- 19 Temmuz 2023
- 1.693
- 2.440
Aynen karbonatlı suya batırıp temiz bi ağız mendilini, parmağa dolayıp temizlik. Doktor bize böyle demişti olursa yaparsınız diyeKarbonatlı su yapıp pamuka sil o beyaz yerleri her emzirme öncesi ve sonrası başka çözüm var mı bilmiyorum
Merhabalar bebeğiniz kaç aylık ne kadar süredir emmiyordu şimdi emmeye başladıKızlar benim meme ucum yok ama ona rağmen emzirmeyi başardım. Slikonuda bıraktıj güzel tutuyor kızım mesela çok aç olduğunda daha uzun kalıyor memede toplan 2 meme mesela 20 dk gibi sık emzirdiğimde 5 dakka emip bırakıyor almıyor. Diğer memeye alıyorum onada bazen öyle yapıyor. Bezinde komple mavi çizgi 2 3 saatte doluyor. Travma kaldı bende doymazsa diye. Zorlamıyım mı ? Ayaktayken de etrafı izliyor emmiyormeme reddi olsa başta almaz değilmi önceden hiç tutmazdı ağlardı. Birde memeye alırken üstümü açıp verene kadar rahatsız oluyor mızmızlanıyor sizdede oluyor mu ? İnsan içindeyken de yapıcaklar. Memeden çekiyor kafayı almıyor bi süre sonra emmiypr kaldırınca da mızmızlanıyor anca ayağa kalkıp dolaştırmam lazım normal mi ? Normalde memeyi kendi bırakıp gülücekler mi saçmalı ? Fazla zorlayınca da geğirince kusuyor.
Benimki gündüz saat başı memede. Hele bu atak haftasında 5 dk emip yarım saat sonra tekrar istiyo. Meme reddi yaşadığımızda pilates topunda emzirerek çözdüm ben tavsiye ederim. Sadece mamayla besleniyorsa 60 çok çok az. 120-150 olması lazım mamanın arkasında yazarKızlar bebegim 3 aylık oldu şiddetli meme reddi yaşıyorum birkaç haftadır nerdeyse sadece mamayla besleniyor ve sık acıkıyor gibi geliyor bana eger uyanıksa saat başı mama istyor acıkıyor 60 cc mama yapıyorum sizin bebekletiniz kaç saatte bir besleniyor eger uyanıksa ? Bu kadar sık acıkması normal mi mama miktarını arttırırsamda içmiyor fazlasını yada kusuyor
Pilates topu ilk zamanlar işe yaradı şimdi onda da işe yaramıyor keyfine göre bazen alıyor bazen almıyor yda sütüm az bilmiyorum sagarak vermeye çalışıyorum almadıgı zamanlar . Doktorumda 60 çok az dedi ama fazlasonı vermeye çalıştıgımda kusuyor yada içmiyor diliyle ittiriyor az az sık sık beslenmeye mi alıştı anlamadımBenimki gündüz saat başı memede. Hele bu atak haftasında 5 dk emip yarım saat sonra tekrar istiyo. Meme reddi yaşadığımızda pilates topunda emzirerek çözdüm ben tavsiye ederim. Sadece mamayla besleniyorsa 60 çok çok az. 120-150 olması lazım mamanın arkasında yazar
Ağrı yapmaz karbonatlı su yapıp ağzını gazlı bezle veya temiz bir bezle silebilirsin ben böyle biliyorum büyükler öyle yapardı hepTedavisi nasıl geçer bilirmisiniz bilem varsa yazsın bide ağrı yaprmı
Sezeryan mıydı senin doğum canım sezeryansa o iğne yapıyor ağrıyı bnde yaşıyorum aynı şeyi çok fena ağrı giriyor minoset hap içiyorum ben biraz hafifledi gibi ağrısıBu bel ağrısı için ne yapabilirim ya memelerin de büyümesi iyice fena yaptı beni. Rahat rahat yatıp kalkamıyorum omurgam yanıyo sanki
3 buçuk aylık sabrettim ara ara verdim sakinleştirici müzik açtım derken emme süresi uzaldı şuan bazen hala huysuzlanıyor bende istemediğinde bırakıp dolaştırıp tekrar emziriyorumMerhabalar bebeğiniz kaç aylık ne kadar süredir emmiyordu şimdi emmeye başladı
Yok normal doğum benim memelerim aşırı büyüdü ve sarktı ağrıyı o yapıyo galiba bi de sürekli emzirmektenSezeryan mıydı senin doğum canım sezeryansa o iğne yapıyor ağrıyı bnde yaşıyorum aynı şeyi çok fena ağrı giriyor minoset hap içiyorum ben biraz hafifledi gibi ağrısı
Benmde iki buçuk aylık tam bir emme olmadı arada sagip veriyordum 15 gündür sagmada yok tekrar sagmaya başlasam süt gelirmi acaba bebeğim emer mi umut varmidir3 buçuk aylık sabrettim ara ara verdim sakinleştirici müzik açtım derken emme süresi uzaldı şuan bazen hala huysuzlanıyor bende istemediğinde bırakıp dolaştırıp tekrar emziriyorum
Gelir tamamen kesilmediyse gelir. 2 saatte 1 uyar çay iç bestlak damla kullan ve güzel beslen.Benmde iki buçuk aylık tam bir emme olmadı arada sagip veriyordum 15 gündür sagmada yok tekrar sagmaya başlasam süt gelirmi acaba bebeğim emer mi umut varmidir
Karbonatlı suya batırılmış pamukla, bezle ağzını silin yazmış herkes. Osman gönlüal videosunda memenizi de temizleyin diyordu. Çünkü yeniden emerse pamukçuğu size bulaşır ona tekrar gelir sizden demişti.Bebeğimin ağız içi ve dili beyaz olmuş dilinin üstü topak topak olmuş neden acaba bilen varmı
Geçmiş gitmiş olsun, hayırlı olsun canımKızlarr biz az once sünnet olduk
Evet ya biz de böyleyiz, ben tekim sanıyordum. Memeyi alma işi tamamen keyfi bizde bi bakıyorsun bi gün hiç bırakmadan emiyo, bi bakıyorsun çığlık kıyamet ayakta alıyo, bazen hiç emmiyo. Benim memenin arz talep eğrisi sürekli değişiyorŞimdi benimkide bazen pış ğış istiyo poposuna. Sanırım gaz rahatsız ediyo ole yapınca rahatlıyo. Aclıkta ve uykusu varken dediğin şeyleri yapabiliyo. Bazen benim ki bagırıyo aglıyo etrafa bakıyo sonra memeye yapısıp gülüyo. Ac ve sabırsız olabiliyo. Ya da kızgın oluyo kızdıgından sakinleşene kadar emme uyuma olayını geciktirebiliyo. Yada büyük olasılıkla gaz sebepli dögüye giriyo. Uykusu varken de sakinleşmeyip ayaga kalkmak zorunda kalabiliyorum bazen.
Bana da öyle aaa almıyor memeyi sütün yok filan diyorlar da var biliyorum ama cidden artık açıklamaya mecalim kalmadı kimseyeO zaman normal canım geçicidir inşallah. O yüzden birileri varken emzirmekten korkuyorum. Boş boş konuşurlar yok işte doymadı ağlıyor zor emiyor almıyor bilmem ne. Çok biliyorlarmış gibi.
Aynen annem de öyle ilk ağlamada koş mama yap diyor bana. Hele eşim anne sütünü tamamen yok sayıyor, emse de böyle hareketli ve az süre emince kesin doymadı gözüyle bakıyor hep, bi de anne sütünün de bu kadar önemli olduğuna inanmıyormuş. O yüzden benim de içimden hep emziriyorum ama bi işe yaramıyor, mama vereyim doysun diye geçiyor. Cidden çok yoruldum bu meseleden. Dümdüz yatıp emse de kilosunu alsa deriiiiiin bi oh çekicem ama bana o günler görünmeyecek gibi.Cidden ya annem bile süt gelmiyor herhalde diyor. Geliyor neden gelmesin ki ? 2 memeyide emziriyorum daha napıyım. Ee emmiş 1 saat önce zaten. Üstelik binerondan 120 cc içince kusmuyor ama yeri geliyor 2 meme emince kusuyır fazla geliyor demekki. Geriliyorum bende o öyle yapınca
Çok teşekkür ediyorum sağolunKarbonatlı suya batırılmış pamukla, bezle ağzını silin yazmış herkes. Osman gönlüal videosunda memenizi de temizleyin diyordu. Çünkü yeniden emerse pamukçuğu size bulaşır ona tekrar gelir sizden demişti.
Pamukçuk canım bizde de vardı mikostatin diye bı şurup var iki üç gün kullandım geçti hemenPamukçuk oabliri çünkü önce dilünde vardı sütten dir dediler ama yabaş yavaş ağzına kadar geçti dudağın iç tarafaına kadar
O zman pazartesi aile hekimine göstereceğimPamukçuk canım bizde de vardı mikostatin diye bı şurup var iki üç gün kullandım geçti hemen
Kilo alımı nasıl ? Merak etme geçicek sakın pes etme. Bende savaş halinde emziriyorum geçicek sabır.Geçmiş gitmiş olsun, hayırlı olsun canımEn kısa zamanda iyileşsin inşallah
Evet ya biz de böyleyiz, ben tekim sanıyordum. Memeyi alma işi tamamen keyfi bizde bi bakıyorsun bi gün hiç bırakmadan emiyo, bi bakıyorsun çığlık kıyamet ayakta alıyo, bazen hiç emmiyo. Benim memenin arz talep eğrisi sürekli değişiyor
Bana da öyle aaa almıyor memeyi sütün yok filan diyorlar da var biliyorum ama cidden artık açıklamaya mecalim kalmadı kimseye
Aynen annem de öyle ilk ağlamada koş mama yap diyor bana. Hele eşim anne sütünü tamamen yok sayıyor, emse de böyle hareketli ve az süre emince kesin doymadı gözüyle bakıyor hep, bi de anne sütünün de bu kadar önemli olduğuna inanmıyormuş. O yüzden benim de içimden hep emziriyorum ama bi işe yaramıyor, mama vereyim doysun diye geçiyor. Cidden çok yoruldum bu meseleden. Dümdüz yatıp emse de kilosunu alsa deriiiiiin bi oh çekicem ama bana o günler görünmeyecek gibi.
Ben uzattım uykularını bu seferde gece uykuları bozulduBenim oğluşda gündüz uyumak istiyor ama uykuya dalamıyor bu sefer sinir yapıyor sanırım huysuz oluyor 40 dk uyuyor uyanıyor ama sanırım uzun uyumak istiyor ama yapamıyor hiç aklıma böyle sorunlar gelmezdiAllah başka dert vermesin tabi
Aynen doktora mesajda atabilirsin ben doktorumuza mesaj attım bunu önerdi eczaneden aldik. Karbonatla sildim geçti ertesi gün yine çıktı pek faydası olmadiO zman pazartesi aile hekimine göstereceğim