• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    249
Kızlar ya benim bebiş çok sık uyumak istiyor. 1 saat 40/50 dakika olunca uykusu geliyo 2 saati nadiren geçiyor. 40 dakika 1 saat arası değişiyo uyku süresi. Uyanıklık süresini uzatmalı mıyım yoksa istediği gibi uyuyup uyansın mı🤔 babasına çekmiş uykucu galiba bu da😑
Uyku sinyalidir belki ☺️

evet gel gel dermiş gibi ama öyle demediği de belli 😂 böyle bi kızgın gibi hızlıca ellerini açıp kapıyor. rahatsız etti beni birkaç gün sürekli yapması 😅 bebeklerin böyle kafayı taktıkları hareketler olabiliyor farkındayım ama yine de sormak istedim. bu arada bizimki de deee deee diyor 🤣 kayınvalidem ve annem aşırı mutlu kocaları adına kffjfjfdj çocuk sanki bilinçli diyormuş gibi. de, te, se falan bu harfleri deniyor şu an
Benimki meme mama demeyede başladı🤣🤣

ben daha önce de yazdım bizim düzeni ama tekrar yazıyım 🤣 sabah 8-9 arası uyanıyoruz. sabah rutinlerinin ardından emziriyorum. emzirme peşine onu beşiğine koyuyorum, üstünkörü evi topluyorum. kendime kahvaltı hazırlarken ona da hazırlıyorum. sonra ona kahvaltı yaptırıyorum. uyutuyorum, uyanıyor tekrar emziriyorum ve arkasından öğle öğünü veriyorum (meyve, yoğurt vs). sonra oynuyoruz 2 saat. sonra tekrar uyku ve uyanınca emziriyorum. iftar vakti geliyor. biz yemek yerken onu da mama sandalyesine koyuyorum, ona da akşam yemeğini yediriyorum. sonra biraz daha oyun, tekrar emzirme ve yatış. gün içinde 4 kez emiyor bu şekilde (gece de 2 kere) ve emzirmeden yarım saat sonra yemek yediriyorum. doktor da böyle söylemişti. yani önce emzir, sonra ek gıda
Canım mesela sabah kahvaltıda ne kadar veriyorsun ? Ben 2 tatlı kaşığı kadar yediriyorum bu tok tutar mı sürekli emmek istiyor bende heralde bunlarla doymuyor diyorum sonra şişkinlik oluyor aşırı beslenmiş oluyor fark ettim ki

evet buradaki anneler de genelde hep uyuturken emziriyor galiba. o dikkatimi çekmişti. bizim düzen en başından beri hep uyanınca emzirme şeklinde kuruldu. o yüzden peşine ek gıda verebiliyorum. şimdi tekrar dinledim osman gönülal'ın ek gıda videosunu. buraya da bırakıyorum 5. dkdan itibaren bakabilirsin. önce süt veya mama, sonra katı gıda, sonra hâlâ doymadıysa yine süt veya mamayla tamamlayın diyor. ama bu şart mı bilmiyorum. muhtemelen önce emzirmeyle başlatma sebebi, bebeğin ek gıdayı asıl öğün yerine koymasını engellemek. ama sen zaten ek gıda miktarlarını tadım boyutunda tutuyorsun yani sorun olması mümkün değil.

Ay ben neden bunu izlemediysem buna bakayım😅 bende önce emziriyorum aradan zaman geçince ek gıda veriyorum ama hiç doymamış gibi hareket ediyor aslında 2 3 tatlı kaşığı da az değil

Ya benimki yanında ben olursam uzun uyuyor ama yanında olmazsam hemen uyanıyor. Geçen gün uyanmasına 5 dk kala koluna dokunun tekrar uykuya dalar diyorlardı onu deneyeceğim evde olduğum bir gün şimdi okula geliyorum uyku zamanı yanında olamıyorum gündüz
Ben onu denemiştim işe yaramıştı ama sonra dürtünce uyanmaya başlamıştı

Kereviz ve enginarı nasıl verdin canım ? Ben pazarda balkabağı ve normal kabak bulamadım
Enginar riskli onu söyleyeyim çünkü kılçıkli bir yiyecek ve çocuk yutmakta zorlanıyor ise sıkıntı yaratabilir. Ben enginari çorba robotu varya uzun olan onunla parçaladım olabildiğince pürüzsüz olana kadar. Kerevizi çatalla ezdim. Aslında bu ikisini normal kendimize yemek olarak yapmıştık (biz aşırı seviyoruz, sürekli yapıyoruz) biz yerken saldırganlasti xjxj. O yüzden vermek zorunda kaldım. Ama iyi de oldu sevdi. Balkabağı ve kabağı ben ailem bahçesinden getirmişti temizleyip buzluğa atmıştım o sayede verebildim. Enginarı çocuğunun yutabilme oranına göre ver. Bizimkine ben hiç püre yapmıyorum hep çatalla ya da bebek rendesi ile ezip veriyorum. Enginarı püre yapmama rağmen kılçıkli kaldı. Ama çok sağlıklı ikiside.

Kereviz ve enginarı nasıl verdin canım ? Ben pazarda balkabağı ve normal kabak bulamadım
Enginar riskli onu söyleyeyim çünkü kılçıkli bir yiyecek ve çocuk yutmakta zorlanıyor ise sıkıntı yaratabilir. Ben enginari çorba robotu varya uzun olan onunla parçaladım olabildiğince pürüzsüz olana kadar. Kerevizi çatalla ezdim. Aslında bu ikisini normal kendimize yemek olarak yapmıştık (biz aşırı seviyoruz, sürekli yapıyoruz) biz yerken saldırganlasti xjxj. O yüzden vermek zorunda kaldım. Ama iyi de oldu sevdi. Balkabağı ve kabağı ben ailem bahçesinden getirmişti temizleyip buzluğa atmıştım o sayede verebildim. Enginarı çocuğunun yutabilme oranına göre ver. Bizimkine ben hiç püre yapmıyorum hep çatalla ya da bebek rendesi ile ezip veriyorum. Enginarı püre yapmama rağmen kılçıkli kaldı.
Aa arsıza bak sen 😄 iyi yapmışsın valla öptürmeyip baksana
Evet evet. Hiç opturmuyorum millete. Kvalideleri annemleri bile korkuttum. Hep "babası hiç opmuyor kıyamıyor diyerek daha onlar teklif etmeden önünü kesiyorum :D" cidden de adamcağız opmuyor korkuyor. 6 aylık oldu ve bir haftadır gribim. Ancak bir iki kez öptüğünü duydum. O da kucağında durduğundan dayanamıyor sanırım.

Yaa bilemedimki ya sadece de zıbın var napam cıplakmı yatıram acaba ben battaniyeyle yatıyom 🤣

Yani bence ben yanlış buluyorum bu tavrı. Tabi ben annemi daha yeni sayılabilecek süre once gencken kaybettim belkide bu sebeple objektif yaklaşamıyorumdur. Yazdıgın herşeyi yeterki annem bırda olsaydı daha fazlasına razıyım die dusunuyorum.
Sadece zibinsa ama üşüyorda olabilir bu arada. Bizim bebişin de bazen bacakları soğuk oluyor o üşüdüğü için genelde ince giydirince. Ama iki corap goydirirsem Ayakları terliyor. Tek corap giydirince sıcacık.

Ayy bi dahakine vereyim ya o zaman🥹 teşekkür ederim 🙏🏻

Biz de sadece sarısını tadıyoruz ama içime sinmiyor böyle. Bi sıkıntı olmazsa ilerleyen aylarda veririm ya ben de beyazını. Bi de bizim doktor yumurta çok alerjik diye acayip bi üç gün kuralı uyguluyo, sıkıldım valla 🫠 daha tatmadığı bi sürü şey var ve bi an önce kendi yemeklerinize geçmesi lazım diyorlar. Daha ilerleyemedik o aşamaya, bilemedim nasıl olacak

Neeeeyyy aman diyim 😅 olabilir mi öyle bişey 🫢
Ya evet bende sıkıldım tadım kısmından muhallebi yapmak istiyorum. Çok hevesliyim :D elma ve havuc verdim bu hafta. Bakıcı portakal vermiş sinir oldum. Çocuğun karnı ağrımıştı daha önce ve Osman gönülal meyve suyu vermeyin demisti :/. Yine karnı ağrıdı çok ağladı. Bir daha sormadan verme dedim.

kızlar sizin de bebekleriniz ellerini açıp kapatıyor mu? bizim bebede böyle bir hareket oldu birkaç gündür. çıngırağı tutuyor elinde mesela, elini aç kapa aç kapa yapıyor çıngırağı düşürene kadar. ilk başta oyuncağı elinden atmaya çalıştığını sandım ama sonradan fark ettim ki elinde bir şey olmadığında da aç kapa yapıyor. bir kere değil birkaç kere üst üste. özellikle sanki bir şeyi almak istediğinde oluyor gibi geldi ama emin değilim. sizde de oluyor mu bu?
Evet canım yapıyor büyük kızım da çok yapardı normal her çocuk yapıyor genelde. Aşırı pinpiriklisin varya sen hiç rahat olamıyorsun 😂

Canım mesela sabah kahvaltıda ne kadar veriyorsun ? Ben 2 tatlı kaşığı kadar yediriyorum bu tok tutar mı sürekli emmek istiyor bende heralde bunlarla doymuyor diyorum sonra şişkinlik oluyor aşırı beslenmiş oluyor fark ettim ki
Ya ben öyle kaşıkla ölçmüyorum ama aşırı yemediği sürece ağzını açmayana kadar veriyorum. mesela bu sabah 1 tam yumurta sarısı ve bi tatlı kaşığı lor peyniri karıştırdım bir iki damla da zeytinyağı ekledim. hepsini yedi son bi kaşığı ben yedim

Evet canım yapıyor büyük kızım da çok yapardı normal her çocuk yapıyor genelde. Aşırı pinpiriklisin varya sen hiç rahat olamıyorsun 😂
of öyle mi görünüyorum 🤣 bebek beni çok değiştirdi ya da içimde böyle bi yön vardı da onu ortaya mı çıkardı acaba. nörolog bi kere beni korkuttu ya o zamandan beri çocuğu istemsiz sürekli gözlemliyorum galiba. dönmeye de başladı, şu an 6 aylık bi bebeğin yapması gereken her şeyi yapıyor çok şükür ama içim tam rahatlamıyor bir türlü. inşallah aşabilirim bu durumu. siz hiç düşünmüyor musunuz bu normal mi şu normal mi diye?

D vitamini doğar doğmaz verdiğimdrn ona alıştı galiba. Ama demir vermek işkence gibi içmiyor ki doğru düzgün hep tükürüyor
biz o kadar çok demir ilacı değiştirdik ki ek gıdadan önce onları ek gıda sanmış olabilir oğlum 😂 zor ya önce 6 ay süte alınıyorlar sonra birden garip garip tatlar geliyor kfkkf

of öyle mi görünüyorum 🤣 bebek beni çok değiştirdi ya da içimde böyle bi yön vardı da onu ortaya mı çıkardı acaba. nörolog bi kere beni korkuttu ya o zamandan beri çocuğu istemsiz sürekli gözlemliyorum galiba. dönmeye de başladı, şu an 6 aylık bi bebeğin yapması gereken her şeyi yapıyor çok şükür ama içim tam rahatlamıyor bir türlü. inşallah aşabilirim bu durumu. siz hiç düşünmüyor musunuz bu normal mi şu normal mi diye?
Bende her dıt a kardeşimi arayıp sordugumdan o ilk zamanlar bana şey demişti “ tavuğun dıtında boncuk ararsan bulursun “. 🤣 hipokrat sözü

Bende her dıt a kardeşimi arayıp sordugumdan o ilk zamanlar bana şey demişti “ tavuğun dıtında boncuk ararsan bulursun “. 🤣 hipokrat sözü
heh tam olarak böyle sksjxjsjs ben de kendime bunu diyorum. ama sürrrrrekli riskli gebelik, riskli doğum, sonra 1 aylık kuvöz dönemi vs derken bi yandan da hak veriyorum kendime. prematüre anneleri genelde biraz tetikte oluyor.

evet buradaki anneler de genelde hep uyuturken emziriyor galiba. o dikkatimi çekmişti. bizim düzen en başından beri hep uyanınca emzirme şeklinde kuruldu. o yüzden peşine ek gıda verebiliyorum. şimdi tekrar dinledim osman gönülal'ın ek gıda videosunu. buraya da bırakıyorum 5. dkdan itibaren bakabilirsin. önce süt veya mama, sonra katı gıda, sonra hâlâ doymadıysa yine süt veya mamayla tamamlayın diyor. ama bu şart mı bilmiyorum. muhtemelen önce emzirmeyle başlatma sebebi, bebeğin ek gıdayı asıl öğün yerine koymasını engellemek. ama sen zaten ek gıda miktarlarını tadım boyutunda tutuyorsun yani sorun olması mümkün değil.

Evet mantıklıymış ama dediğin gibi zaten bir öğünde 2 tatlı kaşığı kadar yiyo. Belki meme reddi olmasın diye de olabilir

diş muhtemelen canım ya. gerçi diş dönemi olunca aşırı bir ateş olmaz diyorlar ama bilemedim. kaç çıkıyor ateş? bizimki de dün gece uyurken inliyor gibi sesler çıkardı yavrum, ağrı çekiyor sanki. dişini damağını kaşıdım o kadar rahat etti ki ilk kez bu kadar rahatladığını gördüm. önceden açmazdı ağzını ya da kaşımamdan hoşlanmazdı. iyice yaklaştı dişler hissediyorum
Ya alnında ateş yoktu ölçtüm 37 idi ama kollar bacaklar kıpkırmızı yanıyordu ateşe dokunuyormuş gibiydim doktor yeni ateşlenmeye başlamış o yüzden öyle dedi ama ya çok berbat durumdayız şimdi eczaneye gittim jel aldım belki biraz rahatlar calpol le hiç rahatlamadı

Diş böyle bişi yapar mıymış ya şaşırdım valla. Geçmiş olsun canım umarım hızlıca düzelir :( sen sakin ol baktın mı ağzına var mı diş belirtisi
Ya aşırı kabarık diş etleri ya idrar temiz kan temiz muayene güzel geriye zaten Bi tel diş kalıyor iki doktor da diş diyor ama bakalım of çok bunaldım ya ilk defa böyle bu kadar kötü oluyoruz normalde bak ek gıda da elmayı armutu hapur hupur götüren kızım armut verdim asla istemedi reddetti 😢 oyuncaklarıyla bile oynamak istemiyor 😭 o kadar huysuz

Canım benim kız erken doğdu o yüzden geç giriyor ataklara belki siz çıkmışsınızdır😅 ya kıyamıyorum hiç o kadar güzel uyuyor ki memede 🥹 bir de ilk kızımı sa öyle uyutunca sanki haksızlık olacak gibi geliyor. Annelik tamamen delilik 🤯
Aaa olabilir canım ona dikkat etmedim 😬 of evet beni seve seve emince ben de kıyamıyorum ama gece kaç defa uyanıyoruz sayamıyorum bile. 4.ay atağı bile böyle yapmamıştı bizi, gecede max 3 kez kalkıyordu. Niye böyle oldu nasıl oldu bilmiyorum da umarım düzelir 😔 gerçekten annelik delilikmiş 🥹
kızlar sizin de bebekleriniz ellerini açıp kapatıyor mu? bizim bebede böyle bir hareket oldu birkaç gündür. çıngırağı tutuyor elinde mesela, elini aç kapa aç kapa yapıyor çıngırağı düşürene kadar. ilk başta oyuncağı elinden atmaya çalıştığını sandım ama sonradan fark ettim ki elinde bir şey olmadığında da aç kapa yapıyor. bir kere değil birkaç kere üst üste. özellikle sanki bir şeyi almak istediğinde oluyor gibi geldi ama emin değilim. sizde de oluyor mu bu?
Evet canım bizimki de yapıyor. Ellerine uzun uzun bakıyor hatta 😍 sonra benim elimi alıp bakıyor, anlamaya çalışıyor.
Ya kızlar ben çok kötüyüm çok üzülüyorum dün gece berbat Bi şekilde ağlayarak uyandı Bi baktım kolları bacakları kıpkırmızı ateş gibi ama alnında ateşi yoktu ama kollar ve bacaklar yanaklar kıpkırmızı apar topar soydum suya soktum geçmedi bildiğin pancar gibi oldu calpol verdim apar topar hastaneye kanı temiz çıktı doktor diş olabilir dedi biraz düzeldi gibi oldu eve geldik şuan gene huzursuz ve çok ağlıyor içim parçalanıyor dayanamıyorum ya bende ağlıyorum şimdi calpol verdim
Canım çok geçmiş olsun 🥺 anlattığın gibi bi kızarıklık alerji ya da güneşte yanmayı canlandırdı bende ama dişle alakalı gibi gelmedi 😟 dermatoloğa filan mı göstersen acaba?
Ya hem kendi doktorumuza hemde acildeki doktora sordum alerji gibi değil dediler ama böyle denize gidersin de sıfır kol bişey giyersin sadece kolların kızarır ya aynı öyleydi bacakları ve kolları. Yeni deterjan kullanmadım dün değil evvelsi gün brokoli vermiştim az bişey bişey olmadı dün akşam gene brokoli verdim sadece farklı olarak gündüz avokado verdim çok az bişey ama sabahtı yani verdiğimde doktora sordum yok diyor bilmiyorum anlamadım alerji olsa şimdiye geçmesi lazımdı diyorum şuan bile hala ağlıyor calpol verdim zor zahmet şimdi uyuttum oyuncaklara bile asla bakmıyor oynamıyor çok huzursuz hiç evladımı böyle görmemiştim bide aşırı salyaları akıyor baloncuk yapıyor ama geçen doktorumuz da damakları çok sertleşmiş diş gelebilir demişti bilmiyorum hiçbişey aklımı kaçıracak gibiyim içim yanıyor ya
Avokado yapmış olmasın?
Ya evet bende sıkıldım tadım kısmından muhallebi yapmak istiyorum. Çok hevesliyim :D elma ve havuc verdim bu hafta. Bakıcı portakal vermiş sinir oldum. Çocuğun karnı ağrımıştı daha önce ve Osman gönülal meyve suyu vermeyin demisti :/. Yine karnı ağrıdı çok ağladı. Bir daha sormadan verme dedim.
3 gün değil tek gün verip geçesim var da bişey olursa diye korkumdan devam ediyorum 😅 ayyy ya neden sana sormadan vermiş ki, iyi demişsin

Back
X