2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
Benim yasim sizden buyuk kizlar 37 ilk cocugum hemde hic uzulmeyin benden kucuksunuz bizim olmadi zorda evlilik gecirdik sukur evliligimiz herseyimiz oturdu Allah nasipnetti dogal yolla hemde tup bebek icin hazirlik yaparken hepimiz icin hayirlisi olsun zormus bu isler guzel ama uzucu
Maşallah 🧿 ben senden de büyüğüm 😂 1 kalp durması , 1 de başarısız tüp bebek var. Tüp bebeğin ardından direkt kendiliğinden gebe kaldım 🙈 buradaki genç hanımları biraz rahatlatır belki. Kaybınız vs olursa çok dert etmeyin nolur 🙏 biliyorum dünyanın en zor şeylerinden biri ama umut hep vardır. Allah isteyen ve gerçekten bakabilecek herkese bir evlat nasip etsin inşallah 🙏

kediannesibiri kediannesibiri bugün 6+6 da kalp atışını duyduk 🥰 3 kaybım oldu öncesinde hiç bu noktaya gelememiştik. Hep içimde ya yine duyamazsam diye bir korku vardı. O kadar rahatladım ki. Pazartesi veya salı daha net duyalım diye bir daha çağırdı doktorumuz 🥰
Sağlıkla ilerlesin gebeliğin iz sağlıkla kavuşun 🤲🏻
Daha önce gebelik kayıplarınız nasıl oldu kaç haftalıktı kürtaj mu oldu
şuan nasıl ilerliyosınuz ilaç falan

Yaaa kader arkadaşı olucaz inşallah ☺️ aynı ağrı bende de var ama sağ sol olarak ayırt edemiyorum ben tam rahim den aşağıya doğru bıçak saplanır gibi ağrım vardı dün doktor kontolüne gittim ilk kontroldü alttan ultrasonla baktı keseyi göremedi yarın gel kan ver hormona bakalım dedi bugün yine gittim beta hcg bugün 4000 çıktı ağrımı anlattım akıntın var mı dedi var dedim kokusu nasıl dedi rahatsız ediyor deyince o zaman fitil başlayalım enfeksiyon olabilir dedi ağrım içinde normal dedi 4 Mart randevu verdi hem keseyi hem inşallah kalp atışını alırız dedi ☺️☺️ daha bulantım da yok sende var mı
Inanmiycaksiniz ama 4 martta benim de diger randevum 😄 keseyi gördük ama kafam o kadar karismis ki boş görünce kötü oldum tansiyonum düştü gibi oldu ve ben soracagim her seyi unuttum agrimi sızımi akintimi soracaktim unuttum hepsini. bulantim tam 5+0 Gününde doktor randevuma gidemeyecek kadar oldu ama kusmadım cubuk kraker cok iyi geldi sonraki günlerde hep oldu bulantı ama eeen minimum duzeyde az yani maşallah azalarak bitsin gelmesin 1gun boyunca hic yemek yememistim o gün. Ctesi ilk kez doktora gittim sonraki 4 mart işte

Merhabalar ben de 5 haftalık gebeliğimle 2024 şubat ayında tüp bebek transferi olacaklar paylaşım alanından buraya terfi ettim. Bugün kesemizi de gördük sırada kalp atışı var. Hepinize sarılıyorum. 🤗

Bu arada ilkadımlarım.com da hamilelik dönemi için ücretsiz online eğitimler var. Aptamil mama markasının sayfası. Ben katılmayı düşünüyorum. Bu akşam hamilelikte nefes egzersizleri, yarın akşam hamilelikte beslenme, çarşamba akşamı da hamilelikte ay ay yapılması gerekenler eğitimleri var. Daha önce katılan var mı?

Kızlar keseyi gördük biz 1hafta sonra kalp atisina bakmaya gidicez doktor bana şu testleri saglik ocaginda yaptır dedi özel hastane ama illa biz yapalım diye tutturmadi anlayışlı bir doktor sanirim. 4 martta randevum. Simdi bu testlerin hepsini saglik ocagi yapiyor mu? Ben 3 ay önce tam kan testiyle eksik degerleirmi öğrendim demirim kanim yerlerde. Bu kadar kani nasil aldircam kac tüp olur ki? Doktora sormadin mi diyeceksiniz sormak uzereyken cift rahim olduğum kesinleşti biliyodum ama belkindegilim umudu vardi soracagim her seyi unuttum bi de keseyi dolu gorucem sanarken daha erkenmis kafam karisip bos görünce de soka ugradim. Görünmez daha haftaya görürüz korkma falan dedi ama iste bisey var sandim bi an. Birde folik asit VINALAC verdi sizce nasil bir ilac kullanan var mi folik asit konusunda cok karisik kafam.

Eklentiler

• 20240226_133205.jpg
    20240226_133205.jpg
    117,6 KB · Görüntüleme: 55
Kızlar keseyi gördük biz 1hafta sonra kalp atisina bakmaya gidicez doktor bana şu testleri saglik ocaginda yaptır dedi özel hastane ama illa biz yapalım diye tutturmadi anlayışlı bir doktor sanirim. 4 martta randevum. Simdi bu testlerin hepsini saglik ocagi yapiyor mu? Ben 3 ay önce tam kan testiyle eksik degerleirmi öğrendim demirim kanim yerlerde. Bu kadar kani nasil aldircam kac tüp olur ki? Doktora sormadin mi diyeceksiniz sormak uzereyken cift rahim olduğum kesinleşti biliyodum ama belkindegilim umudu vardi soracagim her seyi unuttum bi de keseyi dolu gorucem sanarken daha erkenmis kafam karisip bos görünce de soka ugradim. Görünmez daha haftaya görürüz korkma falan dedi ama iste bisey var sandim bi an. Birde folik asit VINALAC verdi sizce nasil bir ilac kullanan var mi folik asit konusunda cok karisik kafam.
Bana 2 tup kanla beta hcg + asagidakiler bakilmisti saglik ocaginda.
Anti HBs, anti HCV, HBsAg, CRP, sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum, albümin, keraitinin, üre, TSH, serbest T4, AST, ALT, demir baglama, demir, tam kan sayımı (22 deger).

Kızlar aranızda dışardan yemek söyleyip yiyen var mı canım pide çekti ama içinde maydonoz da vardır yesem sorun olur mu 8 haftalık hamileyim
Ben maydanoz yiyorum ya doktor yasak demedi saglikli her seyi ye saglikli beslen dedi onu yeme bunu yeme salata da mi yemicez 🥹 bence 2 dal maydanozdan bi sey olmaz. Coban salata candir.

Maydanoz düşüğe sebeb oluyor diye biliyorum ya ondan sordum 🙁
5 oldum. Cok tuketmeyin diyorlar, 1 demeti kaynatip suyunu icmek gibi bi oturusta cig olarak fazla fazla kuzu kulagi maydanoz yemek gibi. Kimi ishal yapiyor kiminin icindeki vitaminin fazla alinmasi zararli oluyor. Ciger mesela fazla a vitamininden dolayi yenmemeliymis ama 2 dilim yense bi sey olmaz bence tamamen kendi gorusum yoksa isin icinden cikamicaz cunku her seyin icinde maydanoz olacak koftedir lahmacundur peynirli borektir, nasil ayiklanir ki 9 ay mumkun degil bence. Pidenin icindeki maydanozdan 5 tane pide yemezseniz bi sey olmaz diye dusunuyorum.

Valla fena korktum benim arkadaşlarım hiç folik asit kullanmadık dediler bebekleri sağlıklı ben en başından beri folbiol kullanıyorum. Haber bekliyorum baya korktum şu an zaten ağır bir salgın geçirdim o da korkutuyor beni 🙄ah ah
Ben ilk hamileliğimde hamile kalmadan önce başlamıştım folik asit kullanamaya. Sonrasında da üç ay kullandım. Oğlum gayet sağlıklı çok şükür. Ama dozuna dikkat etmek lazım tabi, bana özellikle belirtmiş 400 kullan diye.

Hayırlı olsun🤍 benim de 4 Mart’ta randevum🥹
Hatırladığım kadarıyla rubella toxoplazma yapmıyo sağlık ocağı.

Kızlar aranızda dışardan yemek söyleyip yiyen var mı canım pide çekti ama içinde maydonoz da vardır yesem sorun olur mu 8 haftalık hamileyim
O kadarcık maydanodan birşey olmaz canım. Ama kullandıkları yağ ve et nasıldır bilmiyorum. Ben dışardan birşey yiyince mutlaka midemde yanma oluyor. Evde yapsan daha iyi olur tabi.

Maşallah 🧿 ben senden de büyüğüm 😂 1 kalp durması , 1 de başarısız tüp bebek var. Tüp bebeğin ardından direkt kendiliğinden gebe kaldım 🙈 buradaki genç hanımları biraz rahatlatır belki. Kaybınız vs olursa çok dert etmeyin nolur 🙏 biliyorum dünyanın en zor şeylerinden biri ama umut hep vardır. Allah isteyen ve gerçekten bakabilecek herkese bir evlat nasip etsin inşallah 🙏
Bende de 1 tup bebek kaybi var kaderimiz ayni insallah bugun gittim kalbini bir daha duydum dunyanin en guzel duygusu insallah dedigin gibi hepimiz evlat sahibi oluruz ne guzel seyler yazmissiniz🧿🥰

Canim ben soyluyorum ev yemekleri yapan yer var malzeme kalitesi iyi su sira soyluyorum mecbur elim kolum kalkmiyor onun disinda disardan bisey soylemiyorum acikcasi

Canım Allah yardımcın olsun iyi olucaksiniz insallah haberdar et bizi 🙏
Çok geçmiş olsun şimdi nasılsınız

Canım korkma ben 5+4 de yoğun bir kanama yaşadım iğne yaptılar progestan kullandım iki hafta raporlu evde yattım şimdi şükür her şey yolunda . Bol bol dinlen pozitif olmaya çalış ilaçları kullan Allahın izni ile birsey olmaz inşallah

Kızlar hepinizden Allah tek tek razı olsun 🤲🏻
Allah sizlere yaşatmasın sağlıklı gebeliklerle kucağınıza almayı nasip etsin 🤍
Bugün kanamam yok şükür kendi doktoruma gittim kalp atışlarınk dinledik hersey yolunda dedi kistlerim vardı aşılamadan kaynaklı onlardan biri patlamış şükür bebeğe yakın bi yerde değil bir sorun teşkil etmiyor ama cok korktum Allah tekrarını göstermesin inşallah

X