• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    246
Bencede uzak durmak gerek inan cok ugrasiyorum ama ne gidiyolar nede gitmeme izin veriyolar herkesin imtihani farkli iste🙁
Arkadaşla rahatlıkla bağını kesiyorsun ama işte söz konusu aile olunca o kadar kolay olmuyor.Ben mesela ailemin toksik olduğunu lisede anladım ergen tribi dediler şuan 34 yaşındayım hala aynı şeyleri düşünüyorum.O yüzden üniversiteyi Türkiye'nin öteki ucunda okudum senede 2 veya 3 kere yanlarına gidiyordum çünkü bahanem de var.Sonra da aileme çok yakın bir şehire atandım 4 sene boyunca yine beni çok zorladılar gerçekten il dışına tayin hakkı verilir verilmez yine Türkiye'nin öteki ucuna geldim üstelik ne tanıdığım ne akraba ne arkadaş hiç bseyim yokken.Sonra da burda bı kaç ay içinde esimle tanıştım 😍 Yani aileler her zaman doğru olanı bilmiyo verilen kararlar her zaman doğru değil onların hissi diye bsey de yok.Ben çok şükür her donemimde ailemin karşı çıktığı ama kendi istedgm şeyi yapmaya çalıştım.Yapabildiklerimin (her zaman aynı özgüven ve imkanlar olmayabiliyordu) hiç birinden de çok şükür pişman olmadım iyi ki dedim 😇

Ben nst dün girdim 35+4 tüm ilk nst oldu. Ama herkesin doktoru başka diyor. Acilden bir şikayetin yoksa nst alırlar mı bilmiyorum?
İşte onu bilmiyorum hiç o yüzden sordum eğer 35 de net zorunluysa gideym şansımı deneyeym diye.İlk nst mi 33 de olmuştum zaten, bundan sonra düzenli nst fln mi gerekiyor acaba bilmiyorum.Bir şikayetim de yok çok şükür ama

İşte onu bilmiyorum hiç o yüzden sordum eğer 35 de net zorunluysa gideym şansımı deneyeym diye.İlk nst mi 33 de olmuştum zaten, bundan sonra düzenli nst fln mi gerekiyor acaba bilmiyorum.Bir şikayetim de yok çok şükür ama
Canım benim devlet hastanesi 36dan sonra istiyor nst. Ama özel 34te başlarız dedi. Yani hastane ya da doktor bakış açısıyla alakalı bence. Eğer riskli bir durum varsa tabi ki daha erken istiyor olabilirler. Ben ikisine de gidiyorum. Sanırım 34te giricem ilkine

Kızlar hepinize teşekkür ediyorum 🙏🏻 fiziksel bir şeyim kalmadı ama psikolojik olarak bitmiş durumdayım çok yıprandım uyuyamıyorum sıçrıyorum sürekli panik haldeyim nefesim kesiliyor bana hiç iyi gelmedi bu deneyim. 3 tane dil altı içtim tansiyonum anca düştü, tansiyon düşünce şişik kendiliğinden kayboldu, resmen beyin kanaması geçirmişim ve müdahale edilmeden pıhtım kayboldu, buna da şükür diyorum. Yaşanacağı varmış. Salı günü kendi dokturuma gidicem artık en yakın zamanda sezeryen ile alınmasını istemeyi düşünüyorum böyle çok idare edemeyeceğim.
Geçmiş olsun canım benim Allah tekrarını yaşatmasın hamilelik çok zorlu bir süreç hepimizin çeşit çeşit imtihanlardan geçtiği
İnşallah sağlıkla sıhhatle alırsın bebeğini kucağına 🙏
Panik yapmamaya çalış lütfen o da tansiyonunu tekrar yükseltir iyi olacak inş hersey 🙏💝

İnsallah🙏 sancılarınız ne şekilde çıkıyor? Benmde kasılmalarım var ama nst de az sancı çıkıyor daha doğrusu kasılmalarım nst ye denk gelmiyor ki doktorda anlasın🫤
benim de ilk çekidiğinde denk gelmedi kasılmalar. geçen hafta çekildiğinde de aslında çok hafif vardı, sonra cihaz takılmış kağıt basmadı bir süre. normalde bitirecekti ama öyle olunca bir 10 dakika daha uzattı ve şansa o 10 dakika sonunda denk geldi bir kasılma. ben yalancı kasılma olduğunu, sancı çıkmayacağını sanıyordum ki baya yüksek sancı çıktı haftama göre.

Eklentiler

• IMG_4117.jpg
    IMG_4117.jpg
    50,1 KB · Görüntüleme: 46
Bana artık her hafta dedi doktorum her cumartesi randevu oluşturuyorum

36 ya kadar dayansın minik insallah. Ciğer geliştirici iğne oldunuz mu
öyle ön görülen bir erken doğum durumu yok çok şükür ama tabi süpriz her şey. Son haftalarda beklenen sancılar dedi doktorum düzensiz çünkü, her hafta kontrol ve Nst randevum olucak. 2860 şuan iyi gidiyoruz dedi bakalım ama her gün birkaç defa sancı çekiyorum alıştım gibi ☺️

Kuzum zeytinyağılı pamuk varya onu koy oraya yumuşatıyor doğum başladığında yap benim nişanım gelmişti 37.hafta çatı muayenesinde ben o zaman başladım masajta yapıyordum sonra ki hafta suyum geldi zaten
Aaa süper ben de deneyeyim. Zaten son haftalarda ilişkiye girmekte doğumu kolaylaştırırmış öyle okudum heralde kuru olmazsa orası doğum kolay oluyor ☺️

Benim 34. Haftada kontrolüm var. Doktorun o zaman nstye de girersin demişti. Kendi doktorumuz düzenli bir şekilde bakar herhalde artık 🤷‍♀️

öyle ön görülen bir erken doğum durumu yok çok şükür ama tabi süpriz her şey. Son haftalarda beklenen sancılar dedi doktorum düzensiz çünkü, her hafta kontrol ve Nst randevum olucak. 2860 şuan iyi gidiyoruz dedi bakalım ama her gün birkaç defa sancı çekiyorum alıştım gibi ☺️
Senin normal miydi canım ? Kaç haftalık oldun?

benim de ilk çekidiğinde denk gelmedi kasılmalar. geçen hafta çekildiğinde de aslında çok hafif vardı, sonra cihaz takılmış kağıt basmadı bir süre. normalde bitirecekti ama öyle olunca bir 10 dakika daha uzattı ve şansa o 10 dakika sonunda denk geldi bir kasılma. ben yalancı kasılma olduğunu, sancı çıkmayacağını sanıyordum ki baya yüksek sancı çıktı haftama göre.
Benimki de böyle çıktı hissetmiyormusun dedi son zamanlarda hemen hemen böyle dedim. Acı eşiğim yüksek dedim doktor uyardı. Karnım sert ve toplanıyor diyince günde 10 kereden fazla olursa düzenli olursa bekleme sakin dedi hayırlısi hakkımızda kolaylık sagliklar bir dogsunlar da

Eklentiler

• IMG_20240831_132418.jpg
    IMG_20240831_132418.jpg
    103,4 KB · Görüntüleme: 78
Evet şuan normal duruyor öncekiler de normaldi. 35+5 ama biraz önde dedi doktor. Fakat doğum tarihini çekmedik öne aynı devam
Ya benim karnım da sertleşiyor sonra inceden bir sızı girip çıkıyor. Acaba böyle bir şey mi? Ben bebek toplanıyor o acıtıyor diye düşünüyordum. Doktorum da hiçbir şey söylemedi bu sancılar konusunda. Ne hissetmem gerektiğini ve yaşadığım şeyleri anlamlandırmayı tam bilmiyorum 😔

Benimki de böyle çıktı hissetmiyormusun dedi son zamanlarda hemen hemen böyle dedim. Acı eşiğim yüksek dedim doktor uyardı. Karnım sert ve toplanıyor diyince günde 10 kereden fazla olursa düzenli olursa bekleme sakin dedi hayırlısi hakkımızda kolaylık sagliklar bir dogsunlar da
sende de çıkmış. bana da hastaneye yatmanı öneririm, biz burada veremiyoruz ama şu hastanede serum verirler falan diye yönlendirdi. sonra dedi gerçi böyle sancı çıkıp da 40 haftaya kadar doğumu olmayanlar oluyor ama yine de 32. haftada sancı istediğimiz bir şey değil dedi. evde çok dikkat ediyorum, dinlendikçe azaldı bugün daha da iyiydim çok şükür.

Ya benim karnım da sertleşiyor sonra inceden bir sızı girip çıkıyor. Acaba böyle bir şey mi? Ben bebek toplanıyor o acıtıyor diye düşünüyordum. Doktorum da hiçbir şey söylemedi bu sancılar konusunda. Ne hissetmem gerektiğini ve yaşadığım şeyleri anlamlandırmayı tam bilmiyorum 😔
Aynı bende öyle. Cumartesi günü ultrasonla bakarken kasıldın mı filan dedi bir şey hissetmemiştim hiç halbuki. Bugün sürekli oldu böyle ama o arada bebekte hareket ediyor gibi. Tehlikeli mi değil mi anlayamıyorum ki

Selam kızlar, benm doktor randevum 35.hafta olması gerekiyordu ama doktorun randevuları doldugu için 36.haftaya bulabildim.En son geçen hafta gittim şuan 34.haftadayim bu hafta mi gitsem acile nst için falan.Yani 36 yi beklesem geç olur mu kontrol için sizce
Canım bi şikayetin yoksa bekle . Bende nsttye hiç girmedim daha 35+1 im bugün 9 unda gidicem nstye 36 icinde bakalım

Back