2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    197
Hangileri onlar canım? Rota ve menenjit mi

Ya nasıl bir koku? Ben de bir kaç gündür idrarında kokuyor gibi hissediyorum ama tarif de edemiyorum kokusunu çok endişelendim şu an. Bir de ateş var mıydı?
Yok ateş yoktu yoğun bi koku aliyordum idrardan çiş kokusu ama enfeksiyon olunca bizden de gelir ya ağir bi koku

Ben temel aşıları ve özel aşıları da yaptırmayı düşünüyorum ilerde daha büyük sıkıntılar çekmemek için

Teşekkür ederim yorumun için canım. Kaç aylık oldu bebiş? Bizim 2. ay doldu yaptıramadık hala. Biraz geç yapınca sorun oluyor mu?

Kızlar selam,

Biz aşı konusuna bir türlü karar veremiyoruz. Eşim temel aşıları yaptıralım diyor en azından fakat duyduğum okuduğum yan etkiler vs beni çok korkutuyor. Siz nasıl bir yol izlediniz?
Bence aşılar çok çok önemli, ben bu işin eğitimini almış hiçbir doktorun aşı yaptırmayın dediğini görmedim. Aşısız çocuk her şeye çok açık çocuk, tabi ki hasta olabilir bulaşır ama aşısız bir çocuk için bazı hastalıklar ölümcül olabilir özel aşılar evet çok pahalı ama yapılacağı tarihe kadar da biriktirilmeyecek paralar değil bence. Çok yakınımın bebeği rota virüsü bulaştı aşı olduğu halde ishal ve kusmaktdn çocuk çok kilo verdi ama evde takiple iyileşti, üstüne basa basa doktoru iyi ki aşı olmuş çok tehlikeli olduğunu söyledi uzun uzun açıklama yapmıştı. Bence ülkede bu kadar mülteci bu kadar aşısız ve hastalıklı insan varken çocuğun aşısız olması çok tehlikeli kendi kanaatim bu yönde açıkçası

Teşekkür ederim yorumun için canım. Kaç aylık oldu bebiş? Bizim 2. ay doldu yaptıramadık hala. Biraz geç yapınca sorun oluyor mu?
Zaten hepatit hariç diğer üçü ikinci ayda yapılıyor. O özel aşılar da üçüncü ay beşinci ay şeklinde ilerliyor zaten

Sonuna kadar katılıyorum gerçekten

12. Hafta atagi mehter esliginde hayatimiza giris yapmis bulunuyor. Neler yaptiniz atagi yumusatmak icin kizlar? Yoksa yapacak birsey yok; baya ustumuzden gecmesini mi bekliyoruz?

Kızlar selam,

Biz aşı konusuna bir türlü karar veremiyoruz. Eşim temel aşıları yaptıralım diyor en azından fakat duyduğum okuduğum yan etkiler vs beni çok korkutuyor. Siz nasıl bir yol izlediniz?
Kesinlikle yaptıracağım doktorumuzun önerdiği bütün aşıları. Türkiye’de değilim özel ve temel aşı farkını bilmiyorum ama Türkiye’de olsaydım da benzer şekilde doktorumuzun önerdiği bütün aşıları yaptırırdım. Burada kreşlere bile kabul etmiyorlar aşı kartı olmadan çocukları.
Endişenizin kaynağı ne bilmiyorum ama şöyle düşünün çiçek ya da çocuk felci gibi hastalıklar aşılama politikaları sayesinde ortadan kalktı. Aşılama sadece kendi çocuğunuz için değil toplum sağlığı için de çok önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…