Kizlar herkese saglikli gunler dilerim.
Oyle moralim bozuk ki.. sizlerle paylasmak istedim cunku baska kimseyle pek bir sey paylasamiyorum.
Bilmiyorum daha once bahsettim mi ama esim cidden bebek konusunde canimi oyle sikiyor ki..
Bebegim 10 ay 29 gunluk tam ve kocam bu zamana kadar unuttugum vardir vs toplasam 5 defa belki uyutmustur bebegimi. Kocam evden calisiyor. Toplanti vs yolsa 10’dan once uyanmaz, kimi zaman 11 olur haftasonun12-1’i bulur. Bebegim icin hep ben uyanirim bakimini yapar kahvaltisini yaptirir oyunlar oynarim. O kalkar belki 10-15 dakika oynar isine gecer. Gun icinde bazen tuvalete gitmek icin veririk bebegimi o da yani kac dakikadir dusunun. Parka ben gotururum, markete bebegimle ben giderim, isimi gucumu ben yaparim, onunla ilgili a’dan z’ye hep bende. Bu arada kendim araba kullanmiyorum, kocamin var ama trafikte cok maganda varmis bana izin vermiyor kullanmam icin, her yere bebegimle ya yururyorum ya da 1-2 kmden uzaksa godecegim yer taksiye biniyoruz. Burada dolmus otobus tiklim tiklil zaten binilmiyor bebekle.
Daha bugun iki km yuruduk alacaklarim vardi, donuste alir bizi diye dusundum cunku saat 18.30’olmustu, yok gelmedi ve biz yuruyerek donduk. Eve geldigimde omuzlarim belim agriyordu bebekle toplasaniz 10-15 dakika ilgilendi ve ben mamasi bakimi uyutmasi vs hallettim.
Her gunumuz boyle.
Defalarca kez konustum. Konusunca da asla kendine laf soyletmiyor. Bizim icin calisiyormus vs vs. Her seferinde sabahlarinyarim saat erken kalkmasini bebegimizle zaman gecirmesini mesela ona bir corba icirmesini buna hem
Bebegin hem benim ihtiyacim oldugunu soyluyorum nafile. Bir sabah da sen uyan 11 ay oldu ben de bir kere uyuyayim diyorum nafile. Gerci allah bar bir defasinda uyumustum o bakmisti 4 aylik falandi sanirim. Odagim sadece bebegim. Ne bir arkadasimla goeusebiliyorum cunku hepsi uzak oturuyor ya da calisiyor, ne baska bir sey yapiyorum. Kizimla disari cikmak benim icin en buyuk aktivite, keyif de aliyorum onunla zaman gecirip disarda olmaktan. Ama eve dondugumde o fiziksel yorgunlugu alacak, bi yarim saat beni dinlendorecek bir adam yok ne yazikki.
Bebegime bakarken kendimi o kadar yapniz hissediyorum ki.
Aksam uykusuna yatirdiktan snra bazen ara ara uyaniyor kisa kisa, o anlarda bile bana sesleniyor bakmam icin. Kendisi hoc yapmiyor. Cunku beceremiyormus, onu gorunce uykusu iyice acilirmis vs vs.
Bazen ki bu aralar daha sik oluyor, bebegim gece 1 gibi uyaniyor ne yaparam yapayim 2
saat kadar uyumuyor mesela. Bugun de o gunlerden biriydi. Agladi, dedim ki uyandi sen mama yapar misin, elinde telefon beni duymuyor resmen 3 defa seslendim. Neyse ben bebegimin yanina geldim, o da mamasini getirdi birakti ve cikti. Bir saat snra cagirdim onu yone cunku uyumuyordu kizim, ve kakasini yapmisti. İstedim ki gorsun bilsin yanimizda olsun. Pamuk islamasini istedim, aynadan goeuyorum mesajlasiyor (baska kadin mevzulari dgl, kendi arkadas gruplarinda geyik) pamugu islama sirasi gelemedi, snra msjlas diye seslendim, geldi verdi ve kiminle ne zaman mjlastigina karisamazmisim, ben de cikistim buna,bizden daha onemli ne olabilir su an dedim sustu. Neyse gitti bi bes dakika durup. O esnada kizim ona bisiyler anlatiyor ama asla bebegimi sallamiyor akli fikri telefonda. 12.40’ta uyanan bebegim 3’te uyudu. Yanina gittim ve kiminle msjlasiyorsun gercekten merak ettim, mevzu ne dedim. Sen bana ne soruyosun diye cikisti bana. Sorum acik dedim. Bu cok celallendi. Ne var bunda vs demeye basladi. Ortaokul cocuklari gibi ergen ergen telefon bagimlisi oldugunu soyledim. Bunun normal olmadigini soyledim vs vs. Ne olmus diyor hala. Bunda bir soeun gormuyorsan cidden buyuk bir sournumuz var demek dedim. Kizdi kendi kendine kufur etti evet baya kufurler etti ve cekti gitti yatmaya. Ben bebegimin sularini falan kaynatiyordum ki bir de goreyim almis yastigini kucuk odaya kizimin oyun odasindaki yatagina yatiyor. Napiyorsun sen vs dedim bana karisma dedi. E biz sabah burda oyun oynuyoruz ve sen 12 den once uyanmiyorsun yerinde yat dediysem de cvp alamadim.
Olumlu yanlari: Esim eve misafir gelecegi zaman evi duzenleme temizleme islerinde gonullu yardimci olur hele ki misafir onun kendi cevresindense. Cunku kocam vitrine cok onem verir, oyle ki benim yaptigim isi begenmez, uzerinden bir de kendi gecer. Sinir olurum.
Sen bebekten zaman ayiramiyorsun deyip hafta bir temizlik icin biri geliyor.
Hayir cocugumu alsa bir ctesi ya da pazar iki saat goturse disari ya da baksa oyun oynasa vs ben yemizligimi de dort dortluk
Yaparim ki zaten haftada bir temizlikci gelse ne, bu bebek emekliyor ve zaten her gun ben yine supurup silme yapiyorum.
Yemek cok aramaz, cunku ev yemegi yemeyi sevmez. Karniyarik imambayildi kurufasulye pilav ve kofte yaparim ona. Cumadan pztesiye zaten evden yemez, bu saydiklarimi da iste dondurerek arada yaparim haftaici.
Bu durum hos gelse de kulaga yani yemek aramamasi vs, aslinda degil. Cunku kizimin babasini da sebze yerken faydali seyrlr yerken gormesi gerek. Hep anlatiyorum ama su ana kadar yol katedemedik.
Kizlar o kadar doluyum ki..
Her tartismada bir sekilde haksiz cikarilmaktan yoruldum,
Bebegimin her seyiyle kendim ilgilenmekten yoruldum,
Kizimin babasiyla guzel vakit geciremiyor olusuna uzuluyorum,
Soylediklerimin tesir etmeyisine uzuluyorum ki inanin her turlu iletisim seklini denedim.
Ama bir sey soyliyim ki basindan belliydi,
Ben lohusayken ne uyudum ne dogru duzgun yemek yiyebildim
O zaman da hep ben baktim
Bir kere de alip uyutmadi sabah kalkmadi sen uyu demedi.
Simdi dusunuyorum da 2-3 saatlik uykuyla zaten az olan sutum nasil cogalsindinki..
O kadar uzun yazmisim ki..
Gunluk gibi yazdim varsayin
Cvp vermek zorunda da degilsiniz
Ben icimi dokmek istedim
Ne yapacagim ben bu adamla..
İkinci bir cocugum olsun o kadar cok istiyordum ki bu adamla artik dusunemiyorum..
Kendime acirken buluyorum kendimi gercekten bu cok kotu bir his..
Rabbim hepinize saglik ve kolaylik versin..