-
- Konu Sahibi palm angels
- #17.281
Normalde annede kilo artışı fazlaysa şeker kaynaklı olabilir diye düşünebiliyorlar. Ama her şey yolundaysa 23-24 ten sonra yaptırmak daha mantıklı. Çünkü hamilelikte insülin direnci en çok bu haftadan sonra artış gösteriyormuş.Canım benim de kontrol tam 23 olduğumuzda oluyor bana sa o zaman yaparız fark etmez hır haftadan demişti. Ben de cuma gideceğim ama bayramdan sonra yaptırmak istiyorum çok kararsız kaldım ben de. Sen yarın doktora sorarsan yazar mısın neden erken istemiş ya da erken olmasi fark eder mi ?kitten11
Ya ben hamileliğin başında 2 kilo vermiştim sonra tekrar alıp 68 olmuştum şubatta, e bugün tartıldım 70 olmuşum 2 kilo almışım 2 ayda sadece, eşime diyorum gitmek istemiyorum diye o da diyor tahlil oluşturmuş sana e gitmesem bir şey olur mu, şuan 19 haftalığım ama ultrasona göre 20 ymiş benim endişem eğer şekerim varsa ve şuan erken dönemde olduğum için çıkmazsa ve ben gebeliğime bunu bilmeden devam edersem diye korkuyorumNormalde annede kilo artışı fazlaysa şeker kaynaklı olabilir diye düşünebiliyorlar. Ama her şey yolundaysa 23-24 ten sonra yaptırmak daha mantıklı. Çünkü hamilelikte insülin direnci en çok bu haftadan sonra artış gösteriyormuş.
Ben diyabetliyim zaten takipliyimAma bu bilginin bana da bu bilginin şöyle etkisi oluyor. Endokrin Doktorum bu haftalardan sonra benim de insülin ihtiyacımın daha çok artacağını dikkatli olup gerekli artışı yapmam gerektiğini söylüyor.
Eğer gidersem sorarım ama gidip gitmeme konusunda çok kararsızımCanım benim de kontrol tam 23 olduğumuzda oluyor bana sa o zaman yaparız fark etmez hır haftadan demişti. Ben de cuma gideceğim ama bayramdan sonra yaptırmak istiyorum çok kararsız kaldım ben de. Sen yarın doktora sorarsan yazar mısın neden erken istemiş ya da erken olmasi fark eder mi ?kitten11
Doktorun en iyisini bilir bence çok düşünüp de kendini stres yapma . Hamilelikte stres bebeği daha çok etkiliyorYa ben hamileliğin başında 2 kilo vermiştim sonra tekrar alıp 68 olmuştum şubatta, e bugün tartıldım 70 olmuşum 2 kilo almışım 2 ayda sadece, eşime diyorum gitmek istemiyorum diye o da diyor tahlil oluşturmuş sana e gitmesem bir şey olur mu, şuan 19 haftalığım ama ultrasona göre 20 ymiş benim endişem eğer şekerim varsa ve şuan erken dönemde olduğum için çıkmazsa ve ben gebeliğime bunu bilmeden devam edersem diye korkuyorum
Teşekkür ederim canım o zaman olabilirim bndeSağol canım biz iyiyiz sen nasılsınbenim de bayram sonrası çok yoğun geçicek, odasını yapıcaz bikaç tadilatlık iş var, temizlik vs. İnşallah kolay geçer gönlümüzce olur
Benim yengemde olurdu hamileliklerinde acaba bende de olcak mı diye merak ederdim ama olmadı
Ben bebek arabası ve beşiğini ilk aylarda almıştım, şimdi de odasını aldık montessori tarzda haziran gibi gelicek. Büyük şeyleri önden halletmek istedim kıyafet ve ıvır zıvırları son aylara bıraktım
Canım bende de 22+0 da ayrıntılı ultrasonda kalpte parlaklık görüldü ama doktoruma fetal sonucumuz var problem yok dediğimde hiç umursamadi bile parlaklığı 28. Haftada geçiyor çoğunlukla zaten dedi o zaman hiç dikkate almayalim dedi. Sonra kendi doktoruma söyledim o da hep görmüş parlaklığı ama fetal temiz diye o da umursamamis. Bende eurofins e yaptırmıştım inşallah güzel çıkacak sonuçların.
Benimde kendi doktorum gördü şuan 20+2 yim iki hafta önce gördü bizimde fetal dna sonucumuz temiz. Hatta bana anlattı böyle durumlarda down sendromundan şüpheleniyorlardı ama artık bu durumu yalanlayan tezler var dedi. Kalp kası bilmem ne bişeylerinden oluyor dedi anlamadım orayı. Tabi ben araştırdım baya içim rahat değil yine de. Cuma günü detaylı ultrasyonumuz var bakalım ne diyecek
Bende de bağırsakta parlama çıktı ve down riski oluyor dediler. Ama nipt testim olduğu için doktorum rahatız o geçer dedi. Sen de testin hayırlısıyla gelince rahatlarsın canım :)
Gun icinde yaşadığımız artik bebekler büyüdükçe olan dogal sıkıntılar benim bahsettiğim uyku apnesi farklı bir olay bu gece yine 2 defa nefessiz uyandim doktorumla görüşecem artiyo gibi benimki diger türlü gun icinde halsizlik uyku sorunu bebeklerin büyümesinden dolayi kan basinci hareketleri tansiyon vitaminsel sorunlardan kaynaklanıyor canımSürekli atak nasıl oluyor canım ben ilk kez yaşıyorum bu olayı sürekli devam etmese de gün içinde sık sık yaşıyorum, bu sürekli demek mi oluyor?
Canım bende özellikle uyurken elim kolum çok uyuşuyor normal mi acabaGeceleri de kramp ve uyuşma çok yaşıyorum maalesef.
Endişeni anlıyorum. Doktorun normalden neden erken yapma kararı aldı acaba canım? Mutlaka bir sebebi vardır. Herşeyine güveniyorsan yine güvenmekte fayda var. Olmadı 24.haftalarda açlık tokluk baktırırsın. İçin nasıl rahat edecekseYa ben hamileliğin başında 2 kilo vermiştim sonra tekrar alıp 68 olmuştum şubatta, e bugün tartıldım 70 olmuşum 2 kilo almışım 2 ayda sadece, eşime diyorum gitmek istemiyorum diye o da diyor tahlil oluşturmuş sana e gitmesem bir şey olur mu, şuan 19 haftalığım ama ultrasona göre 20 ymiş benim endişem eğer şekerim varsa ve şuan erken dönemde olduğum için çıkmazsa ve ben gebeliğime bunu bilmeden devam edersem diye korkuyorum
Aynı korkular benim de ya işte. Ben de çok kilolu değilim 69 la kaldım 75-76 oldum boyum 175 normal gidiyorum sanırım.Ya ben hamileliğin başında 2 kilo vermiştim sonra tekrar alıp 68 olmuştum şubatta, e bugün tartıldım 70 olmuşum 2 kilo almışım 2 ayda sadece, eşime diyorum gitmek istemiyorum diye o da diyor tahlil oluşturmuş sana e gitmesem bir şey olur mu, şuan 19 haftalığım ama ultrasona göre 20 ymiş benim endişem eğer şekerim varsa ve şuan erken dönemde olduğum için çıkmazsa ve ben gebeliğime bunu bilmeden devam edersem diye korkuyorum
İçine sinmezse evde şeker takibi yapabileceğin aletler var çok pratik onlarla arada ölçebilirsin.Ya ben hamileliğin başında 2 kilo vermiştim sonra tekrar alıp 68 olmuştum şubatta, e bugün tartıldım 70 olmuşum 2 kilo almışım 2 ayda sadece, eşime diyorum gitmek istemiyorum diye o da diyor tahlil oluşturmuş sana e gitmesem bir şey olur mu, şuan 19 haftalığım ama ultrasona göre 20 ymiş benim endişem eğer şekerim varsa ve şuan erken dönemde olduğum için çıkmazsa ve ben gebeliğime bunu bilmeden devam edersem diye korkuyorum
Benim de çok fazla kilom yok kilo artışım da 5-6 kilo ama bilemedim ki yarın gidince soracağım. Aç giderim illa yapalım derse yaptırırım tamam sen bilirsin derse kalır sonraya.Normalde annede kilo artışı fazlaysa şeker kaynaklı olabilir diye düşünebiliyorlar. Ama her şey yolundaysa 23-24 ten sonra yaptırmak daha mantıklı. Çünkü hamilelikte insülin direnci en çok bu haftadan sonra artış gösteriyormuş.
Ben diyabetliyim zaten takipliyimAma bu bilginin bana da bu bilginin şöyle etkisi oluyor. Endokrin Doktorum bu haftalardan sonra benim de insülin ihtiyacımın daha çok artacağını dikkatli olup gerekli artışı yapmam gerektiğini söylüyor.
Arada yokluyor hala nefes egzersizleri yapmaya çalışıyorumCanım anca okuyorum nasıl oldun ? Geçti mk biraz ?
Bende 22. Haftadayim. Allah nasip ederse 30. Haftadan sonra almayı düşünüyorum. Hiçbiriyle almadım dahaKizlar 20 .haftam doldu bebek eşyasını kaçıncı ayda aldınız ben alayım diodum ama erkenmi sizce bebek arabası beşik v.s
bende oyle ya yeni mobilya gelecek, odalar degisecek ben ama cok rahatım daha hic telas yok ustumde Boyaci desen 15 gun surer diyor bakalim hayirlisiAyyy Allah kolaylık versin şuan benim evde de boyacı var. Yeni bi kaç mobilya aldık onlar gelecek vs. Ben de hep ne yapacağım diye düşünüyorum
benim ilk hamileligimde o 32 haftalarda cikmisti simdi daha yok ama illa gelir :)Kızlar sizde göbeğinizde siyah çizgi belirdi mi ? Dün böyle bir gözlerimi kıstım sağa sola çevirdim göbeğimi var galiba. Çok beyaz tenli olduğumdan belli olmuyor ama var sanırım .
Ayyy Allah kolaylık versin şuan benim evde de boyacı var. Yeni bi kaç mobilya aldık onlar gelecek vs. Ben de hep ne yapacağım diye düşünüyorum