2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Sürekli la havle çekiyorum valla sebepsiz ağlıyor ya asla mutlu olmuyor oyun oynama süresi 5 dk

Benim kızım da çok çabuk sıkılıp mızmızlanan bir tipe dönüştü maalesef.
Uzun süredir oyuncak almadım. Acaba dedim oyuncaklarından mı bıktı.
Yeni oyuncaklar sipariş ettim. Çünkü ilgilenmesini oynamasını vakit geçirmesini istiyorum. İşe yarar mı bilmem.

Bugün 9.ay kontrolü için ve biraz da nezle olduğundan kızımı doktora götürdüm. Daha önce hiç gitmediğim bir hastane ve dr seçtim.
Bana eskiden gittiğim doktor bozuntusu nezle için peditus şurup vermişti. Bugünkü dr 1 yaş altına o şurup kullanılmaz dedi.
Sadece burnunu açmamı istedi ki rahat etsin. Bir ilaç önermedi yani.
Yemek konusunda da kendi kendine yemesini sağlayın. Geç bile kalmışsınız dedi. Önüne koyun o çok güzel yer dedi. Sizinle masaya otursun o da alışsın falan. Benim hedefim 9.ayda yapmaktı. Deneyeceğim bakalım.

Bexero aşısının 2.dozunu mutlaka yaptır dedi.
Bir de kızamık aşısı olacakmış. 1 ay arayla bu aşıları olmalıymış. Ama şu an değil nezlesi geçince.
Bexeronun 2.dozunu yaptıran var mı?
Yaptırdıysanız kaçıncı ayında oldu?

Canım bişey olmaz ya 9. Ayda kan tahlili yapıldı demi , bide içme suyunu kaynatıyorsun demi hala ben öyle yapıyordum annem tüm minerali ölüyor hep öyle verme dedi kafam karıştı

Ben de annen gibi düşünüyorum. Kaynatmıyorum. Arıtma suyu da vermem çünkü bende yoğun karın ağrısı yapıyor. Kızıma da o yüzden vermiyorum kesinlikle.

Ben de annen gibi düşünüyorum. Kaynatmıyorum. Arıtma suyu da vermem çünkü bende yoğun karın ağrısı yapıyor. Kızıma da o yüzden vermiyorum kesinlikle.
Bende arıtmanın tadını sevmiyorum hazır suyu kaynatıyorum ama bu hafta sorayım bakalım bizim de kontrol var kaynatma işine ne diyecek doktor

Bebekler kaynamış suya alışmıyor mu ? Sonra hazır su verince hasta etmez mi acaba

Kızlar bi de doktorlar pekmez önermiyor genelde ama ben veriyorum 1 çay kaşığı doğal dut pekmezi.
Bir de gidip og marka organik bir şeyler sipariş ettim. Ama bugünkü dr onlar organik olmaz dedi. Her şeyi kendin yap dedi. Ama her şeyi kendimin yapması zor yani.
Mesela lütfen bebek tarhanası almayın diye özellikle belirtti.
Onu almadım zaten ama %100 hurma püresi, karadut özü, sütsüz yumurtasız zeytinyağlı bebek bisküvisi, keçiboynuzu unu, tam buğday unu, organik mercimek aldım. Hepsini de kullanacağım.
Yalnız og markasından tuzsuz bebek zeytinini tavsiye etmiyorum. Çok acı geldi tadı bana. Bebeğime yediremem. Alınmamalı bence.
Diğer her şey çok güzel görünüyor.

Neden bebek tarhanası almayalım? Oğlum severek yiyor oysaki Og natural güzel bir marka bende de birçok ürünü var beğeniyorum

Neden bebek tarhanası almayalım? Oğlum severek yiyor oysaki Og natural güzel bir marka bende de birçok ürünü var beğeniyorum

Ne gerek var gibi bir şeyler dedi anlamadım. Kurcalamadım da.
Ya zaten bu dr.u da pek beğenmedim. Kullanma dediği şurubu da kullanıcam. Yoksa iyileşmeyecek çocuğum. Hastalık ilerlesin ki tekrar gidip işlem yapalım diye ilaç vermemiş olabilir. Kadından şüphelendim. O yüzden dediklerini yok sayıyorum.

Bana da biraz değişik geldi açıkçası

Benimki hiç hasta olmadı canım. Etrafımda da niye kaynatıyorsun ver öyle diyen çok oldu. Aylardır kaynatmadan kullanıyorum.
Bilmiyorum ki Canm bebek kaynamis suya alışınca diğeri ağır gelir bu sefer de normal suya alışmasıni beklemek gerekecek diye düşündüm.
Bende oldu olası herhangi bir hazır su veriyorm hepiniz kaynatıyorum diyince şaşırdım

Canım dağdan doldurulan için bişey diyemem ama hazır sular mikrobiyolojik ve kimyasal analizlerden geçiyor zorunlu olarak. Dolayısıyla onlardan bi sıkıntı çıkmaz.
Yani mantıken tüm değerini kaybetmiş oluyor kaynatınca Doktora sormak da hiç aklıma gelmedi. Alışması lazım aslında, ben de kaynatmadan vereyim en iyisi

Bence saçmalamış bayağı...
Şurup kullanmadan kendi kendine nasıl iyileşecek bu çocuk? Şuanda antibiyotik+ nezle için ekstra şurup kullanıyoruz. Bronşite çevirse daha mı iyi demişti doktor...

Yani mantıken tüm değerini kaybetmiş oluyor kaynatınca Doktora sormak da hiç aklıma gelmedi. Alışması lazım aslında, ben de kaynatmadan vereyim en iyisi
Ben arıtma suyunu kaynatıyorum bazen de dışarıdaysam suyumuz bitmişse hazır veriyorum. Su kaynaklı bir sıkıntı olmadı şimdiye kadar, 1 yaşına kadar sanırım kaynatılması gerekiyor öyle birşeyler okumuştum.

Bugün asm'ye gittik boy kilo ölçümüne, orada dedi hemşire hanım kızamık aşısını, pek yaptırma taraftarı değilim, 1 yaşa ne kaldı zaten. Biraz aşısız ayımız olsun, zaten kan alınacak
Tutunup kalkıyor uzun süredir, sürekli çekmece karıştırıyoruz evin içinde. Heceler çıkıyor ağzından ama anne baba bilinçli olarak bizim için kullanmıyor. Baybaya çalışıyoruz Büyü büyü deyince ellerini havaya kaldırıyor, anneannesi öğretmiş Bir de öksürünce öhho diye o da taklit ediyor çok komik gözünü burnunu göstersin diye uğraşıyorum ama yapmıyor henüz
Memeden kesmeden uykular uzamayacak sanırım, ben 2 yıl sabretmeye karar verdim
Sürekli la havle çekiyorum valla sebepsiz ağlıyor ya asla mutlu olmuyor oyun oynama süresi 5 dk
Dışarıda falan da sakinleşmiyor mu, atak matak mı acaba ne ki
Bexero biz ilk dozu 5.ay, ikinci dozu 7.ayda yaptırdık. 12.ayda da nimenrixi yaptıracağız, öyle planladı doktorumuz

Valla harika haftalar a göre atak haftasında falan değiliz canım , dışarda daha iyi gerçekten , ben dişten şüpheliyim, bugün de kuru bi öksürük başladı ya hasta olacak heralde

Valla harika haftalar a göre atak haftasında falan değiliz canım , dışarda daha iyi gerçekten , ben dişten şüpheliyim, bugün de kuru bi öksürük başladı ya hasta olacak heralde
Ara ara ıhlamur içirsene canım ben iki üç günde bir vermeye çalışıyorum. Kahvaltı yanına.

Kizlar ya biz 9 aylik olduk daha dis yok. Ne bi kabarti ne bi belirti. Aranizda var mi hic disi cikmayan, bu kadar gec kalmasi problem olabilir mi. Esimin de gec cikmis sanirim orta okul mu lise mi hala sut dislerimden dusen olmustu falan diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…