- Konu Sahibi kediannesibiri
- #28.961
Benzer sistem Fransada da var. Isterseniz veya gerekliyse cok sayida ultrasona da girebiliyorsunuz ve onemli kan tahlilleri gerektigi kadar yapiliyor. Ozellkle eger bir kere idrar enfeksiyonu ciktiysa her ay idrar testi yapiyorlar. Ama çok normal gidiyorsa 3 tane detayli ultrason ve son haftalarda biraz daha yakin takip var. Ve zorunluluk yoksa normal dogum.tesadufen denk geldim yaziniza aralik annesiyim ben de. Irlandada yasiyorum ilk dogumumu da Irlandada yaptim simdi 2. yi yapacagim. Burda da sistem tam anlattiginizin aynisi. Acikcasi ben trdeki sistemi devlete maddi kulfet olarak buluyorum. Gayet saglikli doguyor bebekler burda, sezaryan ancak zorunlu durumlarda yapiliyor kan testi bir kez. ultrasonda boy belirtilmez kilo tahmini soylenir. Tum dogumlar devletin dogum hastanesinde olur ayrica ozel hastane klinik vs yok sonrasinda 3-5 gun arasinda hastanede kalinir.
son 3 ayda iki haftada bir dogum hastanesi iki haftada bir aile hekimi gorulur son ayda bir hafta hastane bir hafta aile hekimi seklinde.
Duzen boyle ama hersey sistemli ve iyi isliyor. Surekli kan testi olmak, devamli ultrason ve her detayin tek tek anlatilmasinin anneye bir katkisi cidden yok bence, zaten ters giden birsey olsa soyleniyor. Normal giden gebeliklerde asiri bilgiye bogulmaya gerek yok aslinda.
Size kolayliklar dilerim zamaninda en guzel sekilde bebeginizi kollariniza alirsiniz insallah
Hamileligimin 1.5 ayini turkiyede gecirdim ve 3 doktora muayene oldum ve malesef sadece olmayan seylerle moralim bozuldu. Burada da zaten cok okuyorum, doktor bunu dedi sunu dedi diye morali bozulan arkadaslari. Bilmiyorum neden ama surekli birsey bulma ihtiyaci hissediliyor sanki orada. Bir doktor bagirsaginda parlaklik var dedi, digeri rahimde yapisiklik var cocugun eli ayagi takilabilir dedi. Bunlar istanbulda en iyi hastanelerdeki doktorlardi.. Fransaya donup kendi doktoruma gittim asla oyle birsey gormuyorum ben dedi. Icim rahat etmedi isim yapmis baska doktora daha gittim, o da 1 saat muayene sonunda yok oyle birsey dedi.
Fazla muayene bir noktada sanirim dezavantaja donusuyor gercekten.