2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Kızlar burun tıkanıklığı yaşayan var mı? Geceleri oğlumun burnundan hırıltı geliyor genzine akıyor gibi. bir iki kez serumla yıkadık çektik ama geçmiş değil henüz. Neden oldu bilemiyorum da sizlerde var mı bu

Dün eşim kızımız doğduğundan beri ilkkez 24 saati beraber geçerdi. Ve sadece ikimizdik. Ailelerden kimse yoktu. Ortaklaşa baktık. %70 ben %30 ona paslasım yemek yapıcam duş alıcam evi toplayacağım yoruldum gibi bahanelerle.

Dün artık akşam üzeri 6-7 gibi ben çocuğu uyutmaya çalışırken geldi yanıma sarıldı. Bitanem ne kadar zormuş. Ne kadar çok yoruluyormuşsun ben 1 günde bittim dedi.
En kötüsü de sana bağımlı ve özgürlüğünü alıyor elinden dışarı bile istediğin an çıkamıyorsun kitliylr resmen seni dedi.

Yaaa dedim. Sen işteyken bazen sızlanma mesajları atıyorum çok yoruldum hiç durmadı uyumadı diye. Böyle günler geçiriyorum hem de tek başıma dedim.

Yok valla çok zor ilkkez anladım seni dedi 2. Çocuğu istiyordu mesela dün diyor ki hemen acele etmeyelim 2. İçin. Ve ekliyor iyiki ikiz olmamış ne yapardık ya mahvolurduk diyor

Resmen farketmeden adama ders oldu dün evde durması içimin yağları eridi.
O yorgunluğumu bebeğin durmayısıno gördükçe de sağolsun ev işlerine kendi koşturdu. Bana sürekli sen otur dinlen ben hallederim yorgunsun diye dolandı evde.

Bi de diyor ki ben işten gelene kadar ev işi yapma gelince ben yaparım sen her fırsatta dinlenmene bak. Dedim o işler öyle olmuyor yiğidim. Akşam gelince yemek istiyorsun gün içinde bi acil gelen olsa etse ev dağınık duramıyorsun. İlla yapıyorsun iş dedim. Olsun sen yine de dinlen bol bol diyor

Ahhh ahhh. Erkekleri anca maruz bırakacaksın ben onu anladım

Biz her iki gibine bir çekiyoruz canım ama hava kuruluğundan oluyor dedi doktor evimiz aşırı sıcak bebekle yattığımız odaya nemlendirici aldık geldik

Bizde klima var kuru havadan hep tıkanıyor burnu günlük temizliyoruz biz.

Yaa kızlar beni kanama in 45-46 gün oldu hala devam ediyor sizlerin bitti mi bi ara azalmıştı ama şuan yine ped taktım
Aynısı benim de canım. herhalde regl oldum dedim baya kırmızıydı kanama geri azaldı. 48. Gün bugün

Benimki de tam tersi son ses tv açık olsun istiyor kavga gürültü kadın programları vloggerlar falan ben onun sesine geriliyorum ama kırılmasın diye bişey diyemiyordum
Gerçekten zor ya. Benim sezerysm ama ben 50-60 gün beklemeyi düşünüyorum. Beklemeyenlrr kayganlaştırıcı kullanmalı
Kesinlikle kullanmalı doktorum da öyle söyledi östrojen hormonumuz yerlerdeymiş emzirdiğimiz için çok kuruluğun var dedi bana da
Ay çok korkunç gerçekten ben denicem demiş bi de. bu kadar bebekle oynayası varsa kendi yapsın bi tane
Kızlar benimde 1ay4gün oldu dikiş azdı zaten az bi yırtık oluşmuştu düzeldi şimdi ama ben ilk ilişki çok korkuyorum köşe bucak bahaneler üretip kaçıyorum bide 3. Çocuk ama korku aynı korku
Bahane üretmene gerek yok canım hormonlar sebebiyle olduğunu direkt söyle bi de onları eylemeye uğraşamayız valla
İyi bari çok sevindim hatasını anlamasına. Sen de ev işini boş ver benim işime karışma bi dahakine yeter deseydin

Ahahaha ben bu süreçte şunu anladım bunların bir ortası yok yemin ederim sinirlerim o kadar laçkalaştı ki. Benim annem kendi kulaklığını takıp telefonundan izliyor ama benim çocuğumla ilgilenmemi istiyor

Ben bursada 50 ödedim hatta 75 olan bir hastaneydi indirim yaptılar malesef ki normal geldi fiyatı ne ara alıştık bilmiyorum bu rakamlara ama
Maaşımdan daha fazla bir rakamı, fizyolojik bir süreç olan 1 günlük doğuma vermek. Gerçekten şok içindeyim. Demek ki doğruymuş. Cevabınız için teşekkür ederim.

Kızlar benim de içimi dökesin var herkes bir şeyler yazmış. Benim de durumum sizinkilerin tam tersi. Eşimin ailesi garip bi aile. Birbirlerine bağlılık anlamında, görgü gelenek anlamında. Garipler yani anlatsam sayfalarca sürer. Kısaca özetlemem gerekirse baba işten eve evden işe aralarda namaza gider, annesi de hayata küsmüş böyle olmayan derdine dertlenir hevessiz meraksız üşengeç bir tip. Hamileliğimde bir kere ne geldi ne yemek gönderdi. Evlerimiz de yakın sayılır. Doğumdan sonra da toplamda 3 kez geldi eve. Hepsinde de onlardan birisi zaten bebeği görmeye gelecekti onun peşine takılıp da geldi. Yani ilgisizlikleri,meraksızlıkları bir işime faydaları olmayışları beni aşırı derecede rahatsız ediyor. Senin torunun olmuş ya hiç mi merakın yok. Kayın peder doğuma gelmedi 1 kez eve geldi görmeye o kadar.
Eşim de bu durumun farkında. O da sürekli bana destek olmaya çalışıyor işten gelir evde yemek yaptığı olur, ortalığı toplar, çamaşır bulaşık hep onda ben nerdeyse bir tek bebekle ilgilenirim çoğu zaman. Zaten 40 gün annem destekti evde hep çoğunlukla. Artı olarak eşim.
Kısaca eşimden yana şikayetçi olcağım tek şey ailesi, o da bunu telafi etmek için elinden geleni yapmaya çalışıyor. Ama ben bu konuda eşime sürekli laf sokmak isteğinden kendimi alamıyorum çünkü biliyorum ki kendisi de ailesinden o ilgiyi hayatı boyunca görmediği için beklentisi sıfır, benim de öyle olsun istiyor. Ve annesine babasına bu konuda bi söz söylemiyor, söylesem de ne değişecek boşuna annemi üzmüş olacağım diyor. Halbuki ben benim yanımda annesine lafını söylesin de azıcık içim soğusun istiyorum.
Bu gidişle en sonunda anne babasına ben patlayacağım ve bu sebepten aramız bozulacak diye korkuyoruM. Ailesi için eşimi cezalandırmak istemiyorum ama sinir olmamak elde değil.
Uzun oldu kusura bakmayın

Anlaşılan sana büyük baskısı yok üşür bu çocuk diye anneler örtüyor ben açıyorum
Bana da bıraksalar zıbın ve tulumla gezdirecem çocuğu ama bırakmıyor anneler ayağına çorap üstüne yün yelek üstüne ince örtü yetmezmiş gibi uyuyunca bişey daha örtmek istiyorlar
Emzirirken örtüyü atıyorum üstünden biri gelip tekrar örtüyor ev 25-26 derece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…