Ben doktor kontrolünde gitmedim ya yanlış yaptığım nokta meyve ile başlamaktı sonradan çok korktum patates,kabak yemez diye çok şükür sorun yaşamadan yedi. Hazır meyveli mamalar varya onları denedim ilk hiç sevmedi sonradan bebek irmikli elmalı tarif kendim yaptım onu sevdi bu şekilde başladık meyvelerden biraz akışına göre ilerledik. Bugün yoğurt mayaladım yarın onu deneriz artık. Birde alerjisi olsa ilk tadımda dışkıdan veya kızarıklardan falan belli olur değil mi ?Biz tadıma başladık doktor kontrolünde 1.gğn yoğurt iki çay kaşığı sabah akşam 2. Gün balkabağı 3.gün havuç 4.gün yeşil kabak 5. Gün patates şuan bunları dönüyoruz önümüzdeki haftada meyvelere geçicez inşallah ama şöyle Bi durum var yoğurt balkabağını sevdi diğer hepsini tükürüyor yemiyor
Aynı şeyi başka bir şeyle karıştırmadan 3 gün arka arkaya veriyosun alerjisi var mı anlamak için. Atıyorum ilk 3 gün kabak sonraki 3 gün havuç verdin bir şey olmadıysa kabak havuç karışık verebiliyosun. Ama o aşamayı geçmişsiniz galiba ( belki bilmiyosundur diye yazdım yanlış anlaşılmasınBen doktor kontrolünde gitmedim ya yanlış yaptığım nokta meyve ile başlamaktı sonradan çok korktum patates,kabak yemez diye çok şükür sorun yaşamadan yedi. Hazır meyveli mamalar varya onları denedim ilk hiç sevmedi sonradan bebek irmikli elmalı tarif kendim yaptım onu sevdi bu şekilde başladık meyvelerden biraz akışına göre ilerledik. Bugün yoğurt mayaladım yarın onu deneriz artık. Birde alerjisi olsa ilk tadımda dışkıdan veya kızarıklardan falan belli olur değil mi ?
Ay amiiiiiiinYüce Rabbimden isterim ki bu gece bebeklerimiz hemen uyusun ve sabaha kadar kesintisiz uyusun aminnnn
Ben 6.ayda başlatmayı düşünüyorum. Çok acele etmeyeceğim. Zaten bütün yaşamı boyunca yemek yiyecek, anne sütüyle gidebildiği kadar gitsin. Bağırsakları gelişsin iyice istiyorum. Bir kere kabız oldu canımdan can gitti, katı gıda korkutuyor beniKızlar siz erkenden ek gıdaya başladınız mı ?
Ayyynenn katılıyorum sana. Hiç büyük konuşup yaşamak istemem ama çok zor gerçekten. Eskiden evler kalabalıkmış, konu komşu güvenilirmiş, bizim gibi değilmiş millet de öyle ara yerde büyüyormuş çocuklar. Biz herşeyine dikkat ediyoruz, çoğunlukla anne-baba olarak tekiz, maddiyat da zorluyor. Herşey çok zor. Ben ilk evlendiğimde mutlaka iki çocuk diyordum da bekara karı boşaması kolaymış ondan öyle diyormuşumbüyük konuşmak istemiyorum da yüreğim kaldırmaz galiba ya. ben de yalnız büyümesin kardeş sevgisini tatsın isterdim ama son bir yılda resmen 10 yaş yaşlanmış gibi hissediyorum. kaygı, stres, her gün ağlama krizleri. kalbim büyümüş ve bedenim artık kaldıramıyormuş gibi hissediyorum. annem nasıl 4 çocuk doğurmuş aklım almıyor. belki yaşım 20 falan olsaydı farklı düşünürdüm
Büyük ihtimalle önceden yalatırım ama 4. aydaki oturma şekliyle yetinmem sanırım. Sadece mamayla beslenenlerde daha erken geçiliyormuş zaten ek gıdaya. Sadece mama mı alıyor bebeğiniz? 4. ay kızım için erken ama. 5. ayda nasıl oturabilecek bakalım. Doktoru ne diyecek.Destekli oturuyor mama masasının emniyet kemeri vs ekstra destek oluyor desteksiz oturmasını mı bekleyeceksin sen canısı
EvetKızlar bebeğim bazen böyle sanki bir seyler yer gibi yapıyor ağzını sizinkilerde yapıyor mu ?
Bence alerjisi olsa hemen belli olur doktor bana kivi çilek patlıcan ve baklagiller yasak dedi şuan sadece sende onları verme. O hazır meyveli mamaları bende çok merak ediyorum almak istiyorum ama Bi yandan da hazır birşey vermek istemiyorum bilmiyorum yalnız üç tane kitap buldum çok öneriyorlar bakalım tadım ayını bi geçelim bidahaki ay o kitaplardan bakarak yapıcam bide blw çok özeniyorum ya kitapların ismi bu çocuk aç, acıkınca yer, bırak kendi yesin bu üçünü alıcam bakalımBen doktor kontrolünde gitmedim ya yanlış yaptığım nokta meyve ile başlamaktı sonradan çok korktum patates,kabak yemez diye çok şükür sorun yaşamadan yedi. Hazır meyveli mamalar varya onları denedim ilk hiç sevmedi sonradan bebek irmikli elmalı tarif kendim yaptım onu sevdi bu şekilde başladık meyvelerden biraz akışına göre ilerledik. Bugün yoğurt mayaladım yarın onu deneriz artık. Birde alerjisi olsa ilk tadımda dışkıdan veya kızarıklardan falan belli olur değil mi ?
Çokça bolca amiiiiiiiinnnnnYüce Rabbimden isterim ki bu gece bebeklerimiz hemen uyusun ve sabaha kadar kesintisiz uyusun aminnnn
Şimdi onun memleketine geldik. Babasına şikayette bulunmak için fırsat arıyorum. O uyarirsa dinler diye düşünüyorum
PDF hali var ilk kitabın diğerlerini bilmiyorum ama. Alanlar genelde çok gereksiz demişler o yüzden PDF araştırmıştım benBence alerjisi olsa hemen belli olur doktor bana kivi çilek patlıcan ve baklagiller yasak dedi şuan sadece sende onları verme. O hazır meyveli mamaları bende çok merak ediyorum almak istiyorum ama Bi yandan da hazır birşey vermek istemiyorum bilmiyorum yalnız üç tane kitap buldum çok öneriyorlar bakalım tadım ayını bi geçelim bidahaki ay o kitaplardan bakarak yapıcam bide blw çok özeniyorum ya kitapların ismi bu çocuk aç, acıkınca yer, bırak kendi yesin bu üçünü alıcam bakalım
evet ya çok haklısın, biz hep kalabalık evlerde büyümüşüz mesela. annem işini gücünü yapsa beni sallayan benimle oynayan biri illa ki oluyormuş ama biz her şeyle kendi başımıza ilgilenmek zorundayız. Allah kolaylık versin hepimizeAyyynenn katılıyorum sana. Hiç büyük konuşup yaşamak istemem ama çok zor gerçekten. Eskiden evler kalabalıkmış, konu komşu güvenilirmiş, bizim gibi değilmiş millet de öyle ara yerde büyüyormuş çocuklar. Biz herşeyine dikkat ediyoruz, çoğunlukla anne-baba olarak tekiz, maddiyat da zorluyor. Herşey çok zor. Ben ilk evlendiğimde mutlaka iki çocuk diyordum da bekara karı boşaması kolaymış ondan öyle diyormuşumşimdi nasıl korunsak da hiç sıkıntı olmasa diye ikili üçlü yöntem düşünüyorum
İçeriğine baktım da biraz paylaşanlardan benim hoşuma gitti ama bakalımPDF hali var ilk kitabın diğerlerini bilmiyorum ama. Alanlar genelde çok gereksiz demişler o yüzden PDF araştırmıştım ben
Tarifler için aynılarını zaten Instagramda paylaşıyorlar demişler ben o yüzden almama kararı aldım PDF ile idare edeceğimİçeriğine baktım da biraz paylaşanlardan benim hoşuma gitti ama bakalım
Ben de blw yapıcam zaten tam bir şeyler yemesi yaza denk gelcek kirletsin üstünü duşa sokarım yere de muşamba sererim. Mama sandalyesini basit bir şey aldım sırf o yüzden çocukla beraber duşa sokup yıkamayı düşünüyorumBence alerjisi olsa hemen belli olur doktor bana kivi çilek patlıcan ve baklagiller yasak dedi şuan sadece sende onları verme. O hazır meyveli mamaları bende çok merak ediyorum almak istiyorum ama Bi yandan da hazır birşey vermek istemiyorum bilmiyorum yalnız üç tane kitap buldum çok öneriyorlar bakalım tadım ayını bi geçelim bidahaki ay o kitaplardan bakarak yapıcam bide blw çok özeniyorum ya kitapların ismi bu çocuk aç, acıkınca yer, bırak kendi yesin bu üçünü alıcam bakalım
Ah o zamanlar gelse hemen keşkeBen de blw yapıcam zaten tam bir şeyler yemesi yaza denk gelcek kirletsin üstünü duşa sokarım yere de muşamba sererim. Mama sandalyesini basit bir şey aldım sırf o yüzden çocukla beraber duşa sokup yıkamayı düşünüyorum
Ay gelmez mi gelir o da gelir şükür ki 9 ayı bitirdik erken/gec bebişlerşmizi allah bize bagışladıAh o zamanlar gelse hemen keşke
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?