- 20 Şubat 2010
- 32.895
- 6.243
-
- Konu Sahibi Papatya0593
- #41.141
Canım test yapılmalı bebişe influenza şuan çok yaygın eğer öyleyse tek bir ilacı var sadece o geçiriyor ona göre ilaç verilir birde peditus yerine iburamin zero kullan doktora danışarak bu aydaki bebeklere onu veriyorlar
Canım çok geçmiş olsun şuan benim ki de arada kuru kuru öksürüyor, acaba götürsem mi dedim sen böyle yazınca ilerler mi , başka bişeyi yok gece hiç öksürmedi ateşi yok arada bi öksürük geliyor nedense
Ay inşallah artmaz korku içinde bekliyorum ama bugün öksürük azaldı gece de hiç öksürmüyorBizde de önce öyleydi. Burnu da aktı sonradan. Balgamı da var. Yediklerini de öksürdüğü için çok kez kustu. Öyle bir süreç yaşadık. Ama ateşi olmadı şükürler olsun. Gece de rahat yatıyordu ama işte 2 gün önce çok kötü oldu. Çok ağlayınca doktora gittik. Sen de gözlemle. Bir de burnu tıkanıyordu hep.
merhaba, mesajınızı yazalı çok olmuş ama umarım görürsünüz, ben de kayıplarımdan sonra iyi bir perinatoloji uzmanı arıyorum İbrahim bildirici'nin ücretleri çok yüksek olduğundan sizin mesajınıza denk geldim ve sormak istedim. Aytaç hoca Acıbadem atakent hastanesindemiydi? Memnunmuydunuz?Kizlar burda birisi atakent acibademe gidiyordu sanırım acaba bu mesajımı görür mü
Canım doktorlar bebeklere antibiyotik kullandırmak istemiyorlar kötüleşene kadar ama şunu da düşünemiyorlar yahu bu el kadar bebekler kötüleştikten sonra toparlaması çok daha zor oluyor.Kızımın nezle durumu ilerledi. En son götürdüğüm doktor hiçbir şey vermedi iyi olması için. Kötüleşti yavrum. Öksürüğü arttı. Çok fazla ağladı gece boyunca.
Eşim de şikayet etti hastaneyi arayıp. Sonra hastaneye gitti reçete işi vardı. Doktor iletişime geçmek istemiş eşimle. Ki eşim hiçbir şekilde istemiyordu ama yüz yüze gelmişler ve kendini açıklamaya çalışmış doktor.
Lütfen bebeğinizi getirin demiş. Asla götürmeyiz tabii ki. Ve bu doktor da iyi bir üniversiteden mezun aynı zamanda öğretim görevlisi ve 2 uzmanlık alanı var. Yazıklar olsun böyle doktorumsulara. Kendi kendine okuyup yükselip etrafındakilere ışık olamayan biri doktor olmamalı.
Meğer kadının googledaki yorumları da çok kötüymüş. Ben onları görmedim. Doktorsitesinde 5 yıldız verenler çok diye gitmiştim. Bu hataya düşmeyin doktor araştırırken. Google yorumlarını görmek lazım.
öyle feci bir hastalık dönemi ki. Çok çok dikkat etmeli.
Canım doktorlar bebeklere antibiyotik kullandırmak istemiyorlar kötüleşene kadar ama şunu da düşünemiyorlar yahu bu el kadar bebekler kötüleştikten sonra toparlaması çok daha zor oluyor.
Benim bebeğim bir gece ateşlendi 39 derece ile devlet acile götürdük, serum üstüne birsürü tahlil vs idrar yolu enfeksiyonu dediler ve antibiyotik verdiler 14 gün kullandık. 15.gün bu sefer ateş hapşırma burun akıntısı çocuk başını kaldıramıyor nezle olmuş. Özel bir kliniğe götürdüm , doktor normalde antibiyotik vermemem lazım çünkü 14 gündür kullanıyorsunuz ama bebek kötüleşir bronşit olursa toparlaması çok ama çok zor olur üst solunum yollarına uygun antibiyotik kullandıralım dedi. Bir haftadır kullanıyoruz ve çocuğum düzeldi çok şükür. Herkes antibiyotik kullanma daha bebek o zararlı falan dediler ama hiç dinlemedim. Çünkü eşim ve ben bile 21 gündür gribiz ve geçmiyor öyle beter birşey...Bebek doğru düzgün ek gıda yemiyor, vitamin takviyesi almıyor kendi kendine nasıl iyileşecek... Biz bir sürü şey kullanmamıza rağmen 29 yaşındayız hâlâ toparlamış değiliz. Antibiyotik kullanmaktan bence çekinmeyin.
Çok geçmiş olsun canım.Kızlar başıma ne geldidün gece aniden bi kaşıntı tuttu sonra heryerim kabardı sabah doktorda aldım soluğu ve Kurdeşen olmuşum, kanlarıma bakıldı temiz doktor yorgunluk ve stresten olur dedi, ilaç verdi ama çok moralim bozuldu ya ben 9 ayda neden böyle oldum herkes çocuk büyütüyor dedim
Vallahi öyleymiş doğurmadan bana biri söylese inan abartıyor derdim ama tek çocuk bak ailelerden uzakta çok zormuş, bi çare bakacağım canım ya bi süre dinlenmem lazım çünkü doktor yorgunluk ve stres dediÇok geçmiş olsun canım.
Dikkat et çağırabilecgin kimse yok mu gelip yükünü hafifletseler biraz. Bebek insanı ruhen bedenen çok yoruyor ya farkında değiliz ama çok yoruluyoruz 2 3 çocuklular da peygamber sabrı var resmen.
O kadar iyi anlıyorum ki seni bende kaç gündür diş ağrısından ölüyordm gitim çektim ve tek başıma olsaydım inan kafayı yerdim iyi ki memlekete geldim de ailem hep yanımdaydi. İnsan çoğu zaman çok ihtiyaç duyuyor aileyeVallahi öyleymiş doğurmadan bana biri söylese inan abartıyor derdim ama tek çocuk bak ailelerden uzakta çok zormuş, bi çare bakacağım canım ya bi süre dinlenmem lazım çünkü doktor yorgunluk ve stres dedi
Kızlar günaydın. Çok yeni hamileyim. 25 yaşındayım ilk hamileliğim daha önce düşük vs olmadı. Geç döllenme oldugu için kaç haftalık oldugunu bilmiyorum. Çünkü 27 Aralıkta kan vermiştim 0.1 çıkmıştı. Hala adet olmayınca ve annemin içine doğması sonucu tekrar test yaptım ilk defa o gün silik çizgi gördüm. Hatta birden fazla test yaptım bikaç gün hepsi pozitif çıktı. 2 Ocakta kan verdşim 48.3 e yükseldi. 4 Ocakta tekrar verdim 112 ye yükseldi. Son adet tarihim 20 Kasım. Bat 20 Aralıktı ama ben 15 aralıkta yumurtanın çatlamasını gördüm ovülasyon testiyle. Haftaya pazartesi kontrole gidicez kısmetse keseyi görür müyüz bilmiyorum. Benide eklerseniz çok sevinirim. Birde küçük ipuçları ve tavsiyeleriniz varsa harika olur hepiniz iyi ki varsınızO kadar iyi anlıyorum ki seni bende kaç gündür diş ağrısından ölüyordm gitim çektim ve tek başıma olsaydım inan kafayı yerdim iyi ki memlekete geldim de ailem hep yanımdaydi. İnsan çoğu zaman çok ihtiyaç duyuyor aileye
Annen gelsin bi süreliğine hem bebek konusunda hemde sana arkadaşlık yapar bi süre, çok iyi hissedersin o zaman
Canım burası 2023 Nisan anneleri yani bizim bebekler 9 aylık oldular bile, tahmini doğum tarihin ne zamansa o zamanın anne grubuna yazarsan çok daha faydalı olur ve yardımcı olunur, ayrıca gözün aydınKızlar günaydın. Çok yeni hamileyim. 25 yaşındayım ilk hamileliğim daha önce düşük vs olmadı. Geç döllenme oldugu için kaç haftalık oldugunu bilmiyorum. Çünkü 27 Aralıkta kan vermiştim 0.1 çıkmıştı. Hala adet olmayınca ve annemin içine doğması sonucu tekrar test yaptım ilk defa o gün silik çizgi gördüm. Hatta birden fazla test yaptım bikaç gün hepsi pozitif çıktı. 2 Ocakta kan verdşim 48.3 e yükseldi. 4 Ocakta tekrar verdim 112 ye yükseldi. Son adet tarihim 20 Kasım. Bat 20 Aralıktı ama ben 15 aralıkta yumurtanın çatlamasını gördüm ovülasyon testiyle. Haftaya pazartesi kontrole gidicez kısmetse keseyi görür müyüz bilmiyorum. Benide eklerseniz çok sevinirim. Birde küçük ipuçları ve tavsiyeleriniz varsa harika olur hepiniz iyi ki varsınız
Geçmiş olsun canımKızlar başıma ne geldidün gece aniden bi kaşıntı tuttu sonra heryerim kabardı sabah doktorda aldım soluğu ve Kurdeşen olmuşum, kanlarıma bakıldı temiz doktor yorgunluk ve stresten olur dedi, ilaç verdi ama çok moralim bozuldu ya ben 9 ayda neden böyle oldum herkes çocuk büyütüyor dedim
Sorma canım ya onu bende düşünüyorum uyku konusunda gerçekten öyle eğitim falan almadan da gece 2-3 Kalkan bebekler var benim ki neden böyle diye ama karşılaştırmak doğru değil onu da biliyorum, dua ediyorum Allah gücümüzü kuvvetimizi sabrımızı artırsın inşallahGeçmiş olsun canımtek değilsin, merak etme. Hepimiz zorlanıyoruz, hatta ben çok ama çok zorlanıyorum. Sürekli hastayım ve toparlanamıyorum çünkü uyku problemimiz 9 aydır düzelmedi, dinlenemiyorum. Annem bana neden sürekli hastasın, altı üstü bir bebek dedi ve ona bıraktığımın birinci saati dolmadan arayıp kızım çabuk gel dedi bir gece bizde kaldı sabaha kadar ayağında salladı, ah yavrum sne çok haklıymışsın dedi. Öyle yani, bazı bebekler çok uyumlu ben de buna üzülüyorum benimki neden böyle huzursuz diye... Napalım, biz istedik
Gece uykusu 10 veya 12 gibi olur çoğunlukla 12 yi buluyor uyuması, ilk uyanışlari saat başı olur sonra sabaha doğru 2 saatte bir uyanır öğlen 11 veya 12 gibi de tam uyanır. Yani benim ki de gece çok uyanır. Daha sonra da saat 3 buçuk civarı 2 saatlik bir uykusu olur başka yok.Bebeklerinizin uyku düzeni nasıl kızlar? Akşamları kaçta uyuyor, sabah kaçta kalkıyorlar ve geceleri kaç kere uyanıyorlar? Ben artık bende mi bir sorun var, ben mi bir düzen kuramadım diye düşünmeye başladım. Az önce zorla uyuttum ya 9 aylık bebeğisabahta 8-9 arası uyanıyor ama gece çok uyanıyor, dün gece 6-7 defa uyandık.
11-12 ye kadar nasıl uyuyor? Sürekli uyanıyor emziriip geri mi koyuyorsunuz? Biz de emzirme yok, geceleri mama alıyor 3 saatte bir. Onu da en son 7.30 gibi yer ve bir saat kadar uyuyup komple uyanır 8.30 gibi...Gece uykusu 10 veya 12 gibi olur çoğunlukla 12 yi buluyor uyuması, ilk uyanışlari saat başı olur sonra sabaha doğru 2 saatte bir uyanır öğlen 11 veya 12 gibi de tam uyanır. Yani benim ki de gece çok uyanır. Daha sonra da saat 3 buçuk civarı 2 saatlik bir uykusu olur başka yok.
Eski uykusu hiç yok birazda zayıfladı bu son ay da ben uykuya bağlıyorm bu durumu.
Evet her uyandığında emzirip tekrar yerine yatırıyorum gündüz uykusu pek yok ya o saate kadar ondan uyuyo galiba. Aslında karnı tam tok olsa belki bu kadar çok kalkmaz da bilmiyorum.11-12 ye kadar nasıl uyuyor? Sürekli uyanıyor emziriip geri mi koyuyorsunuz? Biz de emzirme yok, geceleri mama alıyor 3 saatte bir. Onu da en son 7.30 gibi yer ve bir saat kadar uyuyup komple uyanır 8.30 gibi...
Bebeklerinizin uyku düzeni nasıl kızlar? Akşamları kaçta uyuyor, sabah kaçta kalkıyorlar ve geceleri kaç kere uyanıyorlar? Ben artık bende mi bir sorun var, ben mi bir düzen kuramadım diye düşünmeye başladım. Az önce zorla uyuttum ya 9 aylık bebeğisabahta 8-9 arası uyanıyor ama gece çok uyanıyor, dün gece 6-7 defa uyandık.