Popüler Konu 2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    219
tesadufen denk geldim yaziniza aralik annesiyim ben de. Irlandada yasiyorum ilk dogumumu da Irlandada yaptim simdi 2. yi yapacagim. Burda da sistem tam anlattiginizin aynisi. Acikcasi ben trdeki sistemi devlete maddi kulfet olarak buluyorum. Gayet saglikli doguyor bebekler burda, sezaryan ancak zorunlu durumlarda yapiliyor kan testi bir kez. ultrasonda boy belirtilmez kilo tahmini soylenir. Tum dogumlar devletin dogum hastanesinde olur ayrica ozel hastane klinik vs yok sonrasinda 3-5 gun arasinda hastanede kalinir.
son 3 ayda iki haftada bir dogum hastanesi iki haftada bir aile hekimi gorulur son ayda bir hafta hastane bir hafta aile hekimi seklinde.

Duzen boyle ama hersey sistemli ve iyi isliyor. Surekli kan testi olmak, devamli ultrason ve her detayin tek tek anlatilmasinin anneye bir katkisi cidden yok bence, zaten ters giden birsey olsa soyleniyor. Normal giden gebeliklerde asiri bilgiye bogulmaya gerek yok aslinda.
Size kolayliklar dilerim zamaninda en guzel sekilde bebeginizi kollariniza alirsiniz insallah ❤️
Benzer sistem Fransada da var. Isterseniz veya gerekliyse cok sayida ultrasona da girebiliyorsunuz ve onemli kan tahlilleri gerektigi kadar yapiliyor. Ozellkle eger bir kere idrar enfeksiyonu ciktiysa her ay idrar testi yapiyorlar. Ama çok normal gidiyorsa 3 tane detayli ultrason ve son haftalarda biraz daha yakin takip var. Ve zorunluluk yoksa normal dogum.

Hamileligimin 1.5 ayini turkiyede gecirdim ve 3 doktora muayene oldum ve malesef sadece olmayan seylerle moralim bozuldu. Burada da zaten cok okuyorum, doktor bunu dedi sunu dedi diye morali bozulan arkadaslari. Bilmiyorum neden ama surekli birsey bulma ihtiyaci hissediliyor sanki orada. Bir doktor bagirsaginda parlaklik var dedi, digeri rahimde yapisiklik var cocugun eli ayagi takilabilir dedi. Bunlar istanbulda en iyi hastanelerdeki doktorlardi.. Fransaya donup kendi doktoruma gittim asla oyle birsey gormuyorum ben dedi. Icim rahat etmedi isim yapmis baska doktora daha gittim, o da 1 saat muayene sonunda yok oyle birsey dedi.
Fazla muayene bir noktada sanirim dezavantaja donusuyor gercekten.
 
Kahve içtim bana misin demedi. Normalde migrenim de yok. Tansiyonum da genelde düşük çıkardı ama şuan bilemiyorum ilk kez hamilelikte böyle oldu
Şimdi genelde bnm de düşüktür hamilelikte hepten düştü 7 4 ya da 8 5 işe geçirdim 38 haftalık oldum düşünün bu zamana kadar ama azcık çıksa hemen baş ağrısı gelir.

Sizinde çıkmaya bağlı baş ağrısı ise limonlu su için yada parol gibi ağrı kesicilere devam günde 3 taneye kadar izin var. Geçmiş olsun 🙏🙏
 
Şimdi genelde bnm de düşüktür hamilelikte hepten düştü 7 4 ya da 8 5 işe geçirdim 38 haftalık oldum düşünün bu zamana kadar ama azcık çıksa hemen baş ağrısı gelir.

Sizinde çıkmaya bağlı baş ağrısı ise limonlu su için yada parol gibi ağrı kesicilere devam günde 3 taneye kadar izin var. Geçmiş olsun 🙏🙏
Deneyeyim hemen. Çok teşekkür ederim 🌺
 
Kzlar henüz vaktim gelmedi ama bir iki damla kan gördüm hiç sancım yok ve bebekde iyi kipirdiyor çünkü bu durum normal mi doktora gitmem gerekiyormu acaba kontrolüm çarsamba günü bekleyeyim mi şuan 35+5
 
Merhabalar ❤️

Umarım siz de bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız.

Aslında Türkiye dışındaki dünyadaki genel işleyişe bakılınca yaygın olanın Amerika ve Avrupa’daki durum gibi bir ilerleyiş olduğu oldukça açık. Yetkin olmadığımız konularda bir sürü bilgi ve endişeye de sebep oluyor bu sıkı takip, bu da doğru. Devlet için de ciddi bir masraf ve prosedür yarattığı da öyle. Hekimler için oluşan iş gücünü saymıyorum bile.

Buradaki çalışma şartlarına baktığımda, sahiden birileri hala Türkiyede kalarak hekimlik yapıyorsa ülkesini sevdiği içindir demekten başka seçenek kalmıyor. Çalışma koşulları zaten kıyaslanamayacak kadar iyi; gerek görülen hasta sayısı gerek güvenlik durumu ki maaşları konuşmuyorum dahi. Ama beni en çok üzen taraf sanırım tüm bunların yetmez gibi sağlıkta pek çok şiddet de yaşanıyor olması. Yani açıkça şunu söyleyebilirim; herhangi bir devlet hastanesinde pratisyen hekimlik yapan bir doktorun; acilden doğum olarak gelen gördüğü hasta sayısı, burada bir kadın doğum uzmanı olarak çalışan hekimden kesinlikle sayıca fazladır. E tüm bunların da deneyimle pekiştiği düşünüldüğünde Türkiyedeki herhangi bir acil hekimi branşı olmayan bir konuda yurtdışına göre daha çok vaka görmüş olacak, bu gerçekten akıl alır gibi değil.

Nitekim canım Ata’m boşuna beni Türk hekimlerine emanet edin dememiş❤️
yazdiginiz herseye katiliyorum ve turkiyedeki doktorlara cok cok uzuluyorum ben de gerek is yuku gerek siddet ve guvenlik gerekse sayginlik ve calisma kosullari hakkinda.
Hasta odakli saglik sistemini de anliyorum fakat asiri detaya bogulmanin cidden ne anne adayina faydasi var ne de gereginden fazla takibin normal giden gebelige bir faydasi.
 
X