2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    170
canım benim de tüp bebek ben diger arkadası tüp bebek sandım ondan sormuştum. tüp bebekte genel olaeak mı daha geriden hesap ediliyor acaba transfer tarihime göre 37+1 im. ölçülerde hep 37 lerde cıkıyor ama doktora göre daha 37 olmadım🥹😅
Bende anlamadım valla canım doktor öyle hesaplıyor🙈 Detaylıda diğer doktor son adet tarihine göre gayet uyumlu çıkmıştı bende öyle hesaplıyorum kendim 😅

Selam kizlar biz bugün 37+2gunluk olduk.Kontrolum vardı ama biraz üzgün ayrıldım.8 sene önce oğlum sezeryanla doğdu.Ben açıkçası ssvd denemeyi çok istiyordum üstelik arası 8 sene olunca daha uygun oldugumu düşünmüştüm.Doktoruma bu istegimden ilk kez bahsettigimde de çok ssvd taraftarı olmadığını anlamıştım zaten.Bugun sana sezeryan günü verelim dedi.ultrasonda bakarken zaten dikişlerin de incelmiş 3mm olmuş 38.haftana girdiğin gün alalım dedi 1 hafta daha beklesek daha iyi olmaz mi dedim bebek zaten doğum kanalında 38 e girince heran gelmek isteyebilir riske atmayalım dedi.

Şimdi diyeceksiniz ki önemli olan bebeğin sağlığı doğum şekli önemli değil.Evet bende öyle düşünüyorum benim için de öncelik sağlıkla dünyaya gelmesi.Ssvd yi takıntı haline getirmemiştim sadece çok inanmıştım çok istemiştim dua etmiştim ve hazirlanmistim.Ukte mi kaldı içimde bilmiyorum ama bu kadar Üzülunce salı günü kızıma kavuşacağımı düşünüp moralimi düzeltmeye çalışıyorum ama olmuyor gözlerim doluyor sürekli..

eşime anlatsam anlamaz zaten ne kadar istedigimin ve neye bu kadar üzüldüğümün farkında bile değil.Oyuzden size içimi döktüm çok uzun oldu kusura bakmayın .

Benim hormonlar zaten hamileliğimin başından beri tavan okadar çok duygusallaştimki inşallah lohusalıkta bu kadar zirvede yaşamam
Ssvd yaptıram doktor az gerçekten ama benim duydugum ssvd ile doğan bebeklerde yogun bakıma girme olasılığı daha fazlaymış gönlünü ferah tut vardır doktorun bir bildiği 🌺 önemli olan sağlıkla kavuşmak
Ay anca bakabildim.. aynıyız o zaman ☺ boy 48 cm kilo 2.900 dedi önceki haftaya göre. Bana da aynıs söylendi kilolu değil ama gelişim normal dedi

Allah kolaylıklar versin sana, kesinlikle üzülmekte haklısın. Ben de bizde olsa ne olurdu diye düşündüm, benim eşim de giderdi. Üzülür içerlerdim ama orda kalırdı yıllardır yalnızlık yaşadığım çok şey oldu bazı şeyler değişmiyor üzüldüğümüzle kalıyoruz. Bebeğin iyice toparlasın sen toparlan daha güzel olacak her şey 🌸 zor günler 🥹hem güzel hem zor

Kahve ne için, içilmesi gerekiyorsa içeriz ya 😅😄😄 bebeğe uykusuzluk yapmaz mı
Kahve anestezi sonrası baş agrısı için öneriliyor

Ben de bugün dahiliyeye gittim lökosit baya yüksek hatta şuana kadar ki en yüksek seviyede yaklaşık bir ay önce fitil kullanmıştım hiç işe yaramamış ya Moralim bozuk doğuma da iki hafta kaldı inş sorun olmaz ya

Benim bugün 38+1. Doktor dedi ki eğer ilk doğumsa normal doğum gibi düşünelim bebek başlatsın doğumu. Ama 39'a kadar kendiliğinden gelmezse kilosu çok olduğu için sezaryen düşünebiliriz. O zamana kadar bekleyelim dedi.

Seni çok iyi anlıyorum. Özellikle izine çıkalı 3 hafta oldu. Canım çok sıkılıyor diyorum ki hemen doğsun büyütüyüm. Boş boş bekliyorum gibi geliyor. Ama anne karnındaki 1 gün dışarıdaki 1 haftaya denk derler genelde bir sıkıntı yoksa.
Doktoruma fikrini sorayım artık ona bırakalım olmadı ben karar veremiyorum çok korkuyorum anne karnı çok korunaklı en iyi orda durur falan diyorlar da benim anne karnındaki bebek konusunda kötü tecrübelerim var 😒

Ya kızlar bayadır instagrama girmiyor haber falan da bakmıyordum etkileniyorum diye. Bugün bir haber gördüm yok çete yok bebek katili muhabbeti. Küvezde özel hastaneler de bebeklere kıyıyorlarmış: tam okumadım içim almadı. Allahım içimi kuşku sardı rabbim böyle insanlardan korusun hepimizin bebeklerini ..

Naptın çıktın mı doktor ne dedi canım
Evet arkadaşım cıktım. 36+3üm normalde 37 gözüküyor dedi 4 gün önden gidiyormuş. 51 cm 3050 kg olmuş kızım. Ben 40 yaşındayım ve beybimiz tüp bebek. O yüzden doktorum çok pimpirikleniyor kıymetli bebek diye. Bana yine sezeryan yapalım garanti olsun riske atmayalım diyor. Ama suyumda bebeğin dönmesine vs hiçbir sıkıntı da yok. Ben de dedim 38de çatı muayenesi Bi yapalım eğer çatım uygunsa her şey akışında giderse belki dediğiniz gibi korkmaya gerek olmadan normal doğum olacak. Ben illaki inat etmiyorum normal ya da sezeryan diye. Bebeğe bırakalım bunu belki de yaşıma rağmen ilk gebelik de olmasına rağmen su gibi doğacak. Hep öyle niyet ettim. Hayırlısı artık önümüzdeki 2 hafta belirleyici olacak. Şimdilik 12 kasım diyor son tarih için. Vücudumdaki isilik içinde panikledi 🙈hemen karaciğer vs baktıralım diyor başka Dr a yönlendirecekti ama şuan onun içinde o kadar paniklemeye gerek olmadığını düşünüyorum. Eve geldim gül suyu yaptım biraz rahatladı sanki 🤭

Bu arada benim NST ye 3. Girişim. Benim kız NST yi sevmiyor. Tok giriyorum tatlı da yiyorum ama yok az hareke. Ne kasılma çıkıyor ne kız hareket ediyor. Hemşireler 3,4 kere gelip gidip süremi uzatıyorlar. Ama yok NST den bişey çıkmıyor. Dr da dedi senin kız NST sevmiyor diye. Rahim agzım kapalıymış hala bu arada. Tehlikeli bir durum yok dedi

Günaydın kızlar. Sanki biz yürüyüş için birbirimizi motive edecektik birlikte yürüyecektik sabah akşam ne oldu o iş🤣 haydin ben başlatıyorum bugün itibariyle şimdi çıktım 30 dk yürüyeceğim akşam da çıkmaya çalışcam bi 30 dk daha yine yazarım buraya benimle misiniz iskoçyalılar haydin
Hahahahah evdeyim denicem bende bugün dur 😂

Ya kızlar bayadır instagrama girmiyor haber falan da bakmıyordum etkileniyorum diye. Bugün bir haber gördüm yok çete yok bebek katili muhabbeti. Küvezde özel hastaneler de bebeklere kıyıyorlarmış: tam okumadım içim almadı. Allahım içimi kuşku sardı rabbim böyle insanlardan korusun hepimizin bebeklerini ..
Bakmamaya devam et. Uzak dur böyle haberlerden her şeyden bu ara. Bana ebe özellikle dedi ki son haftaların cok önemli asla vücudu strese sokma. Hemen geçiyorum ben öyle haberleri. Aklına kötü şeyler de getirme. Bir kaç hafta sonra hepimiz bebeklerimizle evde kasımın tadını cıkaracağız sıcak kahvelerimiz eşliğinde...

Benim bugün 38+1. Doktor dedi ki eğer ilk doğumsa normal doğum gibi düşünelim bebek başlatsın doğumu. Ama 39'a kadar kendiliğinden gelmezse kilosu çok olduğu için sezaryen düşünebiliriz. O zamana kadar bekleyelim dedi.

Seni çok iyi anlıyorum. Özellikle izine çıkalı 3 hafta oldu. Canım çok sıkılıyor diyorum ki hemen doğsun büyütüyüm. Boş boş bekliyorum gibi geliyor. Ama anne karnındaki 1 gün dışarıdaki 1 haftaya denk derler genelde bir sıkıntı yoksa.
Kilosu ne kadar yavrum

Yazanlara çok teşekkür ederim çıktım ben doktordan gerçekten boşuna endişe bu ebelere neden küfür ediliyor şimdi net anlıyorum . Herhangi bir sıkıntı yok 35+6 dayım 2750 gr 50 cm herşey yolunda nst de gram sancı yok😀 keyfi yerinde. Kusma ile ilgili de doktor dedi ki 34/36. Haftalar en zor haftalar. Rahmin en yukarda en zirvede ve en baskı uyguladığı haftalarmış: bu haftalar da kusma yanma reflü hatta annenin kilo kaybetmesi bebeğin diğer haftalara göre az kilo alması falan çok normalmiş . Artık rahat edersin yavaş yavaş rahim aşağı inecek midene baskı azalacak dedi: sizde de aynı durumlar varsa hiç kafaya takmayın . Hatta dedi ki şükür bu haftayı atlattık en zor haftamızda dedi. Süpriz de şu : senin oğlan 39/40 ı görmeyecek gibi .. görünürde vajinal doğum olacak gibi 37 den sonra sık sık kontrol edelim sanki 38 de kendiliğinden gelecek gibi dedi . Ay heyecan yaptım 😀
Ayyyyy az kaldıııııııı maşallah 🧿🧿🧿 ben bugün 38 oldum tık yok😂

Ben de haberdarım o haberlerden. Detayları okudukça kanım çekildi. Rabbim gazabıyla muamele etsin bu gibilere.

doğum sürecimimizde de Allah korkusu olan vicdan sahibi merhametli insanlara denk getirsin.

dua etmekten başka çaremiz yok. Arka plan da her şeyi ört bas ediyorlar maalesef.

Ben de dr dan geldim sabah 5 ten beri ayaktayım sancılandım 😔 Nst de tek sancı çıktı ama düzenliydi evde anlamadım hap verdi durdurmak için
Cnm sancin kac cikti hangi ilac verdi ismi nedir bende 31+5 im sancim ve kasilmam cikdi nidicard verdi engellermi acaba erken dogum riskim oldunu soyledi aralik annelerindeyim ben 🙏

Kızlar haberlerde çıkan yenidoğan çetesinin hastanelerinden birinde kontrol altında olan yok dimi?
listede olan bir kaç hastane benim çok yakınımda bildiğim hastaneler. Bir tanesine sadece detaylı ultrason için gittim gebeler için detaylı ultrason yapılan oda “gebelerin assla girmemesi gereken zararlı olan ultrasonun olduğu odaların dibindeydi kapılar da açıktı” 1 saat de beklettiler bizi paramı gerş aldım çıktım gittim biraz da ortalığı ayağa kaldırdık

Yazanlara çok teşekkür ederim çıktım ben doktordan gerçekten boşuna endişe bu ebelere neden küfür ediliyor şimdi net anlıyorum . Herhangi bir sıkıntı yok 35+6 dayım 2750 gr 50 cm herşey yolunda nst de gram sancı yok😀 keyfi yerinde. Kusma ile ilgili de doktor dedi ki 34/36. Haftalar en zor haftalar. Rahmin en yukarda en zirvede ve en baskı uyguladığı haftalarmış: bu haftalar da kusma yanma reflü hatta annenin kilo kaybetmesi bebeğin diğer haftalara göre az kilo alması falan çok normalmiş . Artık rahat edersin yavaş yavaş rahim aşağı inecek midene baskı azalacak dedi: sizde de aynı durumlar varsa hiç kafaya takmayın . Hatta dedi ki şükür bu haftayı atlattık en zor haftamızda dedi. Süpriz de şu : senin oğlan 39/40 ı görmeyecek gibi .. görünürde vajinal doğum olacak gibi 37 den sonra sık sık kontrol edelim sanki 38 de kendiliğinden gelecek gibi dedi . Ay heyecan yaptım 😀
Aaa çok heyecanlı 😊 neden 39/40 ı görmeyecek gibi dedi pekii

Kızlar günaydın geceleri uykunuz durduk yere kaçıyor mu ? Her gün aynı saatte uyanıyorum ve asla uyuyamıyorum günüm de berbat geçiyor uykusuz halsiz son günlerimde bari uzun uzun uyusaydım vücudum alıştırma yapıyor sanırım 😂😂
Ay benim uykusuzluk 2 aydan beri var ve artık gittikçe uyku sürelerim azalmaya başladı gece 3 saat anca

Günaydın kızlar bugün hem sağlık ocağı hem doktor randevum var. Sağlık ocağı beni az çıldırttı kalp sesini duymadılar 3/5 ebe geldi baktı . Sonunda buldular: bende 2 gündür aşırı kusuyorum ne yesem su bile içsem dışarı çıkıyor. 2 gündür açım: ebem sağolsun güzelce azarladı çok önemli bunalr neden doktora haber vermiyorsun 2 gündür beslenmiyorsun bebek için beslenmenin en önemli olduğu dönem diye. Şimdi doktoruma gidiyorum bana dua edin çok gerildim . Bilgi vermemiştim doktora kusuyorum diye üşüttüm sanmıştım vicdan yapıyorum şimdi ya
Kesinlikle sağlıkocağı ebelerinin çok abarttığını düşünüyorum geçenlerde neredeyse beni öldürdüler üstüme toprak attılar resmen ayaklarım ödemli diye 😂

X