Yasak olan şeyleri bize de söylermisiniz acaba? Bu dönemde daha iyi beslenmeye çalışıyorum ve tatlıdan uzak durmaya çalışıyorum nelerin yasak olduğunu bilirsek daha iyi olur sanki
Canım kusura bakma, buraya ancak girebildim tekrar. Umarım işine yarar ama şeker düzeyin normalse bence bu kadar katı diyete ihtiyacın olmas. Bana gelincr içinde fruktoz, glikoz ve düz şeker olan her şey, paketli atıştırmalıklar, dondurma, beyaz ekmek, hamur işleri, fast food, meyve suyu ve bilimum şekerli içecekler(asitli asitsiz) tamamen yasak.
Tam buğday unundan yapılan ekmek, makarna türü şeyler, baklagiller ve diğer tahıllar; dilim veya gramaj hesabı yapacağım şeyler (ölçüyle yiyip sonrasındaki şeker sonucuma göre çok mu yedim yeterli mi yedim karar vereceğim).
Her türlü sebze, kırmızı et, tavuk, balık, yumurta, sıvıyağı, tereyağı, kuruyemişler(kaju ve meyve kuruları hariç), kaşar peyniri tarzı peynirler, zeytin vs serbest. İstediğim miktarda tüketebilirim. beyaz peyniri dikkatli tüketmem gerekiyormuş.
Şu ana kadar sadece bu sabah, 3 dilim kıymalı pide yedim(beyaz un) ve ilk kez şekerim 140'ın üzerinde çıktı(147). Diyet işe yarıyor, kaçamak yapmamam gerek. Ama sabahları uzun açlık süreme ve gece atıştırmamama rağmen açlık şekerim biraz yüksek çıkıyor. Bakalım dr ne diyecek
Merhaba canım bende de gebelik şekeri çıktı. Suyum fazla ve bebeğim 3 hafta kadar önde gidiyor.Diyetisten ve dahiliye takibinde olacağım. Bana da liste verdi günde 3 kere ölçüm yapıyorum. Sonrasında ölçümlere göre insülüne gerek var mı ona bakacaklar. Listeye dikkat edince değerlerim normal çıkıyor.
çok geçmiş olsun canım. Bana hem diyetisyenin hem de şekeri nasıl ölçeceğimi öğreten hemşirenin ilk söylediği şey "Bu senin hatan değil, hormonal bir şey." Oldu. Perşembe günü dr randevum var, bakalım o ne diyecek. Şimdilik fena gitmiyor (sabah açlık kan şekerim hariç). Ben, 18-25 arası aşırı hızlı bir şekilde 8 kilo aldım. Diyete başlayınca kilo alımım durdu. Demek ki şeker kaynaklıymış. Bebek ise çok ilerden gitmiyor, kilosu çok az önde ama diyete başlamasaydım daha hızlı büyürdü herhalde. Diyet çok önemli.