• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    249
heh tam olarak böyle sksjxjsjs ben de kendime bunu diyorum. ama sürrrrrekli riskli gebelik, riskli doğum, sonra 1 aylık kuvöz dönemi vs derken bi yandan da hak veriyorum kendime. prematüre anneleri genelde biraz tetikte oluyor.
Haklısım bende bazen rahat oldugumda( normal rahatlık) sanki evladıyla ilgilenmeyen bir anne gibi hissediyorum. Gozumun önundeki problemleri goremıyor gibi 😁

Ya alnında ateş yoktu ölçtüm 37 idi ama kollar bacaklar kıpkırmızı yanıyordu ateşe dokunuyormuş gibiydim doktor yeni ateşlenmeye başlamış o yüzden öyle dedi ama ya çok berbat durumdayız şimdi eczaneye gittim jel aldım belki biraz rahatlar calpol le hiç rahatlamadı
Calpol yeni açılmamıssa etkisi baya azalıyor.

O değilde kızlar sahurlara kalkmak aşırı kolay değil mi bu yıl 🤣🤣🤣 ama işte oruc tutamıyorum

Ya aşırı kabarık diş etleri ya idrar temiz kan temiz muayene güzel geriye zaten Bi tel diş kalıyor iki doktor da diş diyor ama bakalım of çok bunaldım ya ilk defa böyle bu kadar kötü oluyoruz normalde bak ek gıda da elmayı armutu hapur hupur götüren kızım armut verdim asla istemedi reddetti 😢 oyuncaklarıyla bile oynamak istemiyor 😭 o kadar huysuz
Haklı canım bizim dişimiz ağrısa yer miyiz napsın kuzu :( olcak böyle şeyler dişi patlatırsa rahatlar

Aaa olabilir canım ona dikkat etmedim 😬 of evet beni seve seve emince ben de kıyamıyorum ama gece kaç defa uyanıyoruz sayamıyorum bile. 4.ay atağı bile böyle yapmamıştı bizi, gecede max 3 kez kalkıyordu. Niye böyle oldu nasıl oldu bilmiyorum da umarım düzelir 😔 gerçekten annelik delilikmiş 🥹

Evet canım bizimki de yapıyor. Ellerine uzun uzun bakıyor hatta 😍 sonra benim elimi alıp bakıyor, anlamaya çalışıyor.

Canım çok geçmiş olsun 🥺 anlattığın gibi bi kızarıklık alerji ya da güneşte yanmayı canlandırdı bende ama dişle alakalı gibi gelmedi 😟 dermatoloğa filan mı göstersen acaba?

Avokado yapmış olmasın?

3 gün değil tek gün verip geçesim var da bişey olursa diye korkumdan devam ediyorum 😅 ayyy ya neden sana sormadan vermiş ki, iyi demişsin
Şuan Bi kızarıklık yok dün gece oldu ve sonra geçti 1 saat içinde calpol verdikten sonra yani tMamen ateşten kızardı

D vitamini doğar doğmaz verdiğimdrn ona alıştı galiba. Ama demir vermek işkence gibi içmiyor ki doğru düzgün hep tükürüyor
Kidsfer veriyorum ben daha şişeyi görünce heyecanlanıyor aşırı severek içiyor

Yok öyle zorlamiyorim canım sadece deniyorum sürekli. Acaba bı süre denemesem mi. Bilemiyorum valla az önce armut verdim eline bı dilim biraz ağzına götürdü tiksindi sadece yaladigi halde 😂
Yemeyen çocukta zor. Bende yemezmişim hiç. Annemi çok yordum. Evlendiğimde çok mutlu oldu bana ayrı yemek hazırlamaktan kurtulduğu için. Şimdi üzülüyorum ona :/ 😂

Evet canım bizimki de yapıyor. Ellerine uzun uzun bakıyor hatta 😍 sonra benim elimi alıp bakıyor, anlamaya çalışıyor.
ayyy yerim 😍 aynen bizimki de çok düşkün ellere. benimkini, babasınınkini. oyuncağa gerek yok elleri versek oynar bütün gün diyorum kdjfjd hele de yüzük, saat, bilezik falan varsa daha da keyifle inceliyor 😂

Aaa olabilir canım ona dikkat etmedim 😬 of evet beni seve seve emince ben de kıyamıyorum ama gece kaç defa uyanıyoruz sayamıyorum bile. 4.ay atağı bile böyle yapmamıştı bizi, gecede max 3 kez kalkıyordu. Niye böyle oldu nasıl oldu bilmiyorum da umarım düzelir 😔 gerçekten annelik delilikmiş 🥹

Canım çok geçmiş olsun 🥺 anlattığın gibi bi kızarıklık alerji ya da güneşte yanmayı canlandırdı bende ama dişle alakalı gibi gelmedi 😟 dermatoloğa filan mı göstersen acaba?

Avokado yapmış olmasın?

3 gün değil tek gün verip geçesim var da bişey olursa diye korkumdan devam ediyorum 😅 ayyy ya neden sana sormadan vermiş ki, iyi demişsin
Bana okuldayken ulaşmak zor biraz. Sanırım o yüzden :D bende tek gün verip geçmek istiyorum ya. Oğlum cesit çeşit muhallebiler yesin istiyorum. Ben hala tek öğün veriyorum.

Haklısım bende bazen rahat oldugumda( normal rahatlık) sanki evladıyla ilgilenmeyen bir anne gibi hissediyorum. Gozumun önundeki problemleri goremıyor gibi 😁
ay evet o korku da var. bariz bir şey olacak da ben rahatlığımdan fark etmicem diye. aslında gözlemlemek, dikkatli olmak iyidir de işte her şeyin fazlası zarar. Allah dengeyi tutturmayı nasip etsin 😂

20 günde -4 kilo 💃💃 sadece karbonhidratı kestim arada tatlı kaçamakları oldu sadece. Kaldı 20 kilo😄
Ay tebrik ederim. Bende kestim ekmek ve tatlıyı. Bakalım. Tartımda yanlış ölçüyor diye hiç bakmadım. Pantolonlarıma girip girmediğimden anlayacağım. Çok sevindim senin için darısı başımıza 🧿🧿🧿🧿

of öyle mi görünüyorum 🤣 bebek beni çok değiştirdi ya da içimde böyle bi yön vardı da onu ortaya mı çıkardı acaba. nörolog bi kere beni korkuttu ya o zamandan beri çocuğu istemsiz sürekli gözlemliyorum galiba. dönmeye de başladı, şu an 6 aylık bi bebeğin yapması gereken her şeyi yapıyor çok şükür ama içim tam rahatlamıyor bir türlü. inşallah aşabilirim bu durumu. siz hiç düşünmüyor musunuz bu normal mi şu normal mi diye?
Tabi sende haklısın canım yaşadıklarını biliyorum ama böyle kaygılı olmak seni yorar biraz akışına bırak, rahatla. Anlattığına göre bebeğin sağlıklı maşallah. Yok ben düşünmüyorum zaten Allah korusun bariz bı sıkıntı olsa kendini belli eder diye düşünüyorum. Bunlar daha Bebek her yaptığı harekette de bı anlam aramamak lazım kız öyle değil mi 😂😂

Etrafımda gördüğüm kadarıyla rahat insanların çocuğu çok rahat büyüyor. Bende çok rahat sayılmam ama aşırı da detaycı değilim. Ama rahat olmak lazımmış biraz onu fark ettim. Çocukları pek hasta bile olmuyor rahat insanların

Yemeyen çocukta zor. Bende yemezmişim hiç. Annemi çok yordum. Evlendiğimde çok mutlu oldu bana ayrı yemek hazırlamaktan kurtulduğu için. Şimdi üzülüyorum ona :/ 😂
Öyle valla zor inşallah hep böyle olmaz da alışır. Annene bende üzüldüm şimdi inşallah ilerde bana da üzülmezler😂😂

Tabi sende haklısın canım yaşadıklarını biliyorum ama böyle kaygılı olmak seni yorar biraz akışına bırak, rahatla. Anlattığına göre bebeğin sağlıklı maşallah. Yok ben düşünmüyorum zaten Allah korusun bariz bı sıkıntı olsa kendini belli eder diye düşünüyorum. Bunlar daha Bebek her yaptığı harekette de bı anlam aramamak lazım kız öyle değil mi 😂😂
ya evet çok haklısın. mesela bugün bu konuya kafamı taktım ya, birkaç şey daha gözüme takıldı. kendi kendime moralimi bozdum resmen. kafamda kuruyorum. rahatlamak için çözüm arayacağım

Canım bi senle ben kaldık heralde böyle olan 😅 bizim de hala aynı. Her gece uyku eğitimi araştırıp sabah kahkahalar atıp bana sarılınca vazgeçiyorum ama sırtım, belim bitik durumda. Uykusuzum 🫠 herşeyden öte o uykusuz. Ne yapsam bilmiyorum. @Sunshine1 sağolsun yardımcı oldu, denemeler yapıyorum ama 2 saatten öteye geçemedik 🥹
Fizyoterapiye başladım kuşum öyle diyim 🥹
Ayrılık kaygısı başlamıştır canım oluyormuş bazen🌸
Toparlanacağız inşallah canım minnoşumun sağlıkla uzun uzun uyuduğunu görecek bu gözler bakalım 😂💚 Motivasyonun ve desteğin için çok sağol 💚
evet gel gel dermiş gibi ama öyle demediği de belli 😂 böyle bi kızgın gibi hızlıca ellerini açıp kapıyor. rahatsız etti beni birkaç gün sürekli yapması 😅 bebeklerin böyle kafayı taktıkları hareketler olabiliyor farkındayım ama yine de sormak istedim. bu arada bizimki de deee deee diyor 🤣 kayınvalidem ve annem aşırı mutlu kocaları adına kffjfjfdj çocuk sanki bilinçli diyormuş gibi. de, te, se falan bu harfleri deniyor şu an
Ya canım benim o hareket çok normal bebek hareketi hele benimki heyecanlandı mı o el bilekten kıvrıla kıvrıla gel gel oluyor. 😂 Prematüre bebek annesisin ve riskli bir gebelik geçirdin senin pimpirik olman çok normal. Bebeğim 5 gün yoğun bakımda kaldı diye hala öyle hassasım ki. Biz sana rahat ol desek de sen rahatlayamazsın neden böylesin demek bile seni gerer anlıyorum. Ama emin ol bir noktada her şey normalleşecek senin için, kaygı seviyen normalleşecek hiç merak etme ve o zamana kadar bildiğin şekilde anneliğini yap sen bebeğin için en iyisini bilirsin. Kafana takılan bir şey olduğunda biz zaten burdayız yeter ki yıpratma kendini 💚
Yaa emziren annişlerim ek gıda saatlerini nasıl ayarlıyosunuz. Ben bugun diyete başladım. 3 ana öğün yapıcam kendime yemek hazırlamak bile zoruma gidiyor 🤣 hem sebze hem et kurubaklagil falan yapmam gerekicek öğle akşam farklı. E bide bebenin ek gıdası. Bugun ona 3 öğün yedirsem sne zaman emziricem. E bu aralıklarda ne ara uyuycak. Cocuk ye-uyu-ye -uyu döngüsünde kalcak sanki🤣
Valla uyanıyor rutin+emme+ek gıda uyandıktan 2 saat sonra ilk uykuyu uyuyor sonra uyanıyor emme+oyun+ 2 buçuk saat sonra öğle uykusu sonra meyveli yoğurtlu bir ara öğün veriyorum küçücük bebek kavanozu ölçüsünde pekmez damlatarak peşine bolca emzirme+oyun+ 3 saat sonra akşamüstü uykusu sonra zaten uyanıyor 3. Uyku kısa bir uyku olduğundan acıkmamış oluyor henüz akşam yemeği saatine kadar, daha önce emdiğini sindiriyor ancak. Sonra akşam yemeğini yiyoruz birlikte ben bir tek gece yatmadan önceki rutininde emzirmeyi uykudan önceye koyuyorum. Akşam yemeği+oynamaca+rutin(emişkolamak burda) +uyku. İnş doğru ilerliyorumdur 😂

Back
X