• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• İkiz Kız

OY: 0 0,0%
  • İkiz Erkek

• İkiz Kız/Erkek

• Ankete Katılan
    22
Kızlar aranızda fetal dna testi yaptıranlar varmı ücreti konusunda bilgisi olanlar varmı acaba?

Kızlar keşke şöyle haplarla beslendiğimiz zaman olsaydı. Bir hap yutalım tüm yememiz gereken protein yağ karbonhidrat alalım vücuda. Şu dönem yemek yemek işkence

Kızlar keşke şöyle haplarla beslendiğimiz zaman olsaydı. Bir hap yutalım tüm yememiz gereken protein yağ karbonhidrat alalım vücuda. Şu dönem yemek yemek işkence
Öyle valla zorla yiyorum resmen midem hep ağzımda doktor elenatal 2 vermişti onu içiyorum multivitamin olarak. İnşallah yeterli gıda ve vitamini alıyorumdur.

Öyle valla zorla yiyorum resmen midem hep ağzımda doktor elenatal 2 vermişti onu içiyorum multivitamin olarak. İnşallah yeterli gıda ve vitamini alıyorumdur.
Bana onun 1ini önerdi doktor ama farkı ne acaba 🤔 şu an Allahtan daha bizden beslenmiyorlar henüz direkt yediklerimizden yani

Birliktelikte korunmak gerekiyormuş .Aile hekimliğindeki hemşire söyledi.

Ben devlet Hastanesi'ne gidiyorum.İlk kontrolünden sonra 3 hafta sonra gel dedi doktor.İlerde ne olur bilmiyorum.

Benim de midem ağrıyor gibi rahatsız hissediyorum.Cok ya birşey yemiyorum,diyet yapmaya çalışıyorum.Oruc tutuyorum ,bilmiyorum folik asit hapı mi yapıyor.

Ben ilk kontrole gittiğimde tansiyonum 14 8 çıktıSasirdim çünkü ne telaş yapmıştım ne de heyecanlanmıştım.Hatta normalde 9 6 ,10 7 şeklinde çıkardı.Hamilelikten sanırım.

Endiselenmemiz çok normal.Ama herşey olacağına varıyor .Önceki hamileliğimde ikili teste ense kalinligi ve burun kemiği normaldi.Ama kan testimde kombine risk değerim çok 1:150 şeklinde çok yüksekti.Her doktora gittiğimde sendromlu olabilir aminiyosentez yapticakmisiniz diyorlardi hayır diyordum.O anlarda uzuldum..Ama çok kafaya takmadım öyle hatırlıyorum .10 sene geçince insan unutuyor😊Doğum yaprigimda hemen ilk sorum sağlıklı mı demek oldu ,evet dediler♥️

Biberiye yağı iyi geliyor.

Ben 7. Haftada gittiğimde bile doktor daha küçük vajinal bakacağım dedi.Siz isterseniz içiniz rahat etmiyorsa gidin.

Ben de bulantı yok ama iftar sonra deli gibi üşümek ve halsizlik geliyor.Kewke diyorum iftara çağıran olsa ,hem yemek telsi hem de mutfağı toplama olma diyorum😌Ama gurbeteller işte..
Doçent doktor kağan kocatepenin gebelikte korunma ile alakalı çok güzel bir videosu var
Korunmak zorunlu değil ve bebeğe hiç bir zarar vermiyor
Bir çok kendi alanında bilgili doktorda bunu söylüyor
O yüzden rahat olabilirsiniz anneler

Kızlar aranızda fetal dna testi yaptıranlar varmı ücreti konusunda bilgisi olanlar varmı acaba?
Selam canım, ben ortalama 350 eur gibi duyuyorum forumlardan. Ben doktorumun önerdiği yerle anlaştığım için biraz daha pahalıydı benimki. 500 dolar ödedik biz. Hazırda çalışılan bir yer varken başka yer aramakla uğraşmak istemedim sadece. Bizim test amerikadan sonuçlandı ama avrupaya da gönderilen yerler varmış duyduğum kadarıyla.

Selam canım, ben ortalama 350 eur gibi duyuyorum forumlardan. Ben doktorumun önerdiği yerle anlaştığım için biraz daha pahalıydı benimki. 500 dolar ödedik biz. Hazırda çalışılan bir yer varken başka yer aramakla uğraşmak istemedim sadece. Bizim test amerikadan sonuçlandı ama avrupaya da gönderilen yerler varmış duyduğum kadarıyla.
Siz hangi hastaneye gidiyorsunuz

Kızlar ben İngiltere’deyim, daha önce belirtmiştim ama unutanlarınız olmuştur veya ilk defa benim mesajımı okuyanlarınız olur diye belirtiyorum. 18 Mart’ta ebe ile görüştüm, ultrasonla bakılmadı sadece tahlil yapıldı. Zaten Türkiye’de bir hafta önce ultrasona girmiştim o yüzden içim rahat. Her neyse, bir dahaki randevuyu 6 Mayıs’a verdiler ve ben 6 Mayıs’ta 16 haftalık olacağım. O gün hem ultrasonla bakılacak hem de fetal dna testi yapılacak. Burada testler ücretsiz, devlet karşılıyor hepsini. Ama sorun şu ki 16. hafta bana biraz geç gibi geldi, Türkiye’deki doktoruma da sordum, o da geç olduğunu söyledi. Herhangi bir şey çıkarsa bebeğe müdahale edilemez dedi. Kafam öyle karışık ki ne yapacağımı bilmiyorum. Daha önce gideyim desem gidemiyorum, mecbur 16. haftayı bekleyeceğim. Çünkü randevu sistemiyle çalışıyor burası. Aksi mümkün değil. Bir yanım da eğer geç olsa burada niye böyle bir sistem olsun belki de zamanıdır, ülke ülke değişiyordur diyor ama yine de bilmiyorum işte, siz ne düşünüyorsunuz? Fikrinizi merak ediyorum, sizce de geç mi yoksa buradaki sisteme güvenmeli miyim? Eğer geçse daha erken bir vakitte Türkiye’ye gelip orada mı yaptırayım? 🥹

Kızlar tesadüfen gördüm özellikle sağ böbrek sorunu yaşayan çok oluyor bunlardan biri de bendim kızımda 10 gün boyunca çektim o ağrıyı sürekli. Dayanılmazdı taş düşürüyorum sanmıştım ben. Meğersem böbreğe baskı yapıyormuş popişiyle. 10. Günde yönünü değiştirdi de nefes almaya başlamıştım. Geçmiş olsun çok.

Kızlar ben İngiltere’deyim, daha önce belirtmiştim ama unutanlarınız olmuştur veya ilk defa benim mesajımı okuyanlarınız olur diye belirtiyorum. 18 Mart’ta ebe ile görüştüm, ultrasonla bakılmadı sadece tahlil yapıldı. Zaten Türkiye’de bir hafta önce ultrasona girmiştim o yüzden içim rahat. Her neyse, bir dahaki randevuyu 6 Mayıs’a verdiler ve ben 6 Mayıs’ta 16 haftalık olacağım. O gün hem ultrasonla bakılacak hem de fetal dna testi yapılacak. Burada testler ücretsiz, devlet karşılıyor hepsini. Ama sorun şu ki 16. hafta bana biraz geç gibi geldi, Türkiye’deki doktoruma da sordum, o da geç olduğunu söyledi. Herhangi bir şey çıkarsa bebeğe müdahale edilemez dedi. Kafam öyle karışık ki ne yapacağımı bilmiyorum. Daha önce gideyim desem gidemiyorum, mecbur 16. haftayı bekleyeceğim. Çünkü randevu sistemiyle çalışıyor burası. Aksi mümkün değil. Bir yanım da eğer geç olsa burada niye böyle bir sistem olsun belki de zamanıdır, ülke ülke değişiyordur diyor ama yine de bilmiyorum işte, siz ne düşünüyorsunuz? Fikrinizi merak ediyorum, sizce de geç mi yoksa buradaki sisteme güvenmeli miyim? Eğer geçse daha erken bir vakitte Türkiye’ye gelip orada mı yaptırayım? 🥹
Şimdi şöyle ki Türkiye’de 11-14 hafta arası 2li test yapılıyor. Aynı zamanda isteyenler fetal dna yaptırtır o özel oluyor. Eğer bu testlerde bir sıkıntı görülürse zaten amniyosentez yapılıyor eğer onda da bir sıkıntı görülürse o zaman aileye kürtaj işlemi soruluyor. Zaten bunların sonuçlanması felan da 16yı bulur. Ortalama aynı zamanlar olur gibi geldi

Eklentiler

• IMG_20250322_124157.webp
    IMG_20250322_124157.webp
    25,4 KB · Görüntüleme: 27
Back
X