2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Hİç geçmiyor muydu? Çoğalarak devam mı etti? Bizim bazen 2 gün temiz oluyo sonra kızarıyo tekrar geçio 3 gün sonra tekrar çıkıyo gibi. Uyuz olsa geçmezdi heralde
Artmıştı zaten yüzünde vardı, sonra karnında biraz arttı bacaklarında oldu kollarında da olunca öyle götürdük. Onlar da arada sönüyordu geçecek sanıyorduk sonra birden azıp kızarıyordu ama kaşıntı hiç geçmemişti özellikle gece çok huzursuzdu her altını açtığımda elleri ya bacaklarında ya karnında deli gibi kaşıyordu çocuğum sizde takip edin varmış salgın.. bakalım losyon ve nemlendirici verdi eğer işe yararsa yazarım yine

Canım ben muz verirken mutlaka az bir şey zeytinyağ damlatıyorum yoksa bizimki de yapamıyor ya da muz elma karışık veriyorum elma da güzel kaka yaptırıyor aklında olsun
Desteksiz oturabilen var mı?
Biz başladık desteksiz şu an rekorumuz 10 dakika sonra yorulup atıyor kendini Ama benimki kedilere kudurduğundan hırsından ya. Basması da var mesela şu an baya tüm ayak basıyor hatta doktor kontrolde baktı dedi ki sen yürüteç hoppala ne istersen alabilirsin basmayı öğrenmiş artık şekli bozulmaz yürür bu dedi. Bir de emekleme pozisyonuna getiriyor kendini ama sonra bırakıyor sanırım kolları güçsüz azıcık
Bence kafası çok şekilli sivri gayet derler ki sivri kafa zeki olur jdjdjd Kardeşimin de böyleydi oğlumun da böyle hiç sorun yok canım gayet düzgün şekli
Ben bu ek gıda işini beceremedim. Çoğunlukla bir çay kaşığı kadar yiyordur o da bazen. Bende listeyi merak ettim miktarlar ve nasıl artırmalıyız. Listeyi atman mümkün olur mu ?
Başlarda bizim de böyleydi sevdiği bir şeyi artırarak miktarı artırdım ben aklında olsun canım. Mesela elmaya bayılıyor elmayı artırdım sonra fazla yiyebildiğini fark edince kendi artırmak istedi. Favorisi yoğurt yemediği her şeye azıcık yoğurt koyuyorum şapırdata şapırdata yiyor

Bizim de sorunumuz su kızlar ya sulukla asla içmiyor biberonla da süt içmeye alıştığı için su tadı gelince bırakıyor bardaktan içmek istiyor öyle de genzine gidiyor kaşık ya da bardak harici içiremiyorum. Suluk olarak siz ne aldınız?

Öğün artırımı için biz 5 aylık tadımlara başladık kızlar her sebzeden az az vererek totalde yarım çay bardağı olana kadar verdim. Bu ay doktor 3 öğüne geçirdi ve 2 çay bardağı olana kadar verebilirsin dedi. İlk 2 hafta yumurta sarısı- sebze püresi veya çorba- yoğurt veya muhallebi. İkinci 2 hafta sebzeye kıyma da ekliyoruz kuzu kıyma. Baya çeşitlendi ben ilk yediklerini 1 gün tadına baktırıp 2.gün karıştırıp veriyorum çok hoşuna gidiyor. Tabi her gün 3 öğün dolu dolu yemiyor ama olsun yavaş yavaş olacak. Ben çalışıyorum doktorumuz artık 150-200 cc sağsan bile yeter sen gelene kadar dedi. Psikolojik olarak o kadar rahatladım ki.

Eğer biberonla besleniyorsa nuk un var bir tane. Benimki ona bayılıyor biberon gibi içmek istiyor suyu. Diğer çekmeli olanı çözemedi.
Tipi bu ama fiyatı pahalı burada. Ben 120 gibi birşeye almıştım. Buna benzer ürünleri sevebilir.

Ay çok sevindim insan psikolojik olarak çok kötü hissediyor süt meselesinde

Kaç günde çıkıyor diş bir süresi var mı bunun öldüm kaç gündür
Ya benim eltimin oğlu ocak sonunda diş çıkartacak huysuz demişlerdi. Bir ay geçti daha bir şey yok. Her gün calpol verip uyutuyordu :/ umarım bizim o kadar sürmez. 1 gün ağrı bir gün diş olsun diye hayal ediyorum

Benim kızım da genelde gelişimsel olarak kronolojik ve düzeltilmişin ortalamasında gidiyor. Doktoruna sorarım bu ay muhtemelen kronolojik 7. ayı bekletecek. Epikrize bakınca acaba dedim bi o yüzden fikir almak istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…