2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    197
Benimde mi öyle kavga ediyor memeyle.
ne kadar suredir oyle canim? yarin bi mama alip takviyemi yapmayi denesem dedim resmen ac gibi cocuk bilmiyorum dogdugundan beride sadece anne sutu aliyor 3400 dogdu 5700 oldu bilmiyorum ya

ne kadar suredir oyle canim? yarin bi mama alip takviyemi yapmayi denesem dedim resmen ac gibi cocuk bilmiyorum dogdugundan beride sadece anne sutu aliyor 3400 dogdu 5700 oldu bilmiyorum ya
Ben veriyorum akşamları sık emzirin diyolar ama sütümden midir nedir daha çok tahatsızlanıyor daha çok kusuyor mama veriyorum . Zaten tazyikli bide mal gibi sigara içiyorum acaba o mu birikiyor diyorum

Kuzu meme gündüzleri yumuşak oluyor geceleri sert ki bazen benim geceleri bile yumuşak oluyor ama bakıyorum süt var hatta oğluşum emerken bazen süt dışına bile çıkıyor yutmuyor sıpa benimkide öyle saat başı emiyim istiyor gecelerinde öyle her saat uyu uyan yaptığımız zamanlar oluyor gündüzleri kucağından inmiyor bide ameliyattan dolayı kv de var gene başladı sütun yetmiyor bu bebek uyumuyor sütun yok demeye gözüne sokasim geliyor sütü de ya sabır diye diye kocamı bekliyorum

Kızlar sizce 3. Ayda uyku gerilemesi mümkün mü ya. Baya 5. Hafta dönemine dönmüş gibiyim sadece kucakta uyuyup yatağa koyunca sensörlü gibi uyanıyor. Sonra pişman oluyorum neden bıraktım ne güzel uyuyordu diye kucağıma alıyorum dayanamayıp geri bırakıyorum hep aynı döngü

Akşamüstü kv geçtik. Eşimin ablaları gelmiş çay içeriz hem de kızımı severler epeydir görmüyorlar dedik.
Neyse gittik sohbet muhabbet. Kızım o ara uyandı mamasını getirdim içmeye başladı.
Görümcemin eşi 55 yaşında vardır. Mama mı veriyorsunuz emmiyor mu dedi eşime. Eşim de az emiyor sütü olmadı malesef dedi.
Tüh yazık etmişsiniz çocuğa dedi.
Sonra görümcelerle (4 tane) diğer odaya geçtik. Sohbet ediyoruz. Bi yandan da kızıma mama içiriyorum.
Kv başladı. Emseydi mamayla uğraşmazdın bak böyle mama hazırlaması zor emse büyük kolaylıktı vs.
Sonra görümce başladı. Mamayı başta vermekle hata ettiniz vermeyecektiniz vs.
Nazikçe sütüm yoktu mecburdum dedim. Olsun yine de emseydi gelirdi süt dedi.
Abla sabah 7 den ikindin 4 e kadar 1 damla çiş yapmadı çocuk açtı ağlıyordu. Mecburdum dedim.
Diğer görümce başladı bu kez. Süt hemen gelmez zaten olsun sen yine de vermeyecektin dedi. Emsikçe inerdi göğsünden dedi.
Zaten emdi başlarda üzerine mama verdik ama artmadı sütüm hiç bir zaman dedim.
Diğeri ben emzirirken öbür göğsümden akardı göl olurdu dedi. Diğeri benim ki fışkırırdı dedi.

Sizin bu dedikleriniz bende maalesef olmuyordu dedim. Ne sütüm akıyordu ne de fışkırıyordu. Sağdığımda bile çıkan miktar belliydi dedim.
Sonra ortam gerilince yumuşatmaya çalıştılar. Artık çoğu bebek mamayla büyüyor memeyi istemiyor zaten. Canı içinde olsun bilmem ne.
Mama yediği için şişmiş gıdısı felan mama şişirmiş vs demeye başladılar.

Böyle cinlerim tepeme geldi geldi zor tuttum kendimi yemin ediyorum. Sütü gelen insanlar neden bazı insanların sütünün olmayacağını Allah vergisi ve olmayınca olmadığını neden idrak edemiyorlar aklım fikrim almıyor.

Hakkımı helal etmiyorum gerçekten.
Ben cocugumun kötülüğünü ister miyim içim gidiyor emziren kişilerş görünce keşke sütüm olsaydı da 2 sene emzirseydim ama napayım yok. Kendimi mi keseyim.
Allah’a havale ediyorum gerçekten bu düşüncesizleri.
Öyle kırılıp öyle yaralanıyorum ki.
Rabbim sorsun hesabını.

Kızlar sizce 3. Ayda uyku gerilemesi mümkün mü ya. Baya 5. Hafta dönemine dönmüş gibiyim sadece kucakta uyuyup yatağa koyunca sensörlü gibi uyanıyor. Sonra pişman oluyorum neden bıraktım ne güzel uyuyordu diye kucağıma alıyorum dayanamayıp geri bırakıyorum hep aynı döngü
Benim şahsi fikrim iyiki mama var. Yani bu emzirmeme sadece bizim döneme has birşey değil. Geçen bi mevzu oldu bende anneme sordum eskiden bütün bebekler emip annelerin sütü yetiyor muydu diye. Annem öyle şey olur mu biz hiç birimiz çok emmemişiz dedi. Nasıl beslemişler sizi dedim pirinç unuyla ya mama yaparlarmış yada inek sütünü sağıp içirirlermiş. Mama açlık gibi bebeğine zarar vermiyor sonuçta

Ya kusura bakmayın ama Lohusa filmindeki sahne geldi gözümün önüne. Bu emzirme işi yüzünden bazen kadınların birbirine zorbalık yaptığını düşünüyorum. Benim de sütüm çok azdı mama ekledik, ne yapsam artmadı bebem de iştahlı ve doymadığı için mamayı artırdım, önce meme verdiğim halde memeyi reddetti ve artık sadece mama alıyor. Ama ben her kontrolde aşıda vs Asm’deki hemşirelere bunu anlatmaktan bıktım. Israrla ‘mamayı azaltsanız olur aslında, sık emzirseniz süt gelir’ diyorlar ki akla gelebilecek her şeyi denedim. Olmayınca olmuyor ne yapabiliriz ki o yüzden boşverin takmayın. Keşke doya doya emzirsek biz de ama her şey de emzirmek değil rahat olun, ne kendinizi üzün ne de bebeğinize yansıtın

12. Hafta atağına hoş geldiiin

Tabi o sözde eğitimli zorbalarla bende boğuşuyorum. Gittiğimiz bi çocuk doktorunda da benzer bi olay yaşadık. Emzirseydin artardı çocuğuna kötülük yapıyorsun dedi. İçimden hasbinallah çekmekten başka bi şey gelmiyor
Bende baştan beri ilk meme verdim. Doymadığı anda mamaya geçtim. Eğer çocuğum 2-3 günlükken bile hadi 1 haftalıkken bile hep beni emdi eğer sütüm gelmiş olsaydı mamaya zaten gerekmkalmazdı. Ama sıka sıka bile gelen miktar azdı. Hiçbir zaman süt inip göğsüme dolu dolu olmadı memem. Ne yaptıysam başta eşim olmak üzere bunu kimseye inandıramadım.
Herkes bile isteye emzirmediğimi denesem mama vermeyip çocuğun ağlamalarına katlansam sütüm geleceği konusunda bilir kişi.

Mama değil de zehir veriyormuşum gibi davranılmasından gına geldi.
Allah’a havale ediyorum hepsini.

Çok benzerlerini yaşadım ben de. İlk 2 gün susmayan bebeğime hastanede yatarken gazı var, kolik bebek dedi hemşireler daha ilk günden, meğer açmış. Hemşire parmağına eldiven takıp bebeğimin ağzına vererek işitme testi yapabildi, daha aç olduğu nasıl anlaşılsın bebeğimin. Hala o gün aklıma gelince çok üzülüyorum bi şey yapamadığıma. Üstelik ziyarete gelen ebe arkadaşım da uyarmıştı oradakileri aç olabilir mi bu çocuk diye. Taburculuk sonrası fazla kilo kaybedince doktorumuz ikna oldu mama vermeme.Mama önerirken de bastıra bastıra içim hiç rahat olmadan yazıyorum mamayı keşke vermeseniz dedi.

Ben şu an hiç buna takılmıyorum mesela, önceden mama bile yokmuş annenin sütü yoksa pirinç unu vs ile beslerlermiş, o çocuklar bile büyümüş ki biz en iyi en besleyici mama hangisi diye o kadar araştırıyoruz.

Kızlar hiç mama verdiğiniz için kendinizi kötü hissetmeyin. Süt gelmiyorsa ne yapacaksınız her kafadan bir ses insanlara sana ne demeyi öğrenmek lazım sustukça konuşmayı hak görüyorlar kendilerine. Size iyi ki mama vermişim diyeceğiniz bir hikaye anlatacağım. Bir tanıdık diyim bebeğini emziriyormuş doğduktan sonra ama cahillik işte sütü geliyor sanmış emdikçe ama gelmiyormuş bebek sarılık geçirmiş iyice anlamamış o da genç ve cahil olduğundan (yıllar önce) ve çocukta beyin hasarı bırakmış sarılığı. Siz mama vermeseniz Allah korusun sarılığı artacak belki bu sefer gittiğiniz doktorlar emin olun neden mama vermedin diye sizi azarlayacaktı. Annelik güdülerinize güvenin siz evladınız için en doğrusunu bilirsiniz. Çok konuşanlara da sana ne diyemiyorsanız en azından içinizden fuckk you diyin kısacası he he diyip bildiğinizi yapın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…