- 19 Temmuz 2023
- 1.679
- 2.433
Ay eve kiwi bebek tartısı aldım. Asla tartamıyorum sabit durmadığı ve bacaklar dışarda kaldığı için. O kadar değişiyo ki saniyeler içinde 5.40 da gördüm 5.10 da gördüm 5.30 da gördümBen dk ları hala not alıyorum zaten oyuzden o kadar kesin aklımdamesela 7-8 dk kadar düsmüstü yazmıstım da burada 2. Aydı sanırım Ama en cok kiloyu o ay aldı obez olurdu hep oyle kilo alsa . Doyduğunu öyle anladım. Ama o kırku hep var tabi. Ama kafamı rahatlattıgım bir donemdi arada evde de tartıyodum çişki beze bakıyordum. Şimdi bazen çiş azalıyo mesela acaba cok terlediginden mi diyorum. Terlemeler basladı bu ayda mesela. Ve cok hareketlendi. Eskisi gibi yiyip uyumuyo enerji harcıyo g
Ay evet ya zaman aşırı hızlı geçiyo her şeyi burda birlikte yaşadık resmen ne ara doğdular da 4 ay geçti bileYaa kız hatırlıyomusun yazın senle tolga cevik bacak atma testi yapıyoduk. Sen demiştin ki ben atamıyorum sonra çat dogurdun falan bende senden sonra yapmıştım ama bende atamamıştımdaha 36 daydım falan çaat bende doğurmuştum heyecanlı zamanlardı vesselam sonra yogun bakım süreçleri falan atlattık aglıcam
Dimi ben deBen de yarım kalmış hissettim
O kadar alışmışım ki ben de sürekli baktımAyy sorma yüz kere girdim baktım düzelmiş mi diye
Çoook iyi yapmışsın, benim de kendim için bişeyler yapmaya çok ihtiyacım var. Ben de bi kere rapor almaya hastaneye giderken bi de ağlamaktan helak olduğum için terapiste giderken bıraktım eşim ve anneme, mama da aldığı için bi saat oyaladılar. Araba kullanmak, tek başıma çıkmak filan çok acayip geldi ama iyi de hissettirdi. Biz iyi olmayınca onlara da iyi gelemiyoruz. Ben kendimi hep dışarıya atarım bebek arabasıyla diyodum doğmadan, ama kızım hiçbişeyi sevmiyor, ne araba ne poşet ne sling/kanguru. Haliyle anca babası olunca çıkıyoruz, duvarlardan soğudum. Günlerin hepsi aynı gibi böyle olunca. Senin gibi bi şekilde kendimize de zaman ayırmamız lazım ama tabi kardeşin çok büyük şans, doktor olduğu için gönül rahatlığıyla gidiyorsundurÇıkıyorum ya. Benim kardeşim cocuk doktoru o evdeyken ona bırakıp gittim kuafore falan. 1 kere de teyzeme bıraktım ama onda cok durmamıs süt bıraksaydın keşke dediler. Kakası gelmiş yapınca gene keyiflenmiş tabi de ama gaz sancısı girince napcaklarını bilememişler korkmuşlar aç sanmışlar bu arada bunlar 1 saat içinde oluyoama kardeşime bıraktıgımda 3 saat falan gelmesem yinede idare ediyo. Daha fazla denemedik. Bu arada uyutup çıkıyorum uyanırsa bile keyfi kaçmadan gelirim diye. Kısa süreliğine babasına bıraktıgım oldu. Hastaneye falan gitcegimde cocugu gpturmeyeyim die bıraktım. Zaten hazırlanıp cıkması uzun sürüyodu ozamanlar. Hazırlanana kadar ben gider gelirim diorum ama ilerleyen zamanlarda bekledigimiz filmler var sinemada. Mesela ona gidecegimizde bırakırım süt diye dusunuyorum yada öngoremedigim şeyler olur
Benim o korkum hiç bitmiyor bitmeyecek gibi de. Çünkü travma kaldı eşimle bana, hep ağlamalarını açlığa yormaktan. Ne zaman geçer bu his bilemiyorum, bi de benim kızım çok kilo da alamadı, geriden başladı. Görenlerin patavatsızlığı da eklenince maalesef çocuk hep açmış gibi geliyor banaAy zaten en büyük korkum o ya, doymuyor mu aç mı… şimdi Tülin hanım dk tutturuyor bana hangi meme kaç dk not alıyorum bakim
Bizim de öyle, her saat başı ayaktayız. İkimiz birbirimizi dinlendirelim diyoruz da o da mümkün olmuyo ikimiz de hayalet gibi geziyoruzYorgunluktan resmen bayılacağız. Normalde 7 buçuk en geç uyku saati düzeni oturttuk ve ilk uykusunu 4 saat civarında yapıyordu. Az önce yattı 1 saat uğraştım ve 40. dk da kalktı. Çüş yani..
Nasıl öğrenecekler bu kendilerini daldırma olayını kafam basmıyor ama üzülüyorum çocuğuma, yazık çok uykusu var bi anda sıçrayarak uyanıyor ve geri dalamıyorGeceleri bizde aynnı durumdayız 3 buçuk aylık olduk. Uykuya dalamıyor muzırdanıyor mala döndüm iyice.
Ayyy maşallah de ve totonu kaşı lütfeeeenbenim bebiş 5 aylık uykuya direnme dalamama kendini uykuya geri döndğrme yok hala ya
Kundak yapıyormusun ?Nasıl öğrenecekler bu kendilerini daldırma olayını kafam basmıyor ama üzülüyorum çocuğuma, yazık çok uykusu var bi anda sıçrayarak uyanıyor ve geri dalamıyor
Biz normal bizim tartılarla yapıyoruz bi kucakta bi lucaktan indirerek şeklinde artışa bakıypruz net değil tabiAy eve kiwi bebek tartısı aldım. Asla tartamıyorum sabit durmadığı ve bacaklar dışarda kaldığı için. O kadar değişiyo ki saniyeler içinde 5.40 da gördüm 5.10 da gördüm 5.30 da gördüm
Yaa neşer neler konusucaz kimbilirAy evet ya zaman aşırı hızlı geçiyo her şeyi burda birlikte yaşadık resmen ne ara doğdular da 4 ay geçti bile
Evet benim şansım o oldu yoksa bende bırakamazdım gibi. Aa dogmadan hergün cıkarım gezerim falan diodum nerdeeeDimi ben de
O kadar alışmışım ki ben de sürekli baktım
Çoook iyi yapmışsın, benim de kendim için bişeyler yapmaya çok ihtiyacım var. Ben de bi kere rapor almaya hastaneye giderken bi de ağlamaktan helak olduğum için terapiste giderken bıraktım eşim ve anneme, mama da aldığı için bi saat oyaladılar. Araba kullanmak, tek başıma çıkmak filan çok acayip geldi ama iyi de hissettirdi. Biz iyi olmayınca onlara da iyi gelemiyoruz. Ben kendimi hep dışarıya atarım bebek arabasıyla diyodum doğmadan, ama kızım hiçbişeyi sevmiyor, ne araba ne poşet ne sling/kanguru. Haliyle anca babası olunca çıkıyoruz, duvarlardan soğudum. Günlerin hepsi aynı gibi böyle olunca. Senin gibi bi şekilde kendimize de zaman ayırmamız lazım ama tabi kardeşin çok büyük şans, doktor olduğu için gönül rahatlığıyla gidiyorsundur
Benim o korkum hiç bitmiyor bitmeyecek gibi de. Çünkü travma kaldı eşimle bana, hep ağlamalarını açlığa yormaktan. Ne zaman geçer bu his bilemiyorum, bi de benim kızım çok kilo da alamadı, geriden başladı. Görenlerin patavatsızlığı da eklenince maalesef çocuk hep açmış gibi geliyor bana
Bizim de öyle, her saat başı ayaktayız. İkimiz birbirimizi dinlendirelim diyoruz da o da mümkün olmuyo ikimiz de hayalet gibi geziyoruzumarım bu bitebilen bişeydir
Nasıl öğrenecekler bu kendilerini daldırma olayını kafam basmıyor ama üzülüyorum çocuğuma, yazık çok uykusu var bi anda sıçrayarak uyanıyor ve geri dalamıyor
Ayyy maşallah de ve totonu kaşı lütfeeeenMisler gibi uyusun, uykusunu alsın inşallah hep annesi
Ayyynı travma bende de var. 4110 kg doğdu. İri doğduğu için kiloyu az aldığını söylüyor Tülin hanım, 500-550 arası alıyor aylık. Hani daha fazla alsa altıncı ayında doğum kilosunun iki katı olan 8 kg olsa bu çocuk nasıl emekleyecek, aç değil doyuyor korkma diyor. Ama yine de, geçmiyor o doyurabiliyor muyum hissiDimi ben de
O kadar alışmışım ki ben de sürekli baktım
Çoook iyi yapmışsın, benim de kendim için bişeyler yapmaya çok ihtiyacım var. Ben de bi kere rapor almaya hastaneye giderken bi de ağlamaktan helak olduğum için terapiste giderken bıraktım eşim ve anneme, mama da aldığı için bi saat oyaladılar. Araba kullanmak, tek başıma çıkmak filan çok acayip geldi ama iyi de hissettirdi. Biz iyi olmayınca onlara da iyi gelemiyoruz. Ben kendimi hep dışarıya atarım bebek arabasıyla diyodum doğmadan, ama kızım hiçbişeyi sevmiyor, ne araba ne poşet ne sling/kanguru. Haliyle anca babası olunca çıkıyoruz, duvarlardan soğudum. Günlerin hepsi aynı gibi böyle olunca. Senin gibi bi şekilde kendimize de zaman ayırmamız lazım ama tabi kardeşin çok büyük şans, doktor olduğu için gönül rahatlığıyla gidiyorsundur
Benim o korkum hiç bitmiyor bitmeyecek gibi de. Çünkü travma kaldı eşimle bana, hep ağlamalarını açlığa yormaktan. Ne zaman geçer bu his bilemiyorum, bi de benim kızım çok kilo da alamadı, geriden başladı. Görenlerin patavatsızlığı da eklenince maalesef çocuk hep açmış gibi geliyor bana
Bizim de öyle, her saat başı ayaktayız. İkimiz birbirimizi dinlendirelim diyoruz da o da mümkün olmuyo ikimiz de hayalet gibi geziyoruzumarım bu bitebilen bişeydir
Nasıl öğrenecekler bu kendilerini daldırma olayını kafam basmıyor ama üzülüyorum çocuğuma, yazık çok uykusu var bi anda sıçrayarak uyanıyor ve geri dalamıyor
Ayyy maşallah de ve totonu kaşı lütfeeeenMisler gibi uyusun, uykusunu alsın inşallah hep annesi
Öyle de tartıyorum ama ona da güvenemiyorum bir haftadır 5.3 çıkıyorBiz normal bizim tartılarla yapıyoruz bi kucakta bi lucaktan indirerek şeklinde artışa bakıypruz net değil tabi
Yaa neşer neler konusucaz kimbilir
Evet benim şansım o oldu yoksa bende bırakamazdım gibi. Aa dogmadan hergün cıkarım gezerim falan diodum nerdeeebide kimseye guvenemıyosum annelik icgudusu eşim dün aksam da soylendi bana cocugu uyutuyo hep ben yokken dün gece uyumuyo sen olmasan uyuturum da dedi. Nie ben napıyom dedim. Her aglamasında dük dik bakıypsun sanki dövdük gibi dio
Ay hiç sorma hamileliğim hastaneye gitmekle geçti. Yok su gelmiş, yok plasenta aşağıda, CRP yüksek. Erken doğum riski vardı ama 40 haftayı doldurduk. En son müdahale ile getirdik, yoksa geleceği yoktuYaa kız hatırlıyomusun yazın senle tolga cevik bacak atma testi yapıyoduk. Sen demiştin ki ben atamıyorum sonra çat dogurdun falan bende senden sonra yapmıştım ama bende atamamıştımdaha 36 daydım falan çaat bende doğurmuştum heyecanlı zamanlardı vesselam sonra yogun bakım süreçleri falan atlattık aglıcam
Ay kızlar 4. ay uyku gerilemesi daha 4. ay girmeden başlamış olabilir mi? Çocuğumun uyku düzeni bir tık oturdu dediğim noktada eskisinden beter bir yerdeyiz. Uykuya dalamıyor, daldı mı uyuyamıyor ve gece anamızı ağlatıyor. Korkunç…
Bende aynını dusunuyorum. 3 gün iyiyse 4 gün faciayız. Hele dün gece kaçta uyuduk bilmiyorum süreklide uyanıyo. Normal bi uyanmada deil bagırıyo aglıyo
Ben de aynı durumdayım, gece sıfır uyudum, sabah 9 da banyo yaptırdım belki uyur diye 2 saat uyudu benle onla beraber uyudum, 2 saatlik uykuylayımAynııbir anda ağlayarak uyanıyor eller kollar havaya kalıyor elimi ağzıma sokucam derken kendini uyandırıyor o anda yakalar müdahale edersen şansım varsa uykuya donduruyorum yoksa her şey sil baştan emzir kolda uyusun iyice daldı san yerine koy uyansın yine salla kısır bir döngü. günlerdir çok yoruldum bu uyku mevzusundan doğduğundan beri gece deliksiz uyku cekmedik ama bu 4. Ay söyledikleri kadar varmış oturdum ağladım dün gece
Bende öyleyim şu anAynııbir anda ağlayarak uyanıyor eller kollar havaya kalıyor elimi ağzıma sokucam derken kendini uyandırıyor o anda yakalar müdahale edersen şansım varsa uykuya donduruyorum yoksa her şey sil baştan emzir kolda uyusun iyice daldı san yerine koy uyansın yine salla kısır bir döngü. günlerdir çok yoruldum bu uyku mevzusundan doğduğundan beri gece deliksiz uyku cekmedik ama bu 4. Ay söyledikleri kadar varmış oturdum ağladım dün gece
Yok canım kundak yaptırmıyor doğduğundan beri, bi de şimdi dönmeler başladı yapmam artık.Kundak yapıyormusun ?
Tam hayaller hayatlar oldukBiz normal bizim tartılarla yapıyoruz bi kucakta bi lucaktan indirerek şeklinde artışa bakıypruz net değil tabi
Yaa neşer neler konusucaz kimbilir
Evet benim şansım o oldu yoksa bende bırakamazdım gibi. Aa dogmadan hergün cıkarım gezerim falan diodum nerdeeebide kimseye guvenemıyosum annelik icgudusu eşim dün aksam da soylendi bana cocugu uyutuyo hep ben yokken dün gece uyumuyo sen olmasan uyuturum da dedi. Nie ben napıyom dedim. Her aglamasında dük dik bakıypsun sanki dövdük gibi dio
Şimdi ilerde bi de ek gıda eklenecek, iyice çıldırırız artıkAyyynı travma bende de var. 4110 kg doğdu. İri doğduğu için kiloyu az aldığını söylüyor Tülin hanım, 500-550 arası alıyor aylık. Hani daha fazla alsa altıncı ayında doğum kilosunun iki katı olan 8 kg olsa bu çocuk nasıl emekleyecek, aç değil doyuyor korkma diyor. Ama yine de, geçmiyor o doyurabiliyor muyum hissi
Kesinlikle söylenen o korkunç 4.ay atağı tam atakmış yani, ben de durup durup ağlıyorumAynııbir anda ağlayarak uyanıyor eller kollar havaya kalıyor elimi ağzıma sokucam derken kendini uyandırıyor o anda yakalar müdahale edersen şansım varsa uykuya donduruyorum yoksa her şey sil baştan emzir kolda uyusun iyice daldı san yerine koy uyansın yine salla kısır bir döngü. günlerdir çok yoruldum bu uyku mevzusundan doğduğundan beri gece deliksiz uyku cekmedik ama bu 4. Ay söyledikleri kadar varmış oturdum ağladım dün gece
Biraz koyu geldi canım rengi. Bizim sarı oluyor hep. Doktoruna sordun mu?Kızlar bugün altını geç değiştirdim böyleydi sizinde böyle mi? Bazen sabahları böyle görüyorum idrar yolu enfeksiyonuyla doğmuştu
Yarın veya randevu alamazsak pazartesi götüreceğiz ama ben bu gece uyuyamam artık baya moralim bozuldu antibiyotik çocuğuma çok ağır geliyor zaten doğduğu gibi hemen başlanmıştıBiraz koyu geldi canım rengi. Bizim sarı oluyor hep. Doktoruna sordun mu?
Benim bebiş de aynı uykusu geldiğinde çok ağlıyor ilk başa çıkamadım baya hirpalandık şimdi ben yere oturuyorum kndim bebişi bacaklarımın üzerine alıyorum bir taraftan hızlı hızlı pış pışlıyorum bir taraftan da memeyi tutmasina yardım ediyorum iki dk sonra yoluna giriyor herşey uyuyorYa benim bebiş 12. haftanın içinde. Birkaç gündür bazen gece bazen akşamüstü uykusu gelince çok ağlıyor. Normalde memede uyuyan bebeğim o durumda asla meme filan istemiyo kucakta da susmuyor :/ nasıl uyutmak lazım bu durumlarda
Birde ben 30 ml mama veriyorum emmeden önce sende deneyebilirsin mama içiyorsaYa benim bebiş 12. haftanın içinde. Birkaç gündür bazen gece bazen akşamüstü uykusu gelince çok ağlıyor. Normalde memede uyuyan bebeğim o durumda asla meme filan istemiyo kucakta da susmuyor :/ nasıl uyutmak lazım bu durumlarda
Mama günde 1-2 kere alıyor ama bu durumlarda almıyor kesinlikle. Zaten pek isteyerek içmiyor artık biraz zorla gibi. Dediğiniz şeyi deneyeyim yere oturmayıBirde ben 30 ml mama veriyorum emmeden önce sende deneyebilirsin mama içiyorsa