2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Aptamil almış eşim ama hem içeriğini beğenmedim hem gaz yaptı. Golden goat kullanan varmı onu almak istiyorum keçi sütlü diye
Bendeki methini duydum ama güvenmedim canım ben sma comfort kullanıyorum bende abimde onunla büyümüşüz yeğenimde onunla büyüdü

Bendeki methini duydum ama güvenmedim canım ben sma comfort kullanıyorum bende abimde onunla büyümüşüz yeğenimde onunla büyüdü
Ya bende sma çok istiyorum ama biz yoğunbakımdayken birgün çocuk inanılmaz ağlama atakları oldu sesi kısılırcasona doktor muayene ettiğinde gaz olduğunu söyledi. O zaman hemşireye değişik bi mamamı kullandınız nefen öyle oldu diye sordum yoo hep sma kullanıyoruz dedi. Aslında onun öncesinde aptamilin prematürelere özel olanındna kullanıuolardı. O yüzden korkuyorum smadan

Ya bende sma çok istiyorum ama biz yoğunbakımdayken birgün çocuk inanılmaz ağlama atakları oldu sesi kısılırcasona doktor muayene ettiğinde gaz olduğunu söyledi. O zaman hemşireye değişik bi mamamı kullandınız nefen öyle oldu diye sordum yoo hep sma kullanıyoruz dedi. Aslında onun öncesinde aptamilin prematürelere özel olanındna kullanıuolardı. O yüzden korkuyorum smadan
Ben hipp kullanıyordum aslında memnundum ama şimdi sma optıproya geçtim probiyotikli diye.

iç dökme…
kızlar eşimle aram gittikçe öyle açılıyor ki aslında bir şey yapmıyor kavga edecek hiçbir durum yok ama öyle gözüme batıyor ki içten içe ona çok doluyorum. Hayatım değişti ama o kaldığı yerden devam ediyor o da değiştiğini söylüyor ama ne değişti? Hiçbir şey maddi olarak harcanan para arttı. İşten geldikten sonra max yarım saat kucakta gezdiriyor çocuğu. Onun gece rahat uyuması, işe gitmesi sosyalleşmesi her şeyi bana batıyor. Koltuğa yatıp reels izliyor benim kucağımda çocuk, bana ver diyor ama çocuk susmayınca ben yine gerilip alıyorum çocuğu. İçten içe eşime inanılmaz sinirliyim, bugün manasız yere atıştık en son çıktı gitti evden. Çocuğa bakp bakıp ayrıca üzülüyorum, eşime bu kadar sinirlenince çocuğa yansıyor uyu artık diye ona kızıyorum çocuğum daha da geriliyor. Çok bunaldım ya. Çocuğa hazır değil miydim ya da bu dönemde bu duygular normal mi, çocuğumu seviyor muyum onu bile sorguluyorum

Aaa bende büyük insan tuvalete oturur pozisyonda tutuyorum ama bezli ama hiç işe yaramadı. 3 ay ya da 4 ay sonra bitiyormuş bu kadar gaz olması şuna vücutlarının hareketsiz olmasından bahırsakların oturmayışından. Hareketlendikçe kendisi gaz çıkaracak inşallah 🥲
Ay inşallah ya cidden o kıvrandıkça benim içim gidiyor😢 işte biz onu bezsiz yapıyoruz😂 hatta benim Rus bir arkadaşım var onun annesi bezsiz dolaştırıyor çocuğu biraz daha büyüyünce😂 ama ne amaçla bilmiyorum denk gelince bir sorayım onu da 😂

iç dökme…
kızlar eşimle aram gittikçe öyle açılıyor ki aslında bir şey yapmıyor kavga edecek hiçbir durum yok ama öyle gözüme batıyor ki içten içe ona çok doluyorum. Hayatım değişti ama o kaldığı yerden devam ediyor o da değiştiğini söylüyor ama ne değişti? Hiçbir şey maddi olarak harcanan para arttı. İşten geldikten sonra max yarım saat kucakta gezdiriyor çocuğu. Onun gece rahat uyuması, işe gitmesi sosyalleşmesi her şeyi bana batıyor. Koltuğa yatıp reels izliyor benim kucağımda çocuk, bana ver diyor ama çocuk susmayınca ben yine gerilip alıyorum çocuğu. İçten içe eşime inanılmaz sinirliyim, bugün manasız yere atıştık en son çıktı gitti evden. Çocuğa bakp bakıp ayrıca üzülüyorum, eşime bu kadar sinirlenince çocuğa yansıyor uyu artık diye ona kızıyorum çocuğum daha da geriliyor. Çok bunaldım ya. Çocuğa hazır değil miydim ya da bu dönemde bu duygular normal mi, çocuğumu seviyor muyum onu bile sorguluyorum
Bence asiri normal. Bunalmak, sinirlenmek, sorgulamak. Hepimiz yasiyoruz. Ben de cocugu buyumus yasitlarima katlanamiyorum. Oh diyorum nasil rahatlar. Ben eve gidince bakalim kac kere uyancam nasil uyutcam stresine giriyorum. Ben de buna takigim. Keyfini cikaramiyorum. Gerci suan keyifli bi yani da yokki…

iç dökme…
Bence çok normal tepkin. Eşim evde sabahtan beri koltukta uyudu çekirdek yedi abur cubur doldurmuş orta sehpanın üzerini elinde kumanda telefon keyif yapıyor. Yoruldukva veriyorum ilgilen diye 10. Dk bitanem durmuyor diye geri getiriyor. Yemek yapamadım daha şu saat oldu. Ocakta bekliyor yemeğim. Çocuk uyutmakla meşgulüm.
Ben artık iş yapmamasına ya da çocuğa bakmamasına takılmıyorum. Fıtratlarında yok. Rahatlar.
Uzaktan sevme mldundalar. Belki biraz daha büyürse o zaman daha çık ilgilenir ama şuan bebekler de bize aşırı muhtaç ve bağımşılar.

Eşime dün eve bi süpürge tut demiştim ölü taklidi yapıyor şuan mesela 😅 erkek analarına çocuk yetiştirme de büyük iş düşüyor bence.

Kabullen bence daha rahat ediyorsun.

iç dökme…
Canım benim tabi ki bu duygular çok normal. Biz yaptığımız şeyi, yaşadıklarımızı hafife alıyoruz ama hiç de hafife alınacak şeyler değiller. Vücudumuzda 9 ay boyunca bir can büyüdü. Tüm iç organlarımız, kemiklerimiz, hormonlarımız değişti. Hala da bir şeyler değişiyor vücudumuzda. Duygusal olarak böyle hissetmen çok normal, hepimiz zaman zaman böyle hissediyoruz. Sadece konuşulmuyor böyle şeyler. Konuşulmadığı için de biz sadece bunları kendimiz yaşıyor gibi hissediyoruz.

Canım o uyanmadan sen emzir brnce ozaman uyanmaz belki benimkide emiyor uyuyor nadir gece uyanıyor gazdan oda . Çok acıkınca belki uyanıyordur
Yaa uyurken denedim canım asla almıyor duduklarını öyle bir kapatıyor ki eşimle annemle denedik mümkün değil illa gözünü açacak bazen emerken uyuyup kalıyor gazını çıkartıyor yatırıyorum o gün bizden mutlusu yok ama bu bir ayda üç kere falan olmuştur 🤣🤣🤣

Eşim bir ay yok dediğim gibi askere gitti. Ben o gittiğini için çok kuruldun başta ama şimdi fark ediyorum ki kafa dinliyorum ben de. Kızlar linclemeyin ama ben evde kendimden fedakarlık yaparken onunda orda sefa surmedigini bilmek zorlandığını bilmek iyi geliyor. Onsuz kaldığıma üzülemiyorum:)) vır de burda olsa batar gibi hissediyorum. Kavga ederdik gibi düşünüyorum

Annem ve ananem bende diyorum ki huzur buymuş biz hu şekilde yaşayabiliriz esasında:) ezim burdayken gelen giden de bitmiyor onun tarafından. Şimdi evde değilim diye kabul de etmiyorum. Gelen 3 4 saat oturmadan gitmiyor çünkü ve ben harap oluyorum. Öyle ki bebek 20 gunlukkem eşim gitti 20 günde 5 kere gelen akrabaları var yazıktır günahtır yaani

Yaa gaz yapıyor olabilir mi cidden çünkü ben bu bebek neden böyle ağlıyor diye düşündüğüm ihtimalleri içinde d vitamin de var internetten de baktım hatta bir şey bulamadım

Benim sezeryan canım, 42. Gün müydü hatırlamıyorum eşim için yanaştım, yoksa vende gram istek yok, bin pişman oldum. Çünkü afedersiniz kuruluk vardı o bölgede ve canım çok acıyınca olmuyor dedim o şekilde devam edemedim . Ben istek olmayınca kuruluk vs oldu ondan acıdı diye düşündüm

45-46 olduk hala enberken gece ikide yatıyoruz dün o da olmayınca dayanamadım kolumda uyuttum ama boynum öyle böyle agrımamıs agzumı ayırıp nasıl uyuduysam 🤣
Valla bilmiyorum canım bende ilk defa duydum sizinlede paylaşmak istedim

Kızlar bebislerde konak neden oluyor? Bizimkinde hiç yoktu 1 aylık olduk bugün hafif pullanmalar var kafasında mustela nemlendiricisinden sureyimmi? Saçlarıda var bilemedim 😁

Ay inşallah ya cidden o kıvrandıkça benim içim gidiyor😢 işte biz onu bezsiz yapıyoruz😂 hatta benim Rus bir arkadaşım var onun annesi bezsiz dolaştırıyor çocuğu biraz daha büyüyünce😂 ama ne amaçla bilmiyorum denk gelince bir sorayım onu da 😂
Evet ben antalyadayım burada tanıdığım bir kaç rusta bebeği hiç bezlemiypr. Mesela bebeğin tubaletini yapacağını anladığı zaman lavaboya götürüyor işetiyor senin dediğin pozisyonda. Tuvaleti geldiğini de bebeği izleyerek anlıyormuş işte kendini sıkmasından hareketlerinden falan. Hayatta uğraşamam ben😂

Bence asiri normal. Bunalmak, sinirlenmek, sorgulamak. Hepimiz yasiyoruz. Ben de cocugu buyumus yasitlarima katlanamiyorum. Oh diyorum nasil rahatlar. Ben eve gidince bakalim kac kere uyancam nasil uyutcam stresine giriyorum. Ben de buna takigim. Keyfini cikaramiyorum. Gerci suan keyifli bi yani da yokki…
Bende keyfini çıkaramıyorum, dışarıya çıkaramıypeım hava soğuk hasta olur diye, zaten hep ağlıyor aniden yolun ortasında koşarak geliyorum. Uykuya geçmesi zor 2 saat kucakta belim ağrıyor aslında o bebek olarak bebekliğini yapıyor ama ben dayanamıyorum daha 30 yaşındayım bu tahammülsüzlüğüme de kızıyorum. Toparlarız inşallah bakalım. Bu süreçte eşimin daha çok üstüme düşmesini isterdim ama bunu göremedim oysa ona göre her şeyi yapıyor. Dün gece 1 saatten fazla çocuk kucağımda uyutmaya çalışıyorum kendisi yatakta bana diyor gelirken üçlü prizi getirir misin ay ağlamak istiyorum böyle anlarda. Her şey çok ağrıma gidiyor.

Bence çok normal tepkin. Eşim evde sabahtan beri koltukta uyudu çekirdek yedi abur cubur doldurmuş orta sehpanın üzerini elinde kumanda telefon keyif yapıyor. Yoruldukva veriyorum ilgilen diye 10. Dk bitanem durmuyor diye geri getiriyor. Yemek yapamadım daha şu saat oldu. Ocakta bekliyor yemeğim. Çocuk uyutmakla meşgulüm.
Ben artık iş yapmamasına ya da çocuğa bakmamasına takılmıyorum. Fıtratlarında yok. Rahatlar.
Uzaktan sevme mldundalar. Belki biraz daha büyürse o zaman daha çık ilgilenir ama şuan bebekler de bize aşırı muhtaç ve bağımşılar.

Eşime dün eve bi süpürge tut demiştim ölü taklidi yapıyor şuan mesela 😅 erkek analarına çocuk yetiştirme de büyük iş düşüyor bence.

Kabullen bence daha rahat ediyorsun.
Gerçekten öyle bir garipler. Bir şey diymcr bugün bana diyor annen benim annem çocuk büyyüttü x büyütüyor (eltimin 5 aylık bebeği var) bir sen misin diyor bana. Bugün dışarı çıkacaktık çocukla kendisi koltukta uyudu ben hazırlandım çocuğu hazırladım gittin uyandırmaya dedi ki ben gitmiyorum bir yere sonra üstümü değiştirdim baştan geçtim oturdum kalktı kendisi hazırlandı diyor hadi, ben öyle demedim uyuyordum hatırlamıyorum diyor. Çok moralim bozuldu gitmedim bi yere bi de ona kavga ettik.

Canım benim tabi ki bu duygular çok normal. Biz yaptığımız şeyi, yaşadıklarımızı hafife alıyoruz ama hiç de hafife alınacak şeyler değiller. Vücudumuzda 9 ay boyunca bir can büyüdü. Tüm iç organlarımız, kemiklerimiz, hormonlarımız değişti. Hala da bir şeyler değişiyor vücudumuzda. Duygusal olarak böyle hissetmen çok normal, hepimiz zaman zaman böyle hissediyoruz. Sadece konuşulmuyor böyle şeyler. Konuşulmadığı için de biz sadece bunları kendimiz yaşıyor gibi hissediyoruz.
Hiç olmadığım kilodayım kıyafetlerim olmuyor, çatlağım oldu bir sürü, göbeğim var hala, evde yalnızken bile yalnız değilim, uzun uzun duşa giremiyorum, tuvslere gidemiyorum, dışarıya çıkamıyorum arabam yok otobüse bebekle şimdi binemem zaten çok ağlıyor. Psikolojik olarak bunaldım bir sürü şey değişti hayatımda benim ama onun rahatlığı ve her şeyi normalleştirmesi beni delirityor. Sıkışıncs hemen annemi çağır anneni çağır baksın oluyor, bu çocuğu biz onlara mı yaptık

Aptamil almış eşim ama hem içeriğini beğenmedim hem gaz yaptı. Golden goat kullanan varmı onu almak istiyorum keçi sütlü diye
Ben golden goat kullanıyorum canım. Bu mamanın yurtiçi ve yurtdışı içeriği aynıymış ve içinde mısır glukozu yada palm yağı yok. Diğerlerinden daha güvenli geldi bana. Ama ben keyfe keder veriyorum mamayı çok içmiyor . Gaz yapmıyor ama kakası ve pırtı keçi sütü kokuyor yada kusunca peynir gibi 😂
8. Hafta atağı başladı galiba. Hayırlı uğurlu olsun. Huysuz, huzursuz, uyumuyor hiç 😔 yatırmamla ağlayarak uyanması bir oluyor 😔
Bacım suphanallah ben daha 5ten çıkamadım gibi uyku yok huzursuzluk var bide 8 geldi demi hemen

Kızlar bebislerde konak neden oluyor? Bizimkinde hiç yoktu 1 aylık olduk bugün hafif pullanmalar var kafasında mustela nemlendiricisinden sureyimmi? Saçlarıda var bilemedim 😁
Benimkinin alnında oldu burdan bi arkadaş bebe yağı sür demişti banyo yaptırıp öyle yapıyorum baya hafifledi mustela nemlendirici de sürüyorum şunvücut losyonu olandan

X