Yoruyor insanı hem zihnen hem fizikten. Artık biraz olsun salmak normalleşme istiyor insan. Ama kilosuna da kafayı takıyor. Deneyelim bakalım 1,2 hafta daha. Bende gece fln uyandırıp emziriyorum Napalım uyku yok o kilo alsın daEmzirme danışmanı bana kaç saatte bir emziriyorsun gündüz-gece dedi. Ben de gündüz 3 saatte bir gece uyanınca emziriyorum dedim. Aa olmaz günde 10-12 kere emzirmen lazım 2 saatte bir vereceksin göğsün sütle dolu olmayacak bir taraf bitince son sütü alınca diğerine geç dedi. Bebeğim 50 günlük oldu 2 saatte bir emzirmek nedir çok şaşırdım bende. Sütün gayet yeterli gözüküyor sakın mama verme çok daha sık emzir dedi
Benimki de uyumuyor. Genelde dizi falan izliyorum hani ışıkları kapatayım desem uzun sürüyor I yüzden oyalanıyorum bende emzirirken sallarken bazen onu seyrediyorum konuşuyorum bazen ekrandayım bazen burada. İçim kıyılıyor ekmek arası ya da kuru meyve galan yiyip duruyorumminik minik bölüyorum tabi bebek böyle uyumayınca sabah uyanamıyorum ertesi gün yarısı bitmiş oluyor eşimle büyük oğlum kendileri hazırlanıp gidiyorlar, büyük oğlumla ilgilenemiyorum çocuğu ne kadar ihmal ettim çok zayıflamış demin farkettim birinci sınıfa gidiyor.
Çok üzülüyorum kızlar ya. Ben de en büyük stresimi bu konuda yaşıyorum. Dehb ne zor bir şeymiş meğer. Allahım çaresiz dert vermesin dert diyorum ama, vicdan azabından ölüyorum bir yandan yok fazlası olmuyor benden. Eve geç geliyorlar okul uzak, koştur koştur yemek (sofrada oturamıyor hep dikkati başka yere gidiyor iştah da yok bağırış çağırış yaşanıyor) sonra ödev (başına oturmuyor otursa yapmıyor başka çocuğun 15 dakikada yapacağı iş bizde en az bir saat) sürekli evde bir şeyler dağılıp dökülüyor ama öyle böyle normal bir dağılma dökülme değil. Eşimle artık çocuğa bağırıp duruyoruz onu yapma buna dokunma öyle davranma normal ol artık yat yemeğini ye dişini fırçala, çok hırpalanıyor ama yok hiç bir tesiri yok. Bunları kavga çıkmadan, bağırmadan kötü söz duymadan yapmıyor. İlaç dışında destek almamız lazım devlette olmuyor özelde uçmuş. Biraz bebeklik videolarına baktım demin. Ne bebekliğini sevenşlmisim doğru düzgün ne anneliğimi yaşamışım hep stres hep koşturma. Tabi zorlanmamızın nedeni buymuş dehb varmış çocukta ama bir şeyler daha farklı olabşlirdi. Onyızden bu bebeğimde saha bilinçli olcam önceliğim yavrularım diyorum kimseyi de takmıcam o öyle dedi bu böyle olmalı değil en önemlisi mutlu bir yuva yapabilmek diyorum. Ama sabah bir beslenme hazırlayamıyorum hala onu ihmal ediyorum küçükle ilgilenecem diyedüzeltecem iyi bir anne mutlu çocuk mutlu es diye diye çocuk 6,5 yaşına geldi…
Bizede 3.ayda yaptırın dedi doktor haftaya gideceğizBen 2. Ayda yaptırdım daha dün 6. Ayda tekrar çağırdı ışığı takip ettirecekmiş
damla damlatıp yarım saat bekletiyorlarmış sonra doktor cıhazla bakıyor galibaBizede 3.ayda yaptırın dedi doktor haftaya gideceğiz
Göz muayenesi nasl oluyor bebeklerde
hayırlı olsun. ben de aynı şekilde 40 ımdan 1 hafta sonra oldumKızlar buraya da sormuştum. 40 ımdan sonra 8 gün geçti. 2-3 gündür kırmızı silik leke geliyor diye. Bugün artık tamamen regliye döndü. Eskisi gibi sancı çekerek (bel bacak kasık ağrısı) ve pıhtılı normal yoğunlukta kanamam oluyor. Sanırım ilk reglimi oldum.
Dun gece tam olarak bunu yasadikBen de ona çabalıyorum ama ne kadar erken götürürsem götüreyim 10dan sonra uyuyorsonra 12 1 gibi uyanıp gece boyu parça parça devamlı uyanıyor
Psikiyatriye gittik düşük dozda başladık 3. Aydayız okula giderken veriyoruz. Gerçekten hiç istemeyerek veriyorum ilacı.oğlunuz için çok minimal dozda ilaç kullansanız nasıl olur acaba. Psikiyatristler öneriyorsa tabiki. Bazen çocuğa zarar vermemek için kullanılmayan ilaçlardan daha çok çocuğun kendinde zaptedemediği duygular çocuğa zarar veriyor. Ebeveynlik aslında uykusuz kalıp emzirmeye çalıştığımız bu günlerden ziyade gelecekte kişiliği yönetmekte zor olacak bunu hatırlattınız bana. Sizin yerinizde olsam oğlum için yeni bir başlangıç yaparım. Okula da başlamış onun içinde yönetmeye baş etmeye çalıştığı şeyleri düşünemiyorum bir yandan da kardeşi olmuş. Allah yar ve yardımcınız olsun hepimizin olsun
İnşallah yatım saat bekleyebilirsiniz oğlumdamla damlatıp yarım saat bekletiyorlarmış sonra doktor cıhazla bakıyor galiba
Merhaba.Psikiyatriye gittik düşük dozda başladık 3. Aydayız okula giderken veriyoruz. Gerçekten hiç istemeyerek veriyorum ilacı.
Sürekli yeni başlangıç diyorum ama inanın zor eşimden başka desteğim yok annem geliyor bazen ama şehir dışı olunca kısıtlı.. kv falan da başka şehirde ama onlara çok kırgınım. Bir bina ötede eltim var ona çok kırgınım. O bu şehri de başı şeyleri de daha iyi biliyor beceriyor onun gibi olamadım diye bazen kendime kızıyorum ama içten içe çok kırgınım Allah görüyor kalbimde fesat yok şunu yazarken bile gözlerim doluyor. Çocuklarını gezdiriyor bir sürü arkadaşları var falan benimki yalnız büyüdü resmen. Neyse ya buna şükür diyeyim.
Bebek doğunca öyle bir güç geldi ki bana özellikle bu grupla birlşkte bebek bakmanın kolay olmadığını gördüm kendime çok yüklenmemeliyim diyorum artık geçen geçti bundan sonra daha güzel olsun inşallah. Yeniden başladım abi kardeş formundan bakalım güzel olacak inşallah çok teşekkür ederim anlayışınız için
Ben bu şehir de doğdum büyüdüm canım aynı şehire gelin oldum çok şükür güzel bir evliliğim oldu bir de evladım bunlar olmadan önce dostum arkadaşım var sanıyordum herkesin kendi düğünlerini geçtim kardeşlerine kadar yaptım doğum günleri sünnetleri Mevlütleri aklına gelebilecek her organizasyon ben bi nişanlandım baktım yarısı kayboldu evlendim tamamı gitti çocuk doğurdum hayırlı olsuna bile gelmeye gerek duymadılar yani o şehirde doğ büyü farketmez bence oğlunun okulda ki sınıf arkadaşları anneleri ile otur kalk tanış onlarla bi halk eğitim kursu olur ne bileyim çarşı pazar vs gibi kuran kursları olur sosyalleşmenin yollarını bul yoksa kv elti falan bi noktaya kadarPsikiyatriye gittik düşük dozda başladık 3. Aydayız okula giderken veriyoruz. Gerçekten hiç istemeyerek veriyorum ilacı.
Sürekli yeni başlangıç diyorum ama inanın zor eşimden başka desteğim yok annem geliyor bazen ama şehir dışı olunca kısıtlı.. kv falan da başka şehirde ama onlara çok kırgınım. Bir bina ötede eltim var ona çok kırgınım. O bu şehri de başı şeyleri de daha iyi biliyor beceriyor onun gibi olamadım diye bazen kendime kızıyorum ama içten içe çok kırgınım Allah görüyor kalbimde fesat yok şunu yazarken bile gözlerim doluyor. Çocuklarını gezdiriyor bir sürü arkadaşları var falan benimki yalnız büyüdü resmen. Neyse ya buna şükür diyeyim.
Bebek doğunca öyle bir güç geldi ki bana özellikle bu grupla birlşkte bebek bakmanın kolay olmadığını gördüm kendime çok yüklenmemeliyim diyorum artık geçen geçti bundan sonra daha güzel olsun inşallah. Yeniden başladım abi kardeş formundan bakalım güzel olacak inşallah çok teşekkür ederim anlayışınız için
Ben de bu grup sayesinde kendime çok yüklendigimi, benim gibi bi cok kadin arkadasin ayni zorluklari yasadigini görünce diyorumki tamam. Ben yanlis bisey yapmiyorum. Bunlar yasanacak dogal seyler. Bebegimle iliskimi zedelememeli yasanan zorluklar cunku tum bebekler farkli. Bazilari ayni dimiPsikiyatriye gittik düşük dozda başladık 3. Aydayız okula giderken veriyoruz. Gerçekten hiç istemeyerek veriyorum ilacı.
51 günlük bebisKaç günlük bebeğiniz
Yanlış dexigim ne varsa hepsini yapıyorum:)Al benden de o kadar oturup ben ağlıycam az kaldı ciddenannem ilk ayağında salladığında kadına surat asmıştım bir de çok yanlışmış o diye
Canım bende farklı şehirde doğup büyüdüm tüm ailem sevdiklerim orda biz eşimle başka sehirdeyiz ve burda 2 3 tanıdık hariç kimse yok hatta 2 senedir burdayiz ilk sene kimseyi tanımıyordum sonra eşimin iş arkadaslarinin eşleriyle tanıştım bide kursa gittim orda 1 2 arkadaş edindim ve bende inan tek başımayım annemler Ankara'da kar kv de öyle ve ha diyince gelemiyorlar yani bizim güçlü kalmamız lazım bı çocuğumuz eşinin işi yüzünden başka şehirlerde yaşıyorPsikiyatriye gittik düşük dozda başladık 3. Aydayız okula giderken veriyoruz. Gerçekten hiç istemeyerek veriyorum ilacı.
Yengemde yiğenimin totosunu uyararak yaptırıyordu sonrasında çok zorlandı. Bebek uyarılmadan yapmamaya başlıyor bir süre sonra. Tavsiye ederim bir iki damla doktorlarda koymayı öneriyorAy mama kullanmıyoruz bugün kuzenimde tutturdu zeytinyağı verin diye. Vermek istemedim ya ama iyice çaresiz kalırsam naparım bilmiyorum onun yerine totosunu zeytinyağı ile uyarıyoruz öyle yapıyor. Sizinki özel muamele seviyorsa
MerhabaMerhaba.
Öncelikle kendinize yüklenmeyin.ilk çocukta her zaman bir acemilik olur ve ilk çocuk hep daha kuralcilikla büyütülür. Erkek çocuk büyütmekte herzaman daha zordur.
15 dk.lık ders 1 saat sürüyor diyorsunuz mesela ama emin olun hemen herkes bu durumda.
Okulda dersleri iyiyse, dersi dinliyorsa ödev konusunda çok zorlamayın derim.
Sınıftaki velilerle tanışabilirsiniz çevreniz genişler. Birbirinize gelip gidersiniz çocuklar içinde iyi olur.
Kadın kadının yurdudur diye yazmıştı biri kim hatırlamıyorum. Çok sağ olun anlaşıldığımı hissettimBen bu şehir de doğdum büyüdüm canım aynı şehire gelin oldum çok şükür güzel bir evliliğim oldu bir de evladım bunlar olmadan önce dostum arkadaşım var sanıyordum herkesin kendi düğünlerini geçtim kardeşlerine kadar yaptım doğum günleri sünnetleri Mevlütleri aklına gelebilecek her organizasyon ben bi nişanlandım baktım yarısı kayboldu evlendim tamamı gitti çocuk doğurdum hayırlı olsuna bile gelmeye gerek duymadılar yani o şehirde doğ büyü farketmez bence oğlunun okulda ki sınıf arkadaşları anneleri ile otur kalk tanış onlarla bi halk eğitim kursu olur ne bileyim çarşı pazar vs gibi kuran kursları olur sosyalleşmenin yollarını bul yoksa kv elti falan bi noktaya kadar
Gerçekten bu grup iyi ki var, Allah hepinize iyilik güzellikler versin tüm kalbimle diliyorum kimse kımseyi kınamadı şu güne kadar takipteyim, yardımcı olamaya çalışan tecrübelerini paylaşan.. ne güzel. Tüm dünya bu grup ruhuna sahip olsaBen de bu grup sayesinde kendime çok yüklendigimi, benim gibi bi cok kadin arkadasin ayni zorluklari yasadigini görünce diyorumki tamam. Ben yanlis bisey yapmiyorum. Bunlar yasanacak dogal seyler. Bebegimle iliskimi zedelememeli yasanan zorluklar cunku tum bebekler farkli. Bazilari ayni dimiMinaa95 P pirlantaan :) o yuzden yazalim paylasalim bu donemi birlikte atlatalim. Insan tanimadigi insanlara daha kolay acilip dertlerini paylasiyo kinanmayacagini bilerek..
Benim ailem de Ankara’da Ankara’yı çok özledimm. Annem ameliyattan çıktı dün dua edin kızlar hepimiz yeni anneyiz duamız kabul olur.Canım bende farklı şehirde doğup büyüdüm tüm ailem sevdiklerim orda biz eşimle başka sehirdeyiz ve burda 2 3 tanıdık hariç kimse yok hatta 2 senedir burdayiz ilk sene kimseyi tanımıyordum sonra eşimin iş arkadaslarinin eşleriyle tanıştım bide kursa gittim orda 1 2 arkadaş edindim ve bende inan tek başımayım annemler Ankara'da kar kv de öyle ve ha diyince gelemiyorlar yani bizim güçlü kalmamız lazım bı çocuğumuz eşinin işi yüzünden başka şehirlerde yaşıyor
Sen kendin güçlü ol herşey dört dörtlük olacak değil evlatlarına ilgilen onlar ile vakit geçir arkadaş edin gerisi emin ol gelir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?