2024 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Sağol canım biz iyiyiz sen nasılsın ☺️ benim de bayram sonrası çok yoğun geçicek, odasını yapıcaz bikaç tadilatlık iş var, temizlik vs. İnşallah kolay geçer gönlümüzce olur 🫶🏻

Benim yengemde olurdu hamileliklerinde acaba bende de olcak mı diye merak ederdim ama olmadı 😊

Ben bebek arabası ve beşiğini ilk aylarda almıştım, şimdi de odasını aldık montessori tarzda haziran gibi gelicek. Büyük şeyleri önden halletmek istedim kıyafet ve ıvır zıvırları son aylara bıraktım 😊
size de kolay gelsin canimm, bizimde bayram sonrasına sarkarmis illa ki bakalim nasil olacak :) ben buyuk oglanin odayi degistiriyorum, minnosa abisinin odayi hazirlayacagim falan ama daha oda mobilya cok bakamadim hareketli guzel telaslar bir yandan :)

Merhaba kızlar. 20 haftalık hamileyim bugün tetanos aşısı oldum bir ay sonra ikinci doz olunacak dedi hemşire sizlerden kaç doz olan var doktoru yorum yapan var mı ?ikinciyi olmamak sorun yaratır mı?
ben de dün oldum aşı özellikle uyardı ikinciyi olmazsan bunun bir koruyuculuğu yok diye

Aranızda hala kasık ağrısı, bıçak saplanması yaşayan var mı dün akşamdan beri durup durup bıçak saplanıyor kasığıma canımı sıktı iyice. Her hafta başka bir durumu takıyorum kafama delircem artık
ben yaşıyorum hala özellikle kistlerin olduğu yerde daha çok ağrıyor

o tarz aletlerde bir ac bir tok mu ölçmeliyiz. ben alacagım ama ne yazarsam çıkar acaba bir marka var mı
Ben eczaneden aldim vivachek diye bi marka. Doktor bana arada ölçüm yap not al geldiğinde söyle dedi. Her gün ya da her öğün ölçtürmüyo şimdilik. 1 saatlik tokluk istiyo, daha böyle meyveli, karbonhidratlı patatesli öğünlerden sonra ölçüyorum ben. Deney gibi geliyo bana eğlenceli 😅 arada da açlık ölçüyorum. Haftaya ve gidişata göre doktor da yönlendirme yapar zaten.

Arkadaşlar bi de şey sorcam yeşil alanın süresi var mı , ben şuan 19 haftalığım perinatoloğum 22. Haftada gel detaylıya dedi bugün kadın doğum doktorum da yeşil alan açtık perinatolojiden randevu al dedi

Normalde 180 gün cnm

Canım bende özellikle uyurken elim kolum çok uyuşuyor normal mi acaba
Normalmiş. Onun için de magnezyum iyi geliyormuş. Ben her gün magnuzyum takviyesi ile beraber en az 2 - 3 günde bir maden suyu tüketmeye özen gösteriyorum. En azından kramp girse uyuşukluk olsa bile günde bir kere oluyor.

Günaydın kızlar :KK36::KK36: elelebaby den neler almıştınız. İyi çıktı mı. Genelde park yatağın bile sallanır olması güzel geldi bana. İki kademeli mama sandalyesi ve küçük anne yanı yatağı sallanan otomatik her yere pudra gibi de taşınıyor
Günaydın canım. Ben aldım bebek arabası,puset,sallanan ana kucağı ve park yatak aldık.Güzel geldi.Kullanışlı duruyor canım ben beğendim ☺️

Eğer kullanmıyorsan çok faydasını görürsün canım ben bir gün topal gezdim neredeyse kramp yuzunden ve magnezyum o kadar iyi geldi ki ağrı sızı bırakmadı çok nadir kramp giriyor
Bende de aynı durum var.Bir de ben sürekli yattığım için sağ bacağım çok ağrıyordu.Magnezyum kullanmaya başlayınca geçti.Hatta dün akşam yatarken içmeyi unutmuşum sabaha karşı agrım başladı.bacağımın ağrısından uyuyamadım erkenden uyandım.Cok faydası oluyor gerçekten

Kızlar 20+0 bugün tetanoz ilk dozumu oldum inşallah ağrım olmaz.
Dün gece bacak ağrısından uyuyamadım resmen. Doktor magnezyum yazmıştı ama henüz kullanmamıştım galiba başlıcam. Ne sıklıkla içiyosunuz?
Benim de sağ bacağımda ağrı olunca başladık.Her gün akşam yatarken alıyorum.İçmedigim gün ağrıdan uyuyamıyorum.Rahim kasılmalarina da iyi geliyormuş her gün kullanabilirsin dedi doktorum

Kizlar dün detayli ultrasona girdim 19.haftamda,kilosu 345 filan olmuş iyiymiş,yalniz doktor normalde plaesantadan bebege 3 damar olmasi lazimken sende 2 damar var dedi,ama bebek saglikli gozukuyor dedi,kalbine bobregine bakti ,her 100 hamilede bir rastalnabiliyomuş,ne zarari olur dedim çok kilolu bi bebek mi olmaz dedim ,evet dedi zaten ablasida 2700 dogmustu,umarim her sey yolunda gider , var mi boyle 2 damarli aramizda :)

Kizlar dün detayli ultrasona girdim 19.haftamda,kilosu 345 filan olmuş iyiymiş,yalniz doktor normalde plaesantadan bebege 3 damar olmasi lazimken sende 2 damar var dedi,ama bebek saglikli gozukuyor dedi,kalbine bobregine bakti ,her 100 hamilede bir rastalnabiliyomuş,ne zarari olur dedim çok kilolu bi bebek mi olmaz dedim ,evet dedi zaten ablasida 2700 dogmustu,umarim her sey yolunda gider , var mi boyle 2 damarli aramizda :)
Benim kardeşimde öyleydi. Doktoru aynı riskten bahsetmişti ama kilosu da sağlığı da gayet iyi doğdu. Darısı başına inş:)

Günaydın kızlar havalar iyice ısındı terliyorum sürekli soğuk bir şeyler içmek istiyorum Temmuz ayında klimanın karşısından kalkmamayı planlıyorum :KK70: Nasıl gidiyor her şey yolunda mı? Bebek arabasına puset almamıştım ablamınki de uymadı Inglesina onunki. Ama pusetler de baya fiyatlanmış bayramdan sonra Almanya'dan Doona bakacağım. Kullanan var mı? Puseti sök çıkar yapmaktansa Doona al dediler daha mantıklı geldi. Türkiye'de benim arabama uyan pusetle Doona aynı fiyatta
Ben kullananları görüyorum pratik şeyleri çok severim bence çok kullanışlı ve kaliteli duruyor çok iyi düşünmüşsünüz
Günaydın kızlar :KK36::KK36: elelebaby den neler almıştınız. İyi çıktı mı. Genelde park yatağın bile sallanır olması güzel geldi bana. İki kademeli mama sandalyesi ve küçük anne yanı yatağı sallanan otomatik her yere pudra gibi de taşınıyor
Günaydıın💚 ben elele den park yatak aldım tabi kullanma fırsatım olmadı bence gayet güzel ve kaliteli duruyor memnun kalcağımı düşünüyorum 😌

X