2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    246
Bana da aynı şeyi söylediler aynı şeyleri yaşıyoruz. Diğer bulgularda sorun olmadığı için bekleyebildiğimiz kadar bekleyelim dediler sizin ne zaman ortaya çıktı kaçıncı haftadasınız
Ben 32+5im su an. 29lardayken gittigimde karin çevresinde sorun oldugunu ilettiler. 2 hafta boyunca protein ağırlıklı bir beslen, sol yanina uzanarak istirahat et sonra perinatolog gorsun, onun yonlendirmesine gite devam edelim dedi doktorum. 2 hafta sonra perinatologa gittim. Plesantanin damarlarini vs inceledi. Sorun yok ama karin hala 2 hafta geride dedi. Minyon bir bebek de olabilir belki yine de takip gerekir dedi. Surec icinde Karin cevresi geriligine baska bir sorun eslik etmeye baslarsa bebegi erken almayi konusabilecegimizi soyledi. Bu sekilde 2 hafta civarina sabit kalip bir de extra sorun eklenmezse ya da aradaki farki kapatmaya baslamissa da kendi gelmek istedigi zamana kadar kalir dedi. Pazartesi perinatolog bir kez daha bakacak. Kilo artisi varsa, karin cevresi sabit kalmis ya da arayi kapatmaya baslamissa bi daha gorusmeyiz dedi.

Bana da aynı şeyi söylediler aynı şeyleri yaşıyoruz. Diğer bulgularda sorun olmadığı için bekleyebildiğimiz kadar bekleyelim dediler sizin ne zaman ortaya çıktı kaçıncı haftadasınız
Demekki damarlarla ilgili bir şey olmasada gerilik olabiliyor şaşırdım Damarlarda sıkıntı yoksa belki birden kilo alırlar. İnşallah birden bire devam ederler bebişleriniz

37.haftada doğsa mesela bebek 35 haftalık büyümüş mü oluyor ben anlamadım. Neden böyle oldu onu da anlamadım
Ya aslında bu hafta değerlendirmesi son adete göre yapılıyor ya belki bebek geç döllenmede oldu. Bu göz önüne alınmıyor. Bir ebenin verdiği bilgide görmüştüm. Geri ileri olması hep o tarihe göre yapılıyor ama belki bebek zaten o haftasında.

Allah yardımcın olsun, inşallah ekstra bir şey çıkmaz.

Demekki damarlarla ilgili bir şey olmasada gerilik olabiliyor şaşırdım Damarlarda sıkıntı yoksa belki birden kilo alırlar. İnşallah birden bire devam ederler bebişleriniz
Ben de beslenme saglayan damarlarda sorun olmamasina ragmen geri kalmasina sasirdim acikcasi ama perinatologun bile bir aciklamasi yok. En son minyon bir bebek olacaktir belki dediler. 2 haftalik dinlenme donemimde 300 gram artış olup 1600gr a ulasmisti.. Yeterli dediler. Simdi pazartesi artis olacak mi merak ediyorum. Haftada ortalama 100- 150 gram almasi iyi, bu sekilde devam ederse sorun yok dedi doktor ama 100 gram alaarak ilerlerse epey düşük olacak doğum ağırlığı ben bu konu yuzunden buyuk bir sorun yasayacagimizi sanmıyorum kizlar, icim ferah nedense bir sorun varmis gibi hissetmiyorum. Cunku elden gelen bir sey de yok. Nasil nihayete erecekse oyle olacak
Ferah tutun icinizi, stres yapip bebisi hormonlarla daha da zora sokmaya gerek yok. Guzelliklerle, iyilikle gelecekler.

Geçmiş olsunn ve de çok tebrikler sen iyisin bebek iyi ya önemli olan o en yakın zamanda evinize de gidin birlikte inşallah
Geçmiş olsun canım. Panik yapma. Sınır değerlere yakın. Uzun süre inmezse önlemini almazsan o zaman problem. Belki bir ilaçla vs dengeye getirirler. Hayırlı haberler.

geçmiş olmuş telaşlanmayın stres daha çok yükseltiyor belki anlık birşeydir , hastanede önlem alırlar hayırlı haberlerinizi bekliyorum

Bana beslenme falan önermediler. Senin yapacağın bir şey yok takip edeceğiz dediler. Aynı şekilde minyon olabilir falan dediler. Çevremde bu durumu yaşayan kimse de yok herkesin bebeği haftasından ileri gidiyordu. Allak bullak oldum

dlndnz97
İnşallah ama sanmıyorum şu an haftasından geri ama sebebi belli değil gibi bir tablo ile karşı karşıyayız bana kan akımında direnç olursa veya suyu azalırsa hemen alırız dediler
Umarım sağlıkla kucağımıza alırız. Sadece minik olurlar doğunca arayı kapatırlar

Ya bu fikir ayrılıkları beni sinir ediyor. Bana da doktor iyi beslen dinlen sola yat vs hiçbir şey demedi. Bazıları hemen böyle öneriler veriyor. Benim doktorum mu ilgisiz. Bu önerilerin bi etkisi yok diye mi söylemiyor bilemiyorum

Oylemi canim hangi beden aldin sen ,sezeryan agrisi da agir diyor herkes korkuttum yaa annemde gelmiyormus

Genelde damarlarla ilgili bir sorun olunca ne kadar yersen ye farketmiyormuş. Ben kendimde çok zayıf olduğum için ekstra bir besin alınmama durumu olmasın diye dikkat et demişti yemeye. Normal biri olarak gayet güzel yemek yeniliyorsa ekstra dikkat et gibi bir şey demiyorlar sanırım

Aslinda kadin dogumcumun bana beslenme ve sol yatis onerme sebebi plesanta damarlarinda yetersizlik olabilecegini dusunmesiydi. (Kendi ultrasonunda degil, perinatologlarin bu plesanta doppleri denen kan akimini olcen teknolojiye sahip oldugunu soyledi)
perinatolog plesanta ve kan akisini degerlendirip bunlarda sorun yok bebek minyondur dedi. Ben de bu yatışa devam edip etmemem gerektigini sordum. Calisiyorsan calisamaz raporunu al eve geç ama calismiyorsan gunluk hayatini aksatacak bi sey yok, yatacak bi sey yok dedi. Eger damarlarda sorun olsaydi muhtemelen tam istirahat önermiş olacakti.

Canım kasılmaları sen hissettin mi hissettiysen basıl benim de bugün bir tarafta toplanıyor karnım sertleşiyor özellikle ayağa kalktığımda geçen hafta arada oluyor demiştim doktora çok normal artık rahim kendini hazırlıyor demişti ama bugün niyet çok sık oldu anlayamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…