2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
Sizin ilk mi ikinci mi bende kimseye demek istemiyorum doğrusu

İlk kan kaç çıktı cnm hayırlı olsun gebeliğiniz
Canım ben ilk kanı dün verdim. Cumartesi adet olmam gerekiyordu. Olmayınca pazar test yaptım. Çift çizgi çıktı. Pazartesi ilk kanı verdim 2815 çıktı. Ama hesaplamalarıma göre bi önceki adetimden iki sonra bi ilişki olmuştu kontrolsüz. Yumurtlama tarihimden 8 gün önceydi. Onda hamile kaldım. Erken yumurtladım yani bu ay. Ondan heralde yüksek çıktı

Kese tam boyutunda yolk kesesi de var 7. Haftada görünmezse kürtaj yaparız demesi sanki çok basit bişeymiş gibi beynimden aşağı kaynar sular döküldü
Canım hiç endişelenme. Burda okudun mu bilmiyorum. Benim 10 aylık bi bebeğim var. Şimdi nasipse ikinciye hamileyim. İlk bebeğim oluştu kalp atışı olmadığı için 10.haftada kürtaj oldum. Onda da doktor daha 7 haftalıkken kalp atışı yok yarın kürtaja gel diye dümdüz dedi başımdan aşağı kaynar sular döküldü sanki. İlk hamileliğimdi. Sonra 10.haftaya kadar oluşabiliyor dedi başka doktor. Bekledik olmayınca kürtaj oldum. 10 aylık dediğim ikinci bebeğime hamileyken devlet hastanesine gitmiştim. 20 mm’ydi kese. Baktılar kese var yolk da var ama bebek yok bu değere göre oluşmalıydı dendi. Ağlaya ağlaya öldüm. Yine aynı şeyleri yaşayacağım diye. Ertesi gün dayanamadım Sefaköy medipole gittim. Bi tane kadın doktor vardı. Kadın aşırı soğukkanlı dümdüz az konuşan bi tipti. Baktı. Kese var yolk da var sıkıntı yok haftaya kalp atışına gel dedi. Beni sakinleştirdi. Bi hafta sonra gittim ilk karından baktı kalp atışını duyamadı. Tabi ben ilk gebelik de öyle olunca beklentimi yitirmiştim. Vajinal baktı. Oğlumun kalp atışlarını ilk kez duyduk şok olduk. Devlet hastanesindeki doktorun dediğine o kadar çok inandırmıştım ki kendimi umudum kalmamıştı. Bebek yok dedikleri oğlumu az önce uyuttum koydum yatağına. Demem o ki sakın ağlama ümidimi yitirme. 12 mm çok küçük bi değer. Benimki 20mmydi diyorum. Yolkun dibine saklanmıştır minnak. İçin rahatlasın istersen bi hafta beklemeye dayanamam dersen yarın başka doktora git. Ama bence her şey yolunda görünüyor

Ultrason la baksın kese ve bebek var ama çok kanamam ve ağrım var proluton iğne yaptılar heran düşebilir dedi artık Allaha emanet
Canım inşallah bi şey olmayacak bebeğine. Kanama o kadar çok insanda oluyor ki. Allah bebeğini sana bağışlasın. Zor biliyorum ama sakin kalmaya çalış. Psikoloji çok önemli. Bol bol dinlen. Dualarımdasın.

Çok teşekkür ederim yüzde 50 50 şans işte bu bile insanı üzmeye strese sokmaya yetiyor. Kese boyutunu yanlış yazmışım 15 mm imiş. Peki siz ilk bebeğinizde yolk kesesini görmüş müydünüz boş gebelik miydi? Zaten 7 yılda anca karar vermiştim anne olabilmeye ancak cesaret edebilmiştim tüm hevesim yerle bir oldu

Canım ilk gebeliğimde bebek oluşmuştu kalbi atmadı. Ama bu bahsettiğim 20 mm oldu bebek yok dendi olayı ikinci bebeğim için. Nisanda doğurdum :)

Canım ilk gebeliğimde bebek oluşmuştu kalbi atmadı. Ama bu bahsettiğim 20 mm oldu bebek yok dendi olayı ikinci bebeğim için. Nisanda doğurdum :)
Peki bebek yok dendiğinde kaçıncı haftadaydınız? Bana tam yokta demedi bozuk bir yapı görüyorum yolk kesesi de var zaten bozuk/sağlıksız gebelik olabilir dedi. 7. Haftada da son şans kürtaja çağırması daha fazla bağ kurmana gerek yok demesi falan çok acı ya

7.haftaydı canım. 8.haftada bebeği görüp kalp atışını aldık

Normalde 10.haftaya kadar beklenebiliyor kalp atışı. Daha çok küçük olduğu için anneye bi zararı da olmuyor. İlk gebeliğimde 10.haftaya kadar bekledik. Kalp atışı olmayınca kürtaj oldum

7.haftaydı canım. 8.haftada bebeği görüp kalp atışını aldık
Bence de 7. Hafta çok erken kürtaj için 3 gün sonra tekrar başka bi doktora gideceğim görünmezse de 8. Haftaya kadar beklerim ben de bakalım. Peki geç döllenmeyi nerden anlıyorlar ben hangi gün hamile kaldığımı biliyorum çünkü 12 Ocak bir kere korunmasız birlikteliğimiz olmuştu.

Ben de 12 ocakta hamile kaldığımı düşünüyorum. Hem de adetim bittikten 2 gün sonra yumurtlamadan 8 gün önceydi. Korunmasız birlikte olduk. Düşük riskli diye rahat davrandım. Öyle olmuyomuş ama. Dün ilk defa doktora gittim karından bakıldı görülmedi. Hesaplarıma göre demek ki ben erken yumurtlamışım. Ama ona rağmen kese görünmedi düşün. Doktor da bana ümitsiz bi şey demedi. Beta 2800dü. Sende normal yumurtlama ise hem kese hem yolk var mesela. Bu hesaba göre benim boş gebelik olması lazım. Senin doktor fazla abartmış canım. Bak görürsün :)

Son adet tarihi 25 Aralık regl döngüm hiç şaşmaz 32 gündür. 12 Ocakta tam yumurtlama günüme denk geliyordu zaten. Kese falan hemen göründü ama bebek niye böyle oldu hiç bilmiyorum. Şu 2 3 gün basıl geçecek bakalım. Peki kürtajda çok acınız oldu mu kanamalar kaç gün devam etti?

Kürtajdan çıkınca ilk gün adet ağrısı olur ya öyle bi ağrım oldu doktora söyledim hemen bi iğne yaptılar o da geçti. Kanamam da 2 gün falan ve adet bitimine doğru olan az kanama gibiydi. Bir problem yaşamadım. Ama senin bunları düşünmen için çok erken canım. Tabi olursa canın sağolsun. Oluşmayan veya tutunmayan bebek sağlıksız oluyor genelde. Üzülüyor insan ama Rabbim dileyince öyle güzelini tam vaktinde veriyor ki. Sen bunları düşünme şimdi. Ben senin doktorun gaddar sorunlu biri olduğunu düşünüyorum. İlk gebelikte bana denk gelen doktor gibi. P demeden başka şeyi demiş. Seni kendince olumsuza alıştırdığını sanıyor. Ama saçmalamış

Çok teşekkür ederim canım ben yapı olarakta öyleyim zaten hep en kötüsüne hazırlarım kendimi 7 yıllık evliyim ancak çocuk sahibi olabilecek cesareti güveni görmüştüm kendimde zaten çok çok zor karar verebilen biriyim bu olmazsa muhtemelen bir daha cesaret edemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…