2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    197
Evet doğru bak ben sezeryan oldum haklısın onun zamanı var o kısmı tamamen atlamışım. Gerçi yine doktor kontrolünde hamile kalır öyle devam ederdim zaten . Ne bileyim belki de destekçim çok eşim yardımcı bana oğlum sakin herhalde bunalr bana cesaret veriyor

Olabilir canım dedim ya hamilelikte bende hemen istiyorum diyordum ayy çok şanslısın valla maşallah hep öyle gitsin oğlun

Ya iyi oldu sölediğin biz korunmuyorduk

Natural olan akıyor, natural response akmıyor. Ben de aynı şeyi tecrübe etmiş oldum

12. Hafta atagi mehter esliginde hayatimiza giris yapmis bulunuyor. Neler yaptiniz atagi yumusatmak icin kizlar? Yoksa yapacak birsey yok; baya ustumuzden gecmesini mi bekliyoruz?
Biz deplasmanda yakalandık ve durum fenaaaa. Sürekli mız mız ağlama hali. Gelen giden yok aç, yok gazı var, uykusu mu var bilmem ne. Yahu atak haftasındayız, olabiliyor diyorum. Su ver diyorlar sıyırmaya az kaldı doktorum nerdeee

Sen suyu koy onlar da rakiyi eklesin bacim bu donem anca oyle gecer gorunen o..

Su bizimde kırmızı çizgi önüne gelen Su veriyormusn ver sen ver diyorlar tamam diyorm

Kızlar hepiniz yazmışsınız da ben çocuğa su veriyorum ya öyle haldır huldıe değilde haftada 4/5 çay kaşığı şeklinde. Doktorda ver dedi bak kafam karıştı benim

Kızlar hepiniz yazmışsınız da ben çocuğa su veriyorum ya öyle haldır huldıe değilde haftada 4/5 çay kaşığı şeklinde. Doktorda ver dedi bak kafam karıştı benim
Her annenin kendi tercihi. Görümcemin de bebeği var 7 aylık doğduğundan beri su veriyor benden de vermemi bekliyorlar. Ben de gerek görmüyorum. Ama inatla ver diyorlar

Internette çocuk doktorlari mamada sütte olsa suya ihtiyacı yok dedikleri içn vermiyorum artık bir ara vermiştim 2 3 damla ama kendi doktorumuza sormadım hiç oda birsey demedi ver verme diye

Yabancı bir kaynaktan sizler için 3 aylık aktivitileri çevirdim belki bir faydası dokunur hanımlar.
motor aktiviteleri

Battaniye altına oyuncak saklayın.

Kilitli poşete yüzen nesneleri ve su koyun

Bebeklerin ulaşacakları alanlar puset oyun matı vb üstü , eşarp lif asın

Eşarbın bir ucunu tutun ötekini bebeğe tutturun ve çekin

DİL AKTİVİTELERİ

Güldüğünü görüyorum oyuncağınla oynamyaı sevdin mi?

Ayıcığa bakıyorsun dokunmak ister misin vb sorular sor

Günlük objeleri göster ve seslendir battaniyen biberonun vb.

Aynada güneşe bak bu sensin! Vb konuşmalar

Onunla konuşurken yapılan eylemi söyleyin yüzündeki sütü siliyorum şu anda ayakların soğuduğu için çorap giyiyorsun

BİLİŞSEL AKTİVİTELER

Dokununca ve basınca ses yada ışık çıkaran oyuncakları anlatın - dokunduğumuz için çaldı vb. Gibi

Oyuncağı bebeğe yaklaştırıp uzaklaştırın ve anltın

Bebeğe hislerini anlatın acıktığın için karnın ağrıyor yada altın pis olduğu için sinirlisin gibi

DUYUSAL AKTİVİTELER

Bebeği farklı yüzeylere koyun yoga matı battaniye saten çarşaf yada halı gibi

Yüzeylere farklı dokularda kurdeleler yerleştirin

Oyun oynarken oda değiştirin

Camdan bakarken perdeleri açıp kapatın

Ağzına götürdüğü oyuncakları ısıtın yada soğutun diş kaşıcılar

Bebeğin eline ıslak sünger tutuşturun

Yağlı kağıt, alimünyum folyo, kumaş, poşet , ayaklarını değidirin

Okuma dinleme

Bebeğe düzenli kitap okuyun ve gösterin

Favori müzik listesi oluşturun

Bebekle dışarı çıkın ve ona havayı anlatın.

Öncelikle çok teşekkür ederim

Link de paylaşır mısın canım? Ben İngilizce biliyorum belki diğer ayları da takip ederim. Çok güzel öneriler var

Öncelikle çok teşekkür ederim

Link de paylaşır mısın canım? Ben İngilizce biliyorum belki diğer ayları da takip ederim. Çok güzel öneriler var

Ben uyanları çevirdim aslında yaklaşık 50 tane var çok hoşuma giti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…