- 16 Temmuz 2014
- 1.202
- 1.340
Benimde aynı oldu şimdi ıkınıp duruyor uykusunda . Zor uyuttumbebeği besledim ama üstten gaz çıkartmadı bir türlü direkt uyudu, yatırdım bende. İnşallah kabus olarak bana geri dönmez bu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benimde aynı oldu şimdi ıkınıp duruyor uykusunda . Zor uyuttumbebeği besledim ama üstten gaz çıkartmadı bir türlü direkt uyudu, yatırdım bende. İnşallah kabus olarak bana geri dönmez bu
Milletde biri bile yazsın diye beklermiş hepimiz pusudaymışız bak hemen hareketlendi sayfa sayendeHerkesin bebekleri düzene girmiş bi ben kalmış olamam herhalde forumda
Benimki uyandı ya başa sardık şimdiBenimde aynı oldu şimdi ıkınıp duruyor uykusunda . Zor uyuttum
Bizde aynı valla hâlâ kucakta emiyorBenimki uyandı ya başa sardık şimdi
Ay kusuruma bakmayın ama eşinizi bi temiz dövesim geldi. Sakın kulak asmayın ne boktan anlıyorlar da akıl veriyorlar kaç tane çocuk büyütmüşler acaba. Siz annelik iç güdülerinize güvenin kendi iç sesinizden başka kimseyi bi tarafınıza takmayın. ve arkadaşa katılıyorum emzirme danışmanından muhakkak destek alın. Siz yanlış bir şey yapıyorsunuzdur demiyorum ama onlar bir şekilde sütü nasıl artıracaklarına dair püf noktaları çok iyi biliyorlar 1-2 haftada bile acayip artışlar elde ediyorlar. Parasını da eşiniz ödesin madem mama almak istemiyorBugün kp kv yanında hüngür hüngür ağladım eşimi şikayet ettim. 2,5 senelik evliyim bir kez bile olumsuz bişey yansıtmadım ama bugün canıma tak dedi eşimin saçmalığı.
Güne güzel başladık güle oynaya hazırlandık Avm gittik mama almak için. Neyse sonrasında birer de dondurma yedik. Gülenoynaya yola çıktık. Markete gittik alışveriş yapmaya. Markete gelmeden önce dedim ki. Çocuk kucağım da kıpırdanıp duruyor Uyanacak epeydir de aç mamasını hazırla öyle markete geçelim dedim. Yok yok uyanmaz dedi markete girdik. Kasadayken yaygarayı kopardı. Neyse ben arabaya geçtim ama mama hazırlayacak kadar misade etmiyor eteşe düşmüş gibi ağlıyor. Eşim geldi arabaya mama hazırlarken yanlışlıkla panikleyip mamayı arabaya döktü. Sonra patladı tabi. Bu çocuğu mamaya alıştırdık kimse vermiyor bi biz veriyoruz. Emzirmezsen mamadan nasıl vazgececek. Hani süt bezlerin iyiydi neden sütün yok. Bağırıp durdu.
20 gündür zaten. Ayşe’den duydum Fatma’dan duydum bilmem ne arkadaşım şöyle dedi. Yok instagramdan gördüm yok gelen giden misafirler olsun. Herkes bi mamayı kötülemekte eşime karşı.
Ah kıyamam mamaya hiç bulaşmasaydınız. Aman bizim kız bizim oğlan 3 gün mama içti sonra bıraktırdık. En son markette sırada bekleyen adam demiş 5 günlük oğlum var 2 gün içtik bıraktırdık sonra siz de ağlasa da vermeyin vs. Bana onları saydırıyor bak millet bıraktırmış sen bıraktıramadın vs.
Sustum sinirden sessiz sessiz ağlıyorum kucağımda bebekle. Neyse kv geçtik yemek yiyecektik orada.
ben önden girdim o park yeri ararken. Salona geçip kp e kapat tv konuşacağız dedim ama hüngür hüngür ağlıyorum.
Şok oldular tabi.
Neyin var kızım vs dediler.
Şu oğlunuzu terbiye edin bıktırdı beni 20 gündür dedim.
Benim süt az geliyor sağınca 30 cc çıkıyor. Bu çocuğun bi öğünde 70 -90 cc içmesi gerektiğini söyledi doktor. Sütüm yetmiyor.
Bunu oğlunuza anlatamıyorum. Sanki şarıl şarıl sütüm akıyor da ben vermiyormuşum gibi davranıyor. Eve gelen herkes mamayı kötülüyor. Bi kişi daha kötülesin evden kovucam haberiniz olsun dedim.
Kulaktan duyma şeylerle her akşam bana laf sokuyor bıktım artık dayanamıyorum dedim.
Haliyle kızdılar baya eşime. Ona ne oluyda verdiğin mamaya karışıyor. Kendisş de mamayla büyüdü hatta şimdi ki mamalar gibi bile değil. Pirinç unu felan onlarla büyüdü dediler.
Eşim girdi o esnada. Babası direk azarladı. Sen neden kadının sütüne mamasına karışıyorsun sen mi emziriyorsun akşama kadar sen mi başındasın anası bilir ne yapacağını dedi.
Bu direk savunmaya geçti. Kötü bişey demedim vs. Bana biraz sitem etti sen neden babamlara şikayet ediyorsun beni dedi.
Bend dedim ; Daha dün ondan önce ki gün hatta bu sabah uyarmadım mı seni güzel güzel anlatmadım mı.
Sütüm az yetmiyor. Takviye gıdalar aldım 30 cc süt oldu 50-60 cc. Ama hala yeterli değil. İyice arttıkça belki bebek kendi mamaya gerek duymayacak ama şuan yetmiyor sütüm. Bana milletin ağzı ile gelme doktora bi kez daha danışalım istersen demedim mi dedim.
Neden laftan anlamıyorsun da milletin ağzıyla her günümü zehir ediyorsun yok sütüm işte yok benim evladıma garezim mi var dedim.
Sustu kaldı zaten. Annesi de baya kızdı. Kadının sütü yoksa aç kalacak değil ya bebe verecek mamayı dedi. Parası zor geliyorsa ben alırım mamasını dedi.
Öyle kapandı konu.
Şimdide eve geldik sohbet etmeye çalışıyor. Bakmıyorum yüzüne.
Bu süreçte beni en çok yoran kişi eşim oldu.
Ben de çoğunlukla gece beslenmelerinde gaz çıkaramıyorum ne kdr pat pat vursam da çıkmayınca çıkmıyorbebeği besledim ama üstten gaz çıkartmadı bir türlü direkt uyudu, yatırdım bende. İnşallah kabus olarak bana geri dönmez bu
Biz de o sekilde uyuyoruz cogunlukla ya da yanımda gögsümde uyusun ben de uyuyayım da ne olursa olsun modumdayım. Yoksa ikimiz de hırpalanıcazWalla kucakta uyumak istiyorsa kucakta uyutuyom ben kolum düşmicek şekilde destekleyip bende onla uyuyorum yapcak bişe yok ilk 3 ay patron bebek
Biz dün yaptırdık canımKızlar sünnet yaptıran yok mu ya hiç
Biz de 19 günlükken dün yaptordık anestezi igneyi vurulurken agladı biraz. Dediğin gibi ellerini ayaklarını sedyede baglıyorlar doktor 2 aydan sonra cocuklar baglanmak istemedigi için zor oluyor dedi siz tam zamanında geldiniz dedi. Yanımda anne sütü götürdüm biberonla onu verdim aglayacak gibi oldugında sünnet olurken 15-20 dklık bir işlem zaten sıkıntısız gecti. Eve gelince akşam 5-6 saat ara ara ağladı ama gece aglamadı öyle cok bakalım bugün nasıl gececek.Merhabalar, biz 23 günlükken sünnet yaptırdık. Lokal anesteziyle oldu ve 3 günde iyileşti. İlk oğlumda 4-5 aylıkken yaptırmıştık iyileşme süresi daha uzundu ve sünnet sırasında eli kolu tutulduğu için çok ağlamıştı. O yüzden ikinci oğlumda daha erken davrandım.
Bizimkini cocuk cerrahı yaptı dikişli oldu. İstanbuldaysan avrupa yakasında tavsiye edebilirim. Bezini actıgınızda bez yapışıyorsa pipiye bardak kesip koyabilirsiniz dedi bize de ama bize konforlu gelmedi koymadık. Anestol ve antibiyotikli kremi el degdirmeden sürüp kapatıyoruz bezi. Esim son anda vazgeciyordu kv de yaptırmayın kıyamam ben diye söyleyip durdu ama ben dedim korkunun ecele faydası yok illaki olacak birsey sonuçta elleri kolları hareketlenmeden daha cabuk atlatacagını düşündüğüm için yaptırdıkAnladım aslında cnm mantıklı bezde büyük olursa biraz sık sık değişip krem vs süreriz.İlk gece nasıl zor oldu çok mu ağladı? bende oğlum çok ağlarsa, canı yanarsa diye korkuyorum…dikişli istiyorum bende…ürolog yaptı değil mi operasyonu ? düşündükçe canım acıyo valla ama yapılsa büyük rahatlık
Benim ilk dogumum normaldi. Sonraki 2si sezaryan. Cook zorlandıgımı hatırlıyorum baya canım acımıştı 40günden sonraki birkaç ay. Yani ölüm gibi birseydi ama kimse olmedi diyebilirim Allah kolaylık versinKızlar öncelikle çok özür diliyorum böyle bir soruyu sorduğum için gerçekten çok çekiniyorum ama normal doğumdan sonra ilişki yaşayan, yaşayabilen oldu mu acaba
Bende Cuma’ya alacağım günü cnm 40 gün İçin de ideal diyorlardı bakalım ağlarsa diye çok üzülüyorum ama sonra iyiki diyeceğimden eminimBizimkini cocuk cerrahı yaptı dikişli oldu. İstanbuldaysan avrupa yakasında tavsiye edebilirim. Bezini actıgınızda bez yapışıyorsa pipiye bardak kesip koyabilirsiniz dedi bize de ama bize konforlu gelmedi koymadık. Anestol ve antibiyotikli kremi el degdirmeden sürüp kapatıyoruz bezi. Esim son anda vazgeciyordu kv de yaptırmayın kıyamam ben diye söyleyip durdu ama ben dedim korkunun ecele faydası yok illaki olacak birsey sonuçta elleri kolları hareketlenmeden daha cabuk atlatacagını düşündüğüm için yaptırdık
Walla seninki kaşınıyor galiba kızdım şimdi ne demek birdaha dışarı çıkarmıcakmık arabaya bindirmicekmil kızz sen al onun altından arabayı çocukla zor oluyor de sen bin kendi otobüse binsin senin bebeğin olmuş ya bu kadın sana çocuk verdi sen beneğini aileni seveceğine yaptıklarına bak bence lohusa bunalımına o girmiş kafası yanmış onun kendine gelsin benceBen şükrediyorum en azından az da olsa anne sütü alıyor çocuğum. Elimden geldiğince meme veriyorum tek sıkıntı benim ki çok acıktığında memeye sabrı kalmıyor. Mama daha kolayına gidiyor. Ama bi meme reddi söz konusu değil. Geceleri ya da gündüz uyku uyanıklık halinde memeyi de gayet güzel emiylr. Ama doymuyor çocuğum çünkü miktar az yeni yeni artıyor. Hele bi memeden neredeyse 5 cc mama anca çıkıyordu yarım saat sağmam da. Şimdi 20-30 cc çıkıyor o memeden. Kaldı ki takviyeleri ben 2 gündür kullanıyorum. 1 kaşık da olsa anne sütü gidiyor ya bebeğimin kursağına ben ona seviniyorum.
Ama bizim ki milletin ağzıyla hareket ediyor. Herkese anlatıyor bizim ki mama içiyor diye. Herkes de sağolsun prof ordinaryüs uzman hemen akıl veriyorlar. Ne hikmetse hep benim olmadığım ortamlarda veriliyor bu akıllar.
En çok da zoruma giden arabadan inmeden şey dedi. Bi daha sizi dışarı felan çıkarmam. Araba mahvoldu vs dedi.
Ben 6 gün boyunca bu 2-3 saatlik nefes alma anını bekleyerek geçiyorum. Evde çok sıkılıyorum tüm gün yalnızım. İki kelime konuşacak kimsem yok. O kadar sosyal ve aktif bi hayatı bırakıp eve hapsoldum.
Beni bunla tehdit etmesi çok ağrıma gitti.
Neyse Allah büyük. Allah’a havale ediyorum beni bu halimle gecenin bu saatinde hala gözlerim dolu dolu buraya yazdıranları.
Yaaa birde tüp bebek mi allahım akıl fikir versin eşine ne zorlukla bir evlat sahibi olmuşsunuz buna bin şüküt etsin eli ayağı düzgün hastalığı kederi yok allah vermişte o mama mı içmiş anne sütümü içmiş ona takılmış yarabbimEvet tüp bebek canım. Hem de tek embriyom ile nasip etti rabbim. Geride embriyom da yoktu.
Benimki milletle çok kıyaslama yapıyor. Açıp bi tane doktordan bişey dinlemez ama sağa sola her yere sorar onların verdiği akıl fikir hep daha mantıklı gelir.
Sen kendini parçala doğrusunu anlat yüz kez söyle yok. Ama falanca böyle yapmış filanca şöyle etmiş kafa hep onlar da.
Herşeyi kıyaslar. Bebeğin veya anne sütünün bi fabrikadan çıkmadığını İdrak edemiyor. Onda tutan uygulama bende tutmayabilir. Aman valla yordu beni.
Tüm hafta sıkıldım 2-3 saat nefes alayım dedim burnumdan geldi.
Teşekkür ediyorum hakkıma girenlere. Ne diyim. Gece gece ah etmek istemiyorum.
Aaa yok yok gece bende 5-7 mesaisindeydim sonra 8.30 kadar uyumuşuz nasıl uyuduğumuzu hatırlamıyorumBen de bi bakim dedim herkesin bebeği rutine girdi hıçkırık gaz emme üçlemesi ile kısır döngü de kaldık
Merhaba günaydınHanımlar iyi geceler günaydınlar artık her neyse :)) ben Aralık annelerindenim sizi de takip ediyodum, herkese bebişiyle mutluş gazsız aylar diliyorum öncelikle
Biz henüz doktor kontrolüne gitmedik 3 günlüğüz, pazartesi gideceğiz. O yüzden size sormak istedim, bebeklerinizin ateşini nasıl ölçüyosunuz? Temassız ölçerle göğsü 38 ölçüyor, koltuk altı ölçer ise 36.5 biri yüksek biri gayet normal o yüzden hangisini dikkate alacağımı bilemedim
Rota özel canım onu doktorfa yaptırdık biz. Biz yoğınbakımda yattığımızda aşılarımız geride kaldı biraz verem 2. Ayda olması gerekmiş rota 3.5 ayda. Biz şuan ne kadar yenidoğan olsakta kronolıjik 3.5 aylığızAmin canım amin kötü düşünmeyelim aman çıkmaz artık bu saatten sonra rota da peş peşe mi oluyor ya sağlık ocağı söylemedi bana. 2 hafta sonra randevu verdiler verem aşısı için bakalım
Canım o uyanmadan sen emzir brnce ozaman uyanmaz belki benimkide emiyor uyuyor nadir gece uyanıyor gazdan oda . Çok acıkınca belki uyanıyordurYaa benimki komple uyanıyor beslenme için kalktığında arkadaşımın bebeği de hemen emip uyuyormuş zaten uyur pozisyonda oluyor diyor hep
Gunaydinlar sana da bebisinle bol sutlu-gazsiz-reflusuz-kusmasiz aylarHanımlar iyi geceler günaydınlar artık her neyse :)) ben Aralık annelerindenim sizi de takip ediyodum, herkese bebişiyle mutluş gazsız aylar diliyorum öncelikle
Biz henüz doktor kontrolüne gitmedik 3 günlüğüz, pazartesi gideceğiz. O yüzden size sormak istedim, bebeklerinizin ateşini nasıl ölçüyosunuz? Temassız ölçerle göğsü 38 ölçüyor, koltuk altı ölçer ise 36.5 biri yüksek biri gayet normal o yüzden hangisini dikkate alacağımı bilemedim