Ben 3. Ay oldum valla hemde oldukça yoğun kanamalı 7 günde bitti normal döngünün çok dışındaydı.Sezerysn mıydı senin . Sezeryandam sonra 7 ay adet görmeyen bile varmış
Canım iki gün doğru düzgün emmedi bizimde malesef çok huysuzdu . Ateşi de 2. Gün çıktıAy neymiş bu bexsero aşısı ömrümü tüketti bugün ateşi çok çıkmadı ama aşırı huysuz ve iştahsız oldu
bizimde 5 dk civarı hep valla kilo alımı da iyi çok şükür .Benimki 5 dakikada boşaltıyor artık iyice büyüdüler. Öyle bi meme 10 bi meme 15 muhabbetini ben cok uzun zaman once bıraktım. Dakika için zorlamayı bırakınca ikimizde rahatladık valla
valla canım aynısı bizde de var ben ellerinden birini kundak battaniye kullanıyorum ona sıkıştırıyorum tek eli dışarda kalıyor başka türlü şans yok ..Aynııbir anda ağlayarak uyanıyor eller kollar havaya kalıyor elimi ağzıma sokucam derken kendini uyandırıyor o anda yakalar müdahale edersen şansım varsa uykuya donduruyorum yoksa her şey sil baştan emzir kolda uyusun iyice daldı san yerine koy uyansın yine salla kısır bir döngü. günlerdir çok yoruldum bu uyku mevzusundan doğduğundan beri gece deliksiz uyku cekmedik ama bu 4. Ay söyledikleri kadar varmış oturdum ağladım dün gece
Benim hiç düzenim olmadı valla hergun başka bi halBebislerin uyku düzeni nasıl bu arada biz 3 aylık olduk düzenimiz bozuldu hele gündüz hiç uyumuyor sizlerde durum nasıl
Bizim yeni başladı çok zor derin uykuya dalıyo belim koptu kopacakSabahtan beri belim koptu insan yoruluyor artık bir zamandan sonda umarım fazla sürmez bu durum ya
Ayy iyi ki sallamamışım diyorum mahvolurduk kolay gelsin valla çok zorlaştı bebeleri uyutmakİki gündür çocuk içimden geçti resmen ya asla uykuya dalmıyor sürekli sallıyorum sallamayı bıraktığım an ayaklar havaya kalkıyor bağırıyor ne gece uykusu var ne gündüz ya bitmiş durumdayım ama uykusuzluktan gözleri mahmur bakıyor esniyor sürekli
Ay yeni gördüm bunuAyy nasıl büyümüş bakar mısınız ağlıcam
Bı kitap var bide koyun resmi var bir kısmı koyun tüyü yapıştırılmış. At var mesela at tüyü yapıştırılmış sanki dokununca ata dokunuyosunO ne kız bilemedimBi tane uyku arkadaşı var elim yerine onu tutturmaya çalıştım gözü kapalı itti onu yine elimi buldu
Yaa bizimkide öyle uyanıyo 1-2 haftadır ayaklar havaya titriyo ole.İki gündür çocuk içimden geçti resmen ya asla uykuya dalmıyor sürekli sallıyorum sallamayı bıraktığım an ayaklar havaya kalkıyor bağırıyor ne gece uykusu var ne gündüz ya bitmiş durumdayım ama uykusuzluktan gözleri mahmur bakıyor esniyor sürekli
Büyüdülerde oyunlar oynuyolarAy yeni gördüm bunu
Bı kitap var bide koyun resmi var bir kısmı koyun tüyü yapıştırılmış. At var mesela at tüyü yapıştırılmış sanki dokununca ata dokunuyosunbizimde oyun halısı varya piyano onu iyice sevmeye basladı aynada kendine bakıyo oyuncakları ı tutmaya calısıyo falan
Yaa bizimkide öyle uyanıyo 1-2 haftadır ayaklar havaya titriyo ole.
Yaa benimki daha kendini öne cekemiyo tembel heraldeBüyüdülerde oyunlar oynuyolarOyun halısındayken tepedeki oyuncakları tutuyo ama çekip ağzına sokamayınca aşırı sinirleniyodu ben de anakucağının önüne koymaya başladım o oyuncak asılan aparatı tutup yiyo hepsini
Her çocuk farklı canım dediğin gibi tembeldirYaa benimki daha kendini öne cekemiyo tembel heralde1 aydır falan sadece poposunu one atıyo elinden turtugumda daha yeni yeni biraz kafayı turup gelmeye basladı öne
Bizimki şimdi dönmeye basladı devrilip duruyo. Popo atma hareketi basladıgı zaman da anakucagından düstü zaten.Her çocuk farklı canım dediğin gibi tembeldirbenimki de her şeyi erken yaptı ben biraz daha kucak bebesi olsun istiyodum ama erken ayaklancak heralde
öksürüğü nasıl oldu canım? doktora gittin mi ne dedi?İki gündür çocuk içimden geçti resmen ya asla uykuya dalmıyor sürekli sallıyorum sallamayı bıraktığım an ayaklar havaya kalkıyor bağırıyor ne gece uykusu var ne gündüz ya bitmiş durumdayım ama uykusuzluktan gözleri mahmur bakıyor esniyor sürekli
Önceden hep sağıp verdigim için ya emmezse diye endişe ediyordumSağdığın süte bakma, sütü niye sağıyorsun bi de? Emzirebildiğin kadar emzir, çişte de 24 saat üzerinden bak geceden başlayıp. 5-6 tane çiş varsa tamamdır.
Ya öyle yaptım içim rahat etmediği için ama malesef tekrar reddetmeye başladı. Zaten yürüyerek emziriyordim. Sırtım tutuldu falan derken bakalım yarın neler olacak.Biz mehter takımı gibi ilerlediğimiz için ben pek anlayamıyorum ama yavaşladı o kesin.
Tabi çok uzun süreydi ama o zaman küçüktü ve çene kasları memeyi de boşaltmaya yetmiyordu, çene kası güçsüz olmasına rağmen diğerleri aktı gitti, boğulur gibi olmuştu hatta comotomoda, onu anlatmak için belirttim iyi anlamda değil.
Bi süre daha sağdığını ek vererek ilerle istersen, 2 bez az gibi geldi bana da.
Biz 3 ay 12 günlükken yaşamaya başladık. Erken olabiliyor.. Ben yorgunluktan ölmek üzereyim. Gündüz de full benimle gece de memede olmayınca dalamıyor, bittiğim noktada eşim mama verip uyutmayı deniyor ama ikimiz de harap olduk.
Aslında sadece emeceginden emin olsam ve böyle bir öğünde güzelce emse zaten ona yetecek kadar çıkıyor benim sutumde ama şu Emzirme işinde allak bullak olduk doğrusu... Ben ümitlerimi tuketmistim ama tekrar umitlendirdi beniBen hiç sağmıyorum çevremde sağım yapan çoğu kişinin sütü çöpe gitmiş yazık. Zaten çocuğa tam yetiyo gibi geliyo bana kilo alımı da iyi dedi doktor o yüzden eski usul emziriyorum sadece
Aynen. O kadar gaz yuttu ki o savaşta normalde gaz sorunumuz bitmişti neredeyse yine bombalama gaz çıkarmaya başladı ve onu çıkarana dek :)...Bizdeki durum farklı emdikten bi süre sonra ağlıyor tekrar veriyorum falan bir savaş hali yani. Bi sağ bi sol emziriyorum. Genelde ağladıktan sonra zorlayınca kusuyor doyunca mı yapuyor bilmiyorum öyleyse neden tekrar memeyi almaya çalışıp bırakıyor. Kaldırıncada ağlıyor. Değişikler
Ay ben bunlarin hepsini denedim. Su ve Hurma biraz arttırdı sanki ama yani ne kadarsa o kadar galiba diyorum. Bebek emince arttı biraz sanki ya da sagdiklarim boşa çıktığı için öyle geldi bana.Balım ben sana sütümü nasıl arttırdığımı anlatayım. Bol hoşaf humena bitki çayı ve bestlak damla.. düzenli kullanıp bol su içiyorsun. 30 çıkan sütüm gece nerdeyse 140 cc buluyor. Bazen 100 bazen 90 bazen 120. Gündüz de herhalde yetiyordur yetmesede gece uykumdan feragat edip sağıyorum. Böyle böyle arttı. Ben günde 1 kere mama veriyorum dinlenemediğim için sütüm azalmıştı doktorum verebilirsin dedi. Mama içinde akşam uyuduktan sonra süt sağıyorum uyanınca onu veriyorum böyle bir kısır döndü. gün içinde de ite kaka emiyor. Doktorum güzel kilo almış takılma ağlarsa kaldır sonra emzir bu aylarda yapar dedi.
Yok mlsf 1 yumurta bile çıkmadı. Biberonla desteklemeye çalıştım reddetmeye başladı. Bakalım yarın ola hayrola1 yumurta ağırlığı yeterli sayılıyor
Benimki de böyleydi bol bol emzir canım emdikçe arttırıyor sütü öğlen sağdığında fazla fazla çıkıyor
Ben de böyleyim emzirme danışmanım dedi ki biberon beslemesini sen yapma annen eşin vs başka biri yapsın bilsin ki biberon anne yoksa ortaya çıkar anne varsa meme emilir bu düzende red de olmaz
Çankırılıyım canım ben evin her odasında var tuz lambamAma yatak odasında olan nemden eridi
Biz de 47 cm doğduk şu an 67 cm
Canım aynı günlerde 1 gece bizim de aynı böyle oldu. Bugün böyle gider maalesef yarın dışarı çıkar ya da balkona falan çıkar temiz hava alsın mutlaka o da iyi geliyor. Geçici merak etme
Valla en güzeli masallah. Yani zaten bu red med zor şey. Millet ne der diye biberon vermek çok yanlış. Alın bir emzirme örtüsü emziirin. Rahatsız olanlar gitsin o ortamdan, orada bir çocuk besleniyor. Ya da ağlayarak yazsın günlüğüne. Emzirmek normaldir... Takdir ettim canım seni! Benimki emse (ya da emerse inşallah) kimse umrumda olmaz. Başta utangaçlık ettiğim bir iki sefer içinde kendime kızıyorum! Cok pişmanım. Böyle böyle bırakıyorlar emmeyi.Dışarda da emziriyorum bengeçen aşıdan dönerken hava güzel sahilden yürüyeyim dedim oğlan yolun yarısında krize girdi kaldırıma çöktüm emzirdim
bende her gittiğim cafede emziriyorum. Emzirme örtüsü takıyorum çokta rahat oluyor.Valla en güzeli masallah. Yani zaten bu red med zor şey. Millet ne der diye biberon vermek çok yanlış. Alın bir emzirme örtüsü emziirin. Rahatsız olanlar gitsin o ortamdan, orada bir çocuk besleniyor. Ya da ağlayarak yazsın günlüğüne. Emzirmek normaldir... Takdir ettim canım seni! Benimki emse (ya da emerse inşallah) kimse umrumda olmaz. Başta utangaçlık ettiğim bir iki sefer içinde kendime kızıyorum! Cok pişmanım. Böyle böyle bırakıyorlar emmeyi.