Bugün sağlık ocağına gittim 1 haftada sadece 150gram almış. Hiç emmiyorki almak istemiyor çözüm gibi bir şey de yok
Bir haftada 150 gram çok kötü bir miktar gibi gelmiyor kulağa aslında benimde kızım belli bir şekilde zayıfladı gibi geliyor gözüme ama tarttım evde bebek tartısıyla çok da kilo almamış ama heralde boy attılar minikler atak haftasında benimki de epeyce iştahtan düştü 120 liğe geçmiştik öğlenleri bir kez öyle veriyordum bu ara 90 ları içemez oldu. Bu ayda meme redddi çok yoğun olur diye duymuştum inan biberon reddi yaptı bizimki de demekki sadece memeye has değil

Back