- Konu Sahibi Mervenur277
- #10.581
Ne kadar içiliyor içeceğim aklımda da geceden beri ağrıdan oturamıyorum üstüne o kadar zorladımİlhan sarinin hamileler için zeytinyağını öneririm kabuzlik kalmıyor
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ne kadar içiliyor içeceğim aklımda da geceden beri ağrıdan oturamıyorum üstüne o kadar zorladımİlhan sarinin hamileler için zeytinyağını öneririm kabuzlik kalmıyor
Canim ben de kabız hatta hemoroid gibi bisi oluyorum çok zorlandıgmda üç gün üstüne oturamiyorum ağrı oluyo. Böyle olduğunda sabah aç karna zeytinyağı bir tatlı kaşığı, üstüne ılık su varsa günkurusu da yiyorum hemen rahatlatıyo beni. Bol su içmeyi ve sıvı beslenmeyi arttırıyorum. İdrar rengi neredeyse saydam olacak kadar su içmemiz lazim hamilelikte de kabızlık için de onemliNe kadar içiliyor içeceğim aklımda da geceden beri ağrıdan oturamıyorum üstüne o kadar zorladım
Doktorlar da randevu arasını uzun tutuyor bu zamanlar da. Az kalmış kavuşmaya :)Bana kalsa ben beklemezdim de eşim vardiyalı çalışıyor birde cinsiyet öğreneceğimiz için gelmek istiyor mutlaka o yüzden mecbur geçe kaldı Daha da 10 gün var
İnşallah sağlıklı görelim de biz bekleriz :)Doktorlar da randevu arasını uzun tutuyor bu zamanlar da. Az kalmış kavuşmaya :)
Sağlıkla gelsin kuzumSelam kızlar ben Türkiye’ye geldim bugün ilk randevuma gittim hayat hastanesinde doktor çık ilgiliydi ultrasonda herşeyi açıkladı ve cinsiyetimi de sonunda öğrendim. Hafta içi gidip doğum paketimi alıcam. Erkek geliyormuş Mervenur277 tabloya ekler misin canım
Canım rahim ağzı 25 mm olması tehlikeli 35 ten aşağı olana serklaj yapılmalı diye biliyorumBana da hep annem bebeğin büyüyor normal, normal dedi ama ben bildiğiniz doğum sancısı çekmişim bilmeden. Bir de öyle bir şey ki bir hafta önce rahim ağzı uzunluğu 25-26 mm arasındaydı. Herkese o yüzden rahim ağzı uzunluğuna mutlaka vajinal baktırın diye uyarmak istiyorum
Günaydın canım, epeydir yazamıyorum çok şükür iyiyiz sen nasılsın ? Benim son 1-2 haftadır bir ağırlaşma durumum var ya, uzun süre yürüdüğümde ya da ayakta kaldığımda belimin sağ kısmı kopuyor. Uykularım çok bölünüyor rahat pozisyonu bir türlü bulamıyorum. Bir de bacak ağrılarım başladı acayip ödemliyim yüzüklerimi filan çıkardım artık. Ödemle ilgili yapılabilecek bir şey var mı onu araştırıyorum. Tuzlu zaten tüketmiyorum nasıl bu kadar şişiyorum anlamadım. Ayaklarım su toplamış gibi üzerine bastığımda hissediyorum şişliğiAnnişler günaydın, bugün nasılsınız? :)
Günaydın canım benim bir iki haftadır hareket var 19 haftadayız ama çok belirgin bir şey değil :) göz seğirmesi gibi bazen damar atması gibi, galiba iç karnım çok geniş değil benim göbüşüm kocaman, nohut yutmuş solucan gibiyim ondan da çabuk hissettim gibi geliyor bir iki haftaya güçlenirmiş tekmeleri hissedermişiz öyle diyorlarGünaydın güzel anneler haftaniz güzel bol tekmeli geçsin hala hareket yok bende 18 haftalık olduk dün
Evet orası canımMerhaba bursadaki hayat hastanesi mi acaba ben de oraya gidiyorum doğum paketini ordan alicaz biz de :)
Greyfurt neden acaba ya ben çok yedimGebelikte greyfurt kereviz yenmezmis bilmeden yedim bende çok suk
Canım rahim ağzı 25 mm olması tehlikeli 35 ten aşağı olana serklaj yapılmalı diye biliyorum
Ben bi çorba kaşığı falan içtim ama artık içmiyorum duzeldi kabızlık kalmadı.. ama onun sayesinde olduNe kadar içiliyor içeceğim aklımda da geceden beri ağrıdan oturamıyorum üstüne o kadar zorladım
Canım ben kimyon gaz yapıyor diye biliyorum amaGunaydin tatlı anneler 15+6 dan selamlar yemeklerime bol kimyon kullanmama ragmen ciddi gaz problemim var bugun yuruyus yapicam hafta sonu hareketsizdim acaba ondanmi oldu diye dusundum gece asla uyutmadi ne saga donebildim ne sola
Sevindim iyi olmanıza. Ağırlaşma ve ödem bende de var özellikle bacaklarım çok kötü durumdaGünaydın canım, epeydir yazamıyorum çok şükür iyiyiz sen nasılsın ? Benim son 1-2 haftadır bir ağırlaşma durumum var ya, uzun süre yürüdüğümde ya da ayakta kaldığımda belimin sağ kısmı kopuyor. Uykularım çok bölünüyor rahat pozisyonu bir türlü bulamıyorum. Bir de bacak ağrılarım başladı acayip ödemliyim yüzüklerimi filan çıkardım artık. Ödemle ilgili yapılabilecek bir şey var mı onu araştırıyorum. Tuzlu zaten tüketmiyorum nasıl bu kadar şişiyorum anlamadım. Ayaklarım su toplamış gibi üzerine bastığımda hissediyorum şişliği
Günaydııınnn.. Bence çok az kaldı hissetmene haftamız yakın ben çok minik bir şeyler hissettim geçen gün ama devamlı olmuyor beklemedeyim heyecanla..Günaydın güzel anneler haftaniz güzel bol tekmeli geçsin hala hareket yok bende 18 haftalık olduk dün
Gunaydin tatlı anneler 15+6 dan selamlar yemeklerime bol kimyon kullanmama ragmen ciddi gaz problemim var bugun yuruyus yapicam hafta sonu hareketsizdim acaba ondanmi oldu diye dusundum gece asla uyutmadi ne saga donebildim ne sola
Kan sulandırıcı kullananlarin yememesi gerekiyormus greyfurt zaten çok güçlü kan sulandırıcı etki yapıyormuş normal ilaç kullanmayanlar yiyebilir demişti doktorum ben üç dört sefer yedim ama çok korktum şükür bir sorun olmadiGreyfurt neden acaba ya ben çok yedim
Varis çorabını bir sorayım ben de ay kontrole çok var ya :) Detaylı ultrasonu doktorum 22 haftada önerdi git gel olmasın diye aynı güne alacağım kontrolü de, 2 hafta ileri attı yani şuan 3 haftamız var kızçeyi görmeye. Aşırı merak ediyorum neredeyse 1 buçuk ay görmemiş olacağım o zamana kadarSevindim iyi olmanıza. Ağırlaşma ve ödem bende de var özellikle bacaklarım çok kötü durumda
Biraz dinlendirmeye çalışıyorum, hafta içi pek uzatamıyorum o yüzden hafta sonu yükseğe kaldırıyorum olabildiğince azalıyor. Sıcak soğuk kompres iyi geliyor, özellikle soğuk iyi geliyor bana. Ara ara yürüyüşler yapmak da iyi geliyor.
Hareketi kısıtlamak iyi olmuyor, şimdiden yoruluyorum en azından işe gidip gelmek hayatıma biraz hareket katıyor ama ilerleyen zamanlarda daha da hantal birine dönüşmem umarım.. Geçen yazdığımda SH3MS varis çorabının iyi geldiğini de söyledi, doktoru önermiş. Sen de söyle istersen doktoruna belki sana da iyi geleceğini düşünürse kullanımını önerebilir, ben de danışacağım. Benim de hafta sonum çok yoğun geçti, inanılmaz yorgunum, uykusuzum, vücudum adeta kırılıyor . Onun dışında iyiyiz çok şükür. :)