- 1 Mart 2021
- 1.215
- 1.019
- 30
Benim genel olanda tek içimde kalan doğumunu görmemek. Ama spinalide psikolojik kaldıramazdım zaten tutmadıdaİlk çıkınca gerçekten ağrılıydı bi ağrı kesici vurdular ondan sonra kendime geldim bugün daha iyiyim oğlumla baya emiştik ço sağol.bu arada bugün olsam yine genel anestezi isterdim spinal ve epidurala göre toparlanma daha hızlı oldu
Ay aynen o emzirme muhabbeti beni bitirmişti. Mama başladılar birde hastanede sarılıktan dolayı. Süt için bol su ve hoşaf iç canım. En etkili şey sütte su içmekKuzum sadece kalkarken acıyor ama bğtün işimi kendim görüyorum ilk ameliyattan çıkınca kanamam oldu karnımın üstüne buz torbası gibi bir şey koydular ağrı kesici yaptılar bir saatte geçmişti akşam 8’de çıktım gede 4’te kalktım ayağa genel de vücuda alınan bi anestezi olmadı ağızdan uyuttular beni o yüzden vücutta bi baş ağrısı bel sırt ağrısı olmadı bizde bugün öğlen çıkacağız bende doktora raporu soracağım canım benim göğüs ucu var ama daha bebek doyuracak kadar süt olmadı annem ve kayınvalidem tepemde emzir diyor kayınvalidem ebeye beni şikayet etti emziremiyor ucu yok diye halbuki var ebe de kayınvalideme iki kişiye gerek yok burda deyip onu kovdu eşimde götürünce kendime geldim açıkçası şimdi de topuk kanı verdik ama sütün gelmesi için neler yapmam gerekiyor bilmiyormuşum onu farkettim
Canm gözün aydın allah analı babalı büyütsünCanım benim de sütüm gelmedi ilkte kayınvalidem zorla aldırdı falan ama tecrübeli bi ebe geldi gösterdi ucu nasıl oluşur emilir falan diye bugün bebeği zorla uyandırdım emzirdim çok şükür o siyah kakayı attı 10 tane bez değiştirdim akciğer de biriken su olurmuş onu kustu şu an kucağımda mışıl mışıl uyuyor ama ben de iki gündür bittim tam anlamıyla süt yok hala devamlı emzir diyorlar sağar gibi elinle üç oluştur diye ama oda göğüslerimi mahvetti
Hastaneden sonra sütün gelmişmiydi canm emdimi bebeğin benmki sanırm mamanin rahatlığına alıştı emmek zor geliyorAy aynen o emzirme muhabbeti beni bitirmişti. Mama başladılar birde hastanede sarılıktan dolayı. Süt için bol su ve hoşaf iç canım. En etkili şey sütte su içmek
Az miktarda olsa süt hemen gelmişti canım ama mamayla mideyi genişlettiğimiz için yeterli gelmedi şimdi hem meme hem mama olarak gidiyoruz bizimkide mamaya uykuya geçişte çok alıştı. Ama gün içinde baya azalttık. Vereceksemde memeyi vermeden biberona geçmiyorum . Birde ben silikon uç kullanmıştım başta. Biberona benzeyince çabuk aldı sanırım. Onuda zor oldu ama bıraktıkHastaneden sonra sütün gelmişmiydi canm emdimi bebeğin benmki sanırm mamanin rahatlığına alıştı emmek zor geliyor
Ne güzel bizimki mama daha ağırlıklı uyanınca ac oluyor sütümde az olunca doymuyor hatta gelmeyince sinirleniyor ağlayıncada kıyamayıp mama veriyoruz bilmiyorum nasl emzirmeyi arttiracagimAz miktarda olsa süt hemen gelmişti canım ama mamayla mideyi genişlettiğimiz için yeterli gelmedi şimdi hem meme hem mama olarak gidiyoruz bizimkide mamaya uykuya geçişte çok alıştı. Ama gün içinde baya azalttık. Vereceksemde memeyi vermeden biberona geçmiyorum . Birde ben silikon uç kullanmıştım başta. Biberona benzeyince çabuk aldı sanırım. Onuda zor oldu ama bıraktık
Canm peki boş emerse gaz yutmuş olur muAyyy canım hayretle okuyorum yorumlarını. Sana tavsiyem kimseyi DİNLEME hatta DUYMA.
Şu an sen ve bebeğinde kıymetli hiçbir şey yok. Sütünün geleceği varsa da kaçırır senin kv. Sen kendine bebeğine odaklan. İyileşmene bak. Bebeğini sev, okşa ten tene temas kurmaya çalış.
Ben de çok zorluk yaşadım. Boş bile olsa emzir kesinlikle. Zaten bebeğinin midesi şu an çeri domates kadar. Çabuk dolar ama hızlı boşalır. Ben bilemedim çok kilo kaybetti oğluşum doğumdan sonra. Siz hızlıca toparlayın inşallah.
Ayy herkes başka şey söylüyor kişiden kişiye değişiyor sanırım. Bebişimi hemen çıkınca görmek istiyorum ama o açma germe işini hissetmek hiç istemiyorum ya kafam çok karışıkKesinlikle genelilk uyanırken ağrın oluyor ama bi ağrı kesici tamam cuma akşam 8’de çıktım ben ameliyattan cumartesi sabah desteksiz yürüdüm çocuğumla sürekli kendim ilgilendim
Senin kayınvalideyle benim kayınvalideyi bi odaya kapatsak keşke dicem odanın duvarları dile gelir ayaklanır kaçarlar. Çokta iyi alaşırlar eminim. Nefret ediyorum kadından sen anlattıkça benim kayınvalidenin hareketleri sözleri geliyo aklıma çıldırırsın ya ne biçim insanlar. Psikolojileri bozuk bizide delirtmeye çalışıyolar. Valla eşim köyde okul olmadığı için yatılı kalarak başka şehirde okumaya 12 yaşında gitmiş çok üzülüyodum ama iyikide öyle olmuş diyorum şimdi eşim kendi kendini yetiştirmiş çok şükür bu kadın yetiştirmemişAyyy doğurunca daha çok sesi çıkıyor Allahım bilmediği yok
Doktoru çağırmış gelmiş demesin mi doktora şerbet hazırladım gelin verdirmiyor diye yaa hadi bi git evine artık dedim kovdum bende doktor sakın öyle bir şey yapma dedi yapmam hocam dedim gece çocuk ağlıyor ben dikişliyim bana diyor alamayacaksınız her gelen sezeryan oluyor normal nedir bilmiyorsunuz diyor sus artık dedim en son sus eşim de diyor anne çene otu mu yedin geldin bir de uykusuna aşırı derecede düşkün utanmasa beni kaldıracak kendi yatacak yatağa doğumhane aynı katta her gelen yeni doğum yapana soruyor kaç kg doğdu bizimkine 3 dediler ama 2700 doğdu yavrum her gün zayıflıyor diyor en son ne saçmalıyorsun sen ya dedim ben zehirleniyordum burda ölüyorduk biz dedim hemşire de vardı başladım ağlamaya teyze sen bence git evine dedi şu an 20 tane doğum yapan var en iyi senin gelinin torunun emiyor bak siyah kakayı attı gazı attı memeyi tuttu diyor demesin mi torunum acar diye eşim hadi hazırlan anne dedi hazırlanmasına bile fırsat vermeden çıktı kapının önüne oğlum diyor gidelim sende iyice yoruldun dinlen diyor uyu diyor bunlar annesi ile dursun burda diyor bir de sürekli çocuğumu annem diye seviyor delirtiyor beni
Canım aynı bizimkide öyleydi. Krize bağlıyorduk. Ağlayıp kendini arkaya atıyordu. Almak istemiyordu. Zaten açlıkta çok sinirli oluyor. Şöyle denedim önce biraz mamayla karnını doyurup sinirlenmeyeceği evrede memeyi tutturmaya çalıştım. Süt artırmada henüz bende birşeyler deniyorum en iyi su ve hoşaf geldi diyebilirim. Bugün bestlak damla almayı düşünüyorum çok övmüşler etkisi olur mu bakacağım. Mamayı hala bizde devam ediyoruz canım gerekiyorsa yapacak birşey yokNe güzel bizimki mama daha ağırlıklı uyanınca ac oluyor sütümde az olunca doymuyor hatta gelmeyince sinirleniyor ağlayıncada kıyamayıp mama veriyoruz bilmiyorum nasl emzirmeyi arttiracagim
Canım daha sezeryan olmadan mı başladın ıhlamur ve damlaya? Bitki çayı içmeye çekiniyordum da bende alayım rezene ıhlamur falan. Çarşamba doğumum olacak içmeye başlasam sorun olmaz sanırımHoş gelmiş bebişin. Zamanla her şey yoluna girecek düzene oturacak. Benim doula yarın yanımda olacak. Ihlamur içirmeye başlattı beni. İki gündür içiyorum. Sezaryen de süt gelmesine yarıyormuş. İşinize yarar mı bilmiyorum. Bestlakta kullanıyorum
BenYaa benim gibi olan var mı aranızda heh diyorum doğum sancısı başladı karnın kasılıyo 5dkda bir adet ağrısı bel ağrısı yatıyorum sonra tık yok kafayı yicem açılmam var kesem gergin su gelir dedi bekliyorum ama çok sıkıldım artık.
Gerçekten yaaBenikimiz paslasip duruyoruz zaten ahshd tek fark benim kasılmaları takip edemiyorum tam diyorum sık gelmeye başladı takip etmeye başlayyim olmamaya başlıyor birde acilmam felan ne durumda hiç bilmiyorum en son geçen hafta gittim kontrole daha keyfi yerindeydi yarın randevumuz var umarım birşeyler olmaya başlamıştır karnım taş gibi sert sürekli sabahları bir kalkıyorum yamulmus durumda bir tarafa kaymış semsert şekilde bilmiyorum ne zaman gelecekkk çok sinir bozucu böyle bilmeden beklemek senin açılma ne zaman başladı
Kesinlikle uyku tulumu 2 yaşa kadar battaniye yorgan yastık büyük risk. Oğlum 1.5 yaşında hala tulumla uyuyor. Çok döndüğü için örtü örtmüyorum asla. Yenidoğandan ilk 4 aya kadar (kendi dönmeye başlayana kadar) kolsuz torba gibi uyku tulumları iyi oluyo sıçrayıp kendini uyandırma olasılığı çok aza iniyo. Tr şartlarında 1 tog torba uyku tulumu gayet yeterliKızlar birşey soracağım yenidoganlarda uyku tulumu kullaniliyormu? Yani uyurken üstüne battaniye felan ortmeyi önermeyebiliyorlar ya ben hiç almadım uyku tulumu almalı mıyım ama yeni doğan çocuk sürekli üst değiştiriyormu nasıl olucak
Olmaz ilk iki hafta gazdan bir şey olmazCanm peki boş emerse gaz yutmuş olur mu
En önemlisi bebeğin göbeği ile sizin göbeğimiz yapışık olacak. Memenin başı tam ağzında olacak ağzını açıp aranırken hafif kolunuza kafasını göğsünüze doğru ittirin o zaman daha kolay tutuyor memeyi. İlk başlarda benimki de silikon uca alışmıştı. Meme başının kenarından tutup damağıma değdiriyordum tam tutunca bırakıyordum. Bir de göğüs ucu kuru olunca da tutmadı güçleniyor. Benimki hala ilk tutarken balını ağzında çiğner gibi yapıyor. Sonradan anladım meğer nemlendiriyormuş çocuk. Ben de emmeden önce sütümle ıslatıyorum her yerini. Hemen tutuyorCanım aynı bizimkide öyleydi. Krize bağlıyorduk. Ağlayıp kendini arkaya atıyordu. Almak istemiyordu. Zaten açlıkta çok sinirli oluyor. Şöyle denedim önce biraz mamayla karnını doyurup sinirlenmeyeceği evrede memeyi tutturmaya çalıştım. Süt artırmada henüz bende birşeyler deniyorum en iyi su ve hoşaf geldi diyebilirim. Bugün bestlak damla almayı düşünüyorum çok övmüşler etkisi olur mu bakacağım. Mamayı hala bizde devam ediyoruz canım gerekiyorsa yapacak birşey yok
Evet bende deneme yanılma yöntemiyle çözdüm onuEn önemlisi bebeğin göbeği ile sizin göbeğimiz yapışık olacak. Memenin başı tam ağzında olacak ağzını açıp aranırken hafif kolunuza kafasını göğsünüze doğru ittirin o zaman daha kolay tutuyor memeyi. İlk başlarda benimki de silikon uca alışmıştı. Meme başının kenarından tutup damağıma değdiriyordum tam tutunca bırakıyordum. Bir de göğüs ucu kuru olunca da tutmadı güçleniyor. Benimki hala ilk tutarken balını ağzında çiğner gibi yapıyor. Sonradan anladım meğer nemlendiriyormuş çocuk. Ben de emmeden önce sütümle ıslatıyorum her yerini. Hemen tutuyor
Yaa direk zibinin uzerine onu mu giydirecegiz ozaman bir tane yetmez değil mi kaç tane almaliyimmKesinlikle uyku tulumu 2 yaşa kadar battaniye yorgan yastık büyük risk. Oğlum 1.5 yaşında hala tulumla uyuyor. Çok döndüğü için örtü örtmüyorum asla. Yenidoğandan ilk 4 aya kadar (kendi dönmeye başlayana kadar) kolsuz torba gibi uyku tulumları iyi oluyo sıçrayıp kendini uyandırma olasılığı çok aza iniyo. Tr şartlarında 1 tog torba uyku tulumu gayet yeterli
Ay böyle beklemek daha zor olmali gelir gibi yapıp gelmiyor seninkiGerçekten yaakurbanlık gibi bekliyoruz resmen... Benim 1 haftadır var açılmam güya geçen cuma 4 5 cm ile gelirsin demişti doktor cuma gittim 2 cmdi daha. Ağrılar var oh başlıyoruz dediğim dk kaçıyo akrep kızı inat resmen doğuramadım