Yani hem kendi hem eşinizin ailesini en iyi siz tanırsınız, psikolojik olarak sizi daha zora sokacaklarini düşünüyorsanız cok bir şey diyemem ama bence kesinlikle eşinizin sizi beklerken yalnız olmaması daha iyi olurdu.
Arkadaşım doğumuna cok az bir zaman kala "biz hem kimseyi telaslandirmak istemiyoruz hem de bu özel anlari baş başa sakince karşılamak ve bize özel sekilde kalmasını istiyoruz." dedi. Benim düşüncelerim tersi yönünde olsa da tabiki hicbir sey soylemedim kendisine, kendilerini en iyi hissedecekleri durumun en doğrusu olduğunu, bunu da yalnızca kendilerinin bilebilecegini soyledim. Bu konuşmadan 3 gün kadar sonra doguma gitti. Arkadaşları olarak ben ve eşime haber verdiler. Ben arkadaşımın eşini arayip bir şeye ihtiyacınız var mı? Şu an hastaneye gelmemizi ister misiniz yoksa konuştuğumuz şekilde mı süreci geçirmek istiyorsunuz dediğimde eşi telefonda aglayarak "hicbir sey lazım değil, sadece insan lazım. Çıkın gelin lütfen." dedi.
Bu da gözümün önünde yaşanan bir örnek olunca acikcasi kendi düşüncemin -en azından benim icin- yerinde olduğuna karar verdim.
Eger aile büyüklerine karşı cekinceleriniz varsa belki bir arkadaş ya da kuzen vs gibi kişilerden destek alabilirsiniz.