Evet bizim de emme bağımlılığı sıkıntımız. Gece boyu memede kalmak istiyor, tabi gündüz de öyle olduğu için sorun. Benim tek korkum uykudan önce emmeye alıştığı için direkt emmeyi de bırakması. Gün içinde mama da aldığı için genelde uyku öncesi emiyor çünkü. Buna emin olsam hemen başlayacağımBence inanın yapabilirsiniz, eşiniz ile konusmakta da fayda var, 3 hafta cok onemlı, sonra hayatınız daha kolay hale gelecek.
Örneğin ben eşim ile konustum öncesinde, uyanık kalması gereken süreler var mesela, işe gitmeden ya da gelınce ona verıp uyumaya calıstım. Hatta 2. hafta cok onemlı ve zor 2 gun ızın almasını ıstedım.
Asıl sorunumuz oğlumun emmeyi cok sevıyor olmasıydı zaten. Bende kıyamayıp her istediğinde hatta artık tehlıkelı hale de gelmıstı yatarak emzırıyordum hep meme de gece boyu
Gunduz uykularından sonra doyasıya emıyor artık oyuna cevırdı hatta o sureyı:) her seferınde 30dk ya yakın memede.
Artık salonda guzel cocuk sarkılarıyla uykudan min 1 saat once emzırıyorum, uykudaykende rüya öğünü yapıyorum. Uyanınca bılıyorumki aç değil.
Yatakta pışpış yaparak uyutmak banada cok uzak gelıyordu ama sabredınce oluyor ınanım.
Bu arada hiç ağlarken vesaıre gıtmemızlık yapmadım , hatta bırazcık sans verseydım kendı kendıne uykuya donmeyi ogrenecektı. Ama bu kadarını hayal edemıyordum zaten.
Şuna inandım tek basına ınsan yapamıyor. Bırının yonlendırmesı yanında oldugunu anlamak cok ıyı oluyor
Bu üç gün muhabbeti bitince ne olacak pekiDoktor böyle bir liste verdi ve kesinlikle tatlı meyveler verme anne sütü tatlı zaten sevmemesi imkansız ama verirsen muz filan hep onu ister sebze yemez dedi. Patatese öncelik verdi ama ben havuçla başlamıştım bile
Bi sonraki randevuya kadar 9 günlük bir açık var o dokuz günde sabahsa sabah akşamsa akşam öğlense öğlen yani masaya toplu bir şekilde oturdupunuz vakit neyse o vakit ‘tek öğün olmak şartıyla’ yiyebildiği kadar verin dedi sebzeleri, karıştırmayı önermiyor ama. Hatta o insta tarifleirni de. Neyin tadı neyde bilmez öyle dedi ki haklı. Sonra olabildiğince çabuk bizim yediklerimizin tuzsuz şekersiz hallerinden vericekmişim. Öyle :)Bu üç gün muhabbeti bitince ne olacak peki
Sebebi ne olduğunu söyledi mi peki, ablam kızın üst tarafını ıslak mendille silerken tahriş etmiş o yüzden demişti ama çok tuhaf kardeşini de aynı usül temizlerdi ama onda bir problem yokBu 3. Tekrardı, antibiyotik yeni bitti bugün tahlil vermemizi söylemişti doktor onu bekliyorduk yani daha yeni iyileştirmeye çalışıyorduk onun etkisi mi bu yoksa diş mi anlamıyorum
Ben yurt dışındayım bu çocuk aç, acıkınca yer , bırak kendi yesin kitapları var yanımda sadece buradaki doktorlar sütün yeterliyse 1 yaşından önce ek goda başlanmasını istemiyoBi sonraki randevuya kadar 9 günlük bir açık var o dokuz günde sabahsa sabah akşamsa akşam öğlense öğlen yani masaya toplu bir şekilde oturdupunuz vakit neyse o vakit ‘tek öğün olmak şartıyla’ yiyebildiği kadar verin dedi sebzeleri, karıştırmayı önermiyor ama. Hatta o insta tarifleirni de. Neyin tadı neyde bilmez öyle dedi ki haklı. Sonra olabildiğince çabuk bizim yediklerimizin tuzsuz şekersiz hallerinden vericekmişim. Öyle :)
Çok ilginç ya, yanlış değil mi bu nereden mezunlarBen yurt dışındayım bu çocuk aç, acıkınca yer , bırak kendi yesin kitapları var yanımda sadece buradaki doktorlar sütün yeterliyse 1 yaşından önce ek goda başlanmasını istemiyo
kız erkendir bence de. kuzenimin oğlu mesela dokuz aylık, o bile yanına yöresine bir şeyler koyuyor mutlaka. çünkü hala devriliyor bazen. ben de yatakta oturunca bırakıyorum biraz ama 1 dk sonra mutlaka devrilmiş oluyor djjdjdjdDaha erken galiba ya annem niye oturamıyo diyip duruyo unutmuş heralde çocuk büyütmeyi
bu sabah huzursuz uyandı ve ıkına ıkına yaptı nihayet. ellerini tuttum ben de, kıyamam nasıl kızardı ya. neyse ki fitile gerek kalmadı. ben de senin hesap, önce bi iki kaşık zeytinyağı içirdim üstüne de emzirdim. sonra yaptı işte. normalde gürültülü, sıvı kıvamda kaka yağardı. şimdi tamamen sessiz ve gayet kıvamlı, hatta neredeyse katı bi kaka yaptı. ay şok oldum hep alışmışım sarı sarı yumuşak kakalaraHuzursuz mu
Benim bebeğimde prematüre. Bebeğin durumuna göre karar veriyorlar ek gıdaya. Aslında videolarda var nasıl hazır olduğunu anlarsınız diye. Belki onlara bakabilirsin. Ben bir ay geç başladım hazır olmadığı için.Kızlar selam,
Mesajları okuyorum buradan çok fikir alıyorum, bir şey sormak istiyorum saçma olabilir ama ahahahh benim kızım prematüre, yoğun bakımdan taburcu olurken doktorun verdiği epikriz raporunda ek gıdaya 6. ayını doldurunca başlanacak yazıyor, bu 180 günlük olması mı demek yoksa 210 mu?
Başta ıslak mendil kullanıyorduk ıslak mendilden dolayı olmuştur dedi Pamuk ve suya geçtik sonra tekrarladı ilkinde tedavi yarım kalmış antibiyotiği az kullanmışsınız o yüzden tekrarlamıştır dedi ki doktorun dediği kadar kullanmıştık antibiyotiği az kullanmamıştık. Şimdi nefrolojiye yönlendirdi antibiyotik tedavisi cuma günü bitti bugün yeniden tahlil vereceğiz temiz çıkarsa nefrolojiye gideceğizSebebi ne olduğunu söyledi mi peki, ablam kızın üst tarafını ıslak mendille silerken tahriş etmiş o yüzden demişti ama çok tuhaf kardeşini de aynı usül temizlerdi ama onda bir problem yok
6. Ayı 180 günlükken dolar 181 gün 7 aylıktan gün alırBenim bebeğimde prematüre. Bebeğin durumuna göre karar veriyorlar ek gıdaya. Aslında videolarda var nasıl hazır olduğunu anlarsınız diye. Belki onlara bakabilirsin. Ben bir ay geç başladım hazır olmadığı için.
Çok şükürbu sabah huzursuz uyandı ve ıkına ıkına yaptı nihayet. ellerini tuttum ben de, kıyamam nasıl kızardı ya. neyse ki fitile gerek kalmadı. ben de senin hesap, önce bi iki kaşık zeytinyağı içirdim üstüne de emzirdim. sonra yaptı işte. normalde gürültülü, sıvı kıvamda kaka yağardı. şimdi tamamen sessiz ve gayet kıvamlı, hatta neredeyse katı bi kaka yaptı. ay şok oldum hep alışmışım sarı sarı yumuşak kakalaratamamen bitmedi gibi hissediyorum. bakalım devam edecek mi
Ben de 7. ayın dolmasını beklemek istiyorum aslında, 6. ay kontrolünde tekrar sorarım doktora artık.Benim bebeğimde prematüre. Bebeğin durumuna göre karar veriyorlar ek gıdaya. Aslında videolarda var nasıl hazır olduğunu anlarsınız diye. Belki onlara bakabilirsin. Ben bir ay geç başladım hazır olmadığı için.
Ben de erken diye biliyorum ya annem kafamı karıştırdı 3 çocuk büyütmüş bi dekız erkendir bence de. kuzenimin oğlu mesela dokuz aylık, o bile yanına yöresine bir şeyler koyuyor mutlaka. çünkü hala devriliyor bazen. ben de yatakta oturunca bırakıyorum biraz ama 1 dk sonra mutlaka devrilmiş oluyor djjdjdjd
Hİç geçmiyor muydu? Çoğalarak devam mı etti? Bizim bazen 2 gün temiz oluyo sonra kızarıyo tekrar geçio 3 gün sonra tekrar çıkıyo gibi. Uyuz olsa geçmezdi heraldeKızlar herkese selam, biliyorsunuz ara ara konuşuyoruz bebeklerde döküntü kızarıklık hatta kaşınma oluyordu benim bebeğimde geçmedi nerdeyse 2 ay olacak. Şehir hastanesine götürdüm en son bugün uyuz dedi oradaki doktor.. krem losyon verdi kullanacağız. Hala geçmeyen varsa aklınızda olsun başka hastaneye de götürüp tekrar baktırın bizim önceki doktorlar egzamaya bağlı alerjik demişti ama bu doktor değil dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?