Sanki normal ya bilemedimKızlar kızımın kafasında bi şekil bozukluğu gibi bir şey var sanırım. Bugün dikkatimi çekti. İşaretlediğim yerde kafa bitiyor sanki direkt enseye geçiyor. Böyle mi olur bebek kafası size sormak istedim. bilemedim benimki biraz düz çünkü
Şuan kv de bende sağolsun her işimi görüyor ben sadece çocuğa bakıyorum ama dün çok fena kavga ettiler eşimle eşimde kovdu ya aralarını düzeltmeye çalıştım ama olmadı cuma günü kv Göz kontrolü var ondan sonra gidicez diyor hiç istemiyorum gitsinler ya en azından ramazan bitene kadarKesinlikleilk 40 gün annem evdeydi ve ben sadece bebeğimle ilgilendim, emzirdim, uyuttum, o uyuyunca ben de uyudum filan. O sıralar düşünmedim değil, ne güzel şey ya ikinciyi mi yapsam dedim yani
8 sn evetDesteksiz oturabilen var mı?
Bi garip geldi çocuğumun kafası yaSanki normal ya bilemedimbpzuk olsa doktor farkederdi
Bizim doktor geçen ay 3 öğün düzenli yesin dedi ama fırsatım olmuyor 1 öğünü verebilirsem seviniyorumAcaba ne zaman iki öğüne geçmek gerekir?
Bence ek gıdadan ziyade 4. ay bitimiyle başladığımız demirin sebep olduğı bir süreç bu. Ben ek gıda taşımlarını kestim sadece anne sütüyle kabız. Ki günde 5 kez kaka yapan bebekti ilk aylarda oğlum. Son zamanlarda seyrelmişti ama katılaşma demirden sonra başladı. Oğlum da 3-4-5 günde bir kaka yapar hale geldi ve bu huzursuz da ediyo maalesef kendisini. Probiyotik falan da pek kar etmiyo.kızlar biz ek gıdadan sonra baya kabızlık yaşıyoruz sanırım. 7 gün bitti kaka yapmadı. probiyotik falan da fayda vermiyor. kabız yapan meyve sebze de vermiyorum ama neden böyle anlamadımbugün eczaneden fitil aldım sizce bekleyeyim mi biraz daha yoksa vereyim mi fitili
Bizde de tam tersi hep ishal gidiyor ya Bi türlü yoğunlaşmadı kakasını yaparken patır kütür ses çıkıyorBence ek gıdadan ziyade 4. ay bitimiyle başladığımız demirin sebep olduğı bir süreç bu. Ben ek gıda taşımlarını kestim sadece anne sütüyle kabız. Ki günde 5 kez kaka yapan bebekti ilk aylarda oğlum. Son zamanlarda seyrelmişti ama katılaşma demirden sonra başladı. Oğlum da 3-4-5 günde bir kaka yapar hale geldi ve bu huzursuz da ediyo maalesef kendisini. Probiyotik falan da pek kar etmiyo.
Alerji kaynaklı olabilir mi acaba?Bizde de tam tersi hep ishal gidiyor ya Bi türlü yoğunlaşmadı kakasını yaparken patır kütür ses çıkıyor
Ay tam benim aklımda dolaşan soruBebeği diş çıkaranlar nasıl anlıyorsunuz dişlerinin çıkacağını?
evet şimdilik öyle oldu. bu arada ek gıdaya geçmeden evvel de 2-3 günde 1 falan yapıyordu zaten her gün yapmıyordu. ama bir hafta da çok fazla ya. inşallah düzene girerÇok şükürbenim kız da öyle yapıyor artık, epey de kokulu belki senin oğlanın rutini haftada bir şeklindedir şu an takip et bakalımm
bana arkası düzleşmiş gibi geldi. belki sağ sol yatırırsanız toparlar. benim bebeğimin de ilk ay baya tuhaftı kafa şekli zamanla düzeldiKızlar kızımın kafasında bi şekil bozukluğu gibi bir şey var sanırım. Bugün dikkatimi çekti. İşaretlediğim yerde kafa bitiyor sanki direkt enseye geçiyor. Böyle mi olur bebek kafası size sormak istedim. bilemedim benimki biraz düz çünkü
canım benim bebiş prematüre olduğu için biz demir takviyesine 2. ayda başladık. o zaman da dediğin gibi kabızlık olmuştu ama sonra deneye yanıla kabız yapmayan ilacı bulduk. düzelmişti, şimdi ek gıdayla birlikte yine böyle olduBence ek gıdadan ziyade 4. ay bitimiyle başladığımız demirin sebep olduğı bir süreç bu. Ben ek gıda taşımlarını kestim sadece anne sütüyle kabız. Ki günde 5 kez kaka yapan bebekti ilk aylarda oğlum. Son zamanlarda seyrelmişti ama katılaşma demirden sonra başladı. Oğlum da 3-4-5 günde bir kaka yapar hale geldi ve bu huzursuz da ediyo maalesef kendisini. Probiyotik falan da pek kar etmiyo.
benim uyguladığım listede 2 hafta sonra iki öğüne geçiriyor. çok fazla bir şey değil. ilk öğünde lor peynir, ikincide sebze gibi. sanırım yavaş yavaş ana öğün alışkanlığını yerleştiriyor. üçüncü haftada da 3 öğüne çıkıyor. orada da sabah lor, yumurta sarısı filan. öğlen yoğurt ya da meyve, akşam da çorba ya da püre şeklindeAcaba ne zaman iki öğüne geçmek gerekir?
merhaba, benim bebeğim de prematüre. buna en baştan karar vermek çok zor. zamanı gelince sizi takip eden çocuk doktoru zaten tavsiyede bulunur. prematür bebekler düzeltilmiş ayına göre gelişim gösteriyor genelde, hatta bir tık da yavaş ilerleyebiliyor. siz bebeğinizi izledikçe anlarsınız. biz de kronolojik 6 ay 20 günlük, düzeltilmiş 5 aylıkken başladık ek gıdaya. doktorumuz ikisinin ortalamasını alalım dedi. zaten ilk etapta tadım yapıyoruz, çok fazla miktarlar vermiyoruz. vaktinde doğan ve anne sütüyle beslenen bebekler 6 aydan (180 günden) itibaren başlıyor genelde ama siz düzeltilmiş tarihi esas alın daha çok.Kızlar selam,
Mesajları okuyorum buradan çok fikir alıyorum, bir şey sormak istiyorum saçma olabilir ama ahahahh benim kızım prematüre, yoğun bakımdan taburcu olurken doktorun verdiği epikriz raporunda ek gıdaya 6. ayını doldurunca başlanacak yazıyor, bu 180 günlük olması mı demek yoksa 210 mu?
Yeni başladı iki üç haftadır ara ara çok aşırı ishal oluyor doktora da söyledim kakada kan aşırı kusma ve ateş yoksa problem yok eğer öyle olursa haberleşelim dedi günde 7 kereye kadar da yapabilir dedi bilmiyorumAlerji kaynaklı olabilir mi acaba?
Bana normal gibi geldi bizim kafamızda da orda bi çıkıntı var çünkü baktım şimdiKızlar kızımın kafasında bi şekil bozukluğu gibi bir şey var sanırım. Bugün dikkatimi çekti. İşaretlediğim yerde kafa bitiyor sanki direkt enseye geçiyor. Böyle mi olur bebek kafası size sormak istedim. bilemedim benimki biraz düz çünkü
Bİr tane ağızdan damla şeklinde iki tanede bacaktan yapıldı bizimkızlar 6 ay aşıları kaç tane ve nereden vuruyor biliyor musunuz? çarşamba günü aşıya gideceğiz. tam uykular yeni yeni toparlanmaya başlamıştı yine bozulmaz inşallah ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?