2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Allahım annene şifa versin canım inşallah güzel haberler sonuçlar alırsınız burda herkes aynı iç dökme alanı ve rahatça herkes derdini anlatıyor tanımadan dertleşmek harika bir şey dedikodu yapmak falan birbirimize tanımadan destek oluyoruz ve hepimiz aynı süreçten geçiyoruz evet çok zor çok sabır isteyen bir süreç ama bitecek geriye dönüp baktığımızda zordu ama atlattık büyüttük şükür ne ara büyüdü diyeceğiz eminim şimdi bile benim bebiş 47 günlük oldu ne ara oldu ne ara doğurdum diyorum sancılı zor günlerdi ama bir şekilde geçti Allahım hepimize sabır kolaylık versin
Tanımadan dertleşmek.. 🤲🏻🌸
Kızlar selam, uzundur yazamıyorum yoğun bebek temposundan. Sütüm az olduğu anne çayı lohusa yağı ve damla kullanıyordum. pzt hastanelik oldum ce yatışım verildi, 41 günlük bebeğimden ayrı düştüm :KK43:(( cumartesiye kadar hastanedeyim sonra çıkacağımda net değil duruma göre bakacaklar :KK43: servise çıkamadım servise çıkınca yanıma bebeğimi alsam onu çok mu riske atmış olurum:KK43: onu çok özledim
Allah şifalar versin tez zamanda çok geçmiş olsun
Kızlar benim sezeryan sonrası kabızlık devam ediyor ve artık çok ciddi bir boyut almaya başladı ayıptır söylemesi yarım saat tuvalette ikindim basur olmaktan korkuyorum artık canım çok yaniyor ve çıkamadım da hala napicagimi şaştım 🥺
Ah canım ya zor bir durum ben sabah aç karnına zeytinyağlı su içmiştim çok daralmıştım. Benim oğlumda kaka tutma ve kabızlık problemi var dulcosoft diye bir şurup var suya karıştırıp veriyorum arada, iyi geliyor eczaneye sorup deneyebilirsiniz hamşleler için uygundur yazıyor üstünde emzirmene de olur diye düşünüyorum

Kızlar ya benim oğlum da çok ağlıyor, bugün zirveye çıktı kolik olduğunu düşünmeye başladım öyle böyle ağlamadı şu an memede, gaz bi çıkarsa bi kaka yapsa.. neden bu kadar artmış olabilir bilmiyorum süt ürünleri yok gaz yapan yiyecekler çok az yiyorum çünkü kış sebzeleri hep gaz yapan şeyler. Aklıma birden sabah yediğim melemen geldi domates böyle gaz yapmış olabilir mi ya e ne yicem ben 🫤 çocuğum acı çekmesin de onu da keseriz ya bilen var mı pişmiş domates yapmış olabilir mi sizce? Aşırı ağlıyo ayaklarını çeke çeke halsiz düşüyor sonra öyle ağlıyo içim parçalandı

Kızlar ya benim oğlum da çok ağlıyor, bugün zirveye çıktı kolik olduğunu düşünmeye başladım öyle böyle ağlamadı şu an memede, gaz bi çıkarsa bi kaka yapsa.. neden bu kadar artmış olabilir bilmiyorum süt ürünleri yok gaz yapan yiyecekler çok az yiyorum çünkü kış sebzeleri hep gaz yapan şeyler. Aklıma birden sabah yediğim melemen geldi domates böyle gaz yapmış olabilir mi ya e ne yicem ben 🫤 çocuğum acı çekmesin de onu da keseriz ya bilen var mı pişmiş domates yapmış olabilir mi sizce? Aşırı ağlıyo ayaklarını çeke çeke halsiz düşüyor sonra öyle ağlıyo içim parçalandı
Her gün aynı saatlerde giriyorsa o döngüye kolik olabilir canım, masaj falan işe yaramıyorsa sıcak su deneyebilirsin. En kolay bulduğum çözüm de pilates topunda zıplamak bebekle.

Masaj damla hiç biri kar etmedi bu sefer o kadar çaresiz hissettim ki birlikte ağladık sonra karnından aşagıya biraz sıcak su döktüm o an sustu iyi geldi sanırım ama tam dalamıyor gazı durduğu için en azından ağlamıyor şu an ama her an başlayabilir 15-16:00 gibi başlıyor huzursuzluk gece yatana kadar

Çiğ domates gaz yapıyor ama pişmiş sanmıyorum ben yiyorum çünkü pişmiş halini hatta bu sabah çiğ bile yedim. Gazlı bebek sen ne yaparsan yap gazlı oluyor canım ben öyle düşünüyorum çünkü bende hiçbir şey yemiyorum her şeyi seçmekten ama bebeğim hala çok gazlı. Damla falan pek işe yaramıyor kabullendim. Kolik genelde akşam hep aynı saatte başlayan 3-5 saat kesintisiz süren ağlamalar oluyor

Masaj damla hiç biri kar etmedi bu sefer o kadar çaresiz hissettim ki birlikte ağladık sonra karnından aşagıya biraz sıcak su döktüm o an sustu iyi geldi sanırım ama tam dalamıyor gazı durduğu için en azından ağlamıyor şu an ama her an başlayabilir 15-16:00 gibi başlıyor huzursuzluk gece yatana kadar
Bir kovaya sıcak su koyup koltuk altından tutup suda bekletmek rahatlatıyor ayakları hareket ettikçe suda gaz kolay çıkarıyorlar ve sıcak da iyi geliyor. Havlu ısıtıp karnına koyabilirsin. Ben sıcak su torbası yatağında tutuyorum hep ayaklarına koyuyorum

Kızlar bişey sorcam bugünnbizim kırkımız çıkıyor yaa yarın mı gusül abdesti almam gerekiyor bugünün bir de hala kanamam devam ediyor
Her namaz vaktinde abdest tazeleyerek namaz kılabilirsin. Kuzum ben sana başka bişey soracağım. Benim sütüm çok fazla her emzirmede elimde ağız mendiliyle bekliyorum kızım kafasını çektiği anda sütüm akıyor ya tazyikli fışkırıyor ya da akarak üstüme geliyor. Sen hani anlatmıştın ya bloklama yöntemin nasıldı. Bi de sütün ilk kısmını dışarı mı boşaltmıştın sen inan eski mesajlara gidecek vaktim yok tekrar yazsan olurmu

25 günlüğüz biz henüz. Bende mama veriyorum. Sadece emmek yetmiyor malesef. Doktor az da olsa anne sütü ne alırsa kar demişti. O nedenle memeyi vitamin gibi düşünüyorum. Doyması için de mama gibi düşünüyorum. Öyle ya da böyle şifa olsun yavrularımıza.
Ay sen benden sonra doğurdun o zaman 🥹 35. Güne girdim. Bende senin gibi düşünüyorum, doyması için mama, vitamin yerine de meme artık ne yapalım olduğu kadar. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin 🥹🥰

Kuzu neden kanaman devam ediyor ki hiç bitmismiydi
Maşallah 40 yaptın ha benim daha 10 günüm var
Sen gene abdest al bence duş alırsın iyi olur sonra kanaman bitince tekrarlarsin canim
Ben 24.günde kırkandım(kv ısrarıyla) ama kanama devam ediyordu. Şimdi de lekelenme var. Yanlış mı yaptık🙄 tam olarak nedir nasıl ve neden yapılır onu da bilmiyorum.

Ay bi de bu çıktı başımıza dimi, düşündükçe bile kötü oluyorum kadın olmak her anlamda her durumda zor ya. Tecrübeli arkadaşlar normal doğum sonrası ne zaman ilişki öneriyorsunuz gerçekten bir acı-ağrı krizini daha kaldıramayacağım…

Bizim henüz kırkımız çıkmadı denemedik 😂 ama daha uzun süre beklemeyi düşünüyorum tam anlamıyla iyileşmek için ve o kafada değilim tüm hormonlarım çekilmiş gibi ama çevremdeki herkes doğum sonrası beraberlikte ilk zamanlar çok ağrılı sancılı oluyor dedi
Abooo o neydi gızzz 🤦🏼‍♀️
Ben hayatımda böyle acı çekmedim 1 kere denedik 2. Ye cesaretim yok açıkçası

Bana kimse böyle bişe demedi yaa çok hazırlıksız yakalandım ben
Yaa bende açıkçası zorlanacağımı düşünmedim hiç iç dikişim yoktu çünkü ufak bi kayganlaştırıcı kullanarak hallolur dedim ama bir Yandan da o muayenelerden, doğum esnasından ötürü de içim içimi yemiyor değildi.. eee kaçmakta bir yere kadar 😅🥲 İlk anda çok fazla ağrı ve 2 3 damla kanama oldu açıkçası sonra devam edemedim ağrıdan dolayı ertesi gün tekrar denedik ama kızlar tamamen kontrol sizde olsun ve muhakkak kayganlaştırıcı kullanın doğumdan ötürü içeride kuruluk olabiliyor ve bu nedenden dolayı acı ve yanma olabiliyormuş (tavsiyem) bu şekilde diğerinde ise bir sıkıntı olmadı şükür..

Ne zaman olacağına da dair de öncelikle 40dan sonra doktor kontrolünüzü olup onayını alın sonrasında ise kendinizi ne zaman iyi hissederseniz yaklaşın derim 💜

Çiğ domates gaz yapıyor ama pişmiş sanmıyorum ben yiyorum çünkü pişmiş halini hatta bu sabah çiğ bile yedim. Gazlı bebek sen ne yaparsan yap gazlı oluyor canım ben öyle düşünüyorum çünkü bende hiçbir şey yemiyorum her şeyi seçmekten ama bebeğim hala çok gazlı. Damla falan pek işe yaramıyor kabullendim. Kolik genelde akşam hep aynı saatte başlayan 3-5 saat kesintisiz süren ağlamalar oluyor

Bir kovaya sıcak su koyup koltuk altından tutup suda bekletmek rahatlatıyor ayakları hareket ettikçe suda gaz kolay çıkarıyorlar ve sıcak da iyi geliyor. Havlu ısıtıp karnına koyabilirsin. Ben sıcak su torbası yatağında tutuyorum hep ayaklarına koyuyorum
Teşekkür ediyorum denicem kovada sıcak suyu, karnına sıcak su torbası koymustum zarar vermez değil mi direk karnına

Sorabilirsin canım teyit etmiş oluruz hem bi arkadaşa sordum oda kuran kursu hocası da özre giriyor artık her namaz vakti abdest al dedi şükür benim dikiş ağrı sızı yok benim oğlan da uyudu kaldı bugün birazdan uyanır ama
Tamam canım soruyum
Kız ne güzel işte valla benim tam oturduğumuz yerden olunca ister istemez ağrısı oluyor yaa
Bide bizim beşik su sepet beşik lerden oda yüksek ona koymak için falan mücadele ediyorum oda zorluyor beni
Şükür uyumuş oğlun benimki şimdi zorla kaldırdım mama böyle çarpıyor kuzumu yaa

Abooo o neydi gızzz 🤦🏼‍♀️
Ben hayatımda böyle acı çekmedim 1 kere denedik 2. Ye cesaretim yok açıkçası

Bana kimse böyle bişe demedi yaa çok hazırlıksız yakalandım ben
Gerçek mi bu ya. Korktum. Zaten doğum yeterince acıydı. Gram acı çekecek gücüm kalmadı 🥺😕

Bugün kp kv yanında hüngür hüngür ağladım eşimi şikayet ettim. 2,5 senelik evliyim bir kez bile olumsuz bişey yansıtmadım ama bugün canıma tak dedi eşimin saçmalığı.

Güne güzel başladık güle oynaya hazırlandık Avm gittik mama almak için. Neyse sonrasında birer de dondurma yedik. Gülenoynaya yola çıktık. Markete gittik alışveriş yapmaya. Markete gelmeden önce dedim ki. Çocuk kucağım da kıpırdanıp duruyor Uyanacak epeydir de aç mamasını hazırla öyle markete geçelim dedim. Yok yok uyanmaz dedi markete girdik. Kasadayken yaygarayı kopardı. Neyse ben arabaya geçtim ama mama hazırlayacak kadar misade etmiyor eteşe düşmüş gibi ağlıyor. Eşim geldi arabaya mama hazırlarken yanlışlıkla panikleyip mamayı arabaya döktü. Sonra patladı tabi. Bu çocuğu mamaya alıştırdık kimse vermiyor bi biz veriyoruz. Emzirmezsen mamadan nasıl vazgececek. Hani süt bezlerin iyiydi neden sütün yok. Bağırıp durdu.

20 gündür zaten. Ayşe’den duydum Fatma’dan duydum bilmem ne arkadaşım şöyle dedi. Yok instagramdan gördüm yok gelen giden misafirler olsun. Herkes bi mamayı kötülemekte eşime karşı.
Ah kıyamam mamaya hiç bulaşmasaydınız. Aman bizim kız bizim oğlan 3 gün mama içti sonra bıraktırdık. En son markette sırada bekleyen adam demiş 5 günlük oğlum var 2 gün içtik bıraktırdık sonra siz de ağlasa da vermeyin vs. Bana onları saydırıyor bak millet bıraktırmış sen bıraktıramadın vs.

Sustum sinirden sessiz sessiz ağlıyorum kucağımda bebekle. Neyse kv geçtik yemek yiyecektik orada.
ben önden girdim o park yeri ararken. Salona geçip kp e kapat tv konuşacağız dedim ama hüngür hüngür ağlıyorum.
Şok oldular tabi.
Neyin var kızım vs dediler.
Şu oğlunuzu terbiye edin bıktırdı beni 20 gündür dedim.
Benim süt az geliyor sağınca 30 cc çıkıyor. Bu çocuğun bi öğünde 70 -90 cc içmesi gerektiğini söyledi doktor. Sütüm yetmiyor.
Bunu oğlunuza anlatamıyorum. Sanki şarıl şarıl sütüm akıyor da ben vermiyormuşum gibi davranıyor. Eve gelen herkes mamayı kötülüyor. Bi kişi daha kötülesin evden kovucam haberiniz olsun dedim.
Kulaktan duyma şeylerle her akşam bana laf sokuyor bıktım artık dayanamıyorum dedim.
Haliyle kızdılar baya eşime. Ona ne oluyda verdiğin mamaya karışıyor. Kendisş de mamayla büyüdü hatta şimdi ki mamalar gibi bile değil. Pirinç unu felan onlarla büyüdü dediler.
Eşim girdi o esnada. Babası direk azarladı. Sen neden kadının sütüne mamasına karışıyorsun sen mi emziriyorsun akşama kadar sen mi başındasın anası bilir ne yapacağını dedi.
Bu direk savunmaya geçti. Kötü bişey demedim vs. Bana biraz sitem etti sen neden babamlara şikayet ediyorsun beni dedi.

Bend dedim ; Daha dün ondan önce ki gün hatta bu sabah uyarmadım mı seni güzel güzel anlatmadım mı.
Sütüm az yetmiyor. Takviye gıdalar aldım 30 cc süt oldu 50-60 cc. Ama hala yeterli değil. İyice arttıkça belki bebek kendi mamaya gerek duymayacak ama şuan yetmiyor sütüm. Bana milletin ağzı ile gelme doktora bi kez daha danışalım istersen demedim mi dedim.

Neden laftan anlamıyorsun da milletin ağzıyla her günümü zehir ediyorsun yok sütüm işte yok benim evladıma garezim mi var dedim.

Sustu kaldı zaten. Annesi de baya kızdı. Kadının sütü yoksa aç kalacak değil ya bebe verecek mamayı dedi. Parası zor geliyorsa ben alırım mamasını dedi.

Öyle kapandı konu.
Şimdide eve geldik sohbet etmeye çalışıyor. Bakmıyorum yüzüne.
Bu süreçte beni en çok yoran kişi eşim oldu.
Mama vermek kötü bişey olsaydı doktorlar önermezdi. Ne yapalım yani sütümüz az geliyorsa. Bende çok şey yaptım denedim hala araştırıyorum, çoğu zaman burdaki kadınlara danışıyorum ne yapsak sütümüz artar diye.🙄 Olmayınca olmuyor arkadaş. Biz de isterdik oluk oluk gelsin de bebeğimizi emzirelim ama doymuyorlar çünkü yetmiyor. O üstün zekalı kocan çok biliyorsa kendi emzirsin. 😡Kıymetli arabasına mama dökülünce böyle bir tepki veriyorsa inadına daha da dök bilinçli dök hep dök 😃

Yaa bende açıkçası zorlanacağımı düşünmedim hiç iç dikişim yoktu çünkü ufak bi kayganlaştırıcı kullanarak hallolur dedim ama bir Yandan da o muayenelerden, doğum esnasından ötürü de içim içimi yemiyor değildi.. eee kaçmakta bir yere kadar 😅🥲 İlk anda çok fazla ağrı ve 2 3 damla kanama oldu açıkçası sonra devam edemedim ağrıdan dolayı ertesi gün tekrar denedik ama kızlar tamamen kontrol sizde olsun ve muhakkak kayganlaştırıcı kullanın doğumdan ötürü içeride kuruluk olabiliyor ve bu nedenden dolayı acı ve yanma olabiliyormuş (tavsiyem) bu şekilde diğerinde ise bir sıkıntı olmadı şükür..

Ne zaman olacağına da dair de öncelikle 40dan sonra doktor kontrolünüzü olup onayını alın sonrasında ise kendinizi ne zaman iyi hissederseniz yaklaşın derim 💜
Normal doğum mu oldu canım senin? Acaba sezeryanda aynı şekilde acılı mı oluyor

Teşekkür ediyorum denicem kovada sıcak suyu, karnına sıcak su torbası koymustum zarar vermez değil mi direk karnına
Ben kundak yapıyorum onun üzerine koyuyorum direkt temas etmiyor çok sıcak o yüzden olmuyor. Uyurkende ayak ucuna koyuyorum ayaklarınıda torbanın üzerine koyuyorum rahat uyuyor. Bir de ne kadar ince giyse ev sıcak olsa da çorap 2 tane kalın giydiriyorum hep, ayaktan üşürse gaz olur diye

Her namaz vaktinde abdest tazeleyerek namaz kılabilirsin. Kuzum ben sana başka bişey soracağım. Benim sütüm çok fazla her emzirmede elimde ağız mendiliyle bekliyorum kızım kafasını çektiği anda sütüm akıyor ya tazyikli fışkırıyor ya da akarak üstüme geliyor. Sen hani anlatmıştın ya bloklama yöntemin nasıldı. Bi de sütün ilk kısmını dışarı mı boşaltmıştın sen inan eski mesajlara gidecek vaktim yok tekrar yazsan olurmu
Ya maşallah, süt gelsin diye yaptığın bir şey var mı canım Allah vergisi mi 😂

X