2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    194
Yoruyor insanı hem zihnen hem fizikten. Artık biraz olsun salmak normalleşme istiyor insan. Ama kilosuna da kafayı takıyor. Deneyelim bakalım 1,2 hafta daha. Bende gece fln uyandırıp emziriyorum Napalım uyku yok o kilo alsın da

oğlunuz için çok minimal dozda ilaç kullansanız nasıl olur acaba. Psikiyatristler öneriyorsa tabiki. Bazen çocuğa zarar vermemek için kullanılmayan ilaçlardan daha çok çocuğun kendinde zaptedemediği duygular çocuğa zarar veriyor. Ebeveynlik aslında uykusuz kalıp emzirmeye çalıştığımız bu günlerden ziyade gelecekte kişiliği yönetmekte zor olacak bunu hatırlattınız bana. Sizin yerinizde olsam oğlum için yeni bir başlangıç yaparım. Okula da başlamış onun içinde yönetmeye baş etmeye çalıştığı şeyleri düşünemiyorum bir yandan da kardeşi olmuş. Allah yar ve yardımcınız olsun hepimizin olsun

Kızlar buraya da sormuştum. 40 ımdan sonra 8 gün geçti. 2-3 gündür kırmızı silik leke geliyor diye. Bugün artık tamamen regliye döndü. Eskisi gibi sancı çekerek (bel bacak kasık ağrısı) ve pıhtılı normal yoğunlukta kanamam oluyor. Sanırım ilk reglimi oldum.

hayırlı olsun. ben de aynı şekilde 40 ımdan 1 hafta sonra oldum

Psikiyatriye gittik düşük dozda başladık 3. Aydayız okula giderken veriyoruz. Gerçekten hiç istemeyerek veriyorum ilacı.
Sürekli yeni başlangıç diyorum ama inanın zor eşimden başka desteğim yok annem geliyor bazen ama şehir dışı olunca kısıtlı.. kv falan da başka şehirde ama onlara çok kırgınım. Bir bina ötede eltim var ona çok kırgınım. O bu şehri de başı şeyleri de daha iyi biliyor beceriyor onun gibi olamadım diye bazen kendime kızıyorum ama içten içe çok kırgınım Allah görüyor kalbimde fesat yok şunu yazarken bile gözlerim doluyor. Çocuklarını gezdiriyor bir sürü arkadaşları var falan benimki yalnız büyüdü resmen. Neyse ya buna şükür diyeyim.
Bebek doğunca öyle bir güç geldi ki bana özellikle bu grupla birlşkte bebek bakmanın kolay olmadığını gördüm kendime çok yüklenmemeliyim diyorum artık geçen geçti bundan sonra daha güzel olsun inşallah. Yeniden başladım abi kardeş formundan bakalım güzel olacak inşallah çok teşekkür ederim anlayışınız için

Merhaba.

Öncelikle kendinize yüklenmeyin.ilk çocukta her zaman bir acemilik olur ve ilk çocuk hep daha kuralcilikla büyütülür. Erkek çocuk büyütmekte herzaman daha zordur.
15 dk.lık ders 1 saat sürüyor diyorsunuz mesela ama emin olun hemen herkes bu durumda.
Okulda dersleri iyiyse, dersi dinliyorsa ödev konusunda çok zorlamayın derim.
Sınıftaki velilerle tanışabilirsiniz çevreniz genişler. Birbirinize gelip gidersiniz çocuklar içinde iyi olur.

Ben bu şehir de doğdum büyüdüm canım aynı şehire gelin oldum çok şükür güzel bir evliliğim oldu bir de evladım bunlar olmadan önce dostum arkadaşım var sanıyordum herkesin kendi düğünlerini geçtim kardeşlerine kadar yaptım doğum günleri sünnetleri Mevlütleri aklına gelebilecek her organizasyon ben bi nişanlandım baktım yarısı kayboldu evlendim tamamı gitti çocuk doğurdum hayırlı olsuna bile gelmeye gerek duymadılar yani o şehirde doğ büyü farketmez bence oğlunun okulda ki sınıf arkadaşları anneleri ile otur kalk tanış onlarla bi halk eğitim kursu olur ne bileyim çarşı pazar vs gibi kuran kursları olur sosyalleşmenin yollarını bul yoksa kv elti falan bi noktaya kadar

Ben de bu grup sayesinde kendime çok yüklendigimi, benim gibi bi cok kadin arkadasin ayni zorluklari yasadigini görünce diyorumki tamam. Ben yanlis bisey yapmiyorum. Bunlar yasanacak dogal seyler. Bebegimle iliskimi zedelememeli yasanan zorluklar cunku tum bebekler farkli. Bazilari ayni dimi Minaa95 P pirlantaan :) o yuzden yazalim paylasalim bu donemi birlikte atlatalim. Insan tanimadigi insanlara daha kolay acilip dertlerini paylasiyo kinanmayacagini bilerek..

Canım bende farklı şehirde doğup büyüdüm tüm ailem sevdiklerim orda biz eşimle başka sehirdeyiz ve burda 2 3 tanıdık hariç kimse yok hatta 2 senedir burdayiz ilk sene kimseyi tanımıyordum sonra eşimin iş arkadaslarinin eşleriyle tanıştım bide kursa gittim orda 1 2 arkadaş edindim ve bende inan tek başımayım annemler Ankara'da kar kv de öyle ve ha diyince gelemiyorlar yani bizim güçlü kalmamız lazım bı çocuğumuz eşinin işi yüzünden başka şehirlerde yaşıyor
Sen kendin güçlü ol herşey dört dörtlük olacak değil evlatlarına ilgilen onlar ile vakit geçir arkadaş edin gerisi emin ol gelir

Yengemde yiğenimin totosunu uyararak yaptırıyordu sonrasında çok zorlandı. Bebek uyarılmadan yapmamaya başlıyor bir süre sonra. Tavsiye ederim bir iki damla doktorlarda koymayı öneriyor

Merhaba
Evet doğru söylüyorsunuz, bunu yıllar sonra anladım, ilk çocuk olmanın verdiği acemilikler başka zorluklar, ve çok kişide benzer durumlar..
dersleri gayet iyi, arkadaşlarına göre ekstra zorlanmasına rağmen başarılı yavrum. Biz öğretmen yüzünden çok stres olduk ödev çok veriyor yaptırın diye de baskı baskı durumu anlatmamıza rağmen.. eşime dedim ki, bırak çocukluğunu yaşayamıyor yapabildiği kadar yapsın kalsın gerisi ya başarısız olacaksa olsun mutsuz olup dersten okuldan soguyacagına. öyle böyle bugün okuma bayramı var. Çok güzel bir gün
Kadın kadının yurdudur diye yazmıştı biri kim hatırlamıyorum. Çok sağ olun anlaşıldığımı hissettim
Normalde çalışıyorum öğretmenim, okul evimize çok uzak, mecbur çocuğun okulunu iş adresimize göre ayarladık. Şu an arabam da olmayınca okuluna ben gidemiyorum yoksa en büyük umudum çocuk okula başlayınca velilerle iletişim kurmaktı. Okulda ya da çalışma hayatı diyeyim iş arkadaşlıgı başka oluyor ötesi olmuyor. Ama şu var, daha önce küçük şehirlerde yaşadım ilk atandığım yer, eş durumuyla gittiğim yer, aile dostluklarımız vardı arkadaşlarım vardı gidip geliyorduk. Burda bir türlü çevre edinemedim ilginç bir şekilde. Vardır bir hayır diyorum..
Gerçekten bu grup iyi ki var, Allah hepinize iyilik güzellikler versin tüm kalbimle diliyorum kimse kımseyi kınamadı şu güne kadar takipteyim, yardımcı olamaya çalışan tecrübelerini paylaşan.. ne güzel. Tüm dünya bu grup ruhuna sahip olsa

Benim ailem de Ankara’da Ankara’yı çok özledimm. Annem ameliyattan çıktı dün dua edin kızlar hepimiz yeni anneyiz duamız kabul olur.
Mükemmeliyetçi yanımı bırakmaya çalışıyorum, önemli olan duruşunu sağlamlaştırmak, anın tadını çıkarmak değil mi.. sağ olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…