Evet doğru bak ben sezeryan oldum haklısın onun zamanı var o kısmı tamamen atlamışım. Gerçi yine doktor kontrolünde hamile kalır öyle devam ederdim zaten . Ne bileyim belki de destekçim çok eşim yardımcı bana oğlum sakin herhalde bunalr bana cesaret veriyorAy ben buna geniş bir zamanda cevap yazayım demiştimBen 31 yaşındayım öncelikle ve hamilelikte arada çok yaş farkı olmasın 35’den önce halledeyim beraber büyüsünler diyordum şekere rağmen hamileliğim çok kolay geçmişti bunun etkisi kesinlikle var
Doğumdan sonra en erken 35’de ikinciyi düşünürüm kafasına geldimBu arada eşim bana destek oluyor desem ona haksızlık yapmış olurum ebeveynliğin bütün sorumluluğunu paylaşıyoruz. Bebeğimizi desteksiz büyüttüğümüz için belki de bilmiyorum ama zorlanıyorum açıkçası Umarım 3. aydan sonra her şey kolaylaşır da fikrim değişir
Bu arada bugün doğum sonrası kontrole gittim doktor sezaryen yüzünden ilk bir yıl çok dikkatli korunmamızı söyledi. Eğer 6-7 ay sonra ikinci çocuk düşüncen varsa ve sezaryen olduysan bir doktoruna da danış istersen.
Olabilir canım dedim ya hamilelikte bende hemen istiyorum diyordumEvet doğru bak ben sezeryan oldum haklısın onun zamanı var o kısmı tamamen atlamışım. Gerçi yine doktor kontrolünde hamile kalır öyle devam ederdim zaten . Ne bileyim belki de destekçim çok eşim yardımcı bana oğlum sakin herhalde bunalr bana cesaret veriyor
Aaaa bilmiyordum şoklardayimEvet benim doktorum kestiğimi bana en az 1 sene kestirtme olmaz bak korun dedi
Ya iyi oldu sölediğin biz korunmuyordukYa doktordan doktora değişiyor sanırım bu ama dikişlerin erken açılma riski oluyormuş bir de dünya sağlık örgütü de 2. yıldan sonra öneriyormuş doğum şeklinden bağımsız ikinci gebeliği. Vücudun kendini toparlaması için biraz zamana ihtiyacı varmış. Ben zaten düşünmediğim için sorgulamadım çok fazla açıkçası
Natural olan akıyor, natural response akmıyor. Ben de aynı şeyi tecrübe etmiş oldumBiberon kullanan arkadaşlar size bir sorum olacak bu güne kadar aventin küçük boyu var ya onu kullandım ve biberon ucunun akışı yeterli bugün yırtılmış yenilemem gerekti evde. Aventin büyük boy biberonu vardı oda 2 numara olmasına karşın ters çevirince direkt akıtıyor onla da içebildi aslında ama yavaş akışlı uçtan mı devam etmeliyim yoksa bundan mı ayına göre bu diyor ama hızlı akıyor bu da kafam karıştı
Ay aman dikkat et ya annemin de bana ilk söylediği şey süt korumuyor dikkat et olmuştuYa iyi oldu sölediğin biz korunmuyorduk
Biz deplasmanda yakalandık ve durum fenaaaa. Sürekli mız mız ağlama hali. Gelen giden yok aç, yok gazı var, uykusu mu var bilmem ne. Yahu atak haftasındayız, olabiliyor diyorum. Su ver diyorlar12. Hafta atagi mehter esliginde hayatimiza giris yapmis bulunuyor. Neler yaptiniz atagi yumusatmak icin kizlar? Yoksa yapacak birsey yok; baya ustumuzden gecmesini mi bekliyoruz?
Sen suyu koy onlar da rakiyi eklesin bacim bu donem anca oyle gecer gorunen o..Biz deplasmanda yakalandık ve durum fenaaaa. Sürekli mız mız ağlama hali. Gelen giden yok aç, yok gazı var, uykusu mu var bilmem ne. Yahu atak haftasındayız, olabiliyor diyorum. Su ver diyorlarsıyırmaya az kaldı doktorum nerdeee
Su bizimde kırmızı çizgi önüne gelen Su veriyormusn ver sen ver diyorlar tamam diyormBiz deplasmanda yakalandık ve durum fenaaaa. Sürekli mız mız ağlama hali. Gelen giden yok aç, yok gazı var, uykusu mu var bilmem ne. Yahu atak haftasındayız, olabiliyor diyorum. Su ver diyorlarsıyırmaya az kaldı doktorum nerdeee
Her annenin kendi tercihi. Görümcemin de bebeği var 7 aylık doğduğundan beri su veriyor benden de vermemi bekliyorlar. Ben de gerek görmüyorum. Ama inatla ver diyorlarKızlar hepiniz yazmışsınız da ben çocuğa su veriyorum ya öyle haldır huldıe değilde haftada 4/5 çay kaşığı şeklinde. Doktorda ver dedi bak kafam karıştı benim
Internette çocuk doktorlari mamada sütte olsa suya ihtiyacı yok dedikleri içn vermiyorum artık bir ara vermiştim 2 3 damla ama kendi doktorumuza sormadım hiç oda birsey demedi ver verme diyeKızlar hepiniz yazmışsınız da ben çocuğa su veriyorum ya öyle haldır huldıe değilde haftada 4/5 çay kaşığı şeklinde. Doktorda ver dedi bak kafam karıştı benim
Öncelikle çok teşekkür ederimYabancı bir kaynaktan sizler için 3 aylık aktivitileri çevirdim belki bir faydası dokunur hanımlar.
motor aktiviteleri
Battaniye altına oyuncak saklayın.
Kilitli poşete yüzen nesneleri ve su koyun
Bebeklerin ulaşacakları alanlar puset oyun matı vb üstü , eşarp lif asın
Eşarbın bir ucunu tutun ötekini bebeğe tutturun ve çekin
DİL AKTİVİTELERİ
Güldüğünü görüyorum oyuncağınla oynamyaı sevdin mi?
Ayıcığa bakıyorsun dokunmak ister misin vb sorular sor
Günlük objeleri göster ve seslendir battaniyen biberonun vb.
Aynada güneşe bak bu sensin! Vb konuşmalar
Onunla konuşurken yapılan eylemi söyleyin yüzündeki sütü siliyorum şu anda ayakların soğuduğu için çorap giyiyorsun
BİLİŞSEL AKTİVİTELER
Dokununca ve basınca ses yada ışık çıkaran oyuncakları anlatın - dokunduğumuz için çaldı vb. Gibi
Oyuncağı bebeğe yaklaştırıp uzaklaştırın ve anltın
Bebeğe hislerini anlatın acıktığın için karnın ağrıyor yada altın pis olduğu için sinirlisin gibi
DUYUSAL AKTİVİTELER
Bebeği farklı yüzeylere koyun yoga matı battaniye saten çarşaf yada halı gibi
Yüzeylere farklı dokularda kurdeleler yerleştirin
Oyun oynarken oda değiştirin
Camdan bakarken perdeleri açıp kapatın
Ağzına götürdüğü oyuncakları ısıtın yada soğutun diş kaşıcılar
Bebeğin eline ıslak sünger tutuşturun
Yağlı kağıt, alimünyum folyo, kumaş, poşet , ayaklarını değidirin
Okuma dinleme
Bebeğe düzenli kitap okuyun ve gösterin
Favori müzik listesi oluşturun
Bebekle dışarı çıkın ve ona havayı anlatın.
Öncelikle çok teşekkür ederim
Link de paylaşır mısın canım? Ben İngilizce biliyorum belki diğer ayları da takip ederim. Çok güzel öneriler var
Ay aman dikkat et ya annemin de bana ilk söylediği şey süt korumuyor dikkat et olmuştu
1 sene bile olmayabilirmiş ama yumurtlama devamof evett ii oldu ama bn adet te olmadim hala neden olmuyoruz ne zaman olacağiz
Nee ciddi msnz1 sene bile olmayabilirmiş ama yumurtlama devam
Yani yumurtlama olup nasıl atilmiyor bedenden1 sene bile olmayabilirmiş ama yumurtlama devam
İnan bilgim yok sadece 40 çıktığı gün yumurtlama başlıyor adet isterse 1 sene sonra geliyormuşYani yumurtlama olup nasıl atilmiyor bedenden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?