- 16 Haziran 2020
- 4.260
- 9.545
- 28
-
- Konu Sahibi Papatya0593
- #41.321
Ben hiç böyle dikkat etmiyorum karışım yapıp vermişligim bile varKuruyemiş başlayan var mı? Fındık yiyebilir mi diye aklıma geldi googleladım size de faydası olur diye düşündüm.
"Kuruyemiş içeren gıdayı ilk kez verirken öncelikle dudağa sürülmeli ve 30 dakika beklenmelidir. 30 dakika içinde dudak etrafında kızarıklık, vücutta kızarıklık, kaşıntı, kusma, nezle görülüp görülmediği kontrol edilmelidir. 30 dakika içinde bu belirtiler görülmüyorsa çok az miktarda verilmelidir. Bir gün içinde yine alerjinin belirtileri görülmüyorsa artık kuruyemişe devam edilebilir. Farklı kuruyemişlerin en azından bir hafta ,arayla başlanması daha doğru yaklaşım olur. Hangi kuruyemişten sonra alerjinin geliştiğini daha iyi anlayabiliriz."
Bizim de bi kere ağzı kıpkırmızı oldu domatesten sonra bi daha olmadı verince çok şaşırdım bi seferde mi alıştı dedimBirkaç kez biraz ceviz rendeleyip koydum kahvaltıda. Ama yanağı kızardı. dikkatli vermek lazım. Sorun olmuyorsa yemeye devam eder. Ara ara yine deneyeceğim. Belki sonradan kızarma olmaz. İlk başta bir besine alerji olsa dahi sonradan geçebiliyor çünkü.
Domates, turunçgil, patlıcan ve balı 1 yaşa kadar vermeyin dediler banaBizim de bi kere ağzı kıpkırmızı oldu domatesten sonra bi daha olmadı verince çok şaşırdım bi seferde mi alıştı dedim
Belli bir bekleme süresi var mıydı? Balkabağı yiyince göz çevresi şişmişti bir daha vermedim ne zaman vermeliyim acabaBirkaç kez biraz ceviz rendeleyip koydum kahvaltıda. Ama yanağı kızardı. dikkatli vermek lazım. Sorun olmuyorsa yemeye devam eder. Ara ara yine deneyeceğim. Belki sonradan kızarma olmaz. İlk başta bir besine alerji olsa dahi sonradan geçebiliyor çünkü.
Canım 9 ay diye biliyorum ben bide benim oğlanın en sevdiği şey mandalina 7 aydan beri veriyorum sanırım, turunçgil de beklemedim yani 1 yaşı , bana doktor süt bal şeker tuz bunlara dikkat edeceksin kalan herşeyi yiyebilir demişti ben yumurtayı falan da hep tüm verdimDomates, turunçgil, patlıcan ve balı 1 yaşa kadar vermeyin dediler bana
Belli bir bekleme süresi var mıydı? Balkabağı yiyince göz çevresi şişmişti bir daha vermedim ne zaman vermeliyim acaba
Domates, turunçgil, patlıcan ve balı 1 yaşa kadar vermeyin dediler bana
Belli bir bekleme süresi var mıydı? Balkabağı yiyince göz çevresi şişmişti bir daha vermedim ne zaman vermeliyim acaba
Bizim de bi kere ağzı kıpkırmızı oldu domatesten sonra bi daha olmadı verince çok şaşırdım bi seferde mi alıştı dedim
Canım 9 ay diye biliyorum ben bide benim oğlanın en sevdiği şey mandalina 7 aydan beri veriyorum sanırım, turunçgil de beklemedim yani 1 yaşı , bana doktor süt bal şeker tuz bunlara dikkat edeceksin kalan herşeyi yiyebilir demişti ben yumurtayı falan da hep tüm verdim
Canım ne kadar çok şeyi kısıtlar ne kadar geç verirsen o kadar zor alışıyorlar diye duymuştum bilimsel bi bilgi değil tabi bu sebeple ben çok sakınmadım ama bal süt rafine şekere dikkat ediyorum , şekeri arada bişey yerken biz isterse tadımlık veriyorum yediğimizden öyle alıyorDoktor domates verilmemeli demişti bana canım. Hiç denemedim. Yüksek alerjen gruptaymış. Tropikal ürünler için de öyle demişti. O yüzden avokadoyu da kestim. Ama senin bebeğine bir şey olmuyorsa yedirmeye devam etmende sakınca olmaz herhalde. Bi tek bal çok tehlikeli. Kesinlikle 1 yaş öncesi olmazmış dedi doktorumuz. Geri kalan bebeğin durumuna göre düzenlenebilir diye düşündüm.
İnşallah yaşına kadar düzelecek bu durum canım merak etme, ben mandalinayı veriyorum eline emiyor kalanını atıyor, artık eline vermeye önüne koymaya başladım hem oynuyor oyalanıyor hem ben yediriyorum iyi oluyor sanki sen mama sandalyesine geçebildin miBen de turunçgil veriyorum. Soru yaşamadım. Demiri mandalina suyunu azıcık sıkıp öyle veriyorum mesela. Geçen gün de eline portakal dilimi vermiştim yer belki diye ama ağzına bile sürmedi. Tüm yiyeceklere düşman resmen.
Papatyam bayadır foruma girmiyordum bir bakayım dedim şu haberi görünce nasıl sevindim.Kızlar ben hamile olduğumu öğrendimOlumsuz yorum yapmamanızı rica ediyorum çünkü kabullenmek benim için de zor oldu, hassas bir dönem benim için, bence de erken şuan sadece ileride iyi ki diyeceksin yorumlarınızı bekliyorum bide sizle de paylaşmak istedim ya ne bilim sizden bişe saklıyor gibi hissediyorum, inşallah sağlıklıdır ve sağlıkla kucağıma alabilirim, dualarınızı bekliyorum
Çorba püre yoğurt tarzı şeyler verseniz yemez mi acaba? Diş zamanı hassas oluyorlar bence ağrıları olduğu için. Bazen dönem dönem benim kızım da yapıyor. İnatlaşınca iyice kapatıyor kendisini yemeklere. Birkaç gün damaklarını ağrıtmayacak sevdiği şeylerden gidip, sonrasında eski düzene dönmeyi deneseniz?Kızlar biz ciddi derecede yeme reddi yaşıyoruz. Diş etleri hep kabarmış, doktor büyük ihtimalle dişler geliyor dedi. Resmen son 10 gündür aç geçiriyor. Kaşığa asla ağzını açmıyor, minik minik parçalara bölüp peynir meyve pankek yumurta falan elimle veriyorum böyle daha iyi açıyor ağzını... Dün mesela sabah 11 gibi yarım yumurta bir çay kaşığı pekmez ve biraz peynir yedi bir daha akşam 21.30'a kadar hiçbir şey yemedi. Bu durumu yaşayan var mı? Çok üzülüyorum.
Yaa teşekkür ederim ne tatlısınız valla kadınlar kulübü en büyük destekçim olduPapatyam bayadır foruma girmiyordum bir bakayım dedim şu haberi görünce nasıl sevindim.İnşallah sağlıkla kucağınıza da alırsınız. 2025’e 4 kişi girmek nasip olsun.
İnşallah yaşına kadar düzelecek bu durum canım merak etme, ben mandalinayı veriyorum eline emiyor kalanını atıyor, artık eline vermeye önüne koymaya başladım hem oynuyor oyalanıyor hem ben yediriyorum iyi oluyor sanki sen mama sandalyesine geçebildin mi
Kızlar biz ciddi derecede yeme reddi yaşıyoruz. Diş etleri hep kabarmış, doktor büyük ihtimalle dişler geliyor dedi. Resmen son 10 gündür aç geçiriyor. Kaşığa asla ağzını açmıyor, minik minik parçalara bölüp peynir meyve pankek yumurta falan elimle veriyorum böyle daha iyi açıyor ağzını... Dün mesela sabah 11 gibi yarım yumurta bir çay kaşığı pekmez ve biraz peynir yedi bir daha akşam 21.30'a kadar hiçbir şey yemedi. Bu durumu yaşayan var mı? Çok üzülüyorum.
Canım her çocuk farklı doğrusu yanlışı yok ki bu işin , iç güdülerinle hareket ediyorsun çocuğu aç hissedince insan rahat edemiyor ki zorda olsa yedirince bi nebze rahat ediyorsundur , inşallah giderek kolaylaşacak herşey, yaşında güzel yiyecek besinlere alışacak güzel minik kızEkgıdaya geçtiğimden beri her gün yaşıyorum. Onun yemesini beklersen yemez. Ağzını da açmaz. Kızım sıvı katı püre tatlı meyve sebze et hiçbir şeyi hiçbir koşulda yemiyor. (Keçi peyniri hariç) çok çok büyük bir zorluk yaşıyorum. Maalesef. Çektiğimi bi ben bilirim.
Mesela bugün Önüme yatırıp yanaklarını sıkarak açtım ağzını ve tıktım kaşığı. Ama bu da yetmiyor bir de üzerine hemen emziğini veriyorum. Emziği emerken yutuyor. Aksi halde ağzında tutuyor. Bir yandan da konuşuyorum şarkı söylüyorum mimikler yapıyorum ki ağlaması dursun dikkati dağılsın.
Bu şekilde bi küçük kase irmik muz ve koyun yoğurdu karışımını bitirttim akşam.
Bi de tavsiyem uyku zamanına yakın ver yemekleri. O zaman çok direnemiyorlar. Yoksa çok ağlıyor benim kız.
Kimilerine göre benim yaptığım doğru değil ama her şeyi reddeden bir bebek varsa ne yazık ki zorla yedirmekten başka seçenek yok.
Canım sen hiç kendi yediklerinizden denedin mi? Senin hanım alerjikti gerçi ama belki yaşından sonra sofraya daha istekli olur. Benimki de şu sıralar aşırı iştahsız ama hastalık kaynaklı.Ekgıdaya geçtiğimden beri her gün yaşıyorum. Onun yemesini beklersen yemez. Ağzını da açmaz. Kızım sıvı katı püre tatlı meyve sebze et hiçbir şeyi hiçbir koşulda yemiyor. (Keçi peyniri hariç) çok çok büyük bir zorluk yaşıyorum. Maalesef. Çektiğimi bi ben bilirim.
Mesela bugün Önüme yatırıp yanaklarını sıkarak açtım ağzını ve tıktım kaşığı. Ama bu da yetmiyor bir de üzerine hemen emziğini veriyorum. Emziği emerken yutuyor. Aksi halde ağzında tutuyor. Bir yandan da konuşuyorum şarkı söylüyorum mimikler yapıyorum ki ağlaması dursun dikkati dağılsın.
Bu şekilde bi küçük kase irmik muz ve koyun yoğurdu karışımını bitirttim akşam.
Bi de tavsiyem uyku zamanına yakın ver yemekleri. O zaman çok direnemiyorlar. Yoksa çok ağlıyor benim kız.
Kimilerine göre benim yaptığım doğru değil ama her şeyi reddeden bir bebek varsa ne yazık ki zorla yedirmekten başka seçenek yok.
Hastalık dönemlerinde yaşıyoruz bunu. Diş geliyormuş sizde o zaman çok normalKızlar biz ciddi derecede yeme reddi yaşıyoruz. Diş etleri hep kabarmış, doktor büyük ihtimalle dişler geliyor dedi. Resmen son 10 gündür aç geçiriyor. Kaşığa asla ağzını açmıyor, minik minik parçalara bölüp peynir meyve pankek yumurta falan elimle veriyorum böyle daha iyi açıyor ağzını... Dün mesela sabah 11 gibi yarım yumurta bir çay kaşığı pekmez ve biraz peynir yedi bir daha akşam 21.30'a kadar hiçbir şey yemedi. Bu durumu yaşayan var mı? Çok üzülüyorum.
Canım sen hiç kendi yediklerinizden denedin mi? Senin hanım alerjikti gerçi ama belki yaşından sonra sofraya daha istekli olur. Benimki de şu sıralar aşırı iştahsız ama hastalık kaynaklı.