2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Bebeğimin soğuk algınlığı iyileşiyor. 10 güne toparladı şükür. Yalnız arada bi sanki balgamı var gibi boğazından bi hırıltı geliyor sonra geçiyor.
Onu takipteyim.
Şimdilik bir şey yok.

Yalnız Sabah kahvaltısını verirken ağlamaktan mahvoldu. Pes edecektim ki sabrettim. Neyse ki bitirdi sonunda. Hasta olmadan önce bi rutinimiz vardı ağzına aldığını yutuyordu. Şimdi asla yutmuyor. Çok çok zorlanıyorum.

Öğlen bi elma püresi yaptım vereyim dedim. Onda başarılı olamadım. Ağzında tuttu dakikalarca. Sonra da çıkardı zaten. Her şeyden nefret ediyor. mamayı da çok az yiyor artık. Zayıfladığını düşünüyorum zaten. Bacakları incelmiş. İnceliği umrumda değil ama beslenemezse çok kötü.

9.ay kontrolündeki kan testi çok iyi çıkmıştı. Böyle giderse o iyiliği koruyamayacağız sanırım. Bu kadar iştahsızlık anormal. Ve doktorlar da ciddiye almıyor. Bir şey olmaz gayet sağlıklı kafanıza takmayın diyip geçiyorlar. Ama eziyeti çeken benim.
Bebeği böyle olup çözüm bulan var mı?

canım bi arkadaşım vardı çocuğunda hem mama reddi vardı hem meme reddi vardı kızın sütüde zaten çabuk kesildi ,çocuk asla yemiyordu hatta her çeşit mamayı denemişti ev mama dolmuştu çocuk onu da yemiyordu hastane de bile yatırdılar bi ara bi sorun var diye ama senin ki gibi fiziksel zihinsel gelişiminde bi problem de yoktu, eşi bilhassa çok takıyordu ama arkadaş bi yerden sonra kabullenmiş demiş bu böyle bi şekilde yedirebildiği kadar yedirmiş yemediğini yememiş ama kendini yıpratmayı bırakmış (hala eşinin baskısına rağmen) şuan çocuğu 3 yaşında sağlıklı kreşe gidiyor bir problemi yok zamanla normal düzenine kavuştu yani yapı olarak iştahlı değil çocuğa o zaman çok eziyet ettim zorladıkça ben kusuyyordu kustukça yemekten iyice tiksinir oldu ben hata etmiştim kaynanam eşim beni o hale getirdi dedi ve her yemek saati işkenceye dönüyordu diye anlatmıştı yani o arkadaşım çözümü zorlamamakta gelişimini takip edip kendini yormamakta bulmuştu, çocuk hala zayıf ve bildiğim kadarıyla hala çok iştahlı değil canım ama gayet sağlıklı yaşıtlarıyla uyumlu, paylaşmak istedim için rahatlar belki diye

Biraz daha zaman tanı. Sağlık olarak iyileşseler de iştah hemen düzelmiyor maalesef.

Kızlar size bi akıl danışayım. Önümüzdeki haftasonu eşimin erkek kardeşine kız istemeye gidilecek. Yüzükler de orada takılacak, ayrı bir söz nişan vs olmayacak. Biliyorsunuz ortalıkta acayip bir salgın var, biz de hastalıktan yeni kurtulduk. O kalabalığa oğlumla girme konusunda pek istekli değilim, millet gelip sevecek edecek ama gelmemi de bekliyor herkes. Oğlanı bırakamam çünkü şehirdışına gidilecek. Siz olsanız ne yapardınız? Gider miydiniz, eşinizi tek mi gönderirdiniz?

Hastalığından kaynaklı boğazı ağrıyor olabilir mi? Benim bebeğimde hastayken böyleydi ve asla ağzını açmayıp açtığında da bekletiyordu. Doktor hastalığı için antibiyotik ve alerji ilacı verdi sanırım o alerji ilacı iştahını açtı bir hafta kullandık baya düzeldi.

Bebişine tek bakan var mı? Anacuğum gidecek yakında da, ek gıdaya geçtiğimizden beri yanımdaydı. Öncesinde de bırakamıyordum da o zaman kendim bir şey hazırlayıp yiyemiyordum şimdi ona da yemek hazırlamak lazım ya nasıl yapabilirim? Şu an aşırı hareketli, tutunuyor kalkıyor, sürekli arkasında durmam lazım düşmemesi için. Nereye nasıl bir şeye koyabilirim bir yemek hazırlamalık, yoğurt mayalamalık vakit için? Park yatağı iyi aslında ama kapıdan geçmiyor, odada sabit. Şu oyun çitleri olur mu acaba, ay gerildim

Canım ben tek baktım ilk ay hariç, mama sandalyesi , oyun halısı, park yatağı , bunlar yalnız bırakabildiğim nadir yerler

Bu saatten sonra oyun çitinde duracaklarını zannetmiyorum benimki çok uzun zamandır durmuyor artık Özgür olmak sürekli bir yerlere tutunup kalkmak, gezmek ya da peşimden emeklemek istiyor.
Yemeklerini hazırlarken size yaptığın yemeğe tuz atmadan bebeğine ayırıp kavanoza vakumlayabilirsin.

Canım ben tek baktım ilk ay hariç, mama sandalyesi , oyun halısı, park yatağı , bunlar yalnız bırakabildiğim nadir yerler
Oyun halısı etrafı çitli olanlardan mı kullanıyorsun? Ay oturabilse mama sandalyesinde yanıma koyar işimi yaparım diye hayal etmiştim önceden ama orada da sarkıyor kenardan, sıkılınca bağırıyor hemen.
Mutfakta düşünmüştüm ama hiç almayayım o zaman. Öğrenme kulesi dönemi gelse bari yav

Benim kurtlu onda da durmaz kesin

Benim ki daha yeni tutunuyor canım kalkma falan yok emekleme de yok yani oyun halısı sınırları dışına çıkamıyor ama mama sandalyesinde çabuk sıkılıyor o doğru hep önüne yeni bişe koyup oyalıyorum, benim örümcekte var tavsiye edilmiyor ama ben örümcekte kullanıyorum abartmadan, oda beni rahatlatıyor, bizde sürekli ayakta durmak istiyoruz ya kucakta yada elinden tutup gezdirilecek bide benim bebeğim 11 kilo boynum belim ağrıyor diyorum yürüse en azından kucaktan inse

Banyo oturakları var açılır kapanır olanlardan vakumlu onlar. Ben tezgaha onu yapıştırıyorum, bebişimi koyuyorum. Yanına da ulaşıp alabileceği ve sevdiği oyuncakları koyuyorum. Ben yemek yaparken bulaşık yıkarken o da orada oyalanıyor, laf atarak işlerimi yapıyorum. Bazen durmak istemiyor ağlıyor o zaman dans etmeye başlıyorum aynı zamanda da işimi yapmaya devam ediyorum. Hem onunla ilgilenmiş oluyorum hem de işimi yapmış oluyorum. Valla oturak benim elim kolum gibi

Ya bu bende de var ama korkuyorum artık çünkü vakumu çok zorluyor baby me min ama benim ki kalitelileri vardır elbet ama sanki yana doğru devrilecek kadar Zorluyor benim ki oturakta hareket edince bende korkuyorum son zamanlarda koymuyorum

Valla benim bebiş bayağı tombik bir kere yerinden kaldırdı yana doğru. Tabi ondan sonra gözüm hep ekstra üzerinde oldu kaza yaşamamak için. Çok şükür bugüne kadar yaşamadık. Benim babybjörn marka ama kilo sınırına ulaştık muhtemelen gelecek aya sadece banyo oturağı olarak kullanılacak

Benimki böule işte... Hep böyleydi yedirmek için çok upraşıyorum. Gece beslenmesini kesmeye başlamak lazım sanırım ama adam akıllı gece besleniyor nasıl keserim... Şöyle düşün bazen TV telefon vs açıp dikkatşni çekip mama veriyorum. Yoksa bir yudum bile zor alır. Acıksıj diye beklerim 60 CC 90 cc iler tamam...

anlıyorum canım çok zor ya hasta olduğu dönemlerde yaşadığımızı sen hep yaşıyorsun resmen ama gerçekten inanıyorum geçici bir dönem ayaklansınlar hareket artsın inşallah iştahta artar önemli olan sağlıklı olması

Kan değerleri normal mi? Anlamıyorum nasıl böyle yemeden durabilirler Çok zor Allah yardımcın olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…