• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    249
Fizyoterapiye başladım kuşum öyle diyim 🥹

Toparlanacağız inşallah canım minnoşumun sağlıkla uzun uzun uyuduğunu görecek bu gözler bakalım 😂💚 Motivasyonun ve desteğin için çok sağol 💚

Ya canım benim o hareket çok normal bebek hareketi hele benimki heyecanlandı mı o el bilekten kıvrıla kıvrıla gel gel oluyor. 😂 Prematüre bebek annesisin ve riskli bir gebelik geçirdin senin pimpirik olman çok normal. Bebeğim 5 gün yoğun bakımda kaldı diye hala öyle hassasım ki. Biz sana rahat ol desek de sen rahatlayamazsın neden böylesin demek bile seni gerer anlıyorum. Ama emin ol bir noktada her şey normalleşecek senin için, kaygı seviyen normalleşecek hiç merak etme ve o zamana kadar bildiğin şekilde anneliğini yap sen bebeğin için en iyisini bilirsin. Kafana takılan bir şey olduğunda biz zaten burdayız yeter ki yıpratma kendini 💚

Valla uyanıyor rutin+emme+ek gıda uyandıktan 2 saat sonra ilk uykuyu uyuyor sonra uyanıyor emme+oyun+ 2 buçuk saat sonra öğle uykusu sonra meyveli yoğurtlu bir ara öğün veriyorum küçücük bebek kavanozu ölçüsünde pekmez damlatarak peşine bolca emzirme+oyun+ 3 saat sonra akşamüstü uykusu sonra zaten uyanıyor 3. Uyku kısa bir uyku olduğundan acıkmamış oluyor henüz akşam yemeği saatine kadar, daha önce emdiğini sindiriyor ancak. Sonra akşam yemeğini yiyoruz birlikte ben bir tek gece yatmadan önceki rutininde emzirmeyi uykudan önceye koyuyorum. Akşam yemeği+oynamaca+rutin(emişkolamak burda) +uyku. İnş doğru ilerliyorumdur 😂
yaaa çok duygulandım 🥹🥹 çok anlaşılmış hissettim kendimi gerçekten ihtiyacım varmış buna, teşekkür ederim ❤️ evet, ben zaten kendimi çok yargılıyorum, olumsuza odaklanırsan olumsuzluğu çekersin diye, ki zaten normalde hep mutlu hayaller kurardım, her şeyin iyi gideceğini düşünürdüm ama hamilelikten sonraki süreç beni çok değiştirdi. artık o rahatlık hissi, her şey yolunda gidecek düşüncesini zar zor yakalayabiliyorum. bebeğim iyi geliştikçe, doktor kontrolleri iyi geçtikçe, birileri iyi şeyler söyledikçe güçleniyorum. ben de istemem bebeğime sürekli bir sıkıntı var mı gözüyle bakmayı ama her doktor sürekli 1 yaşına kadar riskli bebek olarak görüyoruz diyor. risk kelimesinden nefret ettim inan ki. doktorlar, fizyoterapistler böyle dedikçe insan iyice gerginleşiyor. mesela kollarını bacaklarını çok çırpıyor heyecanlanınca, bir de o el hareketi eklenince rahatsız oldum. çevremde izleyebildiğim başka bir bebek de yok, o yüzden direkt burada soruyorum, teyit etmek istiyorum. inşallah bebeğim büyüyüp güçlendikçe ben de aşıcam bu kaygıları galiba. çok teşekkürler tekrardan 🥲☺️ bu arada günlük rutinlerimiz çok benziyor.

Ay tebrik ederim. Bende kestim ekmek ve tatlıyı. Bakalım. Tartımda yanlış ölçüyor diye hiç bakmadım. Pantolonlarıma girip girmediğimden anlayacağım. Çok sevindim senin için darısı başımıza 🧿🧿🧿🧿
İlk 1 hafta falan zorluyo ama sonra alışıyosun ya tatlı işi zor oluyo biraz😄

O değilde kızlar sahurlara kalkmak aşırı kolay değil mi bu yıl 🤣🤣🤣 ama işte oruc tutamıyorum
Ben de düşündüm bunu djdjdj cidden bebişim üst sınırdan gitseydi persentilde, tutucaktım ya :/ ama muhtemelen sahırsuz tutardım zayıflim die dgfhdgs

Benim bebişin bir hareketi var bi sağdan bir soldan kıvrılıyor hızlı hızlı gülerek sizde de oluyor mu çok gülüyorum kızıma şu sıra 😄 çığlık atmayı kahkaha atmayı seviyor baya

yaaa çok duygulandım 🥹🥹 çok anlaşılmış hissettim kendimi gerçekten ihtiyacım varmış buna, teşekkür ederim ❤️ evet, ben zaten kendimi çok yargılıyorum, olumsuza odaklanırsan olumsuzluğu çekersin diye, ki zaten normalde hep mutlu hayaller kurardım, her şeyin iyi gideceğini düşünürdüm ama hamilelikten sonraki süreç beni çok değiştirdi. artık o rahatlık hissi, her şey yolunda gidecek düşüncesini zar zor yakalayabiliyorum. bebeğim iyi geliştikçe, doktor kontrolleri iyi geçtikçe, birileri iyi şeyler söyledikçe güçleniyorum. ben de istemem bebeğime sürekli bir sıkıntı var mı gözüyle bakmayı ama her doktor sürekli 1 yaşına kadar riskli bebek olarak görüyoruz diyor. risk kelimesinden nefret ettim inan ki. doktorlar, fizyoterapistler böyle dedikçe insan iyice gerginleşiyor. mesela kollarını bacaklarını çok çırpıyor heyecanlanınca, bir de o el hareketi eklenince rahatsız oldum. çevremde izleyebildiğim başka bir bebek de yok, o yüzden direkt burada soruyorum, teyit etmek istiyorum. inşallah bebeğim büyüyüp güçlendikçe ben de aşıcam bu kaygıları galiba. çok teşekkürler tekrardan 🥲☺️ bu arada günlük rutinlerimiz çok benziyor.
Ne demek ya harika bir annesin, harika anneleriz 💚 Annelik zaten bir yani anksiyete bazılarımızın ki bir tık fazla diyelim hem kalmış 6 ay şu risk çatısından çıkacaksınız, çiçek gibi de büyütmüşsün annesi çocuğunu bak, maşallah hepimizinkine 🥰 Ben bu rutinde günlük olarak rahat ettim bozulmalar oluyor tabii ama genelde böyle gidiyor, arada kaçamak niyetine emişkolamak mesela 😂

ya evet çok haklısın. mesela bugün bu konuya kafamı taktım ya, birkaç şey daha gözüme takıldı. kendi kendime moralimi bozdum resmen. kafamda kuruyorum. rahatlamak için çözüm arayacağım
Yok yok yapma öyle yıpratma kendini. Zaten birşey olcaksa kaderimizde varsa onu yaşayacağız. O yüzden kendini üzme bebeğin de etkilenir annesi. İnşallah hepimiz güzel günler yaşarız 🥰

Başlarda biraz zor oluyo da benim artık çok bozuluyo giyecek hiçbşr şeyim yok taytla geziyorum sürekli
Benimde öyle kıyafetlerim hiç olmuyor. Çok sinir bozucu, tutamıyorum kendimi ya hele tatlıya hiç dayanamıyorum 🥴

of öyle mi görünüyorum 🤣 bebek beni çok değiştirdi ya da içimde böyle bi yön vardı da onu ortaya mı çıkardı acaba. nörolog bi kere beni korkuttu ya o zamandan beri çocuğu istemsiz sürekli gözlemliyorum galiba. dönmeye de başladı, şu an 6 aylık bi bebeğin yapması gereken her şeyi yapıyor çok şükür ama içim tam rahatlamıyor bir türlü. inşallah aşabilirim bu durumu. siz hiç düşünmüyor musunuz bu normal mi şu normal mi diye?
Hamileliğin başından beri 2li testi 3lü testi yok ayrıntılısı bilmem nesi her aşamada o kadar çok korkuttular ki.. Doğdu bu sefeer6de kilo kaybı falan filan iyice takık oldum. Çocuk kilo alıyor ama aşamıyorum. Sütümün yettiğine inanamıyorum o yüzden mama da veriyorum. Hiç böyle bir insan olacağımı düşünmezdim. Bir başkası olsa çok rahat "aa takma yaa maşallah çocuğun sağlıklı, kilo tek kriter değil. Sıkma canını, anı yaşa" falan derim. Ama kendim kendimi ikna edemiyorum

Kızlar 6. Ay aşısından sonra bebemin çabuk uykusu geliyor ve gece de sık sık uyanmaya başladı hiç böyle yapmazdı ya🥹🥹

Kızım yataktan düştü ömrümden kaç yıl gitti bilmiyorum az önce doktordan geldik muayenesi sıkıntı yok dedi ama tomografi çekmedi radyasyon vermeye gerek yok şu anlık diye yine de aklım gidiyor ya bir şey varsa ne yapacağımı bilmiyorum

Kızım yataktan düştü ömrümden kaç yıl gitti bilmiyorum az önce doktordan geldik muayenesi sıkıntı yok dedi ama tomografi çekmedi radyasyon vermeye gerek yok şu anlık diye yine de aklım gidiyor ya bir şey varsa ne yapacağımı bilmiyorum
Çok geçmiş olsun 🥺 tam tehlikeli aylar ben yanına yastık koymuştum da düşmüştü 😓 yastığı düşürmüş üstüne de kendi düşmüş yüz üstü yatıyodu bu yastıkların üzerimde ses de çıkarmıyor çığlık atmıştı. Ama o gülüyordu aklım çıkmıştı çok dikkat edin kızlar cidden

Eklentiler

• IMG_8771.webp
    IMG_8771.webp
    72,6 KB · Görüntüleme: 43
Çok geçmiş olsun 🥺 tam tehlikeli aylar ben yanına yastık koymuştum da düşmüştü 😓 yastığı düşürmüş üstüne de kendi düşmüş yüz üstü yatıyodu bu yastıkların üzerimde ses de çıkarmıyor çığlık atmıştı. Ama o gülüyordu aklım çıkmıştı çok dikkat edin kızlar cidden
Benimki direkt zemine düşmüş yastık da yoktu halı da yoktu ağlamasına gittim içim gidiyor bir şey var mıdır acaba diye

Back
X