• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
kızlar 6 ay aşıları kaç tane ve nereden vuruyor biliyor musunuz? çarşamba günü aşıya gideceğiz. tam uykular yeni yeni toparlanmaya başlamıştı yine bozulmaz inşallah ya 😕
Bir tane ağızdan bişey yediriyorlar bide iki bacağından iğne vuruyorlar birinde hiç ağlamadı bizimki hatta hemşireye gülüyordu ikinci bacağına vurduğu yakabilir dedi onda baya ağlamıştı ama hiç Bi fark olmadı yani bizde ilk gün sanki böyle ateşlenşr gibi oldu ama ikinci günü iyiydi

benim uyguladığım listede 2 hafta sonra iki öğüne geçiriyor. çok fazla bir şey değil. ilk öğünde lor peynir, ikincide sebze gibi. sanırım yavaş yavaş ana öğün alışkanlığını yerleştiriyor. üçüncü haftada da 3 öğüne çıkıyor. orada da sabah lor, yumurta sarısı filan. öğlen yoğurt ya da meyve, akşam da çorba ya da püre şeklinde
Listeyi atabilir misin 🥹🥹

kızlar 6 ay aşıları kaç tane ve nereden vuruyor biliyor musunuz? çarşamba günü aşıya gideceğiz. tam uykular yeni yeni toparlanmaya başlamıştı yine bozulmaz inşallah ya 😕
İki tane bacaktan vuruluyor. Bir damla da ağızdan veriliyor. Bizim 4. Ay aşısı çok kötü geçmişti. 6. Ay aşılarında sorun yaşamadım.

benim uyguladığım listede 2 hafta sonra iki öğüne geçiriyor. çok fazla bir şey değil. ilk öğünde lor peynir, ikincide sebze gibi. sanırım yavaş yavaş ana öğün alışkanlığını yerleştiriyor. üçüncü haftada da 3 öğüne çıkıyor. orada da sabah lor, yumurta sarısı filan. öğlen yoğurt ya da meyve, akşam da çorba ya da püre şeklinde
Ben bu ek gıda işini beceremedim. Çoğunlukla bir çay kaşığı kadar yiyordur o da bazen. Bende listeyi merak ettim miktarlar ve nasıl artırmalıyız. Listeyi atman mümkün olur mu ?

Diş çıkarırken kusmada artış, emme reddi, uykuya dalarken zorlanma gibi şeyler yaşadınız mı

canım benim bebiş prematüre olduğu için biz demir takviyesine 2. ayda başladık. o zaman da dediğin gibi kabızlık olmuştu ama sonra deneye yanıla kabız yapmayan ilacı bulduk. düzelmişti, şimdi ek gıdayla birlikte yine böyle oldu 🥲 bakalım bu da geçer inşallah zamanla düzene girer diye umuyorum. bağırsaklar yeni yeni alışıyor.
Demir ne kullanoyosunuz canım?
Yeni başladı iki üç haftadır ara ara çok aşırı ishal oluyor doktora da söyledim kakada kan aşırı kusma ve ateş yoksa problem yok eğer öyle olursa haberleşelim dedi günde 7 kereye kadar da yapabilir dedi bilmiyorum
Evet alerji bekirtileri şiddetli değilse çok müdahale etmiyolar. Ay geçer umarım ya her iki durum da çok 😞

kızlar listeyi atıyorum size. bizim doktordan liste istediğimde liste vermiyorum, mevsime ait olan taze meyve sebzelerden hepsini sırayla verin ama 3 gün boyunca giderek artırın dedi. işte ilk 1 yıl boyunca verilmeyecek şeylerden bahsetti falan ama liste vermedi. size atacağım listeyi bana kuzenim verdi. o bu şekilde uyguladı ve bebeği baya rahat atlattı geçiş sürecini. ben de ona güvenerek uyguladım. ama mesela listede kabak var, kabak yaz sebzesi olduğu için ben onun yerine balkabağı verdim. siz de kendinizce değişiklikler yapabilirsiniz. bir de kıymaya geçişi erken bulduğum için daha vermedim. fikir olsun diye yolluyorum belki birebir uygulamazsınız. bu arada ben iki öğüne iki haftadan sonra geçtim ama listede daha erken geçmiş. onu da bebeğin durumuna göre ayarladım.

Eklentiler

• 1000032834.webp
    1000032834.webp
    25,1 KB · Görüntüleme: 20
  • 1000032837.webp
    1000032837.webp
    31,2 KB · Görüntüleme: 17
  • 1000032840.webp
    1000032840.webp
    35,6 KB · Görüntüleme: 17
  • 1000032843.webp
    1000032843.webp
    35,1 KB · Görüntüleme: 18
Demir ne kullanoyosunuz canım?

Evet alerji bekirtileri şiddetli değilse çok müdahale etmiyolar. Ay geçer umarım ya her iki durum da çok 😞
eğer bebekte anemi yoksa yani yoğun bi demir takviyesi almasına gerek yoksa bestiron bizde hiç kabızlık yapmadı. kakayı da pek boyamadı. biraz kahverengi oldu o kadar. bestironun içeriği de temiz. ama daha etkili bi ilaç kullanmamız gerektiği için şu an ferro sanol b kullanıyoruz. bu da kabızlık yapmadı ve kaka boyamadı.

kızlar listeyi atıyorum size. bizim doktordan liste istediğimde liste vermiyorum, mevsime ait olan taze meyve sebzelerden hepsini sırayla verin ama 3 gün boyunca giderek artırın dedi. işte ilk 1 yıl boyunca verilmeyecek şeylerden bahsetti falan ama liste vermedi. size atacağım listeyi bana kuzenim verdi. o bu şekilde uyguladı ve bebeği baya rahat atlattı geçiş sürecini. ben de ona güvenerek uyguladım. ama mesela listede kabak var, kabak yaz sebzesi olduğu için ben onun yerine balkabağı verdim. siz de kendinizce değişiklikler yapabilirsiniz. bir de kıymaya geçişi erken bulduğum için daha vermedim. fikir olsun diye yolluyorum belki birebir uygulamazsınız. bu arada ben iki öğüne iki haftadan sonra geçtim ama listede daha erken geçmiş. onu da bebeğin durumuna göre ayarladım.
Sağolasın ben cumartesi kontrole gidicem sizide bilgilendiririm 6 ay doluyor

Diş çıkarırken kusmada artış, emme reddi, uykuya dalarken zorlanma gibi şeyler yaşadınız mı
Bizim bebisler hep birlikte yaşıyor aynı sorunları seninki de mi çok huysuz?

Eger şu an dis çıkarıyorsak bunları çok fena yasıyoruz
Biz de yaşıyoruz da bu diş mi acaba merak ediyorum çünkü bakınca sadece beyazlık görüyorum şişlik falan yok bence

Biz de yaşıyoruz da bu diş mi acaba merak ediyorum çünkü bakınca sadece beyazlık görüyorum şişlik falan yok bence
Ben elimle yokladım şişlik var ama arka dişlerde ilk arka dişler çıkmaz diye biliyorum. Ağzına bakınca da duş gördüm. Ama yine arka disler

Bizimki şiş ödemli ve beyaz diş görünüyor daha patlamamlş dokundurmuyor açmıyor hırsla bişeyleri ısırıyor. Kafayı sallıyıp sinirleniyor. Emziğinin sert kısmıyla kaşıyor o kadar diş kaşıyıcı aldım 😂

Bizimki şiş ödemli ve beyaz diş görünüyor daha patlamamlş dokundurmuyor açmıyor hırsla bişeyleri ısırıyor. Kafayı sallıyıp sinirleniyor. Emziğinin sert kısmıyla kaşıyor o kadar diş kaşıyıcı aldım 😂
Fotoğraf atma imkanınız var mı acaba

bana arkası düzleşmiş gibi geldi. belki sağ sol yatırırsanız toparlar. benim bebeğimin de ilk ay baya tuhaftı kafa şekli zamanla düzeldi
Yok aslında dokununca baya yuvarlak top gibi 😅
Bana normal gibi geldi bizim kafamızda da orda bi çıkıntı var çünkü baktım şimdi
Ay içim rahatladı çıkıntı var evet zamanla şekillenecek sanırım 😌

Back