Böyle popülist söylemlere bakmıyorum ben. Karatay, Tr'deyken çalıştığım kuruma gelmişti ve o sırada ben ve bir arkadaşım hamileydik. Arkadaşım tartışmalı şeker yükleme testini sormuştu ve ne demişti sizce
eğer benim dediğim gibi beslenmiyorsanız(yani onun glisemik indeksi yüksek dediği hiçbir şeyi yememek, buna mısır, pirinç, aklınıza gelebilecek tüm şekerli ve unlu gıdaları katın) yaptırın dedi. Karar tabi ki bizim ancak bazıları işi şova döndürdü ki Karatay da bunlardan biri. Kadın kardiyolog, kendisi 70 yaşına kadar her şeyi yiyip içmiş(kitabında okumuştum). Şimdi her şeyin uzmanı olmuş. Bu konuda öncelikle doktorunuzu dinleyin, içinize sinmiyorsa yaptırmayın ama çok üst perdeden konuşan doktorların çoook yüksek danışmanlık ücretleri olduğunu ve önlerindeki en az 2 yılın randevularının dolu olduğunu, bu çarpıcı açıklamaların çoğunun çaresiz insanları çekmek için PR çalışması olduğunu akılda tutmak gerek. Buna her şeye bitkisel kür önerenler de dahil. Adamlar küçücük gıda takviyelerini binlerce liraya satıyorlar. Yok çoban püskülü yok bilmem ne çantası, onların günlük tüketin dediği şeylerin hepsini uygulamaya çalışsak karaciğerlerimiz ve böbreklerimiz iflas eder.