2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
10 ay 13 günlük salyaları her yerde ama hiç dişi yok. Arkamı dönmeye gelmiyor ne yapacağız böyle bilmiyorum. Kendime değil ona üzülüyorum. Koşturduğu için terliyor hasta olmasından korkuyorum.

Ne guzel ya mama sandalyesinde oturup guzelce yemek yemesi hayalim olarak kalacak ben ana kucagina bagliyorum bi taraftan sallayarak yediriyorum Her cocugun gelisimi farkli ya gercekten bizde mesela 1 tane bile dis yok suan bi de kiloyu az aliyo iste arada kafama takiliyo. Ama cok sukur sagliklari yerinde hep saglikla buyusun butun evlatlar

Canım ama benimki de asla o kadar hareketli değil yani tutunup kalksa sevinirim emeklemedi diye takıyordum bi ara da, bizim 5. Diş çıktı işte hepsinin gelişimi farklı önemli olan sağlıklı olsunlar , yoksa kimi yemeyi seviyor kimi hareketi kimi uykuyu

Canım benimkinin salya artıyor 2-3 haftaya diş patlıyor bu arttı baktım 5. Diş patladı, diş yakındır sizin

Biberon konusunda yardımınıza ihtiyacım var. Bu hafta işe dönüyorum. Evde yavaş akışlı 150 ml'lik biberon var, orta akışlı almalı mıyım? 150 ml yeter mi yoksa 270 ml lik mi almalıyım

Benim oğlum memeyi bıraktı bir iki haftadır zaten çok azaltmıştı sütüm de azalmıştı ama tamamen bırakınca göğsümde ağrılar olmaya başladı. Normal mi bu ağrıların olması?

Kizlar benim bebenin istahi var cok sukur yiyor ama kilo almiyo neden olabilir hala 9 kiloya bile gelemedik

Senin kızının örneği bana bi akrabamın bebeğini hatırlattı. 5kiloya yakın kocaman bir bebek olarak doğdu. 6. Ayında elinde kuzu pirzola tavuk budu kemiriyordu. Her şeyi öyle yiyor ki. Ama 1 yaşında sadece 8 kiloydu. Seninki gayet iyi yani.
Benim kızla 6.5 ay var aralarında. Benim yavrum küçücük doğmuştu. Ama şu an onunla aynı görünüyor. O 16.5 aylık.
Bence bu tarz bebekler yiyip kilo almayan türden olacak. Hani mankenlerin de çoğu öyledir ya. Yapı meselesi diye düşünüyorum.
Önemli olan değerleri iyi mi ona bakmak. Ki iyiymiş. Doktorlar iyi diyorsa tamamdır. Hiç kafana takma.

Kızlar yine yeme konusunda dertliyim. Bugün sabah 7den sonra bu saate kadar sadece 2 kez 120cc mama içti kızım.

İnanamıyorum bu kadarına.
Dışarı çıktık diye gün boyu bir şey de veremedim. Çünkü zorla yediriyorum normalde. Dışarda imkansız bunu yapmak. Mama yer diye düşündüm ama durum bu. Sadece su içiyor bol bol. Vitaminleri bile verirken ağlamasını bekliyorum ki ağzını açsın da dökeyim diye. Yoksa imkanı yok. Ama bir şey vereceğimi bilince ağzını kapatarak ağlıyor uzun süre. Sonra artık dayanamayıp açmak zorunda kalıyor.

9 ay kontrolünde de her şeyi çok iyi bu bebeğe iştahsız diyemezsiniz diyip yolladı 2 doktor. Bugün tam 10 aylık oldu. Instagram hesabında takip edip beğendiğim Dr. Miraç Ergen’e götüreceğim bu ay. Bakalım o ne diyecek.

Benim oğlum memeyi bıraktı bir iki haftadır zaten çok azaltmıştı sütüm de azalmıştı ama tamamen bırakınca göğsümde ağrılar olmaya başladı. Normal mi bu ağrıların olması?
Süt birikiyordur gece de emmiyor mu? Sağsan süt üretimi artar. Hiç bilemedim doktora sormanda fayda var. Çok geçmiş olsun

O doktora da götür bakalım ne diyecek. Ben zorla yemek yedirilmesine karşıyım ama senin yerinde taş olsa çatlar. Nasıl dirençli çıktı senin kız.
İnstagramda Barış Muslu var. İstersen sayfasına bir bak. Hastalıklara ya da kilo alımı, yeme reddi vs tarzındaki durumlara yaşanan travmaların neden olduğunu savunuyor ve bunlarla ilgili çözüm yolları sunuyor.

Ben de karşıydım. Ekrana da kesinlikle karşıydım mesela. Ama telefondan video açıp gösterdim ki belki öyle yer. O da olmadı. Gerçi iyi ki olmadı. Ekrana bakmasını istemiyorum ne olursa olsun. O kadar çaresiz kaldım ki. Yapmam dediğim her şeyi deniyorum.
Barış Muslu’yu biliyorum. Ama en son avukat Feyza Altun onu yerden yere vuruyordu. Orda ben de bi sorguladım kendisini. Yine de bakılabilir. Bi inceleleyim.

Valla canım diyorum ya taş olsa çatlar. Bu yaşıma geldim annem hâlâ yemedin yemedin, az yedin diye etrafımda dolanır. Annelik böyle bir şey. Seni çok iyi anlıyorum. Hastalık döneminde yemiyorlar ben o zaman bile çok yıpranıyorum. Sen bunu sürekli yaşıyorsun. Ama bir bak içine sinerse dene ne kaybedersin ki

Bebeğimin bugün neden mama içemediğini buldum. Meğer ben hata etmişim.
6 ay ve üzeri olan başlık almıştım philips avent. Onda ne zaman versem kafasını çeviriyordu. Bugün yanlışlıkla o başlığı takmışım biberona. Çocuk 10 aylık ama 6+ başlıkla içmek istemiyor. Daha yavaş akış istiyor demek ki. 3 numara olanı verdim de içti yavrum. 2 kez içti. Suyu da hala 3+ ay için olan como tomo biberonla içiyor.
Benim sütüm de çok hızlı gelirdi. O yüzden ememedi yavrum. Hep kafasını çevirirdi.
Pipetli bardakla içemedi suyu bu arada. Çekmeyi bilmiyor henüz.

Senin ki iyi emen bi bebekti sanki canım birden mi bıraktı ne oldu
Yavaş yavaş azalttı canım 7. Aydan itibaren. 10. Ayda da tamamen bıraktı. Erkek kardeşim de öyle imiş annem dayısına çekmiş diyor :) Hayırlısı bakalım
Süt birikiyordur gece de emmiyor mu? Sağsan süt üretimi artar. Hiç bilemedim doktora sormanda fayda var. Çok geçmiş olsun
Gece de emmiyor deniyorum ama yok. Sağmaya da vakit ve mecalim kalmıyor artık madem emmiyor kesilsin o zaman dedim ben de. Dediğin gibi doktora da danışayım ben çok sağol canım

Yürüme arkadaşı almak için şu an geç mi yoksa tam yeni yürümeye başlama öncesi mi kullanılıyor?
Bence bu aralar tam zamanı. Ben çok erken almıştım yürüme arkadaşını. Ortada duruyordu, oyuncaklarıyla oynuyordu. Nasıl kullanacağını kavramasını sağlamıştım kendim tutup kaldırarak. Bu ara kendisi gidip sürekli ona tutunup yürüyor, çok hoşuna gidiyor.

Canım bazı bebekler öyle yapabiliyor demek ki
Uykular hemen farketti mi gece uzun uyuyor mu artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…