2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Osman doktor en fazla 3 uyku istiyoruz. 2 en iyisi diyor bi videosunda. 2 uyku yapabilir bi de belki bi şekerleme yapabilir diyor. Memede falan kısa uyku yapıyor ya bazen bebekler onu kastediyor heralde. Ama bizim oğlanın tüm günü şekerleme ile geçiyor uzun uyusa 2 uyku yeter de işte
Bizim de max 40 45 dk. Eğer tekrar uyutabilirsem 1 saat 20 dk uyuyor. Ama uğraşmak lazım. Döngülerini iyi takip edip yanında olmak gerekiyor. Bu da uyurken sürekli başını beklemek demek. Ama insan bebek uyuyunca iki iş güç hallediyim ya da Bi soluk alıyım çay kahve içiyim istiyor

Bizim de max 40 45 dk. Eğer tekrar uyutabilirsem 1 saat 20 dk uyuyor. Ama uğraşmak lazım. Döngülerini iyi takip edip yanında olmak gerekiyor. Bu da uyurken sürekli başını beklemek demek. Ama insan bebek uyuyunca iki iş güç hallediyim ya da Bi soluk alıyım çay kahve içiyim istiyor
Bazen uyusun diye ayağımda sallıyorum iş güç kalıyor. Beraber uyursak yanında olursam falan kıpırdanınca hemen geri pışpışlıyorum o zaman uzun uyuyor aynen. Kendi kendilerini geri uykuya döndürebilseler keşke. Onun haricinde yarım saatten fazla nadir uyuyor. Ben de iyice alıştırdım işte destekli uykuya. Kendi haline bırakınca hemen uyanıyor

Tam alıştı derken iki uykuya düştük şimdi ona alışmaya çalışıyor 😁 Çok ilerleme kaydettik diyebilirim, henüz bitmedi ara verdik şu an atak haftasında eğitim sürenizden gitmesin dedi, şunu farkettim artık kucağımda uyumaktansa yatakta şş pat ile daha sakin uykuya dalıyor. Bu şekilde alıştırmaya çalışıyorum ben de şu an. Çok zor ve sabır gerektiren süreç gerçekten Allah yardımcımız olsun 🫣 Merak ettim sizde de mi bu aylarda iki uykuya düşecek acaba, bana az geldi ana gündüz uzun uyuması için böyle olması gerekiyor sanırım
İkiye nasıl düşürdünüz ? Benimki hep en fazla 40 dk uyuyor ve 3 uyku yapıyor. Düşürsem belki uzun uyur mu ? Birde uyku saatleri arası kaç saat ? Bende şimdi anne yanına alıştırıyorum orda uyutuyorum inş bizde öğreniriz uyumayı

Bu arada eğitim aşamalarınız nasıl oluyor ? Nasıl ilerlediniz ? Uyku eğitimi alan arkadaşlar yazarsa çok sevinirim

Biz haftaya 6 aya giricez ama 2 ye düşmek mümkün değil yaa.. 4 uyku yapıyordu uygulama sayesinde 3 e ancak düşürdüm. Şimdi 2 ye nasıl düşürürüm 😅 ama osman doktor da öyle diyordu gündüz öğleden önce bir uyku öğleden sonra bir uyku uyumalılar diye
2 uyku az deil mi ya durmazlar ki🙄 şuan ki uyku düzen öğleden önce 1 kere öğleden sonra 1 kere yatmadan öncede akşam az şekerleme yapıyo toplam 3 uyku olmuş oluyo galiba bazen 4.uykuda oluyo kriz tutarsa🤪

Screenshot_20250421_204010_com.napper.webp

Bizim böyle oluyor 3 uyku. Bazen 40 44 dk bazen 1 saati geçtiği de oluyor ama uyanıklık süreleri hep aynı en fazla 2 buçuk saat. Bi akşam uykusuna geçerken 3 saati bulduğu da oluyor evin durumuna göre

İkiye nasıl düşürdünüz ? Benimki hep en fazla 40 dk uyuyor ve 3 uyku yapıyor. Düşürsem belki uzun uyur mu ? Birde uyku saatleri arası kaç saat ? Bende şimdi anne yanına alıştırıyorum orda uyutuyorum inş bizde öğreniriz uyumayı
4 uyku yapıyordu hepsi kısa kısaydı. Eğitime başlayınca direkt 3’e düşürdük. Birkaç hafta sonra saat aralıklarını açarak 2 ye düşürdük. Şu an uykudan uyanınca 3 saat bekleyip ilk uykuya geçiyor, uyandıktan sonra yine 3 saat 3 saat 15 dk kadar bekleyip ikinci uykuyu yapıyor. Bu uykudan uyandıktan 4 saat sonra da gece uykusuna geçiriyorum. Bu da genelde 7.5-8 gibi oluyor.

Gündüz uykusu bizim 20 dk falandı sanırım. Şu an evet çoğu zaman yine 40.dakikada uyanıyor ama geri döndürüyorum uykuya. Kesintisiz 1.5 saat 2 saat uyuduğu da oldu. Bir de artık kucaktansa yatakta şş pat ile uyumayı tercih ediyor. Bununla ilgili bir şey yapmadım ama bebiş öyle istedi gibi oldu.

Bunlar iyi yönleri 😁 Çoğu zaman uyandıktan 1.5 saat sonra uykusu geliyor, kalan 1.5 saat oyalamayla geçiyor. Benim sabrım tükenmeseydi ve bebek mutlu bir şekilde uykuya geçebilseydi takılmazdım açıkçası 3 uyku mu yapmış 4 mü yapmış. Bizim için şart olmuştu artık o yüzden dediğini de yapmaya çalışıyorum, 2 mi dedi tamam 2 olsun 😂 Dışarı çıktığımızda zorluyor beni sürekli bi saat kontrolü bebek arabasında zamansız uyursa stres olmak gibi

kızlar aranızda 6. ay atağı geçiren var mı????? delirmek üzereyim aklımı yitiricem 😄 sürekli kucak, kucakta meşgul olmak istiyor, dışarı çıkınca anca susuyor, gece inanılmaz sık uyanıp meme istiyor, o kadar zor ki hiç böyle zorlanmamıştım

kızlar aranızda 6. ay atağı geçiren var mı????? delirmek üzereyim aklımı yitiricem 😄 sürekli kucak, kucakta meşgul olmak istiyor, dışarı çıkınca anca susuyor, gece inanılmaz sık uyanıp meme istiyor, o kadar zor ki hiç böyle zorlanmamıştım
Gece öyleyiz. 3 4 gün kriz 1 gün iyiyiz. Gece sürekli emmek istiyor. Yatağa koyar koymaz ya kıpırdanıyor ya mızmızlanıyor. Gündüz bir şekilde atlatıyorum da gece çok zor. Normalde emerek uyumazdı. Sabah da 6dan sonra hiç uyumuyor

Sırf kendi uyuyabilsin diye emzik veriyorum. Tutup çıkarıp fırlatıyor. Gece karanlıkta bir de emzik arıyorum odada 😂😂

Gece öyleyiz. 3 4 gün kriz 1 gün iyiyiz. Gece sürekli emmek istiyor. Yatağa koyar koymaz ya kıpırdanıyor ya mızmızlanıyor. Gündüz bir şekilde atlatıyorum da gece çok zor. Normalde emerek uyumazdı. Sabah da 6dan sonra hiç uyumuyor
yani ben 4. ay zor olur diyordum, çok garip bir ağlaması oldu böyle höğğğğğğ dermiş gibi 😁 Allah yardımcımız olsun valla insanın şu zamanlarda herkesten tek beklediği anlayış oluyor

yani ben 4. ay zor olur diyordum, çok garip bir ağlaması oldu böyle höğğğğğğ dermiş gibi 😁 Allah yardımcımız olsun valla insanın şu zamanlarda herkesten tek beklediği anlayış oluyor
Benimki ııııııııı diye ağlıyor. Bir video var çocuk "ııı fakirleştik Bayaa" diyor aynı o çocuk gibi ama aralıksız ıııılıyor. Bazen beynim almıyor o sesi 😔

Benimki ııııııııı diye ağlıyor. Bir video var çocuk "ııı fakirleştik Bayaa" diyor aynı o çocuk gibi ama aralıksız ıııılıyor. Bazen beynim almıyor o sesi 😔
Ben diyorum bak ayni beboyu paralel evrenlerde buyutuyoruz diye. Iııığ ııığ hııaaa ııığ.. boyle bisi olamaz bi yerden sonra hoca bitir hocaa diye agliyorum ya.

Back
X