2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
7 gün de çokmuş ya versen mi acaba
Yani bencede ben olsam fitil verirdim sanırım

Katılıyorum ben çok potzifi bir hamilelik geçirdim. Buna inandım hep. Evet çok bunalıyorum. Özgür ruhluyum. 5 yıllık evlilik sonrası hayatım değişti ama mutlu olmaya çalışıyorum. Her sabah kızıma günaydınn annemm diyorum.erken uyandığında kız seni yolarım diyip gıdıklıyorum. İyi değilsem yatak bile toplamıyorum halim yok harcayamam enerjimi. Öğlene doğru ayılıyorum uyuyabilirsem 20 dakka kestiriyorum. Kızım benle babasıyla kahkahalar atıyor. Modum düşük olduğunda ya da hayıflandığımda tepkisizce beni izliyor gülmüyor. İşim varsa ona odaklanamadıysan huysuzlaşıyor.
Toparlanalım canım anneler. Her türlü destek olalım birbirimize. Bebişlerle ilgili destek verelim. Her bebek farklıdır ama ne öğrenirlerse onu yaparlar. Bebeklerinize gülmeyi eğlenmeyi öğretin. Muzik açın dans edin. Ceee ee yapın. Alkışlayınnn. İltifatlar edin. Kendinize zaman ayırın ve en çok kendinizi ve evladınızı sevin

Günlerimin çoğu bu şekilde başlıyor ve devam ediyor
ve aynen öyle…

İdrar yolu enfeksiyonu mu? Allah şifa versin bi doktor görsün bence tekrarlayabiliyor enfeksiyonlar, benim yeğenim çişini yapamıyordu iki kez ufak müdahale geçirmişti öyle iyileşmişti inşallah tekrarlamaz

Yoğurt içine zeytinyağı katıp karıştırıp veriyorum ardına aldığı kadar su sonra piyano halısına bırakıyorum tekmelerken gaz çıkara çıkara en son ediyor. O edene kadar benim canımda can gidiyor o ayrı, doktora kabızlığı sordum O Olacak dedi dkkfkd çok çok zeytinyağı verebilirsin dedi ay kaç gün yapmazsa sıkıntı olur diye sormayı unuttum ya

Günlerimin çoğu bu şekilde başlıyor ve devam ediyor
ve aynen öyle…
Benimki de yeni uyudu 1 saat uğraştım mesela sinirimi de kocamdan çıkardım tertemiz hareket şimdi uyumaya gidiyorum huzurunu kaçırdığım kocam düşünsün

Benimki 3 gün yapmamıştı doktor huzursuzluk şişkinlik varsa fitil verelim dedi hepsi vardı fitil verdik biz
aslında öyle ıkınma gibi hareketler yok pek huysuz gibi de değil ama karnında şişkinlik hissediyorum tabii dokununca. geçen hafta da 7. gün yapmıştı bu arada ama yarın 8. gün olacak :/
7 gün de çokmuş ya versen mi acaba
evet ya o rahat görünüyor ama benim rahatım kaçıyor düşündükçe
valla vermediğim hiçbir şey kalmadı. her gün zeytinyağı veriyorum, probiyotikli yoğurt vs armut, erik suyu. I ıhh bana mısın demedi. yarın kayısı pişirip vericem azcık bakalım o da işe yaramazsa fitil vericem ama düzene girmesi lazım yani. sürekli fitille yaparsa da olmaz. belki bi süre ara veririm ek gıdaya. adapte olamadı herhalde

Huzursuz mu

Doktor böyle bir liste verdi ve kesinlikle tatlı meyveler verme anne sütü tatlı zaten sevmemesi imkansız ama verirsen muz filan hep onu ister sebze yemez dedi. Patatese öncelik verdi ama ben havuçla başlamıştım bile

Eklentiler

• IMG_8574.webp
    56,4 KB · Görüntüleme: 41
Gercekten sabırlı dayanıklı olacaksanı mutlaka baslayon
Benım tavsıyem belkı de basarıya ulasmamızın sebebı, baslamadan 1 ay once gunduz uykularını aıstırmaya basladım.
Desteksız uyuyma degılde yatagına koydugumuz anda aglıyordu, arada yatagına bır kıtap elıne verıp eglendırmeye calıstım.
10larca nınnı acıp yatagında uyutma denemelerı yaptım. Sızde mesela baslayana kadar rutinlerinizi ve bu ilk aşamayı yaparsanız rahat edersınız. 3 hafta asla cıkmadım evden yapabılmek ıcın.
Videolu aldım zaten whatsaapp grubu kuruyorlar her istedıgınde soruları sorabılırsın

İdrar yolu enfeksiyonu mu? Allah şifa versin bi doktor görsün bence tekrarlayabiliyor enfeksiyonlar, benim yeğenim çişini yapamıyordu iki kez ufak müdahale geçirmişti öyle iyileşmişti inşallah tekrarlamaz
Bu 3. Tekrardı, antibiyotik yeni bitti bugün tahlil vermemizi söylemişti doktor onu bekliyorduk yani daha yeni iyileştirmeye çalışıyorduk onun etkisi mi bu yoksa diş mi anlamıyorum

Öncelikle tebrik ederim, sonrasında darısı bizlerin de başına dicem. Gündüz uykularını biraz da olsa çözebilmiş miydiniz peki başlamadan önce? Ağlamadan yatağına yatıyor muydu?

Öncelikle tebrik ederim, sonrasında darısı bizlerin de başına dicem. Gündüz uykularını biraz da olsa çözebilmiş miydiniz peki başlamadan önce? Ağlamadan yatağına yatıyor muydu?
Yani yanlız yapmaya çalışırken başarılı olamadım, ama en azından 5 aydır bızım yatagımızda yatan bebegımı bıraz da olsa alıstırmıstım. En azından alıp sevıp tekrar tekrar yataga koyup hıkayelerle pıspısla gunduz bır uykusu 1 ayda basarılsa bıle egıtıme baslamak ıcın pozıtıf.

Herkes bunu başarır ınanıyorum, sizlere de diliyorum. Ama baslamadan soylemıstı esra hanım önce siz çok sabırlı olacaksınız dıye.
Örnegın gece uyanınca emzırıp belkı 1-2 saat uyurken 3 saat uğraşmak inanç istiyor
Bir kere uyutumadım beklemem gerekıyordu babaya verdım dus aldım yenılendım oyle mucadeleye devam ettım mesela

Kesinlikle çok pozitif bence de. Benim bebeğim yatağında uyuyor ama ağladığında hemen alacağımızı bildiği için çok yüksek dozda ağlıyor. Benim için yatağında pışpışla uyutmak mucize gibi, o yüzden ben yapabilsem baya yol katetmiş olurduk. Ama işte dediğiniz gibi çok sabır ve çelik gibi sinir istiyor. Eşim de çalışıyor. Nasıl başarırız bilmiyorum ama böyle de bi yere varamıyoruz sizde meme desteği var mıydı? Öncesi nasıldı?

Bence inanın yapabilirsiniz, eşiniz ile konusmakta da fayda var, 3 hafta cok onemlı, sonra hayatınız daha kolay hale gelecek.
Örneğin ben eşim ile konustum öncesinde, uyanık kalması gereken süreler var mesela, işe gitmeden ya da gelınce ona verıp uyumaya calıstım. Hatta 2. hafta cok onemlı ve zor 2 gun ızın almasını ıstedım.
Asıl sorunumuz oğlumun emmeyi cok sevıyor olmasıydı zaten. Bende kıyamayıp her istediğinde hatta artık tehlıkelı hale de gelmıstı yatarak emzırıyordum hep meme de gece boyu
Gunduz uykularından sonra doyasıya emıyor artık oyuna cevırdı hatta o sureyı:) her seferınde 30dk ya yakın memede.
Artık salonda guzel cocuk sarkılarıyla uykudan min 1 saat once emzırıyorum, uykudaykende rüya öğünü yapıyorum. Uyanınca bılıyorumki aç değil.
Yatakta pışpış yaparak uyutmak banada cok uzak gelıyordu ama sabredınce oluyor ınanım.
Bu arada hiç ağlarken vesaıre gıtmemızlık yapmadım , hatta bırazcık sans verseydım kendı kendıne uykuya donmeyi ogrenecektı. Ama bu kadarını hayal edemıyordum zaten.
Şuna inandım tek basına ınsan yapamıyor. Bırının yonlendırmesı yanında oldugunu anlamak cok ıyı oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…