2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Ben hiç böyle dikkat etmiyorum karışım yapıp vermişligim bile var incir içi, fındık, ceviz,dut, kuru üzüm, fındık, fıstık hepsinden verdim leblebi bile verdim ama öyle tam tam değil ufak parçalara ayırıp verdim yada önüne koydum kendi alıp yedi

Bizim de bi kere ağzı kıpkırmızı oldu domatesten sonra bi daha olmadı verince çok şaşırdım bi seferde mi alıştı dedim

Bizim de bi kere ağzı kıpkırmızı oldu domatesten sonra bi daha olmadı verince çok şaşırdım bi seferde mi alıştı dedim
Domates, turunçgil, patlıcan ve balı 1 yaşa kadar vermeyin dediler bana
Belli bir bekleme süresi var mıydı? Balkabağı yiyince göz çevresi şişmişti bir daha vermedim ne zaman vermeliyim acaba

Belli bir bekleme süresi var mıydı? Balkabağı yiyince göz çevresi şişmişti bir daha vermedim ne zaman vermeliyim acaba
Canım 9 ay diye biliyorum ben bide benim oğlanın en sevdiği şey mandalina 7 aydan beri veriyorum sanırım, turunçgil de beklemedim yani 1 yaşı , bana doktor süt bal şeker tuz bunlara dikkat edeceksin kalan herşeyi yiyebilir demişti ben yumurtayı falan da hep tüm verdim

Göz çevresi şişmişse alerjisi epey yüksek o besine karşı.
Benim bebeğim alerjik bebek ama düşük seviye alerji dedi doktor. Bazısının da nefesi kesiliyor mesela Allah korusun.
O yüzden ben olsam epeyce uzak dururdum. Aylarca beklerdim.

Doktor domates verilmemeli demişti bana canım. Hiç denemedim. Yüksek alerjen gruptaymış. Tropikal ürünler için de öyle demişti. O yüzden avokadoyu da kestim. Ama senin bebeğine bir şey olmuyorsa yedirmeye devam etmende sakınca olmaz herhalde. Bi tek bal çok tehlikeli. Kesinlikle 1 yaş öncesi olmazmış dedi doktorumuz. Geri kalan bebeğin durumuna göre düzenlenebilir diye düşündüm.

Ben de turunçgil veriyorum. Soru yaşamadım. Demiri mandalina suyunu azıcık sıkıp öyle veriyorum mesela. Geçen gün de eline portakal dilimi vermiştim yer belki diye ama ağzına bile sürmedi. Tüm yiyeceklere düşman resmen.

Canım ne kadar çok şeyi kısıtlar ne kadar geç verirsen o kadar zor alışıyorlar diye duymuştum bilimsel bi bilgi değil tabi bu sebeple ben çok sakınmadım ama bal süt rafine şekere dikkat ediyorum , şekeri arada bişey yerken biz isterse tadımlık veriyorum yediğimizden öyle alıyor

İnşallah yaşına kadar düzelecek bu durum canım merak etme, ben mandalinayı veriyorum eline emiyor kalanını atıyor, artık eline vermeye önüne koymaya başladım hem oynuyor oyalanıyor hem ben yediriyorum iyi oluyor sanki sen mama sandalyesine geçebildin mi

Kızlar biz ciddi derecede yeme reddi yaşıyoruz. Diş etleri hep kabarmış, doktor büyük ihtimalle dişler geliyor dedi. Resmen son 10 gündür aç geçiriyor. Kaşığa asla ağzını açmıyor, minik minik parçalara bölüp peynir meyve pankek yumurta falan elimle veriyorum böyle daha iyi açıyor ağzını... Dün mesela sabah 11 gibi yarım yumurta bir çay kaşığı pekmez ve biraz peynir yedi bir daha akşam 21.30'a kadar hiçbir şey yemedi. Bu durumu yaşayan var mı? Çok üzülüyorum.

Papatyam bayadır foruma girmiyordum bir bakayım dedim şu haberi görünce nasıl sevindim. İnşallah sağlıkla kucağınıza da alırsınız. 2025’e 4 kişi girmek nasip olsun.

Çorba püre yoğurt tarzı şeyler verseniz yemez mi acaba? Diş zamanı hassas oluyorlar bence ağrıları olduğu için. Bazen dönem dönem benim kızım da yapıyor. İnatlaşınca iyice kapatıyor kendisini yemeklere. Birkaç gün damaklarını ağrıtmayacak sevdiği şeylerden gidip, sonrasında eski düzene dönmeyi deneseniz?

Papatyam bayadır foruma girmiyordum bir bakayım dedim şu haberi görünce nasıl sevindim. İnşallah sağlıkla kucağınıza da alırsınız. 2025’e 4 kişi girmek nasip olsun.
Yaa teşekkür ederim ne tatlısınız valla kadınlar kulübü en büyük destekçim oldu Amiin inşallah

Mama sandalyesine de geçtim. Geçen gün hatta önündeki tepsisini çıkardım bizim yemek masasına yaklaştırdım ki yemek ortamına iyice dahil olsun. Masaya da dokunsun.

Önüne de keçi peyniri koydum minik minik ama asla alıp ağzına götürmedi. Ben elimle yedirince yedi. Biraz daha sıklaştırmam gerek bu durumu. Nadiren kullanıyorum mama sandalyesini. Çünkü sıkılıyor inmek istiyor.

Bir de benim kızım hiçbir şey yemek istemediğinden oturtarak asla ağzına yemek veremiyorum. Peynir hariç. Çıkarıyor ağzından. O yüzden yatırmam gerekiyor biraz. Ancak yerde oluyor o da.
O yüzden de mama sandalyesi işlevsiz kaldı benim için. İştahsız bebeklerde bi anlamı yok. Ama yine de oturtup kendi kendine yemesini sağlamak için çaba göstereceğim.

Ekgıdaya geçtiğimden beri her gün yaşıyorum. Onun yemesini beklersen yemez. Ağzını da açmaz. Kızım sıvı katı püre tatlı meyve sebze et hiçbir şeyi hiçbir koşulda yemiyor. (Keçi peyniri hariç) çok çok büyük bir zorluk yaşıyorum. Maalesef. Çektiğimi bi ben bilirim.

Mesela bugün Önüme yatırıp yanaklarını sıkarak açtım ağzını ve tıktım kaşığı. Ama bu da yetmiyor bir de üzerine hemen emziğini veriyorum. Emziği emerken yutuyor. Aksi halde ağzında tutuyor. Bir yandan da konuşuyorum şarkı söylüyorum mimikler yapıyorum ki ağlaması dursun dikkati dağılsın.

Bu şekilde bi küçük kase irmik muz ve koyun yoğurdu karışımını bitirttim akşam.

Bi de tavsiyem uyku zamanına yakın ver yemekleri. O zaman çok direnemiyorlar. Yoksa çok ağlıyor benim kız.

Kimilerine göre benim yaptığım doğru değil ama her şeyi reddeden bir bebek varsa ne yazık ki zorla yedirmekten başka seçenek yok.

Canım her çocuk farklı doğrusu yanlışı yok ki bu işin , iç güdülerinle hareket ediyorsun çocuğu aç hissedince insan rahat edemiyor ki zorda olsa yedirince bi nebze rahat ediyorsundur , inşallah giderek kolaylaşacak herşey, yaşında güzel yiyecek besinlere alışacak güzel minik kız

Canım sen hiç kendi yediklerinizden denedin mi? Senin hanım alerjikti gerçi ama belki yaşından sonra sofraya daha istekli olur. Benimki de şu sıralar aşırı iştahsız ama hastalık kaynaklı.

Hastalık dönemlerinde yaşıyoruz bunu. Diş geliyormuş sizde o zaman çok normal elinle verdiğin zaman yiyorsa öyle ver ben de o şekilde yapıyorum. Daha çok yaşayacağız bunları ama hiçbir zaman alışamıyor insan. Kaç yaşıma geldim annem hâlâ yemeğimi dert edinir kendine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…