2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Aile hekiminizi değiştirin maruz kalmak zorunda değilsiniz

Aile hekiminizi değiştirin maruz kalmak zorunda değilsiniz
Aile hekimimi değiştirsem de sağlık ocağında sadece 2 hemşire var ve ikisi ortaklaşa çalışıyormuş onun hastası diye bir ayrım olmadığını söylediler.evime de çok çok yakın açıkcası sağlık ocağını değiştirmek istemiyorum sırf o hemşire yüzünden.
Bundan sonra diğer hemşireden istiycem hep vurmasını kendisine de söyledim zaten

Götür canım bence de. Belki bi yeri agriyordur falan bilemiyoruz. Benim de 1 haftadır sütüm çok az emiyor ama süt yok karnı doymuyor. Mamasını artirdim ,ben de buna üzülüyorum, simdi takviyelerimi artircam
Hiç üzülme Allah'ın izniyle artar sütün. Ne kadar emzirebilirsem bu dönemde o kadar artacak, vücut bebeğin ihtiyacı var diyip sütü çoğaltır vaziyete gelicek. Ek ürünlerle de takviyeni yap ama en önemlisi su ve uyku. Günde 5 litreye kadar yolu var vallahi zorla kendini bol bol hem komposto hem su iç

Venus10- canım uzun süredir burayı takip ediyorum bende ekim annelerindenim bi yazayım dedim bu hırıltı konusu hakkında, benim kızım da 3 aylık olmak üzere ve doğduğundan bu yana hep hırıltısı oldu, emdikten sonra hafif balgam çıkarıyor, burun temizliğini de yapıyorum sorun sonra devam ediyor. iki farklı doktora danıştım ikisi de reflüden kaynaklı olduğunu söyledi, zamanla geçen bir olay. canını sakın sıkma normal burun temizliği ve odayı tozsuz ve nemli tutmaya özen göster :)

Çok çok teşekkür ederim iyi ki yazdın. Evet bizim Dr de reflü kaynaklıda olabilir bakıcaz demişti aynı senin dediğin gibi balgam var emiyor rahatlıo sonra yine devam. Beşiği reflü şeklinde yatıyorum hep 2. Ayından beri. Çok sağol inşallah Bi an önce geçer yavrularımızın.

Kızlar benim sütüm azaldı biraz. Önereceginiz süt yapıcı cay var mı ?
Bestlak damla, solgar hap bunlar süt artırıcı takviyeler benim işe yaradığını gözlemlediğim. Bir de dut kurusu elimin altından hiç eksik etmiyorum. Her gün avuç avuç yiyorum desem yeridir. Bazen 1 kaşık french presse döküp üstüne 1 bardak kaynar su koyuyorum 5-10 dk demletip içiyorum o da çok içimi güzel oluyor. Ve günde 3 lt su en az. Bir de kırmızı et tüketiminin de sütü artırdığını gözlemledim

Solgar bende önsütü arttırdı ya bir de tazyikli yaptı gibi hissettim

Yok emmiyor işte biberonla. Ne bilim ağlayınca acıkınca almasi lazim ama almıyor aç kalıcak diye korkuyorum. Vallahi öyle annelik çok zor. Yarın bir doktora götürücem
Kilo alımını ve çişli bez sayısını iyi takip edin bi bakalım. Genelde bebekler acıkınca ağlar evet ama buna güvenmemek lazım, bir arkadaşımın bebeği resmen ağlamıyordu çocuk ne meme tutuyordu ne biberon, ööyle duruyordu. Kilo alımı persentilin altında çıkmıştı. Annesi uykusunda besliyordu mecbur. Doktora mutlaka gidin bence Allah lorusun. Belki bir emzirme danışmanına falan yönlendirir. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama kartal lütfi kırdar şehir hastanesinde emzirme danışmanlığı hizmeti vardı gebe okulundayken öğrenmiştim. Çok yardımcı oluyorlar annelere.

Maalesef ki bir ayda 300 Gr almış sadece. Artık iki gün daha meme tutma durumuna bakıp iyice gözlemleyip doktora götürücem. Detaylica anlatayim ki doktor da sorun neyse çözümü doğru bulabilsin. Çok üzülüyorum memede ağlayınca, bu günden sonra emzik dr vermeyeceğim gerekirse uyumasi uzun sürsün önemli değil

Ya evet takviyeler çaylar bence de o etkiyi yapabilir ben de sütüm artar ama düşünürdüm hep. Gerçekten et ve dut faydalı ama
Bence süt yapım sürecini hızlandırıyor. Sütün çoğunluğu da su olduğu için hemen sulu süt oluyor diye düşünüyorum bilimselliğini bilmiyorum tabi sadece akıl yürütüyorum

Kızlar benim sütüm azaldı biraz. Önereceginiz süt yapıcı cay var mı ?
Kuru üzüm hoşafı (sarı üzümle yaptım ben). Kahvaltıda çay yerine akşam yemeğinde içecek niyetine tüketmiştim. Bence etkisi oluyo. Sağım yapmak da artırıyor diyorlar. Tahin helvası ve tahin pekmez de etkili. Ekmek üstü çikolatanın da arttırdığını gözlemledim ekmeğe sürüp sıcak çayla yediğimde bence artıyo

Benimkisi de aynı burun tikaniyordu hiriltisi vardı doktora götürdüm kaç kez hatta röntgen cektiler hatta baktılar temi çıktı ben hergun burnunu siringayla yikiyarak açıyorum gece muhakkak hava nemlendiricisi sabaha kadar açık kullandigimdan beri hiriltisi nispeten düzel di kusarak balgamı attı burun kanallari çok dar olduğu için dedi burun tikaniyor bu da geniz akıntısı yapıyor dedi doktor hırıltı ondan balgamdan hava nemlendirici içine okaliptüs yağı damlatın bide

Yok emmiyor işte biberonla. Ne bilim ağlayınca acıkınca almasi lazim ama almıyor aç kalıcak diye korkuyorum. Vallahi öyle annelik çok zor. Yarın bir doktora götürücem
Ah bu emzirme işi herkes emzirmek en kolayı diyor ama ben bu emzirme işi ninhic anlayamadım zor ya 4ay 10 gün falan oldu doğalı şöyle bir keyifle emziremedim süt çok geldi sıkıntı az geldi sıkıntı emmesi reddi bilmem ne si zor ya inşallah bu günlerde geçecek

Evet çok gelmesi sıkıntı az gelmesi daha da sıkıntı, yağlı mi değil mi bilmem ne derken insan emzirirken soru işaretleri hiç bitmiyor

4ay zor ya hiç durmuyor ağlamalar falan hep ilgi kucak gece 4 5 kere emzirmeye kalkıyorum uykusu gelince ağlamalar fala. Yenidoğan donemine geri döndük resmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…