2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Kızlar bu kriz anları gerçekten sabır sınavı ya el kadar çocuğa elimde olmadan bağırıyorum sonra oturup buna ağlıyorum ama geceden beri on dakka uyuyup geri uyanıyor aptal oldum uyu uyan ya
Birde dün gece maflor vermeye başladık böyle ters etki edeniniz varmı o mu yapto bu huysuzlugunu anlamıyorum ya

Hiç kendinizi üzmeyin, bizimki sadece anne sütüyle besleniyor durum aynı 😁 4-5 günde bir yapıyordu doktor bir çay kaşığı zeytinyağı verebilirsin demişti. O zamandan beri her gün yapıyor ama mesela sabah yaptı ya akşama yine kıvranmaya başlıyor. Mesela şimdi ıkınma sesine uyandım 😁
Zeytinyağını direkt ağzına mı veriyorsun yoksa sütüne karıştırıp mı?

Bir sonraki hayat diye bir şey varsa ben erkek olarak doğmak istiyorum net. Kendimi çok sucluyorum. Yahu ben 28 yaşında deli dolu kafe kafe gezen kızdım. Evliliğim havaiydi kocam karışmaz istediğim gibi gezer tozardim. Sorumluluk bana ağır geldi gibi hissediyorum. Ağlamak istemiyorum. Ama yoruldum çok yoruldum. Eski hayatımı çok özlüyorum böyle olunca da kendimi çok sucluyorum.
Gezme tozma onların hepsini bir kaç aya bebislerde yapabilicejsin canim bana en ağır gelen uykusuzluk oldu ve bunun ne zaman biticegi belli değil benide bu bitiriyor 😭

Kizlar ya ben bebegi sirtustu yatiramaz oldum reflu ne bela biseymis. Cocuk yatar yatmaz agzina dalga dalga gelen sutleri agzindan burnundan cikariyor. Reflusu olup care bulabilen var mi?
Bizde de reflü var doktor bana beslenme sonrası en az 15 dk dik tut kucağında yatırma dedi. Öyle yaptığım zaman çıkarmıyor ama bazen çok ağlıyor ya da bir şey oluyor yatırmak zorunda kalıyorum beslenme sonrası hemen lak diye çıkarıyor

Gezme tozma onların hepsini bir kaç aya bebislerde yapabilicejsin canim bana en ağır gelen uykusuzluk oldu ve bunun ne zaman biticegi belli değil benide bu bitiriyor 😭
O ayrı bir vaka zaten. Günde 3 4 saat uyursam kendimi şanslı sayıyorum. Hem es, hem iş, hem annelik, bir yandan ev düzeni. Sanırım benden hepsi çıkmaz mümkün değil. 2.5 senedir evliyim daha yemek yapmadım hep eşim yapar ama şimdi bakıyorum bu fa yetecek gibi değil ütüsu çamaşırı temizliği. Neyi düşüneceğimi şaşırdım. Arkadaşlarım arıyor açmıyorum kimseyle konuşmak istemiyorum. Özel alanım hiç kalmadı. Bu bir süreç diyip zevk almaya çalışmak kendimi kandırmak gibi geliyor. Bir de çok istedik bebisi. Haksızlık ediyorum gibi geliyor ina da

Kızlar bu kriz anları gerçekten sabır sınavı ya el kadar çocuğa elimde olmadan bağırıyorum sonra oturup buna ağlıyorum ama geceden beri on dakka uyuyup geri uyanıyor aptal oldum uyu uyan ya
Bizde de durum aynı yalnız değilsin. Hep geçecek büyüyecek bi kaç ay daya diyorum kendime. Yalnızsan eğer iyi, benim kvler yanında kriz anı olduğunda kesin bir şeyi var ne yapıcaz biz bu çocuğu diyorlar inanılmaz sinirleniyorum. Bebek bu, bu halleri nomal ama onlara anormal gelmesine tahammülüm kalmadı. Benim konusunda özellikle uykusunu kaçırdığında uykusu olup dalamadığı zaman öyle ağrıyor ki kolu bacağı kesilmiş gibi feryat figan en son sesi çatallaşıyor sesi kesiliyor öyle bir ağlama. Şuan 37 günlük 2. 3. ayına geldiğinde daha iyi olacağına inanıyorum. Uyanık kalma süresi arttıkça. Ses algılayıp görmeye başladıkça oyalamakta kolay olacak diyorum kendimce, şusn anladığı hiçbir şey yok. Uyuyor uyanıyor beslenme gaz çıkart alt değiştir tekrar uyut başka hiçbir şey yapamıyoruz.

O ayrı bir vaka zaten. Günde 3 4 saat uyursam kendimi şanslı sayıyorum. Hem es, hem iş, hem annelik, bir yandan ev düzeni. Sanırım benden hepsi çıkmaz mümkün değil. 2.5 senedir evliyim daha yemek yapmadım hep eşim yapar ama şimdi bakıyorum bu fa yetecek gibi değil ütüsu çamaşırı temizliği. Neyi düşüneceğimi şaşırdım. Arkadaşlarım arıyor açmıyorum kimseyle konuşmak istemiyorum. Özel alanım hiç kalmadı. Bu bir süreç diyip zevk almaya çalışmak kendimi kandırmak gibi geliyor. Bir de çok istedik bebisi. Haksızlık ediyorum gibi geliyor ina da
Bizde de durum aynı yalnız değilsin. Hep geçecek büyüyecek bi kaç ay daya diyorum kendime. Yalnızsan eğer iyi, benim kvler yanında kriz anı olduğunda kesin bir şeyi var ne yapıcaz biz bu çocuğu diyorlar inanılmaz sinirleniyorum. Bebek bu, bu halleri nomal ama onlara anormal gelmesine tahammülüm kalmadı. Benim konusunda özellikle uykusunu kaçırdığında uykusu olup dalamadığı zaman öyle ağrıyor ki kolu bacağı kesilmiş gibi feryat figan en son sesi çatallaşıyor sesi kesiliyor öyle bir ağlama. Şuan 37 günlük 2. 3. ayına geldiğinde daha iyi olacağına inanıyorum. Uyanık kalma süresi arttıkça. Ses algılayıp görmeye başladıkça oyalamakta kolay olacak diyorum kendimce, şusn anladığı hiçbir şey yok. Uyuyor uyanıyor beslenme gaz çıkart alt değiştir tekrar uyut başka hiçbir şey yapamıyoruz.
Grupça kafayı sıyırdık galiba 😁 gerçekten gülüyoruz ediyoruz ama sonumuz hiç iyi görünmüyor gerçekten kendimizi mi kandiriyoruz? Aman sonra millet nasıl baktı büyüttü diyorum ay kızlar bilmiyorum psikolog filan yok mu aramızda ya ,😁

Arkadasim uzulme. Ben de dun gece pispislamaktan gtmden solurken kapat artik gozunu diye azarladim. Sonra kendime lanet ettim. Icim aciyo suan burnumun diregi sizliyo. O kadar seviyorumki onu halbuki. Ama insaniz. Gerçekten cok zor bi donem. Sabretmemiz lazim.

Arkadasim uzulme. Ben de dun gece pispislamaktan gtmden solurken kapat artik gozunu diye azarladim. Sonra kendime lanet ettim. Icim aciyo suan burnumun diregi sizliyo. O kadar seviyorumki onu halbuki. Ama insaniz. Gerçekten cok zor bi donem. Sabretmemiz lazim.

Bende kendimi öyle telkin etmeye çalışıyorum ama hiç gecmeyecek gibi geliyor bu dönem. Özellikle okuduklarim çok etkiliyor 1 yaşında 2 yaşında bile hala çok ciddi uyku problemi yaşayan anneler duydum nereye kadar nasıl sabredecegiz bilmiyorum. Mecbur sabredecegiz tabi ama ne kadar sağlıklı atlatacagoz onu bilmiyorum

Sabah uyudu biraz 9 da kalktı bak o saatten beri yeni uyudu . Her yerim ağrıyor savaştan çıkmış gibiyim tükendim
Ben dus aldirdim sonunda öyle uyudu kuzu ya bizde 7 de kalktık sonra 8 de sonra 9 sonra 10 derken öyle sabahladik 🤣🤣 duş alınca biraz uyudu bakalım bende dedim fırsat bu fırsat biraz uyuyum
Ya emdikten sonra böyle kusmuk geliyormuş gibi yapıyor ama kusmuyorda bazen beni öyle çok korkutuyor ki
Bu arada senin bebiste emerken uyuyor demi başka türlü uyutabiliyor musun?

Bana da oluyor öyle 3 saat bile uyumamışım daha şimdi yattı. Yemek mi yapayım karnımı mı doyurayım ortalığı mı toplayayım derken uyandı🥲

Ben dus aldirdim sonunda öyle uyudu kuzu ya bizde 7 de kalktık sonra 8 de sonra 9 sonra 10 derken öyle sabahladik 🤣🤣 duş alınca biraz uyudu bakalım bende dedim fırsat bu fırsat biraz uyuyum
Ya emdikten sonra böyle kusmuk geliyormuş gibi yapıyor ama kusmuyorda bazen beni öyle çok korkutuyor ki
Bu arada senin bebiste emerken uyuyor demi başka türlü uyutabiliyor musun?
Yok yavrum memede uyuyor bazen de kucağımda piş piş yaparak o da çok nadir

Bana da oluyor öyle 3 saat bile uyumamışım daha şimdi yattı. Yemek mi yapayım karnımı mı doyurayım ortalığı mı toplayayım derken uyandı🥲
Hiç birşey yapasim da gelmiyor yemek yiyesim bile gelmiyor artık sadece uyumak istiyorum. Hatta belki şımarıklik ediyorum ama bebeksiz bir odada uyumak istiyorum uyandım birşey oldumu tedirginliği olmadan kesintisiz uyku lütfen 😁

norde norde kullandığım kıvam arttırıcı anne sütü içinde kullaniliyor ama tabi doktor kontrolünde inşallah hayırlıysa geçer bu reflude

Ya sorma bizimde kusma çok fazla öyle dememek istiyorum ama yüz üstü yatırdık dün bugün öyle güzel uyudu ki kusmadan yatak juno var onu da sevmedi Pek napıcağımı bilmiyorum
Uyuduktan sonra mi yuzustu yatirdiniz? Benim gogsumde kanguru modda yatiyor ama yataga sirtustu koyunca uyaniyor, cunku agzina geliyor ictigi sutler. yuzustu yataga yatirsam mi ben de?

X